Camera de zi în stilul „Provence”: exemple de design

Conţinut
 1. Particularități
 2. Culori
 3. Materiale (editare)
 4. Finisare
 5. Mobila
 6. Soluții de proiectare
 7. Opțiuni frumoase în interior

În zilele noastre, consumatorii își pot proiecta casele în absolut orice fel. Poate fi cât se poate de simplu, sau un ansamblu foarte original. Astăzi, unul dintre cele mai populare este un stil precum Provence. O astfel de cerere este ușor de explicat prin eleganța și culorile pastelate plăcute. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care puteți proiecta o cameră de zi în această direcție stilistică.

Particularități

Fiecare persoană visează să-și facă casa cât mai ospitalieră și armonioasă posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să apelați la stilul adecvat al designului său. Una dintre cele mai importante camere dintr-o casă sau un apartament privat este camera de zi. Unii designeri o numesc „cartea de vizită” a casei, așa că ar trebui să arate organic și elegant.

Din fericire, cumpărătorii de astăzi au totul, de la o gamă largă de mobilier sau finisaje până la o listă lungă de stiluri atractive. Una dintre cele mai frumoase și memorabile este Provence. Principalele sale caracteristici distinctive sunt că creează întotdeauna o atmosferă confortabilă, caldă și confortabilă.

Livingul, decorat în acest sens, are o naturalețe caracteristică și motive naturale unice. De regulă, astfel de interioare sunt lipsite de componente pretențioase și pompoase, precum și de elemente colorate ale unui stil plin de farmec.

Provence are multe în comun cu un stil atât de popular și binecunoscut precum clasicul sau country. Acest lucru se datorează faptului că, în toate opțiunile de mai sus, cele mai des sunt utilizate materiale naturale, care se disting prin textura lor excelentă. Adesea, interioarele date sunt completate cu structuri nevopsite și chiar slab prelucrate, care au o nuanță naturală.

Un proiect delicat de living în stil Provence este întotdeauna realizat în culori deschise discrete. Nu veți găsi contraste puternice într-un astfel de ansamblu, dar există o abundență de culori pastelate și liniștitoare aici. De aceea, această direcție stilistică este mai aproape de clasici decât de stilul modern, în care paletele contrastante sunt soluții standard.

O altă caracteristică a stilului Provence este imprimeul floral non-intruziv. Poate fi văzut pe tapițeria mobilierului, perdele, textile decorative și chiar pe suprafețe non-mobilier. De regulă, aranjamentele florale provensale sunt realizate și în culori neutre și pastelate.

Într-un astfel de interior, puteți folosi în siguranță mobilier învechit, iar acest lucru sugerează că Provence este un companion al unei astfel de direcții precum vintage. Chiar și obiectele stilizate îmbătrânite artificial și antice au suprafețe de culori pastelate și delicate, ceea ce face designul lor și mai interesant și memorabil.

O trăsătură distinctivă a stilului Provence poate fi atribuită și nevoii unui număr mare de decor adecvat. Acest lucru se aplică nu numai articolelor țesute, pernelor, draperiilor și altor lucruri mici, ci și plantelor vii în ghivece de nuanțe potrivite.

Culori

Un living în stil provensal ar trebui să fie realizat în culori calme, pastelate și neutre. Nu ar trebui să apelezi la culori prea variate care atrag prea multă atenție. În astfel de ansambluri, puteți folosi articole atât cu acoperiri mate, cât și cu stralucire.

Cel mai adesea, piesele de mobilier și fundalul principal al unei astfel de săli sunt realizate în tonuri de bej, verde pal, turcoaz pal și albastru deschis. Este mai bine să evitați scalele prea sumbre și depresive, altfel interiorul se va dovedi a fi nearmonios și inospitalier.

Într-un interior provensal, este permisă utilizarea articolelor de decor a căror culoare repetă culorile care s-au ars la soare.

În camera de zi în stilul francez Provence, culori precum:

 • şofran;
 • ocru;
 • teracotă;
 • fistic;
 • piersică moale;
 • coral pal (cu moderatie).

Materiale (editare)

O cameră de zi atractivă în stil Provence va arăta foarte organic nu numai într-un apartament, ci și într-o cabană la țară sau la țară. În astfel de medii, piesele de mobilier și materialele de finisare din materii prime naturale arată cel mai bine.

De remarcat mai ales sunt combinațiile provenzale de neegalat, care includ mobilier din lemn masiv de înaltă calitate. În astfel de ansambluri, se recomandă achiziționarea de modele care au o structură din lemn luminoasă și clar exprimată, demonstrând noblețea și fiabilitatea unei canapele, fotolii, scaune sau mese.

În camera de zi, realizată în stilul Provence, puteți folosi mobilier dintr-o mare varietate de specii de lemn, astfel încât să puteți cumpăra nu numai un model scump din stejar masiv sau fag, ci și o bucată mai accesibilă de pin sau mesteacăn, care nu sunt prea scumpe la noi.

Acest lucru este valabil și pentru acoperirile de podea. În interioarele provensale, podelele amenajate cu parchet sau laminat din lemn natural arată grozav. Aceste acoperiri nu sunt ieftine, așa că designerii vă permit să apelați la opțiuni mai puțin costisitoare care imită materialul natural. De asemenea, în aceste ansambluri delicate și atractive, detaliile din ceramică, sticlă și textile de înaltă calitate, dar ușoare, precum și oțelul forjat arată bine.

Finisare

În stilul Provencei franceze, merită să ne referim la finisajul corespunzător al podelei, pereților și tavanului. În caz contrar, interiorul poate părea mai puțin armonios și atractiv.

Podea

După cum am menționat mai sus, atunci când reparați o podea într-o cameră provensală, se recomandă utilizarea materialelor naturale și de înaltă calitate. Poate fi lemn natural, care este destul de scump.

Există multe alternative la acest material, precum și la alte acoperiri de podea folosite în interioare provensale:

 • laminat;
 • parchet;
 • covor pufos (sau covoare decorative situate pe finisajul podelei principale);
 • plăci de lut ars;
 • placi ceramice (este de dorit sa aiba aspect invechit).

Un alt material interesant folosit pentru finisarea unui raft într-un interior provensal este piatra masivă. Cu toate acestea, se recomandă să se facă referire la acesta numai pentru proprietarii de case și cabane private, deoarece nu este foarte convenabil să folosiți un astfel de material într-un apartament din oraș. În loc de piatră în aceste locuințe, merită să folosiți plăci (de exemplu, o nuanță potrivită de teracotă).

Dacă ați ales plăci de înaltă calitate ca pardoseală, atunci este mai bine să optați pentru opțiuni de dimensiuni mari, care să rezoneze în culoare cu mobilierul și decorul camerei. De regulă, în interioarele provensale, în centru sunt plasate covoare confortabile cu modele florale invariabile. Schema de culori a acestui articol ar trebui, de asemenea, combinată cu restul paletelor din cameră.

Ziduri

Pentru decorarea pereților într-o cameră de zi provensală, tencuiala de înaltă calitate este materialul recomandat. Este indicat să acordați preferință compozițiilor de nuanțe de alb, crem sau bej.

Experții recomandă aplicarea tencuielii pe pereți în așa fel încât zonele din cărămidă să rămână vizibile pe suprafața acesteia, mai ales dacă are o nuanță deschisă.Pereții tencuiți cu competență într-o cameră provensală arată foarte elegant și îngrijit.

Nu este interzisă aplicarea pe astfel de interioare și decorarea pereților cu tapet. Designerii recomandă achiziționarea de pânze decorate cu mici imprimeuri florale și culori pastelate de bază. Desigur, nu trebuie să acopere absolut toți pereții din cameră. Pânzele florale pot fi folosite ca materiale de accent și lipiți-le doar pe anumite etaje din hol. Cu toate acestea, trebuie spus că tapetul este încă o excepție de la regulă, deoarece stilul clasic provensal nu prevede o astfel de decorare a peretelui.

Ar trebui să fiți deosebit de atenți atunci când decorați o cameră mică cu tapet floral. Un număr mare de astfel de imprimeuri pot reduce vizual spațiul și îl pot face să nu fie cel mai confortabil.

Mulți oameni consideră că finisarea stucului este destul de dificilă. Dacă sunteți de aceeași părere, atunci ar trebui să apelați la decorarea pereților cu lemn sau lambriuri din lemn. Astfel de suprafețe nu numai că arată elegant și proaspăt, dar vă permit și să schimbați direcția de culoare a ansamblului, deoarece pot fi vopsite. Dar nu uitați că o astfel de decorare a peretelui servește și ca funcție decorativă în hol.

Tavan

Tavanul din interiorul provensal trebuie să fie ușor. Cu toate acestea, în astfel de cazuri, acoperirile par adesea prea plictisitoare și monotone. Pentru a le subțire ușor, puteți folosi grinzi decorative. Cu toate acestea, vă puteți referi la ele doar dacă camera are tavane suficient de înalte.

Instalarea pieselor trebuie abordată cât mai atent și echilibrat posibil. Este recomandat să contactați meșteri profesioniști. Astăzi, atât fasciculele întunecate, cât și cele luminoase sunt disponibile spre vânzare. Cel mai adesea, în exterior, sunt cât mai aproape de materialele naturale și sunt mate sau lăcuite.

De asemenea, tavanul din camera de zi poate fi finisat cu un material mai ieftin - MDF. Merită să alegeți materiale în relief cu o textură atractivă, care repetă lemnul natural. Experții sfătuiesc cu tărie să nu se orienteze către designul tavanului cu elemente din PVC, chiar dacă acestea au o imprimare din lemn natural. Acest lucru se datorează faptului că, cel mai adesea, pe astfel de acoperiri există un finisaj ușor lucios, care nu se va potrivi deloc în interiorul provensal.

Mobila

Într-un interior atractiv provensal, mobilierul în stil antic arată deosebit de organic și atractiv. Nu este un secret pentru nimeni că obiectele de interior antice sunt destul de scumpe, iar acele lucruri care sunt depozitate în „mansarda bunicii”, de regulă, și-au pierdut de mult funcțiile și atractivitatea vizuală.

Din fericire, producătorii moderni produc multe colecții frumoase și vibrante, în care puteți găsi piese de mobilier de înaltă calitate și armonioase, ideale pentru stilul provensal. În plus, multe suprafețe pot fi îmbătrânite manual. Într-o cameră de zi în stil Provence, modelele cu fațade mate vor arăta bine. De regulă, arată puțin dur, dar nu devin mai puțin atractive din acest motiv.

Într-o cameră de zi delicată în stil Provence, de regulă, se află următoarele piese de mobilier:

 • dulap din lemn cu televizor;
 • bufet cu uși din sticlă, prin care sunt vizibile figurine frumoase sau feluri de mâncare în stil retro / vintage;
 • colț moale (canapea și unul sau două fotolii);
 • noptiere (una sau doua);
 • o măsuță de cafea în fața unei zone de relaxare;
 • biblioteci sau dulapuri (în unele interioare);
 • masă rotundă și scaune din lemn, dacă holul este combinat cu zona de luat masa;
 • coșuri din răchită (atât decorative, cât și funcționale);
 • cufere îmbătrânite cu accesorii adecvate;
 • dulapuri suspendate.

Detaliile forjate arată organic și atractiv în interioarele provensale.Ele pot fi prezente pe unele mobilier sau corpuri de iluminat (lampi de podea, lămpi de masă sau aplice). Cât despre canapele, în sufrageria provensală se pun cel mai adesea modele compacte „umflate” cu tapițerie țesătură florală. Se pot purta si cu huse textile usoare din tesatura catifelata.

Nu ar trebui să plasați un dulap modern într-o astfel de cameră. În schimb, este mai bine să folosiți un dulap vechi din lemn natural. De asemenea, puteți apela la un dulap spațios, cu o suprafață învechită.

Nu este recomandat să puneți mobilier cu elemente de metal și sticlă vizibile în camera provensală, deoarece sunt mai aproape de tendințele moderne, iar stilul rustic francez aproape că nu este potrivit pentru ei.

Soluții de proiectare

Astăzi, interioarele în stil Provence au devenit foarte populare, deoarece în ele vă puteți relaxa și relaxa pe deplin. Acest lucru este deosebit de important în viața stresantă de astăzi. Acest efect se explică prin faptul că astfel de interioare sunt umplute cu mobilier din materiale texturate naturale și se disting prin culori pastelate liniștitoare.

Decorul joacă un rol important în formarea interiorului provensal. Detaliile bine alese pot face interiorul complet și mai armonios. Designerii recomandă să se concentreze pe decorațiunile de perete.

De exemplu, pe unul dintre pereții liberi și goli, un ceas (antic sau antic stilizat) va arăta bine. De asemenea, puteți agăța în cameră tablouri frumoase cu peisaje pastelate sau aranjamente florale delicate, fără de care stilul Provence este imposibil. Mulți proprietari achiziționează panouri frumoase pentru astfel de camere de zi și folosesc multe oglinzi.

Oglinzile sunt atribute bune pentru extinderea vizuală a spațiului. Se recomandă aplicarea unei astfel de soluții pentru proprietarii de spații compacte și de dimensiuni mici.

În designul ansamblului provensal, merită să ne referim la motivele plantelor. Ele pot fi găsite pe perne decorative, fețe de masă (dacă sunt prezente în cameră), șervețele decorative, perdele luminoase sau covoare.

Pentru a decora o cameră de zi atractivă, următoarele sunt perfecte:

 • vaze ceramice in culori albe sau pastelate;
 • ghivece delicate cu diverse flori proaspete;
 • fotografii pe pereți și mese laterale / mese (atât color, cât și monocrom și cu efect sepia);
 • covoare (cel mai adesea cu modele florale);
 • figurine vintage (și moderne) din porțelan;
 • set de ceai din portelan cu cesti mici;
 • armături forjate pentru mobilier din lemn.

Opțiuni frumoase în interior

Stilul Provence este o soluție excelentă pentru iubitorii de culori delicate și discrete, precum și de materiale naturale. Deci, pe fundalul unui tapet ușor cu imprimeuri abia vizibile, o canapea albastru pal cu perne decorative neglijente va arăta armonios. Decorează spațiul de deasupra mobilierului cu un dulap învechit cu uși din sticlă, iar în lateral, instalează un dulap de iluminat „peeling” cu lămpi din bronz. Completați interiorul cu un tavan din lemn, pardoseli cu gresie întunecată și lămpi înalte cu umbră albă.

O canapea crem pe picioare din lemn este o opțiune excelentă pentru mobilierul tapițat pentru un interior provensal. Poate fi plasat pe un perete de accent cu tapet „floral”. Podeaua într-o astfel de cameră de zi ar trebui să fie finisată cu o placă de parchet ușoară sau laminat. Completați ansamblul cu o măsuță de cafea din lemn, covor de nisip, perne moale și farfurii decorative pe pereți.

O cameră cu pereți cu lambriuri albe din lemn va arăta grozav cu o canapea crem cu perne florale decorative. Vizavi de ea, ar trebui să plasați o masă din răchită închisă la culoare și câteva scaune în același design (puteți folosi și modele din răchită).Agățați o oglindă frumoasă cu un cadru decorativ în spatele canapelei și plasați un candelabru delicat de tavan cu patru nuanțe deasupra acestui ansamblu.

Dacă înălțimea tavanelor și zona camerei o permit, atunci tavanul din acesta poate fi decorat cu grinzi de lemn. De exemplu, modelele luminoase frumoase vor arăta organic într-o cameră provensală cu pereți bej și podea cu gresie gri pal. Instalează două canapele țesute și un fotoliu în culori neutre în acest spațiu. Un șemineu alb ca zăpada cu o bază interioară din cărămidă va arăta bine într-un astfel de interior. Este necesar să diluați culorile deschise cu perne decorative în dungi și aplice de perete sub formă de coarne sau ramuri.

Camerele de zi arată confortabil și atractiv, în care decorarea pereților combină mai multe culori. De exemplu, pe fundalul acoperirilor în dungi albe, verzi și galben pal, canapelele textile delicate cu dungi și o floare vor arăta grozav. În acest decor, merită amplasat un suport TV și mese laterale din lemn natural brut. Completați interiorul cu un covor de podea verzui, plante vii în vaze și tablouri compacte montate pe perete.

În camerele verzi moale în stilul Provence, seturile de mobilier tapițat cu scaune și canapele cu huse florale vor arăta grozav. Ele ar trebui să fie jucate cu mese albe din lemn, un șemineu și oglinzi pe pereți.

Cum arată un living în stil Provence în apartamentul lui Dmitry Nagiyev poate fi văzut în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila