Nișe de gips-carton în interiorul sufrageriei

Livingul este inima casei, iar designul livingului cu nișă este ideal pentru cei care doresc să-și facă interiorul sofisticat și eficient. Construcția din gips-carton aduce propria notă unică aspectului general al camerei, adaugă unicitate spațiului interior. Ușurința materialului și a instalării vă permite să aranjați o nișă aproape oriunde.

Funcționalitate

Nișele decorative oferă o mulțime de posibilități în interiorul camerei de zi:

 • Structurile din gips-carton sunt capabile să prelungească vizual pereții sau să întindă înălțimea tavanelor, această tehnică este adesea folosită în încăperi non-standard.
 • Pereții cu nișe și ferestre vă permit să zonați camera. Fiecare membru al gospodăriei, fie că este un adolescent sau o persoană în vârstă, are nevoie de un spațiu personal de locuit unde să se poată pensiona. Un modul de gips-carton, chiar și într-o cameră mică, este capabil să izoleze o zonă de recreere: un loc de dormit, un acvariu, o secțiune cu un televizor.
 • Nișele vă permit să ascundeți defectele în spațiul pereților și tavanului, ele însele creând accente stilistice necesare în interior, făcându-l mai original și exclusivist.
 • Proprietarii au la dispoziție spațiu de depozitare pentru accesorii, figurine și suveniruri prețuite. În funcție de dimensiunea nișelor, acestea găzduiesc perfect aparate electrocasnice și electronice, mobilier și alte articole de uz casnic (paturi și fotolii, aparate stereo, șeminee, televizoare).
 • Structurile din gips-carton nu servesc doar ca element al decorului sălii, ci vă permit și să economisiți bani care ar fi fost cheltuiți pentru nivelarea pereților și cumpărarea de dulapuri, rafturi, comode și alte sisteme de depozitare.
 • Datorită luminii LED încorporate, nișa poate fi folosită ca lumină de noapte.
 • Tranzițiile în trepte din gips-carton vă permit să creați un design interesant al spațiului din tavan, să simplificați instalarea spoturilor.
 • Modulele din gips-carton nu ocupă la fel de mult spațiu de locuit ca mobilierul dulapului, ceea ce este important pentru camerele în miniatură.

Ce poate fi plasat în nișe?

Înainte de a începe să echipați nișe în camera de zi, ar trebui să decideți ce anume veți plasa în ele:

 • Acestea pot fi vaze cu flori, figurine, fotografii memorabile ale celor dragi, bijuterii drăguțe aduse din vacanță sau suveniruri oferite de o persoană dragă.
 • În interiorul nișei, puteți instala rafturi din lemn sau sticlă, care vor găzdui bine plante de interior, rame foto și cărți preferate. Chiar și o întreagă bibliotecă poate fi organizată într-un modul separat.
 • Construcția din gips-carton vă permite să ascundeți sisteme de comunicare neprezentabile - baterii, hote. Proprietarii fericiți de șeminee le încadrează adesea cu nișe.
 • Ele găzduiesc perfect piese masive de mobilier: dulapuri, canapele, fotolii, mese de calculator.

Soiuri

Nișele din gips-carton pot deveni un decor interior în orice stil existent, deoarece pot fi echipate în orice perete: fie că este cărămidă, beton sau gips-carton.

Toate structurile sunt împărțite în:

 • Orizontală - sunt capabili să extindă vizual un perete îngust, tandem cu mobilier lung și joasă (canapea, bordură) va fi armonios.
 • Vertical - trageți camera în sus, este potrivit să le plasați lângă un dulap masiv, fereastră, ușă.
 • Tavan - oferiți difuzoare spațiului din tavan, permiteți utilizarea unui iluminat suplimentar încorporat.
 • Pe podea - realizat in mod traditional la nivelul de 70-80 cm de podea. Aceasta este una dintre cele mai recente tendințe în modă.In astfel de module se pot amplasa vaze decorative spectaculoase sau ghivece cu plante de interior, figurine de portelan.

Mai multe nișe dintr-o cameră de zi trebuie să fie în armonie între ele și să corespundă soluției stilistice generale.

În funcție de scop, structurile din gips-carton sunt împărțite în funcționale și decorative. Primele sunt folosite pentru încorporarea echipamentelor, mobilierului, sistemelor de comunicații și diverselor accesorii. Acestea din urmă sunt în sine un decor interior, astfel de nișe pot avea forme neobișnuite, iluminat colorat complicat, vitralii sau inserții decorative de flori sunt adesea folosite pentru decorarea lor.

Decor și decorare

Puteți decora o adâncitură în perete într-un mod original folosind diferite texturi sau o combinație a acestora:

 • Pictura Este una dintre cele mai populare metode de finisare. Culorile strălucitoare contrastante vă vor permite să creați accente în cameră, tonurile care se potrivesc cu peretele sunt potrivite pentru a crea o atmosferă calmă și confortabilă într-o cameră de zi mică. În acest din urmă caz, este necesară iluminarea din spate.
 • Tencuiala decorativa - atunci când este aplicat în mai multe straturi, creează un efect 3D.
 • Autocolante cu model sunt cea mai bugetară opțiune care arată bine cu un cadru de baghetă.
 • În decorarea nișurilor, se folosesc adesea tapet texturat, țesături, panouri din bambus, metal, plăci de piatră, lemn, mozaicuri colorate, panouri - o astfel de placare arată foarte impresionant.

Nu uitați de iluminat - jocul de lumini și umbre extinde vizual spațiul, îi adaugă volum, evidențiază obiectele din interiorul nișei.

Filamente LED, lămpi cu halogen, spoturi de toate formele și dimensiunile - consumatorul are o gamă largă de opțiuni de iluminare.

Secretele alegerii

Maeștrii din domeniul amenajărilor interioare știu să aleagă un modul de gips-carton pentru interiorul lor.

 • Atunci când alegeți un loc pentru adâncire, trebuie să țineți cont de locația și înălțimea mobilierului, astfel încât să nu acopere nișa.
 • Înainte de a echipa modulul, conduceți electricitatea astfel încât cablul și firele să fie ascunse în spatele peretelui viitoarei nișe.
 • Atunci când alegeți un material de fațare pentru reparație, rețineți că, fără iluminare adecvată, nișa se va transforma într-o gaură neagră. Nu ar trebui să alegeți pentru ea nuanțe mai întunecate decât peretele în sine.
 • Pentru o cameră de zi mică, o mulțime de caneluri în perete vor părea grele. Nu poate fi vorba de armonie în cameră.
 • Alegerea materialului și a formei unei nișe este direct influențată de locația acesteia. Modulele din apropierea ușii și în pereții despărțitori interioare pot arăta complet diferit.
 • Construcțiile trebuie să corespundă ideii de proiectare. Dacă funcția principală a consolelor este decorativă, merită să se concentreze toată atenția asupra lor în interior. Când aranjați niște niște, merită să profitați la maximum de iluminare din spate, culori strălucitoare și elemente decorative neobișnuite.
 • Dacă nișa este destinată tehnologiei, aceasta trebuie să fie atașată în siguranță de perete cu sprijin pe podea. Suprafața de susținere este întărită pentru un dublu factor de siguranță.
 • O atenție deosebită trebuie acordată izolației fonice, deoarece gips-cartonul este un bun conductor de sunet. Difuzoarele și difuzoarele sunt amplasate în nișe dotate cu izolare fonică din vată minerală sau polistiren.

Idei frumoase în interior

În interioarele moderne, o nișă în perete a devenit mainstream. Construcțiile elegante de gips-carton pot fi găsite atât într-un conac de țară spațios, cât și în camera de zi a unui „Hrușciov” în miniatură - și aceasta este considerată norma.

Așadar, într-o încăpere spațioasă, luminoasă, adânciturile din perete au contribuit la crearea unei mici biblioteci de acasă, unde se aflau colecții ale autorilor preferați. Pentru persoanele care nu sunt lipsite de gust artistic, rafturile de cărți sunt o parte integrantă a casei. Iar cartierul de rafturi cu un șemineu confortabil, situat într-o nișă de colț, permite gospodăriilor să se bucure confortabil de citirea literaturii în serile reci de iarnă.

Nișele, vopsite într-o nuanță de portocaliu suculent, cu iluminare intensă formează un tandem reușit cu mobilierul din teracotă a încăperii. Un astfel de accent de culoare al construcției din gips-carton vă permite să subliniați în mod eficient figurinele etnice și suvenirurile aflate în ea.

Modulul sub forma unei aripi de fluture pe perete ne permite să reamintim încă o dată că nișele pot juca doar rolul de element decorativ. Datorită iluminării delicate a insectei, este potrivit să o folosiți ca lumină de noapte. Rafturile încorporate din gips-carton pentru cărți și televizor sunt completate laconic de consolă.

În camera albă ca zăpada, realizată în stil nautic, compartimentele nișelor sunt situate de-a lungul perimetrului ușii arcuite, ca și cum ar sugera volanul navei.

Pentru informații despre cum să alegeți nișe de gips-carton în interiorul sufrageriei, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila