Caracteristici ale designului interior al camerei de zi în diferite stiluri

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stil și design
 3. Cum să alegi?
 4. Lucruri mici utile
 5. Sfaturi de design
 6. Exemple și opțiuni de succes

Există multe stiluri diferite în domeniul amenajării interioare, fiecare dintre acestea putând fi întruchipat în designul camerei de zi. Toate direcțiile au caracteristici specifice și poate fi dificil să țineți cont de toate nuanțele atunci când creați o atmosferă în sală. Este necesar să vă familiarizați în prealabil cu nuanțele din mobilierul camerei de zi și cu principalele caracteristici ale fiecărui stil. O astfel de conștientizare vă va ajuta să nu vă înșelați în alegerea conceptului potrivit și să îl implementați cu succes.

Particularități

Livingul joacă unul dintre rolurile cheie în orice apartament. Ea este „cartea de vizită” a casei, pentru că face impresia principală asupra oaspeților. Pentru a nu face o greșeală în mobilarea și decorarea acestei părți a casei, ar trebui să vă familiarizați cu cerințele de bază pentru componentele constitutive ale camerei de zi:

 • Partea centrală a camerei include de obicei spațiu liber situat lângă șemineu sau perete cu un televizor. De obicei există un covor în această zonă, uneori o măsuță de cafea este acceptabilă. Acest loc creează o atmosferă primitoare și previne dezordinea inutilă de mobilier.
 • Mobilierul tapițat este un element important. Acesta adaugă confort camerei și oferă camerei o atmosferă caldă și familiară. Este necesară o canapea. Poate fi de orice dimensiune și formă, în funcție de stilul interiorului. Scaunele vor fi completări bune la canapea, dar în unele concepte este permis să se facă fără ele.
 • În majoritatea tipurilor de camere de zi, există un set cu cască sau un perete cu diverse compartimente. Este necesar pentru cel mai funcțional mod de depozitare și așezare a lucrurilor. Uneori include elemente decorative dispuse sub formă de efecte de iluminare sau accesorii pe rafturi.

Setul cu cască nu trebuie să fie voluminos, poate varia în diferite dimensiuni, inclusiv opțiuni în miniatură.

 • Indiferent de stilul pe care îl alegeți, nu este recomandat să lăsați pereții din living goli. Se recomandă umplerea unei părți a suprafeței cu accesorii și elemente decorative care se potrivesc stilului. Ele vor ajuta camera să nu piardă o atmosferă confortabilă, vor sublinia în plus conceptul ales și vor adăuga originalitate designului.
 • În proiectarea sălii, este încurajată o combinație de diferite tipuri de iluminat. Nu este deloc necesar să limitați iluminarea la un singur candelabru. Pe lângă lumina de deasupra, puteți instala lămpi confortabile de podea, aplice sau lămpi de masă. Cu o varietate de tipuri de corpuri de iluminat, apartamentul tău va arăta mult mai interesant.
 • Compatibilitatea mobilierului cu suprafețele de perete și podea este importantă. Combinația se bazează de obicei pe recepția contrastului sau proximitatea nuanțelor. Contrastul este folosit pentru a sublinia contururile elementelor de interior și pentru a crea austeritate în linii. Apropierea nuantelor se aplica in directii care favorizeaza liniile netede si nuantele pastelate.
 • Ca orice încăpere, holul nu poate fi lipsit de accesorii. Ele pot fi văzute sub formă de elemente textile, figurine, vaze, vegetație vie, iluminat. Toate aceste detalii sunt uneori indicatori cheie ai apartenenței unei camere la un anumit concept de design.
 • Fiecare sufragerie ar trebui să aibă un element central. În funcție de caracteristicile utilizării camerei, acesta poate fi un șemineu sau un televizor.Dacă aveți ambele elemente în cameră, nu este recomandat să le instalați una lângă alta, astfel încât să nu se întrerupă.

Este necesar să se elaboreze cu atenție toate subtilitățile designului camerei de zi atât înainte, cât și după determinarea finală a stilului. Poate dura mult timp pentru a rezolva toate nuanțele, dar rezultatul justifică întotdeauna eforturile.

Stil și design

Există un număr mare de concepte de interior, fiecare cu mobilier, forme și culori unice. Înainte de a lua în considerare fiecare direcție în ceea ce privește alegerea mobilierului și a culorii, ar trebui să vă familiarizați cu tipurile de camere de zi pentru care stilurile pot fi adaptate.

Vedere

Există diferite amenajări ale sălii. Caracteristicile structurale ale camerelor sunt cele care influențează alegerea conceptului. Există următoarele tipuri de săli:

 • Living izolat. Această cameră nu este conectată cu alte părți ale casei prin arcade și pereți despărțitori. Este o cameră individuală pentru primirea oaspeților și recreere în familie. Pentru acest tip de hală este oferită cea mai mare varietate de modele.

Acest tip de cameră este de obicei fie medie, fie mică. Vor arăta cel mai confortabil în stilurile englezești, franceze și clasice. Unele concepte moderne sunt, de asemenea, acceptabile.

Nu este recomandat să aplicați concepte în încăperi mici care necesită un spațiu liber mare, de exemplu, direcția mansardei.

 • Living cu distributie zonala poate combina o sufragerie sau o zonă de studiu. În astfel de spații, interiorul unui mansardă, cabană, țară, stil scandinav și alte stiluri moderne va arăta grozav.

Spațiul mare are cel mai mare succes în promovarea zonei, iar spațiul deschis ajută la crearea unei tranziții lină și grațioasă între zone.

 • În unele case, sufrageria este un întreg sala de banchet... Camerele mari de acest tip pot fi proiectate într-un concept art deco. Uneori chiar sunt echipate cu elemente precum coloane. O altă variantă potrivită este fuziunea, care permite combinarea dintre o zonă de luat masa, o zonă de relaxare și un bar.

Mobila

O parte importantă a fiecărui stil o reprezintă caracteristicile mobilierului și formele principale ale articolelor de interior.

 • Stil cabana este de preferat să aveți un șemineu decorat cu zidărie. Formele dreptunghiulare predomină în mobilierul și decorul tapițat. Adesea, continuarea sălii sunt zonele în care sunt amplasate mesele din lemn masiv.
 • Pentru regia barocului fastul este caracteristic. Mobilierul folosește materiale naturale scumpe, cu sculpturi iscusite și finisaje de culoare aurie. Canapele moi cu tapițerie bogată sunt completate de o măsuță de cafea sculptată din aceeași serie și perdele luxoase. Semineul va fi un bun plus pentru interior.
 • stil mediteranean saloane în case private, unde de obicei există mai multe ferestre și o abundență de lumină. Acest concept se caracterizează prin tandrețea culorilor, eleganța și simplitatea formelor, multă lumină și aer. Mobilierul are contururi dreptunghiulare netede, fără colțuri ascuțite sau o formă rotundă. Textilele completează discret atmosfera și creează un confort suplimentar.
 • Unul dintre stilurile de conducere ale grupului modern este direcție high-tech, care se concentrează pe claritatea și concizia formelor, precum și pe dezordinea minimă. Stilul se bazează pe compactitate - mobilierul tapițat este prezentat sub forma unei canapele lungi, dar joase, un set mic cu fațade deschise include o zonă separată pentru amplasarea unui televizor plat. Spoturile sunt de obicei plasate pe tavan în jurul întregului perimetru.
 • Pentru a decora sala stil american, ar trebui să combinați în mod competent formele netede și clare între ele. În timp ce mobilierul tapițat și măsuțele de cafea se pot baza pe linii netede, perdelele cu draperii moi la streașină nu vor fi un detaliu de prisos. Pe canapea se poate observa o abundență de perne decorative mici.
 • Camera de zi in directie scandinava este o camera spatioasa, luminoasa. În centrul camerei se află o podea cu mochetă, completată de o măsuță de cafea elegantă din sticlă sau o masă rotundă acoperită cu tapițerie. Canapeaua este adesea unghiulară, iar fotoliul se remarcă în mod deliberat prin designul său - poate avea o formă neobișnuită de spătar sau poate fi chiar răchită. Pereții sunt de obicei decorați cu tablouri dreptunghiulare elegante în același stil.
 • Interiorul holului în stil japonez de obicei clare și concise. Canapele sunt întotdeauna amplasate lângă pereți sau în colțurile camerei. Masuta de cafea dreptunghiulara din lemn completeaza conceptul discret. În loc de căști mari pe pereți, puteți vedea rafturi sau dulapuri cu fața deschisă.
 • Direcția Art Nouveau salută detalii precum canapele joase, de culoare uni, de dimensiuni impresionante și fotolii din aceeași serie. Mobilierul tapițat nu este neapărat amplasat lângă perete, poate fi în mijlocul camerei. Un set cu cască compact este de obicei realizat cu fațade închise; există o nișă pentru un televizor în centrul structurii.
 • Stilul techno implică absența unor elemente precum căștile în sală. Accentul principal este pus pe un televizor mare cu ecran plat, lângă care există adesea o noptieră dreptunghiulară joasă. Liniile și formele clare pot fi urmărite în mobilier și accesorii. Camera nu este supraîncărcată cu elemente decorative.
 • Design arab sugerează prezența unor astfel de elemente în camera de zi ca un pouf cu tapițerie din catifea sau mătase. Un baldachin este adesea situat deasupra structurii. Mobilierul este completat de o măsuță de cafea cu blat sau picioare sculptate. O atenție deosebită este acordată textilelor - perdele masive și covor cu modele orientale subliniază perfect conceptul.

Culoare

Culori tipice pentru diferite stiluri:

 • Culorile preferate ale stilului de cabană sunt culoarea lemnului natural, alb, care se vede adesea în tapițeria mobilierului, roșu închis, gri, bej și alte nuanțe discrete.
 • Culorile naturale ale lemnului sunt preferate pentru conceptul baroc. În cele mai multe cazuri predomină culoarea fildeșului, stejarului de lapte, fagului. Uneori, brunurile nobile sunt o alternativă. Printre textile se găsesc adesea țesături de nuanțe aurii, subliniind luxul inerent acestei direcții.
 • Stilul mediteranean include o combinație de alb și diverse nuanțe de albastru. Cel mai adesea puteți vedea în acest tip de textile de interior sau ornament pe mobilier tapițat, întruchipate într-o nuanță turcoaz sau marine. O culoare verde deschis este uneori folosită ca accent; o nuanță de bej poate completa întreaga combinație.
 • În direcția high-tech, se folosește un contrast de culori, în special alb-negru. Uneori, trei culori sunt combinate între ele. Nuanța preferată din concept este gri. O cameră nu poate avea mai mult de două accente luminoase întruchipate în textile și decor.
 • Stilul american se distinge printr-o paletă restrânsă de culori. Nuanța principală este bej, este completată de culori gri, maro, lăptoase. Elementele galbene din textile și accesorii pot fi folosite ca accent.
 • Culoarea principală a sufrageriei scandinave este albul. El este întruchipat în pereți. În mobilier, stratul alb este combinat cu gri deschis, diluând această gamă cu o nuanță maro sau bej. Ca accent poate fi aleasă o nuanță de turcoaz sau lămâie. Covorul este, de obicei, fie de culoare solidă, fie are un model în dungi sau romb.
 • Interioarele japoneze sunt de obicei proiectate în culori contrastante. Majoritatea mobilierului este maro închis. Tapițeria și textilele sunt în culori lăptoase. Culorile portocalii, roz sau roșii sunt alese pentru accente luminoase.
 • Shabby chic este un stil neobișnuit care combină culorile alb și roz. Canapelele tapițate sunt acoperite cu tapițerie cu imprimeu floral. Pernele monocrome sunt realizate în tonuri de roz pal.Camera are o abundență de plante și accesorii care diluează interiorul cu tonuri de verde deschis.

Cum să alegi?

Pentru a nu vă înșela în alegerea unui stil, trebuie să luați în considerare următoarele criterii:

 • Materiale. Sunt prietenoase cu mediul sau cu adaos de elemente chimice, au si costuri diferite. De exemplu, tapițeria pentru un design oriental va fi mult mai scumpă decât pentru altele.
 • Gradul de ocupare al camerei. Dacă vă place o abundență de mobilier, atunci direcții precum techno sau minimalismul nu vă vor potrivi.
 • Unele direcții necesită multă lumină în cameră. Dacă multă lumină naturală nu pătrunde în cameră, nu ar trebui să decorați camera în stil italian sau mediteranean.
 • Culoarea joacă un rol important. Dacă nu vă plac suprafețele ușoare prea ușor murdare, alegeți stiluri care să permită culori sau nuanțe închise.
 • Iubitorii de linii clare le vor plăcea stilurile stricte fără finisaje pretențioase, în timp ce doamnelor romantice le vor plăcea direcții precum baroc, shabby chic, provence.

Lucruri mici utile

Nu uitați de complexitatea accesoriilor, dintre care multe sunt elementele principale ale conceptului.

 • Stilul arab poate fi completat de pandantive care cad din tavan.
 • Pentru o cabană, o lampă cu pandantiv poate juca un rol decorativ dacă este încadrată sub formă de coarne de animale.
 • Includeți articole precum țevi și stingătoare în decorul și iluminatul interiorului mansardei. Ele vor reflecta toate caracteristicile stilului mansardei.
 • Un șemineu electric va fi un element grozav al stilurilor techno sau hi-tech.

Sfaturi de design

Designerii de interior recomandă decorarea sufrageriei ținând cont de următoarele nuanțe:

 • Dimensiunea camerei este importantă deoarece determină acceptabilitatea anumitor concepte. Acordați atenție și înălțimii tavanelor, deoarece unele tipuri de interioare necesită un candelabru cu pandantiv mare.
 • Pentru stilurile clasice, nu este necesar să folosiți materiale scumpe. Vă puteți concentra pe decor, care va ascunde utilizarea de materii prime mai ieftine pentru mobilier.
 • Utilizați tehnologia pentru a adăuga originalitate stilurilor interioare contemporane. De exemplu, pentru a diversifica stilul high-tech, ar trebui să asigurați zonele căștilor cu iluminare. Este de preferat să alegeți un ton rece de iluminare.

Exemple și opțiuni de succes

Clasici și Art Nouveau au cucerit mulți utilizatori cu caracteristicile lor neobișnuite.

Unii au avut un succes deosebit în a întruchipa concepte populare în interiorul sălii lor:

 • In stilul eco, te poti juca cu o culoare inchisa atipica conceptului prin decorarea unei nise in perete cu ea.
 • Designul Art Deco arată original în hol dacă adăugați perdele de fir într-o secțiune a încăperii. Dacă este implementat cu succes, acest stil poate fi folosit atât în ​​spațiile feminine, cât și în cele masculine.
 • Stilul rustic pare cel mai izbitor dacă pe tavan sunt construite șipci de lemn.
 • Accentele acide pe detaliile necesare și rafturile deschise grațioase sunt potrivite pentru un interior vintage.
 • Nimic nu va decora stilul Empire ca modelul rafinat din stuc pe tavan. Un relief interesant poate fi creat folosind părți suspendate.
 • Relieful de pe pereți poate fi de fapt întruchipat în conceptul rococo. Picturile mici în formă ovală vor arăta bine în elementele în relief.
 • Un living în stil francez va arăta complet dacă alegeți perdele drepte pentru partea laterală a ferestrei și le combinați cu tul.
 • Pentru un interior în stil rusesc, este mai bine să alegeți mobilier din lemn de forme simple. Suprafața nu trebuie finisată cu lac și elemente decorative.

Indiferent de modul în care te hotărăști să-ți decorezi camera de zi, alege un stil care să pună în evidență toate avantajele camerei și să devină o reflectare a personalității tale.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila