Tavane întinse pentru hol: design frumos de sufragerie

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Tipuri și caracteristici
 3. Iluminat
 4. Stiluri
 5. Cum să alegi?
 6. Exemple în interior

Un living este o cameră în care oamenii petrec mult timp. Aici se adună cu familia sau prietenii pentru a petrece serile departe. De aceea, proiectarea sălii trebuie luată cu responsabilitate.

Atenția principală este acordată finisării de înaltă calitate a suprafeței tavanului. În zilele noastre, dintr-o gamă largă de materiale, se poate distinge folie din PVC. Tavanele întinse pentru camera de zi uimesc cu o gamă largă de opțiuni diferite.

Avantaje și dezavantaje

Plafoanele întinse au devenit larg răspândite și solicitate în rândul oamenilor datorită faptului că au anumite avantaje:

 • nivel ridicat de rezistență la umiditate - puteti folosi materialul pentru decorarea camerelor, umiditatea in care depaseste nivelul normal;
 • defectele de mascare - dacă tavanul din camera de zi este acoperit cu nereguli și defecte, astfel de structuri vor face posibilă ascunderea lor de privirile indiscrete;
 • mascarea comunicaţiilor - sub tavane, puteți ascunde fire și cabluri care strica toată frumusețea interiorului;
 • instalare usoara - instalarea diferitelor tipuri de tavane întinse durează un minim de timp, datorită căruia foarte curând vă puteți bucura de rezultatele muncii profesioniștilor;
 • economii la pregătirea tavanului - nu trebuie să vă ocupați de lucrări legate de pregătirea suprafețelor.

Toate aceste avantaje au influențat prevalența și cererea de structuri de tensiune. Sunt instalate nu numai în clădiri rezidențiale, ci și în clădiri publice. Cu ajutorul lor, puteți schimba radical interiorul fără prea mult efort. Costul plafoanelor întinse variază foarte mult, așa că puteți alege opțiunea pe care o puteți permite.

Dar merită menționat deficiențele unor astfel de picturi. Datorită acestui fapt, oamenii vor putea evita problemele în timpul procesului de instalare, precum și utilizarea ulterioară. Amintiți-vă că este foarte ușor să deteriorați tavanele întinse de orice fel cu obiecte ascuțite. De aceea trebuie avută cea mai mare grijă dacă mobilierul urmează să fie reamenajat. Nu există alte defecte în design.

Tipuri și caracteristici

Gama de structuri frumoase care pot fi instalate în hol este foarte largă. Dar trebuie să decideți asupra caracteristicilor pânzelor pentru a face alegerea corectă:

 • Puteți alege modele care sunt realizate pe mai multe niveluri. Cu toate acestea, aceste opțiuni sunt potrivite doar pentru acele camere cu tavan înalt. În toate celelalte situații, se recomandă un tavan cu un singur nivel, care reduce la minimum pierderea spațiului valoros. O astfel de pânză este ușor de realizat.
 • Într-o cameră de zi cu tavane înalte, un tavan cu două niveluri pare potrivit. Pentru a instala astfel de pânze, trebuie să vă înarmați cu instrumente speciale. Este mai bine să încredințați o astfel de muncă unor profesioniști care o pot desfășura corect. Cu ajutorul unei structuri cu mai multe niveluri, puteți transforma interiorul sălii dincolo de recunoaștere.
 • Puteți opta pentru un tavan întins, care este dotat cu iluminat. Aceasta este o opțiune foarte originală care va evidenția splendoarea oricărei încăperi, subliniind beneficiile acesteia.

Acestea sunt principalele caracteristici ale pânzelor. Dar în procesul de alegere a acestora, ar trebui să acordați atenție altor nuanțe importante, de care depinde în mod direct aspectul sufrageriei dvs.

Materiale (editare)

Există mai multe tipuri comune de materiale, dintre care puteți alege opțiunea potrivită pentru fiecare situație specifică:

 • Tavane mate sunt pânze versatile care se potrivesc în living, decorate în orice stil. Suprafața albă este perfect plană, ceea ce atrage instantaneu atenția asupra tavanului. Este indicat să folosiți această opțiune dacă este necesar să evidențiați pereții și piesele de mobilier. Cel mai adesea, tavanele mate pot fi găsite într-un interior clasic.
 • Lucios - aceste pânze reflectă obiectele care se află în cameră. Datorită acestor proprietăți, puteți crește vizual suprafața camerei. Tavanele lucioase arată grozav în camera de zi, care este decorată într-un stil modern. Imprimeurile frumoase arată interesante la suprafață, ceea ce îl face original și elegant.
 • Satin - în această versiune, caracteristicile pânzelor descrise mai sus sunt combinate. Tavanul imită țesătura țesăturilor. Suprafața lucioasă reflectă lumina, difuzând-o ușor în jurul camerei. Datorită acestui fapt, interiorul este transformat radical în bine.
 • Combinate plafoanele arată cel mai impresionant și original. Opțiunile de combinare pot fi multe: în culoare, formă și, bineînțeles, tipul de suprafață. Combinația de pânză mată și lucioasă vă permite să creați adevărate opere de artă pe tavan.

Fiecare dintre aceste opțiuni arată imbatabilă. Suprafața plană a tavanului va ascunde diverse comunicații și defecte. Principalul lucru este că materialul selectat se potrivește armonios în interiorul general al unei anumite camere de zi.

Puteți alege opțiunea potrivită cu ajutorul profesioniștilor.

Aceștia se vor ghida după specificul spațiului tău pentru a sugera opțiuni bune.

Culori

O atenție deosebită trebuie acordată alegerii culorii tavanului întins. O pânză albă va fi relevantă în orice interior, deoarece este considerată o opțiune clasică. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți o alegere în favoarea unei astfel de acoperiri dacă pereții din hol sunt și ei albi, deoarece acest lucru creează senzația unei camere de spital.

Merită să alegeți alte nuanțe, concentrându-vă pe următoarele recomandări:

 • Dacă camera este joasă, atunci tavanul ar trebui să fie ușor. Dacă vă place un design bej închis, atunci instalați-l numai dacă tavanele sunt înalte. Cu această soluție, puteți echilibra proporțiile existente ale încăperii.
 • Nuanțele reci în designul pânzei sunt folosite dacă ferestrele din living sunt orientate spre partea însorită. O combinație de două nuanțe este potrivită, de exemplu, alb și albastru deschis. Datorită acestei soluții, o răcoare valoroasă poate fi păstrată în cameră. Dacă ferestrele sunt orientate spre partea umbrită, se recomandă proiectarea pânzei în nuanțe calde.
 • Dacă pereții sunt maro, merită abandonat tavanul, realizat într-o nuanță identică. Același lucru este valabil și pentru alte culori. Daca te hotarasti sa optezi pentru aceasta optiune, atunci combina suprafetele mate si lucioase. De asemenea, puteți opri selecția pe suprafața în relief a structurii.

Plafoanele alb-negru care arată solide și prezentabile vor fi mereu la modă.

Astfel de pânze sunt potrivite pentru orice stil interior. Un tavan în două tonuri de înaltă calitate atrage atenția prin designul său luxos, care iese în evidență favorabil pe fundalul camerei de zi.

Puteți decora camera de zi cu o pânză cu o imprimare foto, care este radical diferită de toate celelalte opțiuni. Pe suprafața materialului se poate aplica orice imagine. Tavanele cu modele devin un punct culminant al camerei, deoarece nu pot fi ignorate.

Există opțiuni care implică posibilitatea de a aplica fotografiile pe suprafața pânzei. Acest design de plafon nu va fi trecut cu vederea. Familia ta va aprecia soluția non-standard, deoarece cu astfel de opțiuni, casa devine mult mai confortabilă.

Constructii

Varietatea modelelor de tavane întinse care pot fi instalate într-o casă variază, de asemenea, foarte mult. H

o în procesul de alegere a unei opțiuni potrivite, merită să luați în considerare caracteristicile camerei:

 • Sunt luate în considerare cele mai simple pânze structuri cu un singur nivel... Sunt potrivite acolo unde tavanele nu sunt prea înalte. Tavanele economisesc semnificativ spațiu valoros, astfel încât interiorul camerei de zi rămâne atractiv.
 • Modern plafoane cu două niveluri potrivit pentru camere înalte. Instalarea lor este mai complicată decât procesul de instalare a primei opțiuni.
 • Prezentabil plafoane pe mai multe niveluri transformă instantaneu camera în bine. Acestea sunt modele foarte elegante, cu o mare varietate de configurații. Puteți alege exact opțiunea care este potrivită pentru instalare într-o anumită cameră.
 • Sunt considerate originale și non-standard desene cu bovindou sau val... Ele sunt fundamental diferite de alte opțiuni pentru execuția lor creativă. Cu ajutorul unor astfel de pânze, puteți insufla o viață nouă în orice cameră.

Fiecare persoană va putea alege varianta care i se potrivește. Dacă nu aveți suficientă experiență în acest domeniu, apelați la ajutorul specialiștilor calificați.

Sunt întotdeauna gata să creeze un interior unic, care să vă satisfacă cele mai nebunești așteptări.

Iluminat

Problema luminii ar trebui să i se acorde o atenție deosebită.

Situația generală din camera de zi depinde de calitatea sursei de lumină:

 • Sursele de iluminat decorativ local pot fi diverse lămpi. Nu numai că vor împărți camera de zi în zone, ci se vor concentra și pe detaliile câștigătoare ale camerei. Dacă direcționați luminile din cameră în direcții diferite, puteți obține un efect interesant.
 • Confort suplimentar va fi creat de un corp de iluminat orientat spre masă. O astfel de cazare va face oaspeții să se simtă confortabil. Dacă instalați lămpile longitudinal, camera se va întinde vizual. Astfel de trucuri sunt potrivite într-o cameră de zi cu spațiu insuficient.
 • Dacă vorbim despre un tavan cu iluminare din spate pe mai multe niveluri, ar trebui să acordați atenție benzii LED strălucitoare.

Benzile LED sunt dispozitive cu multe avantaje:

 1. sunt durabile;
 2. nu se încălzește;
 3. energia este consumată economic;
 4. nu există componente periculoase în corpuri de iluminat.

Cu ajutorul LED-urilor, puteți crea o iluminare confortabilă și uniformă. Sortimentul de magazine are panglici de diferite nuanțe, datorită cărora ideile oricărui designer pot fi aduse la viață. Merită să folosiți LED-uri în combinație cu un candelabru mare, care este instalat în centrul suprafeței.

În acest caz, puteți crea accentele necesare fără a pierde mult timp și efort.

Stiluri

Puteți alege designul tavanului întins care va sublinia caracteristicile de stil ale camerei de zi.

În această situație, se aplică și anumite reguli, deoarece este necesar să se obțină armonie maximă în cameră:

 • Dacă holul este decorat în stil clasic, ar trebui să optați pentru o pânză mată. Cu această opțiune, vă puteți concentra pe mobilier rafinat, precum și pe finisaje sofisticate ale suprafețelor.
 • Un living decorat în stil modern va arăta și mai sofisticat dacă instalați o pânză lucioasă. Este un material luxos care reflectă tot ce îl înconjoară. De asemenea, are o strălucire atractivă, datorită căreia interiorul va fi transformat în bine în fața ochilor noștri.
 • Dacă trebuie să subliniați originalitatea camerei, ar trebui să alegeți tavane cu ornamente. De obicei, modelele sunt aplicate folosind imprimarea foto. Puteți alege modelul după gustul dvs., facilitând crearea designului interior la care ați visat întotdeauna.

Pentru a alege o opțiune pentru camera dvs., luați în considerare caracteristicile acesteia.

Dacă acordați atenție fiecărui mic detaliu, designul va deveni cu siguranță o completare armonioasă și un plus la interiorul sufrageriei.

Cum să alegi?

Procesul de alegere a tavanelor întinse pentru o sală este o afacere importantă și responsabilă. Doar decizia corectă va ajuta la aducerea la viață a ideilor principale ale designerilor.

Puteți folosi sfaturile experților pentru a evita greșelile:

 1. Amintiți-vă că forma și culoarea structurii ar trebui să fie în armonie cu interiorul general al unei case sau apartament privat.
 2. Dacă camera are tavane înalte, optează pentru un design pe mai multe niveluri. Acestea pot fi pânze rotunde sau dreptunghiulare care arată foarte original.
 3. Într-o cameră mică, structurile cu un singur nivel sunt adecvate. Ele se disting prin ușurința de instalare, precum și un aspect atractiv și îngrijit.
 4. Dacă brusc există obiecte din lemn în interior, nuanța acestora ar trebui repetată în tavanele întinse, deoarece doar în acest caz stilul sufrageriei va fi complet și armonios.

Puteți apela la profesioniști pentru ajutor dacă nu aveți experiență în acest domeniu de activitate. Ei vor acoperi tavanul cu gips-carton sau alte materiale, respectând toate regulile și tehnologiile stabilite. Datorită acestui lucru, nu va trebui decât să vă bucurați de rezultatele muncii lor. Dar poți face față acestei lucrări pe cont propriu, dacă înveți puțin.

Experții vor selecta cele mai bune pânze pentru fiecare cameră. Opțiunile potrivite pentru o cameră îngustă sau o sală lungă vor transforma interiorul dincolo de recunoaștere. Poate fi o cameră cu o suprafață de 16, 18 mp. m, precum și o sală de altă dimensiune.

Exemple în interior

Tavanele întinse foarte frumoase și elegante pot fi folosite în diferite moduri în interiorul camerei de zi.

Iată opțiuni interesante și populare, în favoarea cărora mulți oameni fac o alegere:

 • pandantivele fanteziste vor deveni principalul decor al unui interior minimalist, deoarece atârnă de tavan, reflectându-se în suprafața lui lucioasă;
 • te poti concentra pe zona canapelei situata in hol cu ​​ajutorul unui candelabru original in centrul panzei;
 • dacă este necesar să creați un interior original și non-standard al unei camere, merită să faceți o alegere în favoarea structurilor de forme complexe;
 • puteți face camera voluminoasă și designul ei mai profund, dacă partea centrală a tavanului cu efect lucios este întunecată;
 • interiorul clasic va deveni mai proaspăt, mai original și mai dinamic dacă folosiți o pânză bicoloră pentru a-l decora;
 • motivele dreptunghiulare în designul interior vor fi subliniate cu ușurință printr-o structură pe două niveluri care arată solidă și atractivă;
 • cu ajutorul unei pânze de tip oglindă, puteți extinde vizual spațiul, făcând holul să nu fie atât de îngust și înghesuit;
 • un tavan lucios va ajuta la concentrarea pe zona centrală a sufrageriei;
 • pânza de tip mată arată ca plafonul este acoperit cu un strat uniform de văruire.

Acestea sunt ideile de bază pe care le puteți folosi pentru a vă decora interiorul sufrageriei. Amintiți-vă că tavanele întinse sunt cele mai comune structuri care au devenit populare și solicitate în timpul nostru. Încercați experimente interesante pentru a găsi stilul perfect pentru camera dvs.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți tavanele întinse pentru o cameră de zi în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila