Cum să decorezi o cameră de zi în stil scandinav?

Conţinut
 1. Trăsături specifice
 2. Paleta de culori
 3. Materiale (editare)
 4. Mobila
 5. Iluminare și decor

Rafinament, ușurință și spațiu în camera de zi sunt ceea ce visează mulți proprietari. Livingul în stil scandinav este pe deplin în concordanță cu toate aceste dorințe. Acest stil demonstrează cel mai bine naturalețea și prietenia cu mediul.

Această evaluare a stilului este bine meritată. Deși la prima vedere pare prea simplu, este capabil să creeze o atmosferă confortabilă în camera de zi. În plus, acest interior este deosebit de practic și confortabil.

Trăsături specifice

Datorită poziției lor geografice, țările scandinave se caracterizează prin condiții meteorologice destul de severe. În acest sens, decorarea unei camere în stil scandinav, abordarea designului presupune crearea unei atmosfere de puritate și libertate în cameră, plină de lumină și prospețime.

Albul este folosit ca culoare principală. În același timp, stilul ales se caracterizează prin căldură în cantități mari și culori deschise, precum și o oarecare ordine în detalii și o atmosferă confortabilă. Popoarele din Norvegia, Finlanda și Suedia, remarcate prin ingeniozitatea lor, au căutat să creeze căldură și confort în casele lor, pentru aceasta au ales albul și nuanțele sale ca bază. Și o astfel de alegere a oferit confort în casă, chiar și în ciuda faptului că razele soarelui aproape că nu intră în ea din cauza climatului dur.

Alegerea corecta a culorilor pentru detalii in living se bazeaza pe asigurarea libertatii si a spatiului in camera. Pentru aceasta, camera de zi in stil scandinav nu este supraaglomerata cu piese de mobilier si o multime de detalii decorative. De exemplu, draperiile sunt rareori atârnate pe ferestre. Chiar dacă sunt atârnate, perdelele sunt de obicei împinse la o parte, astfel încât să nu existe obstacole în calea fluxului de aer proaspăt și a razelor de soare.

Decorarea sufrageriei în stil scandinav, îndeplinind cerințele modernității, este foarte apropiată de minimalismul funcțional, care asigură manifestarea unor trăsături etnice specifice și trage o oarecare analogie în estetică cu casele suedeze și designul acestora. Acum, abordarea menționată a interiorului este destul de populară în Europa și este folosită pentru finisarea și decorarea unei locuințe de oraș și a unei case private.

Designul scandinav al camerelor de zi în sezonul rece se distinge prin confort deosebit, confort și o abundență de lumină. Vara devin un paradis de prospețime și răcoare.

Este demn de remarcat faptul că acest stil este foarte ușor. Este simplu și versatil, așa că nu este dificil să faci reparații în camera de zi doar așa. Este important doar să aflați și să implementați baza, din care se formează stilul ales. Acesta va fi alcătuit din abundență de lumină și alb în cameră, spațiu, fără dezordine și detalii inutile, doar material natural, o abundență de lejeritate, aerisire a elementelor textile. O sală pentru o fată cu un loc de muncă organizat poate fi destul de organizată în acest stil.

Este important să adăugați o mulțime de corpuri de iluminat și un șemineu mic (de preferință nu artificial). De asemenea, trebuie amintit că materialele de finisare pentru o astfel de cameră ar trebui să fie simple, iar detaliile cât mai concise posibil. Trebuie remarcat faptul că decorarea sufrageriei în stilul țărilor scandinave este, de asemenea, o opțiune bugetară.

Paleta de culori

Nordul se caracterizează prin răcoare, paloare și utilizarea nuanțelor deschise. Datorită acestei scheme de culori, spațiul liber din camera de zi crește vizual. Devine mai spațios. Granițele sale par să se extindă.

Este puțin probabil ca cineva să-i placă o casă în care Regina Zăpezii s-ar simți grozav.

Prin urmare, la abundența de nuanțe reci ar trebui adăugate câteva culori calde:

 • galben;
 • crema moale;
 • lemn deschis;
 • verdeturi saturate.

Cu toate acestea, stilul ales este străin de luminozitatea și contrastul excesiv, pentru că li se pare ridicol pentru nordici.

Pentru scandinavi, prezența nuanțelor este acceptabilă:

 • argint;
 • albastru deschis;
 • albastru rece;
 • liliac deschis;
 • bej crem;
 • lapte fraged.

De asemenea, este posibil să folosiți nuanțe de caramel, metal, grâu, cobalt și turcoaz.

Materiale (editare)

Pentru a decora tavanul în stilul țărilor scandinave, conform recomandărilor specialiștilor în design, este mai bine să folosiți vopsea albă sau vopsea albă pe acril. Elemente din lemn, cum ar fi grinzile pot fi adăugate pentru a crea varietate. În ceea ce privește pereții sufrageriei în stilul ales, este de preferat să folosiți placarea sub formă de panouri lăcuite de culoare deschisă sau șipci din lemn.

Acest finisaj funcționează bine cu o mare varietate de detalii. De exemplu, astfel de pereți vor completa organic piatra gri de lângă șemineu. Pereții din spate gri ai rackului vor fi, de asemenea, un plus bun.

Este mai bine să acoperiți podelele cu parchet mat de arțar, stejar sau mesteacăn. De asemenea, o opțiune bună pentru podea sunt plăcile albite. Combinația acestor elemente are ca rezultat un aspect luxos care arată o notă de rafinament și demnitate. O pardoseală de carpen în tonuri de nisip sau lăptos va fi organică pentru un interior scandinav.

Un astfel de parchet va crea un ușor contrast cu restul decorațiunilor, completându-le în același timp cu o nuanță deosebită. Cu toate acestea, așa cum recomandă experții, una dintre cele mai bune opțiuni care combină accesibilitatea și calitatea înaltă este o acoperire laminată în culorile alb, galben și maro. Atunci când alegeți o acoperire, țineți cont de schema de culori a pereților, astfel încât nuanțele să treacă lin și lin de la pereți la podea.

Pentru a crea un astfel de efect, puteți alege o plită ușoară care se potrivește bine cu interiorul. Dacă vorbim despre ferestre, atunci merită să ne amintim că în țările scandinave ele servesc ca o privire de ansamblu. Este mai bine să alegeți o culoare deschisă pentru ferestre și uși, în mod optim alb, deoarece astfel de tonuri vor asigura combinarea lor cu designul camerei în ansamblu.

Mobila

Stilul scandinav ar trebui să se distingă prin concizie și apropiere de minimalism, ceea ce nu implică aglomerarea sufrageriei cu elemente și mobilier inutile. Va fi suficient să puneți în el doar cele mai necesare lucruri. De exemplu, puteți scăpa cu instalarea unei canapele, fotolii, dulap mic, masă și scaune. Cea mai buna materie prima din care se poate realiza mobilierul este lemnul natural deschis la culoare (pin, mesteacan, stejar albit).

Stilul poate include și elemente împletite.de exemplu, pot fi un scaun sau o masă. Aceste piese de mobilier vor fi un plus excelent pentru interior. Este de remarcat faptul că lemnul trebuie prelucrat la minimum, astfel încât modelul natural să poată fi văzut.

Canapea nu trebuie să aibă o structură complexă, ar trebui să îndeplinească cerințele de comoditate, simplitate, poate fi tunsă cu piele, piele intoarsa, in sau blana. Puteți completa canapeaua și fotoliul cu un mic pouf. Pentru a asigura comoditatea intr-un living de acest stil, este optim sa ai o comoda, rafturi, rafturi mici. Toate acestea se recomandă să fie achiziționate din lemn.

Iluminare și decor

Stilul țărilor scandinave implică multă lumină, pentru care ar trebui să așezi o mulțime de corpuri de iluminat în sufragerie. Așadar, în centrul tavanului puteți plasa un candelabru metalic cu o nuanță de cristal transparent, puteți agăța aplice pe pereți, iar lampadarele pot fi amplasate pe podea. Un candelabru frumos de pe cămin poate servi ca sursă suplimentară de lumină.

În ceea ce privește elementele decorative, principalul lucru aici este să nu exagerezi. Cu toate acestea, pentru a crea o atmosferă specială a țărilor scandinave în camera de zi, trebuie să aranjați o mulțime de pături, sicrie, vaze de sticlă, sculpturi, instrumente muzicale de nuanțe naturale. Puteți diversifica tonurile reci cu elemente împerecheate luminoase, care vor da sufrageriei un fel de revigorare. Astfel de detalii pot fi un model scandinav pe covor, perdele și huse. Acest design va oferi camerei de zi liniște și confort.

Interiorul monocrom poate deveni plictisitor dacă nu îl diluezi cu câteva mărturii și decorațiuni strălucitoare. Sarcina poate fi îndeplinită cu covoare, coarse, perne colorate și ghivece de flori. De asemenea, detaliile din metal, porțelan de pe pereți nu vor interfera; în plus, puteți plasa o fotografie de familie pe unul dintre pereți.

Este mai bine să decorați camera de zi în stil scandinav folosind țesături texturate. Aici nu te poți lipsi de velur și catifea, care pot fi folosite în tapițeria canapelelor, fotoliilor, pe care poți arunca și o pătură de blană sau o pătură în stil scoțian. Tapițeria poate fi folosită din lenjerie și materiale naturale similare într-o nuanță naturală.

De asemenea, puteți decora fereastra, de exemplu, agăța perdele decorative clasice sau jaluzele romane și puteți folosi și ecrane japoneze pentru a decora ferestrele. Materialul din material ar trebui să fie ușor și fără greutate. Puteți crea un efect de lumină lăsând fereastra deschisă.

O caracteristică distinctivă a stilului scandinav este că nu se poate plictisi, un astfel de interior va fi întotdeauna modern și în conformitate cu moda. Iar detaliile individuale nu vor face decât să adauge confort și pozitivitate atmosferei generale, în ciuda reținerii și conciziei generale. În plus, un astfel de interior va rămâne întotdeauna original și luxos, deși nu conține multe articole de lux sau mai ales elemente originale.

Stilul implică o combinație de subtilitate cu simplitate. De exemplu, o grămadă de bușteni pot fi așezate lângă șemineu, iar pe pervaz pot fi așezate coșuri de răchită. Un detaliu care nu se va potrivi deloc într-o astfel de locuință este o floare vie, așa că nu trebuie să folosiți ghivece cu plante.

Poti completa stilul nordic cu figurine din ipsos, realizate tot in alb. Dar, în același timp, este mai bine să nu exagerați și să lăsați mai mult spațiu liber. Aceasta din urmă este una dintre cele mai specifice și pozitive trăsături ale stilului popoarelor scandinave. Pentru a sublinia simplitatea stilului, puteți lăsa firele la vedere, ceea ce este binevenit de nordici. Cu combinația potrivită de frig și căldură în nuanțe, selecția corectă de mobilier, cu comoditate și un minim de detalii, puteți obține rezultate excelente care vor încânta nu numai gospodăriile, ci și vizitatorii.

O altă schemă de culori acceptabilă este o bandă sau o cușcă. Puteți folosi culori albastru, roz sau verde. Principalul lucru este să ne amintim că stilul scandinav nu implică detalii pretențioase. Practicitatea și confortul, confortul în curățare și utilizarea de zi cu zi ar trebui să prevaleze în orice.

Cum să reparați și să echipați un apartament în stil scandinav de la zero, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila