Idei interesante de renovare a sufrageriei

Conţinut
 1. Particularități
 2. Zonarea
 3. Combinație cu alte camere
 4. Stil
 5. Materiale de finisare
 6. Culori și imprimeuri
 7. Sfaturi de design
 8. Exemple frumoase în interior

Holul este camera cheie în majoritatea apartamentelor și trebuie doar renovat pe baza unui design bine gândit. Interiorul joacă un rol important în compilarea sa. Necesitatea de a atrage designeri cu experiență depinde dacă reparația va fi cosmetică sau mai mare, sau rezidenții vor efectua singuri toate lucrările.

Particularități

Cel mai adesea, camerele de zi sunt comandate pentru a fi reparate de către profesioniști pentru a evita efectele negative și greșelile. Dar dacă vrei să economisești bani sau să nu depinzi de nimeni pentru a-ți realiza idealul, va trebui să faci singur reparația.

Într-o casă veche cu panouri, principala problemă care trebuie abordată urgent este lipsa spațiului util. Lucrările de capital (cu reamenajare) sunt destul de costisitoare și aproape întotdeauna necesită aprobare. Prin urmare, efectuează în principal reparații cosmetice bugetare, limitându-se la efecte de extindere vizuală.

Ca in orice incapere, livingul este in renovare, incepand de la tavan. În caz de lipsă acută de spațiu, acesta este acoperit cu plăci de gips-carton. O astfel de soluție, deși elegantă ca aspect, economisește mult timp prețios. Cu cât decorul, decorațiunile exterioare și ornamentele sunt mai simple pe toate suprafețele, cu atât mai bine va arăta spațiul din hol din „Hrușciov”.

Spre deosebire de coridor, camerele de zi nu duc de obicei lipsă de lumină naturală. Și dacă există, atunci merită să alegeți opțiuni de design cu două ferestre. Decideți imediat dacă deschiderile vor fi unul lângă celălalt sau pe pereții adiacenți: uneori se obține un efect foarte interesant atunci când sunt scoase pe pereți reciproc opuși.

Spațiul și iluminatul sunt extrem de importante. Dar ce să faci într-un apartament obișnuit, când nu se pot organiza delicatese deosebite, doar un profesionist îți va spune. Atunci accentele aparent nesemnificative capătă o semnificație deosebită. Apartamentele „obișnuite” sunt renovate, în primul rând prin finisarea suprafețelor – abia apoi vine rândul întregii amenajări.

Zonarea

Strict vorbind, nici măcar nu este nevoie de reparații pentru a efectua zonarea în majoritatea cazurilor. Dar dacă camera de zi este în curs de renovare, merită să luați în considerare împărțirea lui în blocuri funcționale sau îmbunătățirea diviziunii anterioare. Când apartamentul are un bovindou, precum și într-o cameră de zi îngustă și alungită, cu o suprafață de 15 mp. m, se recomandă să se pună arcade din gips-carton pentru diferențierea vizuală. Suprafața utilă nu este redusă, dar efectul unui spațiu sumbru, restrâns este eliminat.

Tehnica devine mai spectaculoasă dacă scoateți ușa interioară și curățați bine deschiderea acesteia, rotunjind partea superioară a pasajului cu un arc.

Când nu este nevoie să se ocupe de întuneric excesiv (au fost instalate inițial o pereche de ferestre), o zonă de dormit pentru oaspeți poate fi amplasată la fereastra cea mai îndepărtată de intrarea în apartament. Dar atunci când ferestrele sunt situate una vizavi de cealaltă, adesea doar o parte din deschiderea de sud sau de sud-vest este lăsată deschisă. Acest lucru va crea un spațiu de lucru cu cea mai bună iluminare și va reduce căldura excesivă în timpul lunilor de vară. O zi de iarnă fără nori oferă un flux normal de lumină chiar și printr-o fereastră redusă, iar pe vreme rea, trebuie să acționați încă un comutator.

Zonarea chiar și a unui living foarte mare (ca să nu mai vorbim de mic) ar trebui limitată la alocarea a maximum trei sau patru zone. În caz contrar, există o senzație de îngrămădire fără sens de obiecte. Pentru informațiile dvs.: designerii profesioniști consideră că este permisă combinarea numai a unor astfel de zone funcționale care nu se contrazic.

Zona de agrement ar trebui să fie separată de sala de mese; într-o altă variantă, creșa este separată de spațiul comun al sufrageriei. Mobilierul este un instrument important pentru zonare: ceea ce este important, această tehnică nu este percepută ca un act artificial sau ridicol. Nu este deloc necesar să puneți dulapuri voluminoase, suficient pentru a delimita spațiul canapelelor obișnuite, tejghelelor de bar, acvariilor plate și rafurilor de gips-carton.

O alternativă este utilizarea ușilor glisante, o astfel de mișcare este deosebit de bună atunci când trebuie să separați o zonă mică la capătul sufrageriei și să o acoperiți de observația din exterior.

Structurarea vizuală a spațiului poate fi realizată și cu pereți despărțitori falși, arcade, evidențiind părți ale tavanului care sunt diferite în design. Uneori, structurile decorative, podiumurile și draperiile vin și ele în ajutorul designerilor. Separarea cu tapet este bună pentru că în principiu nu aveți nevoie de niciun element suplimentar.

Combinație cu alte camere

Uneori, în loc să împartă sufrageria în părți, încearcă să o combine cu alte camere. O astfel de mutare este relevantă în special într-un apartament cu o cameră, unde chiar și limitele mici între camere iau o parte tangibilă a spațiului. Fuziunea dintre living și bucătărie este destul de răspândită, iar designerii încearcă să găsească modalități de a conecta coridorul cu ambele.

Reconstrucția este o necesitate pentru locuințele vechiconstruit acum peste 20 de ani; dar rețineți că nu este o sarcină ușoară, chiar și pentru un specialist, să se gândească corect la designul unei camere multifuncționale.

Ori de câte ori este posibil, încercați să obțineți un contur pătrat al camerei, acesta este mult mai atractiv decât orice formă „originală” și vă permite să diversificați abordarea designului. Tehnicile de design geometric ajută la îndepărtarea senzației de dreptunghi. În apartamentele „garsonieră”, zonele de recreere și de luat masa sunt neapărat combinate, uneori se organizează chiar și un loc pliabil pentru dormit. În camera de zi cu trecere, merită să folosiți partiții interioare, altfel nu va părea o parte confortabilă și plăcută a casei.

Stil

Într-o cameră de oaspeți mică, o alegere competentă a stilului vă permite să creați un sentiment de confort și confort, dar trebuie luată în considerare o cerință indispensabilă - numărul minim de detalii introduse.

 • Alegerea ideală pentru aceste considerente este stil modern; este atât funcțional, cât și îngrijit, permițându-vă să utilizați chiar și cele mai recente inovații tehnologice. Prin diluarea cu elemente decorative, este ușor să scapi de „efectul de birou”.
 • Clasic mai solemn și mai luxos, trăsăturile sale caracteristice sunt saturația cu alb, utilizarea cristalului, aurirea, elementele sculptate. În formatul clasic al casei se folosesc și piese mulate, arcade, pot fi amplasate coloane, uneori sunt suspendate cornișe în relief. Deasupra ferestrelor sunt atașate draperii grele, chiar și în aparență, completate de o draperie verticală - în acest caz, cârligele ar trebui să fie cât mai atractive posibil.
 • Provence - aduce întotdeauna o senzație de confort rustic, acest stil este potrivit pentru cei cărora nu le place rigiditatea și fastul unui decor clasic. Se folosesc din belșug șireturile, imprimeurile cu imagini florale, culorile de bază sunt pastelate. Cadrul perfect pentru o petrecere prietenoasă de ceai.
 • Un interior de elită poate fi creat chiar și atunci când vă place stil industrial - încercați să utilizați designul pentru o mansardă.Caracteristicile indispensabile ale acestui format sunt pereții lipsiți de orice decor, chiar și bogați în materiale de finisare colorate. Se montează ferestre panoramice, mobilierul se alege doar cel de care nu se poate renunța. Pentru a decora camera de zi, folosesc picturi abstractioniste, fotografie alb-negru cu parcele simple, fără mici detalii. Toate acestea sunt uneori completate de lămpi metalice de podea.

Materiale de finisare

Nu are sens să vorbim despre materialele de finisare din camera de zi „în general”, trebuie să le dezasamblați separat pentru fiecare suprafață. La urma urmei, podeaua este decorată într-un fel, pereții în altul și toate sunt prost potrivite pentru tavane.

Podea

Aspectul podelei camerei de zi poate fi foarte diferit în spirit, dar în orice caz, ar trebui să fie în armonie cu pereții și tavanul. Dacă utilizați un efect de contrast, ar trebui să aveți grijă să nu creați combinații complexe.

Dacă podeaua originală este din lemn, asigurați-vă că verificați rezistența și fiabilitatea tuturor componentelor. Uită-te la capetele unghiilor, niciunul nu ar trebui să se ridice deasupra suprafeței. Numai după o verificare amănunțită poate fi așezat un substrat aspru, apoi se poate așeza PAL sau plăci fibroase pe el.

Pentru finisajele decorative, merită să folosiți o placă de parchet, parchet clasic sau laminat care să le imite aspectul. Pardoselile vechi de parchet care mai pot fi reparate sunt răzuite și lăcuite.

Important: evitați așezarea plăcilor și a linoleumului, aceste materiale strică interiorul și sunt incompatibile cu cele mai populare stiluri.

Ziduri

O modalitate simplă de a decora pereții este utilizarea tapetului sau a vopselelor, în aceste două cazuri este la fel de important să ne gândim și care va fi rolul suprafețelor de finisat în interior. Molurile ajută la a face față efectului unui tavan prea jos. Designul suprafeței cu forme geometrice arată invariabil aristocratic și elegant. Dar nu creați prea multe detalii mici, acestea pot distruge senzația.

Soluțiile elegante care sugerează unitatea cu natura sunt create cu ușurință folosind elemente de decor din lemn și piatră. Într-o versiune mai simplă, vă puteți limita la un raft de gips-carton pentru lucruri utilizate în mod constant. Folosind un bovindou, veți putea atât să măriți spațiul disponibil (folosind-l în viața de zi cu zi sau pentru alte experimente), cât și să adăugați lumină în cameră. Decizia finală depinde de dimensiunea pervazului și de dacă este complet vitrificat sau doar parțial.

Tavan

Puteți repara oricând plafoanele, dar este recomandat să vă asumați mai întâi această lucrare, pentru a nu păta finisarea pereților și a podelei. Structurile plate cu un singur nivel sunt create din gresie, tapet, lemn și tencuială decorativă.

Nu renunțați la astfel de soluții bugetare precum tavanele suspendate și întinse, ele pot arăta și foarte frumoase. Dacă doriți să creați un sistem suspendat acoperit cu gips-carton sau să combinați un astfel de tavan cu elemente de tensionare, gândiți-vă bine cum va arăta totul. Decorarea suplimentară, gofrarea va fi asigurată prin turnare din ipsos sau stuc din polistiren, numărul de astfel de elemente ar trebui să fie variat în funcție de stilul ales.

Culori și imprimeuri

Opțiunile de culoare pentru camera de zi pot fi foarte diferite, dar o alegere clară este o condiție prealabilă pentru utilizarea lor: care elemente vor deveni principalele și care vor fi pete de fundal. Este nepotrivit să faceți zone de accent prea mari sau să le creați într-un număr semnificativ. Se recomandă decorarea tavanelor în culori deschise, acest lucru va ajuta la creșterea volumului vizibil al camerei.

Important: amestecarea tonurilor calde și reci trebuie evitată, deoarece numai profesioniștii își pot bate contrastul în mod competent și clar.

 • Camere de zi în alb - de modă veche și mai mult ca o sală de operație de spital. Această culoare ar trebui introdusă cu moderație și doar ca accente unice.Este mai bine să ne oprim pe bej, care poate fi combinat cu multe nuanțe, sau pe o culoare plăcută, emoțional de piersici. Dar vopseaua maro, ca și albul, ar trebui să fie dozată astfel încât setul cu cască și pereții să nu se îmbine într-un singur bulgăre care nu se poate distinge.
 • gri tonalitatea este considerată în mod nerezonabil cu aspect plictisitor și plictisitor, dar, de fapt, dacă combinația este aleasă corect, se potrivește bine cu orice combinație de culori.
 • Verde vopsirea este recomandată dacă ferestrele sunt îndreptate spre nord, iar în cazul opus, trebuie folosite nuanțe de liliac.
 • Când în designul camerei este utilizat în mod activ roșu ton, produsele de mobilier de alte culori vor ajuta la diluarea saturației sale excesive.

Nu te grăbi să aplici imediat cea mai la modă culoare a sezonului curent, după care regretă adesea o decizie prost concepută. Vezi ce se potrivește și ce nu.

Sfaturi de design

Potrivit profesioniștilor, chiar înainte de începerea reparației și chiar înainte de achiziționarea materialelor, trebuie să alegeți locuri pentru instalarea mobilierului și a electrocasnicelor, o listă completă de articole care se vor potrivi în camera de zi. Apoi, acestea sunt determinate cu iluminat, cu elemente decorative si cu un stil general.

Numai în această condiție va fi posibilă efectuarea unei reparații de primă clasă și să nu regrete nicio deficiență în viitor:

 • Când problema ta este un tavan înalt, merită să-l cobori cu iluzii optice. Lipesc tapet cu dungi orizontale, pun borduri, folosesc muluri.
 • Pentru a extinde vizual limitele unei camere, ramele mari de ferestre, tablourile mari, tapetul cu modele rombice sunt perfecte.
 • O opțiune excelentă pentru a adăuga greutate tavanului, masivitatea este utilizarea unui acoperiș de perete într-o cușcă.
 • Selectarea atentă a draperiilor ajută întotdeauna la învingerea configurației ridicole și incorecte a ferestrelor.
 • Ideile de folosire a covorului pentru a crea un detaliu interior expresiv sunt bune, dar ar trebui să fiți atenți la dimensiunea pardoselii. Un covor foarte mic se va „rătăci” în cameră și nu va face impresia potrivită, oricât de frumos ar părea în magazin sau în fotografie.
 • Cei cărora le place să folosească noutățile tehnice și de design, dar se străduiesc în același timp să creeze un sentiment de tradiție, un interior clasic în ansamblu, ar trebui să se concentreze pe abordări în spiritul eclectismului. Atunci nepotrivirea părților individuale ale camerei de zi va înceta să fie o problemă și va deveni un avantaj serios al acesteia.

Luați în considerare termenele limită reale pentru finalizarea lucrărilor și întrebați-le în avans. Acest lucru vă va permite să știți exact când artiștii întârzie livrarea obiectului și când sunt prea grăbiți și greșesc în munca lor. Cu auto-repararea, este cu atât mai important să ținem cont de această circumstanță pentru a avea timp să faci totul.

Exemple frumoase în interior

Ghidurile generale de proiectare și sfaturile de proiectare pentru elemente individuale sunt importante, desigur. Dar este timpul să vedem cum va arăta un design bun de sufragerie în opinia profesioniștilor cu experiență. Vom analiza doar trei opțiuni, astfel încât să aveți o idee clară despre posibilitățile de a decora frumos spațiul.

 • Aici au combinat pur și simplu camera de zi cu dormitorul. În depărtare, o fereastră destul de mare, acoperită cu o perdea originală; într-o zi însorită, țesătura nu este vizibilă, rămâne doar un punct de lumină expresiv. Alternarea suprafețelor luminoase și întunecate, împreună cu o structură de oglindă pe tavan, ar trebui considerată un pas foarte reușit. Interiorul nu este doar confortabil, ci și modern, toate suprafețele sunt plate și monocromatice, cu tranziții de culoare relativ clare. Aceasta nu este o greșeală, doar o astfel de tehnică ar trebui să fie folosită de un designer cu experiență, atunci nu va exista niciun sentiment rău.
 • Într-un alt living, vedem două ferestre, așezate pe pereți diferiți și destul de îndepărtate una de cealaltă; dar această distanță dispare, iar spațiul nu pare întunecat. O manevră de design originală - un colț întunecat bogat care separă două secțiuni ușoare ale peretelui.Tavanul este alb ca zăpada, pe lângă lampa centrală, sunt instalate surse de lumină punctiforme
 • Și aici totul nu este doar magnific, interiorul este cu adevărat luxos. Un candelabru elegant și perdele luxuriante, un tablou cu un complot clasic, un șemineu, o abundență de tonuri de alb (toate celelalte sunt doar un accent) creează o dispoziție entuziastă, optimistă.

Pentru informații despre cum să faci reparații în camera de zi, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila