Subtilitățile reparării unei hale mici cu o suprafață de 18 mp. m

Subtilitățile reparării unei hale mici cu o suprafață de 18 mp. m
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Decorăm interiorul
 3. Stil
 4. Apartament studio
 5. Opțiuni frumoase

Decorarea competentă și elegantă a camerelor camerelor de locuit nu este o sarcină ușoară. Pentru a obține o atmosferă confortabilă într-un apartament, este necesar să combinați armonios toate elementele decorative și o paletă de culori. Pe baza camerelor compacte, există anumite dificultăți asociate cu dimensiunea camerei. Ele trebuie luate în considerare în timpul renovării și decorațiunii.

Există multe tehnici de design care sunt folosite pentru a decora o cameră de zi sau un hol în miniatură cu o suprafață de 18 metri pătrați. m.

Caracteristicile aspectului

Camerele cu dimensiuni de 18-20 de metri pătrați se găsesc pe baza clădirilor standard de apartamente, de exemplu, în „Hrușciov”. Forma tipică a camerei este dreptunghiulară. Primul lucru pe care trebuie să vă decideți este funcționalitatea camerei. Fie că este un hol separat sau o cameră combinată cu un birou, dormitor și așa mai departe.

Dacă intenționați să plasați mai multe zone pe același teritoriu, trebuie să utilizați tehnica de zonare. Cu ajutorul acestuia, puteți separa o parte a locației de alta, asigurând utilizarea confortabilă a fiecăreia dintre ele.

Decorăm interiorul

Profesioniștii din domeniul amenajării caselor și apartamentelor au făcut o serie de recomandări la care se recomandă să țineți cont pentru o renovare cu succes a spațiilor. Pe baza camerelor compacte, este necesar să se utilizeze tehnici care măresc vizual spațiul. Acestea vor face mediul mai confortabil.

Pentru aceasta, se folosesc oglinzi, o paletă de culori deschise, iluminare naturală și alte tehnici. Luați în considerare acest lucru în timpul procesului de reparație. Nu blocați ferestrele cu draperii opace.

De asemenea, este necesar să abandonați mobilierul voluminos care ocupă aproape tot spațiul din cameră. Acordați atenție produselor compacte și multifuncționale. Nu instalați multe piese de mobilier în cameră, ci doar cele esențiale. Camera este plină de vaze, figurine, vase vechi și alte lucruri care au rămas din perioada sovietică.

Finisare

Atunci când alegeți un material de finisare pentru pereți, tavane și podele, ar trebui să acordați preferință opțiunilor pentru culori deschise și calde, de exemplu pastel. Nu obosesc ochii și au un efect relaxant asupra stării mentale a unei persoane. Nu alege culorile întunecate și luminoase ca culori principale. Ele sunt folosite exclusiv sub formă de accente și adăugiri.

Cu ajutorul culorilor închise și groase, puteți evidenția una dintre zonele din cameră. Folosind diferite vopsele, se realizează zonarea vizuală. Pe fundalul paletei de culori principale de tonuri deschise, nuanțe închise contrastează, denotă o anumită zonă.

Când vine vorba de textile, optează pentru țesături ușoare, transparente și translucide. Acest lucru este valabil pentru perdele, cuverturi de pat și alte produse. Perdelele simple sau produsele cu un model mic sunt ideale.

Iluminat

Iluminarea spot este o opțiune practică și convenabilă dacă camera este împărțită în mai multe zone. Alege corpuri de iluminat compacte care nu vor fi vizibile. Lămpile cu LED arată grozav și își fac treaba. Iluminarea din spate a pânzei va crește vizual volumul camerei. Un număr suficient de corpuri de iluminat este o necesitate, mai ales dacă există o lipsă de lumină naturală în cameră.

Mobila

Un set standard de articole de mobilier pentru hol:

 • Canapea (este indicat sa optezi pentru modele pliabile).
 • Măsuță de cafea.
 • O pereche de fotolii.

Dacă există spațiu, puteți instala un dulap înalt și îngust, precum și o noptieră compactă și încăpătoare. Este recomandat să așezați televizorul pe perete.

Stil

Designul de succes înseamnă alegerea stilului potrivit. Este necesar să decideți asupra acestei probleme înainte de a începe reparația. Materialul și tipul finisajului, aspectul mobilierului, disponibilitatea accesoriilor suplimentare, culorile și multe altele vor depinde de direcția decorativă. Experții identifică o serie de stiluri care sunt grozave pentru decorarea unei săli cu o suprafață de 18 pătrate.

Clasicism

Clasicismul este una dintre tendințele clasice. Acest stil este întotdeauna relevant și nu se demodează, indiferent de tendințele actuale. Această direcție este mai restrânsă în comparație cu stilurile baroc, rococo sau imperiu și, prin urmare, este mai potrivită pentru camere compacte. Pentru ca designul să fie de succes și plăcut de la o zi la alta, ar trebui să respectați următoarele recomandări:

 • Culoare. Dați preferință culorilor deschise. Puteți utiliza în mod activ elemente de aur. Ele conferă interiorului dinamică și expresivitate, iar jocul de lumină are un efect pozitiv asupra volumului vizual al spațiului. De asemenea, puteți utiliza tonuri neutre ca culori primare.
 • Iluminat... Un candelabru plasat în centrul camerei este un decor standard pentru stilurile clasice. Este recomandat sa alegeti un model cu elemente transparente, atata timp cat nu este voluminos. Dacă un candelabru nu este suficient, puneți lămpi suplimentare în miniatură.
 • Mobila. Este mai bine să plasați piese de mobilier la marginile holului. Majoritatea pieselor de mobilier clasice sunt decorate cu elemente tridimensionale și au dimensiuni mari. Pentru a face față acestei probleme, modelele clasice au fost dezvoltate într-o formă modernă mai concisă.

Hi-tech și minimalism

Cele două tendințe moderne menționate mai sus sunt ideale pentru decorarea unui hol compact. Stilurile sunt foarte asemănătoare între ele, deoarece hi-tech a fost creat pe baza minimalismului.

Caracteristicile minimalismului:

 • Reținere, concizie și spațiu liber.
 • Paleta de culori neutre: alb, gri, bej.
 • Un minim de mobilier.
 • Lipsa elementelor decorative (este permis să plasați o poză sau câteva fotografii în cameră).
 • Se preferă materialele artificiale (plastic, sticlă).

În ceea ce privește stilul high-tech, i se aplică toate principiile de mai sus. Principala diferență în acest domeniu este utilizarea tehnologiilor inovatoare: sistemul „casa inteligentă”, tehnologie modernă și multe altele. De asemenea, în design sunt folosite elemente cromate, oglinzi și suprafețe lucioase.

japonez

Decor rafinat si sofisticat. La decorare se folosesc materiale naturale (lemn, țesături, hârtie).

Caracteristici:

 • Cantitatea minimă de mobilier și obiecte decorative.
 • Motive asiatice ca accente: bambus, evantai, hieroglife.
 • Paleta de culori naturale: verde, bej, alb. Culorile roșii sau portocalii sunt folosite ca vopsele suplimentare.
 • Atmosferă spațioasă, luminoasă și relaxantă. Armonia cu natura.

Eco

Această direcție este aleasă de cunoscătorii de naturalețe și naturalețe. Culorile principale sunt verde, alb, maro și bej. Interiorul creează o atmosferă de lejeritate și prospețime, care este ideală pentru încăperile mici.

Pentru renovare se folosesc numai materiale naturale... Acest lucru este valabil pentru mobilier, mobilier și obiecte decorative. Trebuie să te gândești și la iluminare. Mobilierul în stil ecologic este infuzat cu lumină moale. Podeaua poate fi decorată cu covoare verzi cu grădini moale care simulează iarba.

scandinav

La decorare se folosesc culori deschise. Ca nuanțe principale se alege tonul alb, gri deschis sau bej deschis.Se folosesc în mare parte materiale naturale. Pentru decorarea ferestrelor se folosesc țesături translucide sau transparente. Pentru a face interiorul mai expresiv, folosesc elemente luminoase: covoare, elemente decorative, puf.

Apartament studio

Pe baza spațiilor de locuit de acest tip, mai multe zone sunt combinate într-o singură cameră deodată. Dacă te gândești bine, rezultatul va fi un interior elegant și confortabil. Pentru a obține rezultatele așteptate, este necesar să se efectueze reparații ținând cont de următoarele reguli:

 • Selectați reflectoare.
 • Utilizați pereți despărțitori compacti și confortabili. Modelele din sticlă sau placaj subțire sunt grozave. Puteți folosi și tehnica de zonare cu perdele.
 • Mobilierul transformator multifunctional este ideal pentru mobilare. Este compact si spatios.

Opțiuni frumoase

Design practic și elegant al sălii în stil high-tech. Culorile principale sunt alb și gri deschis. Galbenul este folosit ca un accent luminos.

Sala de trecere în stil minimalism. Forme stricte, laconism, un minim de mobilier. Am folosit paleta standard pentru acest stil cu adăugarea de roșu ca accent.

O cameră de zi combinată cu o bucătărie într-o garsonieră. O structură din lemn este folosită ca despărțitor, care servește și ca suport de flori.

Design în stilul clasicismului. Culorile moi și calde creează o atmosferă confortabilă. În cameră este instalat doar cel mai necesar mobilier. Un candelabru elegant în centru este cea mai bună opțiune pentru amplasarea unui corp de iluminat în acest interior.

O cameră luminoasă și spațioasă în stil scandinav. Camera este plină de lumină naturală. Paleta albă mărește dimensiunea camerei. Va fi plăcut să petreci mult timp într-o astfel de sală.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila