Cum să decorezi frumos interiorul unui living cu două ferestre?

Conţinut
 1. Caracteristicile camerei
 2. Principii de baza
 3. Culori și imprimeuri
 4. Mobila
 5. Stil
 6. Sfaturi de stilist
 7. Exemple frumoase

Livingul este considerat pe bună dreptate inima oricărei case. În funcție de cantitatea de lumină naturală care intră în cameră, nuanțele compoziției interioare sunt alese și determinate odată cu amenajarea mobilierului. Dacă aspectul camerei prevede două ferestre, atunci aceasta oferă o mulțime de oportunități pentru soluții stilistice non-standard. Decorăm un interior frumos al unei camere de zi cu două ferestre: înțelegem complexitățile situației.

Caracteristicile camerei

Fiecare spațiu rezervat sufrageriei este individual și supus unei amenajări specifice. Poate fi deschis, spațios sau face parte din „Hrușciov”. Acesta este un loc multifuncțional pentru toți membrii gospodăriei, unde se adună pentru întâlniri distractive cu oaspeții, ținând sărbători în familie, vizionand filmul preferat cu familia.

Această cameră are în majoritatea cazurilor uși, uși, ferestre. Se caracterizează adesea printr-o perspectivă spartă: poate avea pervazuri, despărțitori, nișe, coloane, panouri. Toate acestea sunt luate în considerare la efectuarea lucrărilor de finisare și aranjarea mobilierului: este important să umpleți spațiul cu lucruri elegante și la modă, acordând în același timp atenție atmosferei de confort acasă.

De obicei, aceasta este o cameră cu tavan înalt și ferestre mari, care în unele cazuri sunt panoramice. Mai rar, o caracteristică a holului este prezența unui bovindou, delimitând spațiul în zone funcționale separate. Un bovindou este un avantaj al unei astfel de camere, în timp ce curbura pereților, ușile înguste și spațiul util limitat sunt dezavantajele camerei de zi. Ele fac camera să arate neplăcută, dar cu o abordare pricepută a alegerii materialelor, vor fi invizibile.

În ceea ce privește ferestrele, acestea pot fi amplasate pe pereții paraleli, adiacenți ai holului, sau pe o parte a avionului. Este important să se creeze o atmosferă confortabilă pentru fiecare membru al familiei, astfel încât toată lumea din sală să fie plăcută.

Livingul pare mai spatios datorita a doua ferestre și este mai ușor de împărțit în zone funcționale separate, în ciuda faptului că este pătrată, dreptunghiulară sau teșită. Adesea, un candelabru central este suficient pentru ca ea să compună o compoziție de iluminat, în timp ce va fi suficientă lumină în cameră pentru fiecare colț.

Cu toate acestea, ferestrele sunt cele care pot provoca curenți de aer, așa că trebuie să aveți grijă de izolarea acestora. Ele pot fi aceleași sau diferite ca mărime. Datorită acestora, consumul de material pentru placarea pereților va fi semnificativ mai mic, ceea ce va economisi bugetul familiei și va efectua prelucrarea suprafețelor de lucru cu reziduuri minime.

Principii de baza

Întocmirea compoziției interioare a spațiului sufrageriei cu două ferestre are câteva reguli cheie, este important:

 • alegeți o paletă de culori de nuanțe dominante și combinarea lor corectă, fără a ascunde intensitatea luminii existente;
 • alegeți un stil de design care se potrivește cu temperamentul și preferințele de gust ale gospodăriilor, fără a încorda ochii cu o abundență de luminozitate și diversitate;
 • alege materiale ușoare pentru decorarea ferestrelor care nu limitează spațiul holului, nu creează o senzație de greutate a situației;
 • să folosească materii prime inerente unui stil de design specific în crearea unui mediu, fără suprasaturare a interiorului cu o abundență de accesorii și mici detalii;
 • previne amestecarea a două stiluri într-un singur spațiu, care poate distruge orice idee despre decor și poate provoca iritații cu aspectul general al sufrageriei;
 • selectați dimensiunea mobilierului, în conformitate cu dimensiunea și caracteristicile camerei, eliminând senzația de dezordine, lăsând loc liberei mișcări.

Nu trebuie să uităm de practicitate: livingul este un loc cu trafic intens, distribuția nuanțelor în materialele și mobilierul folosit trebuie să fie astfel încât elementele mobilierului să fie mai puțin murdare. Are sens să îmbini tonurile mobilierului, să cumperi produse care necesită cea mai simplă îngrijire posibilă.

Una dintre condițiile pentru o abordare armonioasă și pricepută a creării unui interior elegant al unui hol cu ​​două ferestre este utilizarea huselor detașabile, a pelerinei și a covoarelor în decorarea camerei. Pe langa functia lor decorativa, economisesc mobilierul si pardoseala de razele soarelui.

Această tehnică decorează spațiul camerei, îl face confortabil și primitor, schimbând în bine percepția estetică a holului.

Culori și imprimeuri

Conform regulilor combinațiilor de culori, se obișnuiește să se folosească nu mai mult de 4 nuanțe atunci când se creează orice interior. Dintre acestea, cea dominantă este 1. De regulă, aceasta este o placare de perete, care stabilește fundalul aspectului general al camerei și compară toate piesele de mobilier cu ele însele în umbră.

Pentru a face pereții camerei frumoși, eleganti, deși nu deranjează cu abundența pestriței și luminozitatea modelului, puteți lua ca bază mai multe tehnici de placare la modă:

 • este important să folosiți materiale scumpe de față în nuanțe calme, deschise și moi (în primul rând tapet nețesut, textil, vinil, lichid și fibră de sticlă);
 • este mai bine să combinați tapetul unul cu celălalt, alegând soiuri pereche cu același fundal sau alte materiale (laminat, gresie, cărămidă, piatră, ipsos, stuc): acest lucru va adăuga individualitate interiorului sufrageriei;
 • cele mai bune culori de interior sunt tonurile crem, bej, maro, auriu, chihlimbar si alb, daca este mult spatiu, poti decora interiorul cu ciocolata, menta, coral;
 • alegerea nuanțelor se supune regulii expresivității: culorile deschise ale paletei arată mai strălucitoare dacă sunt subliniate de tușuri de finisare închise într-o cantitate moderată;
 • bucătărie, teme abstracte și erotism sunt inacceptabile în alegerea unui desen: camera de zi este un loc obișnuit, imprimarea trebuie să corespundă scopului său;
 • Cele mai bune soluții de decor sunt opțiunile cu relief: astfel puteți da statutul de finisare, puteți stabili starea de spirit potrivită, puteți sugera noblețea proprietarilor casei.

Cele mai bune modele pe pereți, adecvate în designul camerelor de zi de diferite stiluri, sunt o dungă verticală de dimensiuni medii cu relief, monograme într-un ton calm, dantelă și motive vegetale, ramuri, precum și acoperiri monocromatice, dacă accentul pereții sunt decorați cu tapet foto luminos sau acoperiți cu panouri sau laminat. Abundența pestriței, decorarea pereților cu tapet cu buline, o cușcă sau o rogojină este inacceptabilă: aceste desene se plictisesc rapid, creează ondulații în ochi.

Dacă trebuie să accentuați peretele, este mai bine să faceți acest lucru lângă zona în care se află mobila sau sistemul video.

Mobila

Conform regulilor bunei forme, elementul cheie al livingului cu două ferestre este un set de mobilier pentru zona de oaspeți. Aceasta este neapărat o canapea și o măsuță de cafea. Dacă există mult spațiu în cameră, setul minim ar trebui înlocuit cu un ansamblu luxos: puteți decora zona pentru primirea oaspeților cu o canapea mare de colț de tip modular, adăugând la aceasta câteva fotolii, o cafea. masă, două accesorii atașate pentru lămpi de masă, care astăzi sunt în centrul atenției stilului.

Pentru a face atmosfera îmbietoare, poți pune un mic accesoriu decorativ pe blat.

Dacă nu este suficient spațiu, de exemplu, aceasta este o sală de 18-25 mp.m, merită să vă asigurați că mobilierul instalat este compact: astfel există suficient spațiu pentru toată lumea, iar camera nu va părea aglomerată. Mobilierul de sufragerie poate fi eclectic, dar selectat cu pricepere. Pentru a nu arata separat, este important sa folositi tehnici de combinare a culorilor, selectand fiecare piesa de mobilier in nuante suprapuse ale paletei de culori.

Lemnul natural este o prioritate, sticla armata este potrivita pentru masa: modelele de sticla cu suprafete vopsite aduc lejeritate si aerisire in interiorul holului. Merită să acordați atenție tapițeriei din metal și mobilier scump.

Stil

Puteți decora un living cu două ferestre în aproape orice stil de design. Direcțiile de stil modern, clasic și etnic sunt potrivite aici. Alegerea direcției depinde de preferințele majorității gospodăriilor. Adesea, aceste camere sunt decorate în spiritul stilului palatului, decorând camera cu elemente de antichitate, un candelabru masiv cu cristal și lumânări, îmbrăcând interiorul cu elemente de aurire și forjare în bronz. Acest lucru este inerent clasicilor, care includ clasicii, clasicismul, neoclasicismul și stilul italian.

Designul modern al spațiului de living salută accentul pus pe funcționalitate: Materialele practice și ușoare pentru mobilier și finisaje sunt apreciate, cu accent pe produse din metal, sticlă și fibre de lemn. Tapițeria mobilierului trebuie să fie ușor de curățat, rezistentă la abraziune și deteriorări mecanice. Se acordă multă atenție elementelor metalice ale decorului sau corpului mobilierului, care se îmbină perfect cu echipamente audio și video moderne, decor pentru iluminare centrală și suplimentară.

În ceea ce privește direcțiile de design etnic, în cea mai mare parte sunt potrivite acolo unde nu există copii mici: acest stil este specific și poate schimba starea de spirit a unei camere nu în bine. Deși, de exemplu, stilul scandinav este destul de acceptabil pentru decorarea unei camere speciale acasă.

Pe lângă indicațiile clasice de design, cele mai de succes și populare soluții pentru compoziția interioară a unui living cu două ferestre sunt:

 • modern;
 • minimalism;
 • Art Deco;
 • Bauhaus;
 • Biedermeier
 • bionica;
 • brutalism;
 • grunge;
 • mansardă;
 • stil industrial.

În fiecare dintre ele, sunt posibile diferite metode de aranjare a mobilierului, împărțirea unei camere în zone, jocul cu caracteristicile spațiului și locația ferestrelor. Cea mai bună soluție interioară în diferite stiluri este amenajarea ferestrelor pe părțile adiacente: astfel de încăperi sunt întotdeauna inundate de lumina soarelui.

Aici, ideile creative sunt potrivite, până la prelucrarea brută a pereților (de exemplu, cărămidă sau zidărie).

Sfaturi de stilist

Pentru a face designul camerei de zi cu două ferestre armonios și elegant, puteți lua notă de câteva recomandări de la designeri experimentați:

 • Într-o cameră de zi mică sau îngustă, este logic să adăugați oglinzi pe fațadele dulapului sau a peretelui: acest lucru va face ca camera să pară mai mare. Pentru a reflecta lumina naturală, cel mai bine este să le plasați în fața ferestrelor. Nuanțele întunecate și mulurile de tavan cu mai multe niveluri sunt excluse aici: sunt preferate tipurile de suprafețe lucioase, care măresc spațiul.
 • Într-o cameră mică de 17-18 mp. m cu ferestre mici, merită să completați iluminarea centrală cu iluminare sub formă de aplice de perete, lămpi de masă cu lămpi de podea sau lămpi cu diode spot situate în locurile potrivite ale zonelor funcționale individuale și rafturi de iluminat ale raftului, un spațiu pentru oaspeți sau un zona de luat masa. Aici, nuanțele ar trebui să fie deschise și calme: astfel poți mări vizual zona și o salvezi de senzația de a fi limitat.
 • Atunci când alegeți un model pentru decorarea peretelui, acordați atenție dimensiunii acestuia: un model mare este potrivit într-o cameră spațioasă a unui apartament cu o imagine de 40 mp. m.Excludeți din lista de selecție o bandă mare cu linii contrastante luminoase: este mai bine să utilizați textura reliefului acoperirilor monocromatice decât să zdrobiți pereții în încercarea de a le crește vizual înălțimea.
 • Pentru a face fiecare piesă de mobilier expresivă, luați în considerare regula spațiului: cu cât este mai mic, cu atât este mai mic numărul de accesorii și elemente decorative. Dacă, de exemplu, zona sălii este mică, abundența de completări va părea o mizerie, chiar dacă fiecare accesoriu este scump și frumos.

Exemple frumoase

Pentru a înțelege cum să mobilați un interior frumos de sufragerie într-un apartament sau o casă de țară, puteți consulta exemplele de designeri experimentați:

 • Cu un spațiu minim, puteți dota o zonă de oaspeți bej-gri în colț, decorând-o cu o canapea mică de colț, un fotoliu, o masă rotundă, completând decorul cu verdeață vie și iluminare suplimentară, cu ferestre albe.
 • Într-o cameră cu ferestre mici, puteți lua ca bază albul și negru, alegând culoarea albă a tavanului, pereților, ferestrelor, jaluzelelor, mobilierului și a unei lămpi de masă, diversificând abundența de puncte de lumină prin intermediul unei nuanțe negre de covor, perne decorative, adaugand culoarea turcoaz si maro.
 • Puteți utiliza nisip cald și vopsea maro-violet în design: peretele echipamentului video poate fi decorat cu tapet contrastant cu o tranziție către tavan, alegând tapet cu un model vegetal, atenuând contrastul luminos cu o culoare monocromatică de nisip. fundal, întruchipând-o în culoarea tavanului, tapet texturat, tapițerie albită a mobilierului tapițat ... Un tavan în formă poate fi decorat cu spoturi, susținând iluminatul cu aplice de perete.

Veți afla mai multe despre cum să decorați frumos interiorul unui living cu două ferestre în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila