Renovarea holului cu bricolaj: stiluri și idei de decorare

Holul este considerat camera principală a casei. Pentru a vă bucura de vacanță, pentru a sărbători pe deplin o sărbătoare sau un eveniment important, această cameră ar trebui să fie nu numai spațioasă și elegantă, ci și multifuncțională. Prin urmare, înainte de a efectua următoarea renovare în hol, este necesar să luați în considerare cu atenție nuanțele aspectului, selectați materiale de finisare moderne.

Particularități

Un living modern este o cameră care poate combina mai multe zone în interiorul său. Designul său depinde de numărul de membri ai familiei, precum și de disponibilitatea altor spații de locuit din casă și de spațiul liber în general. După ce ați decis cu privire la scopul sălii și ce funcții va îndeplini mobilierul, puteți începe reparația. În acest caz, ar trebui să fie implicat întregul spațiu al camerei. În mod tradițional, camera de zi poate consta dintr-o zonă de relaxare și o zonă de lucru, uneori este combinată cu o bucătărie.

Înainte de a începe reparațiile în hală, este necesar să se calculeze volumul de lucru, în funcție de faptul dacă este planificată o simplă restaurare a spațiilor sau este planificată o reamenajare și finalizare grandioasă. Dacă sunt planificate doar reparații cosmetice, atunci tavanul, pereții și acoperirile de podea vor fi înlocuite, interiorul camerei va fi actualizat: se vor achiziționa mobilier nou, perdele și alte articole de decor. În ceea ce privește revizuirea sufrageriei, va trebui să demolați pereții sau să instalați pereți despărțitori, să înlocuiți ferestrele și ușile și să instalați cabluri electrice noi. Indiferent de tipul de reparație ales, este necesară planificarea corectă a spațiului din hol. Aceasta este caracteristica principală a performanței tuturor lucrărilor.

Deoarece camera va fi formată din mai multe zone, este necesar să se asigure accesul maxim la lumină, pentru care se recomandă creșterea dimensiunii ferestrelor, folosiți nuanțe deschise în design. Puteți mări suprafața camerei folosind diferite metode de reamenajare: de exemplu, demolarea unui perete în bucătărie, atașarea unui balcon.

Unde sa încep?

Într-un apartament standard, holul poate fi reparat cu propriile mâini, dar dacă locuința este situată într-o casă cu panouri sau într-o clădire veche, atunci va fi mult mai dificil să faceți acest lucru, prin urmare, cel mai bine este să vă încredințați o parte din lucrările de construcție către meșteri profesioniști.

Renovarea camerei de zi trebuie planificată în avans, iar următorii pași ar trebui să fie incluși în planul de acțiune:

 • curatarea tuturor tipurilor de suprafete de la finisaje vechi;
 • alinierea pereților;
 • decorarea tavanului;
 • montaj de pardoseli;
 • decorarea peretelui.

Un proiect de proiectare este creat preliminar, în care se fac toate măsurătorile și desenele încăperii. În consecință, este selectat un material de construcție adecvat. În primul rând, în timpul reparației, se efectuează operațiuni cu praf: tapetul vechi și tencuiala sunt îndepărtate. Pereții trebuie să aibă o suprafață curată și netedă pregătită pentru lucrările ulterioare. Pentru a nivela pereții, utilizați tencuială sau fixați foi de gips-carton. După ce toate neregulile și defectele au fost îndepărtate de pe suprafață, baza este tratată suplimentar cu un grund - nu numai că va proteja viitoarea acoperire de formarea mucegaiului și a mucegaiului, dar va crește și aderența pentru vopsea, var sau tapet.

Același lucru este valabil și pentru tavan: este curățat și nivelat bine. Pot fi folosite diverse materiale pentru finisarea suprafeței de acest tip, deși nu este recomandat să achiziționați elemente scumpe de finisare pentru prima auto-reparare, deoarece atunci când lucrați cu acestea, sunt necesare abilități și experiență speciale. După ce demontarea vechilor acoperiri a fost finalizată, se instalează o nouă pardoseală. Rețineți că această operațiune trebuie făcută înainte de decorarea pereților.

În primul rând, se face o șapă puternică, iar suprafața este nivelată, apoi materialul selectat anterior este acoperit. Pentru hol se achizitioneaza de obicei parchet, linoleum sau laminat.

Alegerea stilului

Opțiunile moderne de design pentru hol uimesc cu o varietate de texturi și culori, în timp ce recent pentru interiorul acestei camere preferă să aleagă un design constând dintr-o combinație de mai multe stiluri, printre care mansardă, minimalismul și hi-tech sunt deosebit de populare.

 • Perfect pentru camere mari și spațioase Finisaj scandinav, datorită căruia sala va căpăta un aspect șic și sofisticat.
 • Mansarda ocupă locul principal într-un stil modern, iar dacă îl alegeți pentru camera de zi, interiorul se va dovedi a fi confortabil și nu supraîncărcat cu decor. În acest caz, podeaua este așezată din scânduri de lemn, unul dintre pereții camerei este decorat cu cărămidă. În ceea ce privește tapetul, utilizarea acestuia în interior nu este prevăzută.
 • Mai recent, direcția de High Tech... Are multe avantaje si este de cele mai multe ori preferat pentru spatii mici. High-tech se caracterizează prin linii regulate, iar decorul este de obicei dominat de elemente metalice, din sticlă.
 • Merită o atenție specială minimalismul... Este ales de proprietarii care iubesc abundența spațiului liber din cameră. Minimalismul poate fi aplicat atat in camerele de zi in miniatura cat si in holurile luxoase. Designul său oferă un decor minim, un decor auster și absența ornamentelor și a picturilor strălucitoare în cameră. În acest caz, pereții sunt finisați cu materiale naturale de nuanțe deschise, pentru pardoseală se aleg acoperiri din lemn natural, iar tavanul este decorat atât cu structuri cu balamale, cât și cu tencuială decorativă.

Schema de culori și decor

Niciun design de sufragerie nu va arăta frumos dacă nuanțele paletei de culori sunt selectate incorect pentru acesta. Folosind jocul de culori, puteți împărți inițial camera în zone separate.

Combinația dintre podeaua întunecată și pereții deschisi la culoare va face camera mai largă., iar designul pereților, tavanului și podelei în nuanțe de alb sau bej va adăuga volum încăperii. Culorile pastelate sunt considerate ideale pentru o cameră mică, iar dacă zona camerei este mare, atunci culorile luminoase și saturate sunt potrivite pentru aceasta. În ceea ce privește designul pereților, suprafețele de lenjerie și catifea arată grozav în camerele de zi; tapeturile de mătase sunt adesea folosite.

Finisajul foliei arată neobișnuit în hol. Nu numai că are un aspect atractiv din punct de vedere estetic, dar îndeplinește și funcțiile de izolare termică în cameră, protejează spațiul de radiațiile electrocasnicelor.

Alegerea paletei de culori pentru hol depinde de stilul camerei. Dacă intenționați să faceți sala clasică, atunci culorile naturale sunt folosite în decor, iar iubitorii de ceva neobișnuit pot traduce diverse idei în realitate - de exemplu, faceți pereții întunecați, iar podeaua și tavanul alb. În designul modern al camerelor de zi este încurajată utilizarea materialelor naturale, astfel încât să puteți decora spațiul cu lemn, piele, sticlă și metal.

Opțiuni de finisare

Atunci când efectuați reparații în hol, este necesar să luați în considerare cu atenție aspectul său viitor, să alegeți culorile potrivite pentru cameră, să cumpărați mobilierul adecvat și să asigurați o iluminare bună. De asemenea, ar trebui să eliberați spațiu de articolele inutile, deoarece eleganța și simplitatea sunt componentele principale ale unui interior modern. Pentru decorarea tuturor suprafețelor din cameră, se recomandă utilizarea materialelor de înaltă calitate, la modă. Nu numai că vor rezista mult timp, dar îi vor încânta și pe alții cu aspectul lor atractiv.

Ziduri

Acest tip de suprafață poate fi decorat cu diverse materiale. Cea mai simplă și mai accesibilă modalitate de lucru independent este vopsirea pereților. Este potrivit în cazurile în care se alege un buget sau o renovare regulată, deoarece procesul de aplicare a vopselei nu necesită mult timp și nu necesită mult efort, iar o nouă culoare pe suprafață va schimba radical aspectul holului.Vopseaua este achiziționată pentru decorarea interioară. Tencuiala decorativă arată bine și în interiorul sufrageriei.

Se împarte în:

 • texturat;
 • silicat;
 • latex;
 • Veneţian.

Adesea, pereții din camera de zi sunt acoperiți cu panouri speciale. Ele pot fi atașate la o pardoseală căptușită cu gips-carton sau pe o suprafață cu un finisaj vechi.

Panourile sunt:

 • cu frunze;
 • rack;
 • gresie.

În ceea ce privește decorarea cu piatră artificială decorativă, este considerată cea mai originală modalitate de decorare a suprafețelor. Este adesea folosit în design atunci când doresc să stilizeze o suprafață de cărămidă, să decoreze arcade. Piatra se potrivește bine cu tapetul de vinil: datorită unei astfel de compoziții, se obține un relief neobișnuit și armonie de culori. Mulți designeri preferă, de asemenea, să folosească decorațiuni din lemn sau clape în hol. Cel mai adesea, pentru decor sunt alese panouri de plută sau laminat, iar blocul este acoperit și cu o casă.

Folosirea pielii este, de asemenea, o opțiune neobișnuită. Pentru aceasta se achiziționează plăci de piele multicolore, care pot avea atât o bază lucioasă, cât și o bază în relief.

Podea

Pardoseala din camera de zi joacă un rol imens, deoarece aspectul viitor al camerei va depinde de alegerea acesteia. In mod traditional, pentru hale se achizitioneaza laminat, parchet, covor sau linoleum. Fiecare dintre materialele de mai sus este unică în felul său, are caracteristici pozitive, dar diferă ca preț și calitate. De exemplu, covorul arată grozav, dar proprietățile sale de performanță sunt inferioare laminatului. Parchetul are o izolare fonică și termică excelentă, dar este mai scump decât linoleumul.

Prin urmare, atunci când alegeți un pardoseală pentru o sală, este necesar să vă ghidați nu numai de indicatorii estetici, ci și de rezistența și durata de viață a produsului. Dacă în casă este planificată o reparație cosmetică simplă, atunci așezarea linoleumului este potrivită. În cazul în care finanțele familiei permit reparații majore, ar trebui să se prefere parchetul laminat sau parchetul.

gaura ferestrei

Ferestrele din camera de zi ar trebui să fie mari, mai ales dacă se plănuiește combinarea mai multor zone din cameră, de aceea se recomandă înlocuirea deschiderii și introducerea de sticlă nouă. În proiectarea sălii, nu este de dorit să se utilizeze perdele din țesături groase ca decor. Cel mai bine este să acordați preferință perdelelor translucide și ușoare.

Tavan

Astăzi, plafoanele combinate sunt foarte populare. Pentru a face acest lucru, nivelurile sunt stabilite inițial din gips-carton, iar apoi structurile sunt suspendate. După întinderea pânzei, se realizează un sistem de iluminare. Dacă camera nu este înaltă, atunci puteți face pur și simplu compoziții frumoase din gips-carton, decorându-le cu tapet sau ipsos, în timp ce pentru fiecare zonă din cameră sunt selectate propria nuanță și textura.

Cum să te despart de hol?

Interiorul sălii va arăta mult mai interesant dacă holul în sine este separat de coridor. Astfel, camera va fi mai spațioasă și mai confortabilă. Există mai multe moduri de diferențiere. De exemplu, un perete mic de gips-carton sau rafturi ușoare funcționează bine ca despărțitor. O pardoseală pe mai multe niveluri va ajuta la separarea vizuală a holului. Pentru aceasta, se face o mică diferență în nivelurile podelei.

În cazul în care există puțin spațiu lângă ușa din față și chiar doriți să delimitați zonele, atunci folosirea unei partiții mobile sub forma unui dulap sau a unui rack mic ar fi o opțiune bună. Această tehnică de design este perfectă pentru camerele în miniatură decorate într-un stil minimalist. Pentru trecătorii și camerele de zi spațioase, o coloană de susținere poate îndeplini funcția de separare.

Aranjam mobila

Atunci când amenajați sala, trebuie să respectați principiul spațiului liber. Într-o cameră pătrată mică, amplasarea mobilierului masiv va fi nepotrivită: pentru camerele mici, cel mai bine este să achiziționați module compacte. Pentru un living de 18 mp.mobilier m fit, compus dintr-o canapea confortabila, masuta de cafea si mai multe fotolii. Dacă în cameră sunt planificate cine festive, atunci veți avea nevoie și de o masă.

Mobilierul tapițat trebuie instalat lângă pereți, iar în interior, oferind un loc de muncă, lângă fereastră este amplasat un birou. Într-o casă privată din lemn, este mult mai ușor să echipați un hol, deoarece atunci când o planificați, zona de living este adesea mare. Designul cu tavane cu grinzi va completa frumos mobilierul din lemn natural. În astfel de sufragerie ar trebui instalat un perete modular, pe părțile laterale ale căruia puteți agăța rafturi pentru cărți și obiecte decorative.

Iluminat

După ce a fost ales designul camerei, precum și finisarea tuturor suprafețelor, va trebui să vă faceți griji pentru sistemul de iluminat. Lipsa de lumină într-o cameră poate strica aspectul general al spațiului, iar toate elementele de decor vor arăta plictisitoare și plictisitoare. Cel mai adesea, candelabrele mari și lămpile de podea sunt alese pentru sufragerie.

Dacă, după renovare, în cameră este instalat un tavan întins, atunci reflectoarele vor oferi iluminare pe mai multe niveluri, datorită căreia spațiul va fi plin de romantism și confort.

Idei interesante în interior

Designul ideal în camera de zi poate fi creat prin împărțirea camerei în mai multe zone, iar un aranjament frumos de mobilier va umple spațiul de confort și confort. Pentru o cameră mică, un ansamblu de „colț” moale, format din module separate, o măsuță de cafea din sticlă și o masă transformatoare, ar fi o opțiune excelentă.

Pentru a extinde camera, trebuie să fixați un chenar decorativ pe întregul perete și să împărțiți teritoriul bucătăriei și al sufrageriei cu un tejghea de bar. În același timp, în hol este montat un tavan cu mai multe niveluri de nuanță deschisă, candelabre mari sunt amplasate în centrul său și iluminat multicolor este instalat în jurul perimetrului. Pe acest fundal, un laminat de culoarea nucului va arăta de câștig-câștig.

Pentru informații despre cum să reparați sala cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip:

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila