Decorarea peretelui cu cărămizi în interiorul sufrageriei

Decorarea peretelui cu cărămizi în interiorul sufrageriei
 1. Alegerea materialului
 2. Stiluri potrivite
 3. Idei interesante de design
 4. Cum se utilizează?

Una dintre cele mai interesante soluții care fac interiorul sufrageriei cât mai original este utilizarea cărămizilor.

Decorarea pereților cu acest material, executată cu pricepere, conferă caracterul său unic, decorând eficient decorația interioară a încăperii.

Toată lumea poate obține un astfel de rezultat: este suficient să adere la recomandări simple, care vor fi descrise în detaliu mai jos.

Alegerea materialului

Până în prezent, se cunosc un număr considerabil de soluții care vă permit să aranjați un perete de cărămidă într-o cameră de zi. Dacă le evidențiem pe acestea materiale care sunt capabile să rezolve perfect această problemă, atunci lista lor va arăta astfel:

Cărămidă adevărată

Într-o situație în care structura este nouă, materialul în cauză poate fi folosit ca atare, după curățarea acestuia de contaminanți minori. În ceea ce privește clădirile vechi, zidăria lor expusă trebuie îndepărtată de resturile de tencuială și alte acoperiri. În viitor, suprafața trebuie să fie impregnată complet cu un compus de protecție care îi prelungește semnificativ durata de viață.

Caramida fatada

Acest material are o mulțime de avantaje incontestabile, printre care se remarcă claritatea liniilor și un număr mare de forme, precum și multe texturi și opțiuni de culoare. Având în vedere această circumstanță, este rezonabil să folosiți o astfel de cărămidă pentru a decora șeminee, coloane, nișe și alte elemente decorative ale interiorului.

Ţiglă

Opțiunea prezentată se poate „lăuda” cu avantaje precum caracterul practic, accesibilitatea și ușurința în utilizare. Un alt avantaj evident al unei astfel de cărămizi este ușurința sa, care este importantă în primul rând pentru decorarea pereților din gips-carton.

Tapet

Utilizarea acestui material este justificată în situațiile în care proprietarii sufrageriei au la dispoziție un timp minim pentru a-l transforma. Este o imitație de cărămidă, o trăsătură distinctivă a cărei bogăție a opțiunilor de design propuse.

Ar trebui adăugat separat că, cu ajutorul unui tapet asemănător cărămizii, este posibil să obțineți atât o suprafață netedă, cât și o suprafață texturată.

A doua soluție presupune utilizarea tapetului în relief - un material care poate înlocui cărămida naturală în cel mai bun mod.

Stiluri potrivite

Practica arată că utilizarea cărămizilor în interiorul camerei de zi nu este întotdeauna justificată. Acest lucru se datorează specificului acestui material „industrial”, ignorând care poate strica fără speranță decorarea interioară a camerei.

Experții observă că cele mai potrivite direcții pentru o cărămidă sunt:

 • Mansarda. În astfel de situații, decorarea unui perete cu cărămizi este o normă recunoscută, înrădăcinată în anii 40 ai secolului trecut. Stilul mansardă este caracterizat de suprafețe aspre și prost prelucrate și, prin urmare, implică cel mai adesea utilizarea cărămizii obișnuite sau imitația sa de înaltă calitate.
 • stil scandinav. Caracteristica cheie a acestei direcții este naturalețea, ceea ce face ca utilizarea cărămizilor decorative să fie una dintre cele mai bune soluții. În funcție de caracteristicile de design, astfel de materiale pot aduce o varietate de caracteristici în interiorul sufrageriei - de la simplitate la noblețe.
 • Arta pop. Acest stil este interesant pentru originalitate, sugerând o combinație de culori strălucitoare și accesorii originale.Într-un astfel de design, un perete de cărămidă poate deveni unul dintre cele mai remarcabile elemente, mai ales dacă este alb, acționând ca fundal pentru o compoziție decorativă eficientă.
 • Art Deco. Regia prezentată se caracterizează printr-un amestec capricios, care combină organic contururi stricte, materiale solide și elemente etnice. În astfel de interioare, decorarea cărămizii este, de asemenea, foarte potrivită: ca opțiune, poate fi un înlocuitor excelent pentru o suprafață de piatră.
 • stil mediteranean. În astfel de cazuri, proprietarii sălii trebuie să se bazeze pe confort și o oarecare neglijență, care este combinată armonios cu elemente decorative de lux. Folosind cărămidă într-o astfel de cameră de zi, nu numai că puteți obține un echilibru al tonurilor aplicate, dar puteți obține și un fundal excelent pentru accesorii.
 • Eclectism. Acest stil se remarcă prin combinația pricepută a multor alte direcții, adesea legate de diferite țări și epoci. Cu condiția ca elementele de decor folosite să fie combinate organic între ele, interiorul eclectic al sufrageriei va deveni un adevărat decor al apartamentului. Un perete de cărămidă, care completează decorarea interioară a camerei transformate, permite, de asemenea, obținerea acestui rezultat.

În plus, decorarea camerei de zi cu materialul descris este relevantă pentru multe alte stiluri populare. În special, utilizarea cărămizilor implică direcții precum Provence, country și kitsch, precum și fuziune, combinând eficient caracteristicile oricărui stil, chiar și foarte diferit.

Idei interesante de design

Pentru ca peretele de cărămidă să arate cât mai organic posibil, aducând frumusețe și originalitate interiorului sufrageriei, proprietarii spațiilor ar trebui să acorde o atenție deosebită designului acestuia.

Pentru a rezolva această problemă, poate fi util să luați în considerare următoarele recomandări utile:

 • În situațiile cu pictura pe cărămidă, cea mai simplă soluție este să folosești un ton care să se potrivească cu nuanța altor pereți sau să se îmbine organic cu acesta. Crearea contrastului poate fi o alternativă bună la această soluție.
 • Una dintre cele mai originale opțiuni de design pentru un perete de cărămidă este considerată a fi o imitație a unei suprafețe îmbătrânite. Pentru a da viață unei astfel de idei, puteți acoperi suprafața cu un strat de vopsea, apoi o prelucrați cu grijă cu șmirghel. O alta solutie este crackle, o tehnica de imbatranire artificiala care presupune crearea multor fisuri in textura.
 • Folosind tencuiala decorativă, puteți obține un relief foarte original - cu condiția ca doar cărămizile să fie prelucrate. În astfel de cazuri, este mai bine să lăsați cusăturile neschimbate, păstrând textura originală a zidăriei.
 • Pentru ca peretele de cărămidă să arate avantajos, acesta poate fi lăcuit. Această tehnică vă permite să obțineți cel mai bun rezultat în situațiile în care lumina cade pe o suprafață lucioasă. Adevărat, această soluție nu este potrivită pentru fiecare interior.
 • Dacă proprietarul sufrageriei este un susținător al contrastelor îndrăznețe, este rezonabil ca acesta să mizeze pe evidențierea cusăturilor. Cele mai utilizate culori de chit pentru această sarcină sunt alb-negru.
 • Pentru a evidenția frumusețea unui perete de cărămidă, puteți folosi un iluminat decorativ sau puteți decora suprafața cu o imagine originală.

Experiența arată că în acest fel este realist să transformi orice perete al sufrageriei - mai mare sau mai mic, total sau parțial. De asemenea, merită menționată o soluție atât de elegantă precum decorarea unuia dintre colțurile camerei cu cărămizi.

Dacă o atenție sporită se concentrează asupra suprafeței transformate, atunci este indicat să alegeți peretele care este opus sursei de lumină naturală.

În plus, nu acoperiți prea mult peretele de cărămidă cu piese de mobilier, accesorii și alte elemente interioare.Ignorând această recomandare, proprietarii spațiilor riscă să reducă efectul suprafeței decorative pe care au creat-o.

Cum se utilizează?

Pe lângă aspectul estetic, peretele de cărămidă din camera de zi joacă un alt rol - funcțional, a cărui importanță nu este mai mică.

Poate aduce multe beneficii în următoarele calități:

 • Fundal pentru TV, home theater și alte echipamente multimedia. Caramida contrastează foarte eficient cu dispozitivele moderne și, prin urmare, această tehnică se bucură de o popularitate în creștere și binemeritată.
 • O partiție care separă o zonă a camerei de alta. Deosebit de avantajoasă pe fundalul unui astfel de element este zona sufrageriei destinată relaxării.
 • Baza pentru compoziții decorative. Alternativ, lucrări de artă sau accesorii originale pot fi plasate pe peretele de cărămidă.
 • Nişă. Nișura decorativă considerată, căptușită cu cărămidă, este justificată pentru a crea în camere de zi care sunt caracterizate printr-o zonă suficientă. În interiorul nișei, puteți plasa mai multe rafturi sau un dulap întreg care se potrivește organic în interiorul camerei.

O altă soluție elegantă este utilizarea unui perete de cărămidă ca bază pentru șemineu, ceea ce face camera de zi și mai confortabilă. În plus, o astfel de suprafață poate juca rolul unui fundal pentru unul sau mai multe rafturi cu suveniruri amplasate pe ele.

După ce au pariat pe decorarea peretelui sufrageriei cu cărămizi, proprietarii de case își pot realiza multe dintre fanteziile - de la cele elementare la cele cu complexitate crescută. Pentru a face acest lucru, este suficient să urmați regulile enumerate mai sus, fiecare dintre acestea confirmând în mod regulat consistența în practică.

Pentru informații despre cum să faci un zid de cărămidă în interior cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila