Idei pentru interiorul unui living cu zonă de lucru

Combinarea unui living cu o zonă de lucru vă va ajuta într-o situație în care nu este posibil să vă echipați propriul studiu. În acest caz, camera capătă două funcții simultan: combină posibilitatea de odihnă și de muncă.

Living cu zonă de lucru: argumente pro și contra

Această decizie de proiectare are calitățile sale pozitive și negative. Partea bună este că această combinație, pe lângă economisirea spațiului, face interiorul mai original. În plus, în camerele de zi există de obicei o iluminare bună, ceea ce creează condiții favorabile de lucru.

Dar există și capcane. De exemplu, sunetele străine din zona de recreere pot distrage atenția de la muncă, iar gospodăriile, nedorind să interfereze cu lucrătorul, pur și simplu nu se pot odihni bine.

Înainte de a decide asupra acestei mișcări de design, merită să cântăriți argumentele pro și contra.

Unde să localizați zona de lucru?

Dacă totuși decideți să combinați o zonă de lucru cu o zonă de recreere, trebuie în primul rând să vă decideți asupra locației acesteia. Biroul ar trebui să fie situat în lateralul camerei, de exemplu, într-un colț. Dacă se află în centrul camerei, membrii gospodăriei nu se vor putea odihni.

Deosebit de potrivit, zona de lucru va fi amplasată lângă fereastră, care va oferi lumină naturală.

O zonă complet izolată pentru lucru poate deveni dacă este amplasată pe un balcon sau o logie. Este foarte important să aveți grijă de izolarea acestei zone pentru a nu îngheța în sezonul rece. Dacă balconul este mic, puteți distruge peretele despărțitor astfel încât tot ce aveți nevoie să încapă în această zonă. Dar atunci când localizați zona de lucru în acest loc, merită luate în considerare dezavantajele, de exemplu, zgomotul de pe stradă poate distrage atenția de la locul de muncă, iar praful din sezonul cald poate deteriora echipamentele.

Zonarea

O zonă va fi sala, iar a doua va fi studiul. Împărțirea trebuie să fie clară. Puteți aplica propriile idei sau puteți împrumuta de la designeri celebri. Nu există multe opțiuni pentru o cameră pentagonală. Un pian se va potrivi bine în al cincilea colț.

Zonarea locului de muncă oferă confort atât lucrătorului cât și gospodăriei sale. Pentru aceasta, se folosesc partiții de diferite tipuri. De exemplu, pereții etanși asigură o izolație completă. Ecranele și draperiile pot acționa ca pereți despărțitori lumini, ceea ce va crea în plus confort în cameră. De asemenea, puteți separa zona de lucru cu mobilier dacă puneți dulapurile astfel încât să ascundă întreaga zonă de lucru.

Panourile decorative vor fi nu numai ecrane, ci și decorațiuni. Panourile de apă sau panourile 3D vor arăta foarte frumos și elegant. Ecranele din plastic conectate la electricitate, pe lângă funcțiile de mai sus, vor fi o sursă suplimentară de lumină, în plus, pe întuneric, totul arată cât se poate de impresionant.

Puteți pune un acvariu mare ca pereți despărțitori: acesta este destul de scump, dar rezultatul compensează costurile. Această metodă va încânta oaspeții cu originalitatea și frumusețea ei.

Zona de lucru poate fi evidențiată cu culoare. Dacă interiorul sufrageriei este suficient de luminos și atrăgător, se recomandă realizarea zonei de lucru în culori neutre pentru a asigura o concentrare maximă la locul de muncă.

Cu toate acestea, nu uitați de regula principală: zona de lucru, pe lângă confort și stilul restrâns, nu trebuie să iasă prea mult în evidență în camera de zi. În acest caz, camera nu va arăta armonioasă.

Pe lângă aceste tehnici, puteți, de asemenea, transforma spațiul, de exemplu, creați o nișă în perete.Această soluție va fi cât mai confortabilă pentru angajat. Poate că plasând zona de lucru pe un podium mic, acest lucru va evidenția calitativ zona de lucru printre alte elemente, dar nu va fi foarte convenabil și practic.

Se recomandă ca zona de lucru să fie cu spatele spre partea principală a sufrageriei, astfel încât lucrătorul să nu fie distras. Cu toate acestea, locația biroului cu vedere la zona de recreere poate juca, de asemenea, în mâinile în cazul în care există copii mici care trebuie îngrijiți.

Amplasarea mobilierului

Cel mai important punct în această afacere este amplasarea comodă și frumoasă a mobilierului de lucru în cameră. Cu spațiul pentru primirea oaspeților, totul este simplu: ar trebui să așezi aici un televizor, o măsuță de cafea, o canapea sau câteva fotolii. Masuta de cafea poate fi clasica sau „transformatoare”, care, daca se doreste, poate fi extinsa, ceea ce o va face sa arate ca o masa de sufragerie cu drepturi depline.

O soluție convenabilă pentru zona de lucru este mobilierul pe rotile, care poate fi scos cu ușurință, de exemplu, în timpul sărbătorilor, când familia așteaptă o companie mare.

Desigur, va fi mai convenabil pentru companie să se relaxeze în spațiul liber.

Pentru a așeza cu succes mobilierul necesar fără efectul de a aglomera camera, trebuie mai întâi să scoți din cameră ceea ce te poți descurca. Mobilierul și obiectele în exces vor aglomera spațiul cât mai mult posibil și vor interfera cu mișcarea liberă. Mobilierul voluminos pare de asemenea depășit, este mai bine să îl înlocuiți cu articole multifuncționale.

După aceea, trebuie să plasați un desktop - cel mai important element al interiorului, pe care se realizează cea mai mare parte a muncii. Poate fi plasat în diagonală în raport cu încăperea în sine. Acest lucru va menține întregul colț al camerei ocupat, ceea ce va face zona de lucru deosebit de confortabilă. Masa în sine nu trebuie să fie prea mare, avantajul este prezența sertarelor și a compartimentelor pentru amplasarea echipamentelor (calculator, imprimantă și așa mai departe).

Dacă dimensiunea mesei permite excesul, puteți plasa pe ea fotografii minunate, lumânări decorative sau figurine.

Principalul lucru în această afacere este să nu exagerați, astfel încât accesoriile să nu distragă atenția de la munca importantă.

În special în încăperi mici, se pot folosi mese extensibile - la asamblare practic nu ocupă spațiu. Pe balcoane sau loggii, puteți folosi pervazul ca masă dacă îl măriți cu gips-carton. Adesea, în camerele de zi mici, zona de lucru este ascunsă de privirile indiscrete, de exemplu, o ascund într-un dulap.

Scaunul trebuie să fie moale și confortabil, se recomandă utilizarea unui scaun cu roți, a cărui înălțime poate fi reglată în funcție de preferințele personale.

Alegerea unui scaun este foarte importantă: confortul în timpul muncii afectează performanța și nu dăunează sistemului musculo-scheletic.

Masa și scaunul transparente vor fi în armonie cu orice interior fără a atrage atenția excesivă. Este potrivit să plasați o priză lângă masă, astfel încât să nu fiți nevoit să trageți fire și prelungitoare prin întreaga cameră, acest lucru va provoca disconfort rezidenților și va arăta neglijent.

Pentru a depozita lucruri, puteți folosi rafturi, care, în plus, pot acționa ca și ecran. Nu uitați de rafturile cu balamale, care practic nu ocupă spațiu. Ele pot fi umplute cu literatură, dosare și așa mai departe.

Amplasarea unei canapele în zona de lucru nu este cea mai bună soluțiedeoarece reduce productivitatea muncii. Pe de altă parte, plasarea unei plăci de plută pe perete este foarte convenabilă. Puteți atașa note, mementouri, documente relevante, acest lucru va ajuta la salvarea foilor importante pe care gospodăriile le pot arunca din greșeală sau pur și simplu se pot pierde într-o grămadă de alte hârtii. Pe lângă beneficiile sale practice, acest element poate fi folosit ca decor care atrage atenția.

În ciuda tuturor opțiunilor, cel mai convenabil este mobilierul la comandă. Această metodă vă va ajuta să vă aduceți la viață toate deciziile de proiectare.

Culori

Cunoscut că culorile afectează performanța și starea psihoemoțională generală a unei persoane:

  • Nuanțele reci de culori măresc concentrarea la locul de muncă;
  • Culorile strălucitoare (galben, verde, albastru) influențează starea de spirit creativă, este ideal pentru persoanele a căror activitate este legată de creativitate și de nevoia de gândire creativă. Cu toate acestea, nu utilizați aceste culori separat, deoarece vor distrage atenția de la munca principală;
  • Albastrul are un efect calmant și ajută la concentrare, în timp ce albastrul este prea relaxant și distrage atenția de la detalii;
  • O cantitate mică de culoare roșie oferă o rezervă de energie și încredere în sine;
  • Nuanțele calde vor distrage atenția de la sarcina în cauză; aceasta este cea mai nefericită opțiune pentru contabili și pentru cei a căror muncă este legată de calcule precise și analize aprofundate.

Proiecta

Cel mai adesea, se acordă preferință stilului clasic sau colonial. Stilul restrâns este ideal - high-tech, minimalism, mansardă. Acest stil nu va distrage atenția de la muncă și nu vă va permite să vă relaxați prea mult. De asemenea, folosesc stilul colonial diluat.

Doamnele, în special iubitorii de acul, preferă să-și decoreze locul de muncă în stil Provence sau shabby chic.

Pentru oamenii creativi este potrivit un birou de tip scandinav, stiluri Art Nouveau, postmodernism sau chiar Anglia medievala.

Mobilierul din zona de lucru pare mai sofisticat daca are nuante naturale de lemn. Ca decor, puteți plasa și plante vii, un acvariu, hărți geografice pe perete - totul depinde de imaginația proprietarului. Aceste articole vor adăuga un pic de confort camerei, ceea ce creează o stare de spirit grozavă pentru proprietar, la rândul său, ideal propice pentru muncă.

Iluminat

Pentru confort în timpul lucrului, este necesar să alegeți iluminarea potrivită în cameră. În zona de recreere, pe lângă lămpile locale, se recomandă instalarea unui candelabru. În zona de lucru, ar trebui să acordați preferință luminii difuze, puteți folosi o lampă de masă sau o aplice interesantă. În birouri, se folosesc de obicei nuanțe reci ale lămpilor fluorescente, dar strălucirea galbenă a lămpilor este mai plăcută și mai confortabilă pentru o persoană.

Opțiunea creativă este utilizarea benzilor LEDcare poate fi folosit pentru a încadra un raft sau un raft. Un mare plus este amplasarea ferestrei în stânga zonei de lucru (dacă sunteți dreptaci), deoarece lumina naturală permite unei persoane să lucreze mai mult și mai bine.

Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să aranjați convenabil și frumos toate elementele sufrageriei pentru un rezultat de succes.

Pentru sfaturi despre zonarea spațiului de lucru, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila