Caracteristici ale amenajării camerei de zi

Conţinut
 1. Particularități
 2. Zonarea
 3. Exemple frumoase în interior
 4. Nuanțe importante

O casă confortabilă, caldă, luminoasă și spațioasă face plăcere nu numai proprietarului, ci și oaspeților. Camera cea mai solicitată este cel mai adesea camera de zi. La urma urmei, aici se obișnuiește să primiți prieteni, să vă adunați cu întreaga familie sau pur și simplu să vă relaxați în timp ce vizionați un film. Prin urmare, merită să ne gândim cu atenție la aspectul său.

Particularități

Depinde mult de mărimea sufrageriei, precum și de numărul de oameni care locuiesc în casă. Este important să înțelegem dacă camera de zi va fi o cameră independentă sau dacă va trebui să combine mai multe funcții.

Amenajarea sufrageriei mici

Dacă în casa dvs. holul este o cameră separată, dar mică (nu mai mult de 18 mp), este important să alegeți mobilierul potrivit și să puneți accente pentru a păstra cât mai mult spațiul liber.

Când se elaborează un plan pentru o cameră de zi de 16 mp. m designerii sfătuiesc să folosească mobilier încorporat sau mobilier transformabil... În loc de „peretele” obișnuit, se recomandă instalarea unei structuri de tip deschis. Acest lucru va extinde vizual camera. Oglinzile sau inserțiile de oglindă în mobilier, pereți, elemente decorative îndeplinesc aceeași sarcină perfect.

Evitați articolele voluminoase: perdele grele, elemente decorative masive. Mai bine să te concentrezi pe un număr mic de lucruri care îți exprimă personalitatea.

Accentele luminoase (perne, perdele) sunt indispensabile atunci când decorați o cameră mică. Un perete luminos contrastant cu o cantitate minimă de elemente decorative, de exemplu, un raft cu cărți sau un poster, va arăta avantajos.

Pentru cei care preferă stilul minimalist, experții sfătuiesc să se uite la opțiunea de a reconstrui o cameră tipică în zona „Hrușciov” de 17,9 metri pătrați. m.

Lățimea camerei este de numai 2,2 m. În ciuda dimensiunilor sale mici, designerii au urmărit multe obiective: să scape de senzația de „îngustime”, să păstreze senzația de spațiu, dar, în același timp, să ofere proprietarilor camerei. apartament cu elementele necesare. Utilizarea competentă a nișelor de depozitare, culori deschise în design, înlocuirea mobilierului voluminos cu altele mai confortabile, adăugarea de oglinzi - toate acestea au ajutat la realizarea a ceea ce ne-am dorit.

Pentru cei care au decis să aranjeze reparații într-un apartament tipic Brezhnevka, opțiunea perfectă ar fi combinarea sufrageriei cu bucătăria. O tranziție lină de la o parte a încăperii la alta este asigurată prin utilizarea paravanelor, coloanelor, pereților despărțitori, a draperiilor.

Dispunerea livingului mai mult de 20 m2

Mulți cred că aspectul unei camere de zi mare este dat proprietarului mult mai ușor, dar această opinie este eronată. A face o cameră confortabilă este o sarcină dificilă pentru orice număr de metri pătrați. Pentru implementarea sa, merită să acordați atenție următoarelor puncte. Pentru organizarea corecta a spatiului din living este nevoie de un miez central – obiectul care atrage cea mai mare atențieprecum un televizor.

Dacă faci parte din categoria oamenilor care nu își pot imagina viața fără să se uite la televizor sau la un film, alegerea televizorului și locația acestuia trebuie luate cu mare atenție:

 • Prima este dimensiunea ecranului. Ar trebui să se potrivească cu dimensiunea sufrageriei și distanța de la canapea la monitor.
 • În al doilea rând, culoare și formă. În magazinele moderne, puteți alege un televizor care nu numai că vă va distra, ci și să sublinieze cu competență imaginea creată a sufrageriei dvs.
 • În al treilea rând, trebuie aleasă locația ecranului, ținând cont de locația ferestrelor, precum și de alte detalii ale camerei, în special de cele care atrag atenția, de exemplu, șemineul. Ambele obiecte pot fi centrale în hol, așa că este deosebit de important să plasați corect accentele.

Fotografia prezentată arată neconcordanța cu acest punct. Ambele articole, șemineul și televizorul, sunt dreptunghiuri negre și sunt unul lângă celălalt. Acest lucru împrăștie atenția și nu dă impresia unității spațiului.

În imaginea de mai jos, designerii au împărțit camera în zone confortabile, fiecare dintre acestea fiind adecvată și se potrivește cu competență în interiorul general.

Pentru a obține cel mai primitor mediu atunci când alegeți tapițeria pentru mobilier, este mai bine să vă concentrați pe țesăturile care degajă căldură (piele, velur, piele de căprioară, turmă). Dacă decideți să decorați pereții cu tablouri, cel mai indicat ar fi să le atârnăm la nivelul ochilor. Aceasta este cea mai confortabilă locație pentru vizionare.

Mobilierul unei camere mari ar trebui să răspundă pe deplin nevoilor și hobby-urilor proprietarului. Dacă planificați petreceri frecvente, este mai bine să aranjați mobilierul în jurul perimetrului camerei, eliberând spațiu pentru acțiune.

Pentru fanii vizionarii de filme și adunări liniștite acasă, această opțiune nu este potrivită - distanța prea mare între obiectele din cameră creează impresia de distanță și nu facilitează conversația.

Dacă doriți să satisfaceți nevoile persoanelor cu gusturi și obiceiuri diferite, împărțirea unui living mare în zone ar fi o soluție excelentă.

Zonarea

Zonarea atentă a spațiului va ajuta să profitați la maximum de întreaga zonă a camerei.

Zone populare pentru camera de zi:

 • Zona de odihnă. Separând o parte a camerei cu o canapea de colț sau fotolii, veți obține un loc confortabil pentru a discuta cu prietenii și familia.
 • Zona de lucru. Dacă planificați un spațiu personal pentru a lucra la computer sau la cărți, luați în considerare zona cea mai îndepărtată de zgomot.
 • Colțul Copiilor. Experții recomandă părinților fericiți să amenajeze o zonă pentru copii cu un covor luminos, moale și jucării.
 • Spatiu deschis. Este necesar pentru toți cei care nu își pot vedea viața fără dans și petreceri zgomotoase.
 • Zona de dormit. Merită să luați în considerare dacă este nevoie de spațiu suplimentar pentru dormit.

Zonarea va fi armonioasă dacă folosiți pereți despărțitori, ecrane, produse din material textil, coloane, rafturi atunci când împărțiți o cameră. Separarea zonei cu ajutorul unui acvariu sau a unor plante vii pare, de asemenea, foarte avantajoasă.

Recent, a devenit din ce în ce mai populară combinarea sufrageriei cu alte încăperi.

Nu uitați să respectați un stil uniform atunci când proiectați. Este posibil să combinați mai multe camere atunci când planificați o cameră de zi.

Combinând livingul și bucătăria, obținem o cameră care îndeplinește mai multe funcții simultan: un loc pentru gătit, o sufragerie și o zonă de relaxare. Nu numai pereții despărțitori, ecrane, coloane, rafturi menționate anterior, ci și diverse dispozitive de iluminat vor ajuta la delimitarea spațiului. Iluminarea puternică este potrivită pentru bucătărie, dar restul încăperii va arăta mai avantajos în culori dezactivate.

La remodelarea camerelor este important să ne amintim despre o bună ventilație a încăperii.

În apartamentele cu o suprafață mică, proprietarii decid adesea să combine dormitorul și camera de zi. Este deosebit de dificil să faci acest lucru dacă camera nu depășește 20 m2. Pentru zonarea camerelor mici, puteți utiliza culori contrastante în designul pereților și podelelor.

Rafturile de perete și structurile suspendate vor economisi spațiu cât mai mult posibil. Canapeaua extensibilă este ideală pentru camerele mici, îndeplinesc două funcții deodată - mobilier pentru relaxare cu prietenii și un loc de dormit.

Exemple frumoase în interior

Proprietarii acestui living au avut la dispoziție o cameră pătrată cu o fereastră mare. Pentru a separa zonele, se utilizează o partiție decorativă din sticlă, un tavan pe mai multe niveluri și tranziții în iluminare.

Cantitatea minimă de mobilier ajută la păstrarea spațiului liber, iar prezența elementelor decorative (vaze, bile) nu dă senzația de „gol”.

Următorul exemplu poate fi un exemplu excelent de conectare a unui dormitor și a unei camere de zi. Utilizarea draperiilor decorative de diferite texturi, pe de o parte, face ca designul camerei să fie neobișnuit și, dacă se dorește, să îngrădească locul de dormit din zona holului. Prezența a două tipuri de alimentare cu lumină, situate la niveluri diferite, asigură utilizarea confortabilă a fiecărei zone.

În această fotografie, putem vedea că proprietarii au combinat camera de zi și bucătăria. Zonarea a fost realizată cu fire de perdea, care creează doar un efect de perete, dar nu interferează cu mișcarea. Diferite tipuri de pardoseli nu sunt doar decorative, ci și practice. Utilizarea culorilor deschise în interior ajută la compensarea lipsei de spațiu. În același scop, acționează o canapea transformatoare de neînlocuit, care, dacă se dorește, poate fi folosită ca un alt loc de dormit.

Nuanțe importante

Un pătrat, dreptunghi sau trapez - astfel de forme diferite pot avea o cameră de zi în plan. Și acest moment joacă un rol important în planificare. Cel mai preferat dintre decoratori este pătratul. Forma ideală vă permite să alegeți absolut orice design. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să aranjați obiectele echidistante unele de altele. Acest lucru va ajuta la menținerea unui sentiment de armonie în spațiu.

Pentru încăperile dreptunghiulare înguste, se recomandă așezarea mobilierului pe perete, eliberând cât mai mult spațiu în centru.

Un obstacol poate fi prezența ferestrelor sau ușilor interioare pe pereții lungi. În acest caz, merită să acordați o atenție deosebită amenajării mobilierului.

Extinderea vizuală a spațiului va ajuta o alegere competentă de mobilier și culori pentru decorare. De exemplu, culorile contrastante pentru pereții opuși vor ajuta la mărirea vizuală a spațiului.

O altă soluție excelentă ar fi o ușă largă. Va da o senzație de spațialitate într-o astfel de cameră non-standard.

Nu vă fie teamă dacă o cameră în formă de trapez se dovedește a fi în posesia dumneavoastră. Cu cât posibilitățile inițiale sunt mai neobișnuite, cu atât soluția interioară poate deveni mai originală. Utilizați o podea sau un tavan pe două niveluri - cu ajutorul lor, puteți desemna diferite zone din spațiu, precum și să echilibrați sentimentul de „neregularitate” al camerei. Forma trapezoidală implică prezența unuia sau a două unghiuri atipice. Folosirea de mobilier și rafturi încorporate în nișe va ajuta la obținerea unui număr mai standard de unghiuri drepte.

Ferestrele nu sunt doar o sursă de lumină. Oricare ar fi forma sufrageriei tale, nu pierde din vedere numărul și locația ferestrelor. Cel mai adesea ele sunt localizate după cum urmează:

 • Două ferestre paralele. Atunci când combinați bucătăria și camera de zi, acest aranjament este cât se poate de convenabil. Va exista o sursă de lumină naturală în fiecare parte a încăperii.
 • Ferestrele sunt amplasate pe pereții adiacenți. În acest caz, este important de reținut că spațiul dintre ferestre este considerat a fi central și va atrage atenția cât mai mult posibil. Este important să-l folosești corect.

Un living într-o casă privată poate deveni punctul culminant al casei tale. Când vă construiți casa sau cabana de vară, din momentul în care este pusă fundația, merită să luați în considerare în prealabil nu numai locația camerelor, ci și aspectul fiecăreia dintre ele. Acest lucru vă va ajuta să vă realizați toate ideile în viitor.

Prezența unei scări între două etaje într-o casă privată nu va fi o problemă.

Utilizați spațiul de dedesubt ca zonă de lucru, zonă de joacă sau loc pentru a vă așeza confortabil și a citi o carte.

O sufragerie creată cu participarea ta directă este cea mai bună modalitate nu numai de a le spune altora despre tine, ci și de a te încerca în rolul unui designer. Un plan al camerei principale întocmit dinainte vă va ajuta să vă implementați ideile.

Pentru informații despre cum să proiectați o bucătărie, un living și o sufragerie într-un spațiu comun, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila