Subtilități ale decorațiunii camerei de zi în tonuri de albastru

Conţinut
 1. Caracteristici de culoare
 2. Suprafata albastra
 3. Mobila
 4. Iluminat
 5. Decor
 6. Idei interesante în interior

Livingul este locul unde sunt primiți oaspeții, motiv pentru care trebuie să fie impecabil în toate planurile. Dacă decideți să decorați această cameră în tonuri de albastru, ar trebui să luați în considerare o mulțime de subtilități și caracteristici ale unei astfel de palete. Pentru a face acest lucru, este necesar să se elaboreze un plan de acțiune pentru repararea și proiectarea unei încăperi atât de importante precum camera de zi. În continuare, vă veți familiariza mai în detaliu cu opțiunile de design pentru o cameră de oaspeți în tonuri de albastru, veți afla diverse sfaturi ale experților și soluții interesante în interior.

Caracteristici de culoare

Culoarea albastră arată întotdeauna avantajoasă în interiorul unui apartament sau al unei case private. Nu numai designerii și decoratorii profesioniști așa cred. Așa-numitele „beneficii” ale acestei culori sunt subliniate și de psihologi, care sunt siguri că albastrul are un efect benefic asupra conștiinței oamenilor, umplând totul în jur de pace și liniște. Albastrul este foarte benefic pentru dormitoare și sufragerie, deoarece creează un sentiment de liniște și, de asemenea, ajută la relaxare.

Mulți designeri cred că această culoare este soluția perfectă.dacă vrei să experimentezi doar emoții pozitive și pozitive de la a te afla într-o anumită cameră. Toate nuanțele de albastru sunt ideale pentru cei care sunt în mod regulat stresați sau predispuși la iritabilitate. În plus, această culoare va încânta cu siguranță nu numai gospodăriile, ci și oaspeții în vizită.

Potrivit designerilor profesioniști, culoarea albastră poate face chiar și cea mai mică cameră mai spațioasă, luminoasă și eficientă. Cu toate acestea, utilizarea unei singure culori nu este suficientă pentru a obține un interior complet; este important să țineți cont de selecția corectă a mobilierului și a diverselor accesorii.

Suprafata albastra

Pentru a oferi camerei un aspect senin și calm, folosește tapet albastru sau orice alt material pentru decorarea pereților în această culoare. Cea mai bună opțiune va fi doar nuanțele deschise, cele întunecate foarte profunde sunt potrivite doar pentru camere spațioase sau ca decor pentru un perete.

Respingerea nuantelor foarte inchise se datoreaza faptului ca peste noapte sufrageria ta se poate transforma intr-un loc sumbru si inconfortabil, asa ca cel mai bine este sa dai preferinta ceva mai deschis.

Daca sufrageria ta are ferestre mari, atunci peretele central poate fi usor diversificat cu tapete foto cu desene sau ornamente frumoase. Când decorați pereții, nu vă fie teamă să vă porniți imaginația și să întruchipați cele mai îndrăznețe idei din viață, deoarece albastrul a fost creat pentru a da o stare de spirit grozavă.

Pereții cu tapet cu dungi albastru pal vor arăta foarte atractiv și proaspăt, deși și opțiunile cu buline arată foarte bine.

Cel mai bine este să folosiți lăptos și orice alte nuanțe deschise de lemn ca pardoseală în plus față de pereți. Laminatul, parchetul sau mocheta sunt ideale pentru un living. Este mai bine să nu luați în considerare opțiunile economice pentru linoleum.

În ceea ce privește tavanul, cel mai bine este dacă este lapte pal sau alb pur. Nuanțele deschise sunt clasice care arată întotdeauna grozav.

Mobila

Pentru un living, care va fi dominat de nuanțe de albastru, cel mai bine este să alegeți mobilier în culori turcoaz, albastru, alb sau lăptos. Canapele și fotolii tapițate cu perne decorative brodate vor fi soluția perfectă pentru acest tip de încăpere.

Este foarte important să nu uitați să combinați corect culorile. Dacă pe pereți predomină nuanțele bogate și profunde, atunci mobilierul ar trebui să fie ales cu câteva tonuri mai deschise și invers. Asigurați-vă că acordați atenție seturi de mobilier cu canapele și fotolii în nuanțe de gri și argintiu, totuși, pentru a nu crea o senzație de „rece” în jur, cel mai bine este să completați astfel de mobilier cu elemente decorative luminoase: o pătură sau perne.

Mobilierul deschis la culoare se va murdari rapid, cu toate acestea, dacă achiziționați modele din piele, va fi de câteva ori mai ușor să aveți grijă de ele.

Dacă îți place tot ce este natural, inclusiv nuanțele de lemn, atunci asigură-te că acorzi atenție canapelelor de colț, care sunt combinate cu textile și lemn. Nu va fi de prisos în sufragerie în tonuri de albastru să așezi o măsuță de cafea de culoarea lemnului maro sau complet din sticlă. Modelele de mese antice văruite în alb vor arăta, de asemenea, foarte neobișnuit.

În camera de zi sunt amplasate foarte des dulapuri mici pentru depozitarea ustensilelor de uz casnic, precum și rafturi mici pentru cărți. În plus, în această cameră puteți echipa cu ușurință un colț confortabil lângă șemineu pentru lectură, unde puteți amplasa un balansoar din răchită.

Iluminat

Orice specialist va confirma ca iluminatul joaca un rol cheie si final in crearea unui interior impecabil. Cu ajutorul luminii, puteți chiar împărți vizual diferitele zone funcționale ale unei încăperi.

În ceea ce privește sufrageria în tonuri de albastru, pe lângă iluminatul natural, este foarte important să o alegeți pe cea artificială potrivită.

Solutia ideala ar fi amplasarea spoturilor pe tavan si in nise de pe pereti. Un candelabru ar trebui folosit ca iluminat central: modelele de cristal și sticlă în combinație cu detalii metalice vor arăta cel mai avantajos. Nuanțele reci de gri și argintiu pe candelabre și lămpi vor fi benefice pentru a fi combinate, de exemplu, cu pereții albaștri și textile. Este foarte important ca lumina în sine să fie caldă, deoarece va ajuta la revitalizarea camerei și o face mai confortabilă și primitoare.

Decor

Nicio cameră nu va avea un aspect complet dacă nu are perdele, covoare și alte accesorii decorative potrivite care fac camera confortabilă.

 • Asigurați-vă că plasați diverse vaze în sufragerie, de exemplu, sub o piatră naturală de alb sau orice altă culoare deschisă. Astfel de produse vor fi în perfectă armonie cu nuanțele de albastru ale pereților. Nu este rău dacă în vază sunt flori. Nu trebuie să fie în viață.
 • Dacă în camera de zi există un șemineu, atunci lumânările decorative pot fi așezate pe raftul acestuia, iar deasupra acestuia poate fi atârnată o imagine.
 • În ceea ce privește perdele, este mai bine să le alegeți într-un format monocromatic. Opțiunile prea variate vor atrage prea multă atenție. Tulle aerisit in nuante deschise cu volane va fi foarte util pentru un living in nuante de albastru.
 • Dacă camera dvs. de zi va fi decorată în așa-numitul stil nautic, atunci nu uitați de cele mai importante elemente inerente acestui stil. Asezati volanul pe perete, pe masuta de cafea puteti aseza mai multe scoici sau o vaza cu pietricele de mare. O poză cu o pânză într-un cadru subțire va fi de asemenea utilă.

Poți decora camera de zi după cum dorește sufletul tău. Cel mai important lucru este că această cameră creează o stare de spirit specială, iar în ea te simți cât mai confortabil.

Cu toate acestea, dacă credeți că nu veți putea face față singur cu alegerea materialelor de construcție potrivite sau nu veți înțelege alegerea unui design, cel mai bine este să căutați ajutor de la specialiști care cu siguranță îți vor face toate visele să vină. Adevărat.

Idei interesante în interior

Pentru a face sala cât mai neobișnuită și memorabilă posibil, ar trebui să acordați atenție următoarelor idei și sfaturi de design:

 • Nu vă fie teamă să achiziționați mobilier din fier forjat pentru sufragerie sau hol în tonuri de albastru. Un astfel de mobilier poate crea starea de spirit și vă poate aminti de vara caldă de la țară.Același lucru este valabil și pentru canapelele din răchită cu fotolii.
 • Pereții despărțitori din sticlă într-o cameră de zi spațioasă sau ecrane portabile vor fi foarte utile dacă trebuie să separați mai multe zone funcționale, de exemplu, pentru citit, vizionat la televizor și relaxare.
 • Pentru ca camera să nu pară plictisitoare, o poți diversifica cu plante verzi care pot reîmprospăta cu ușurință atmosfera oricărei încăperi.
 • Covoarele pufoase în nuanțe deschise pot fi în perfectă armonie cu pereții albaștri.
 • Asigurați-vă că acordați atenție mobilierului din sticlă, care arată întotdeauna aerisit în cele mai neobișnuite interioare.

În următorul videoclip, veți găsi sfaturi despre cum să decorați camera de zi în culori reci.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila