Camera de zi într-un stil modern: secrete de design

Conţinut
 1. Caracteristici de stil
 2. Reguli pentru decorarea unei camere pentru primirea oaspeților
 3. Idei pentru diferite zone
 4. Tendințe în decor la modă
 5. Sfaturi de design
 6. Exemple frumoase în interior

Expresia „stil modern” este foarte populară și solicitată astăzi. Dar este foarte important să înțelegeți ce stă exact în spatele lui și cum să decorați aceeași cameră de zi, de exemplu, astfel încât să se conformeze principiilor acestei abordări. Și acest lucru este legat de cerințele pentru proiectarea camerelor de diferite dimensiuni și pentru alegerea materialelor și pentru culorile predominante. Designerii experimentați oferă multe opțiuni interesante și își oferă recomandările în acest sens.

Caracteristici de stil

Stilul modern este deja atractiv pentru că este ideal pentru întruchiparea ideilor îndrăznețe, dar limitează designerul în delicii avangardiste și soluții dubioase. În fiecare an, unele puncte se schimbă și acest lucru trebuie luat în considerare. Deci, la sfârșitul anilor 2010. la apogeul modei se aflau spații cu un spațiu mare, unde s-a menținut un nivel optim de confort. Dintre tonalități, culorile calme rămân pe primul loc.

Accesoriile tipice de decor sunt:

 • pernă;
 • vaza ceramica;
 • ghiveci de flori;
 • raft de perete.

Abundența luminii și recepția acesteia cu ajutorul lămpilor de tip neobișnuit este o altă trăsătură caracteristică a oricărei camere de zi moderne.

Reguli pentru decorarea unei camere pentru primirea oaspeților

Este necesar să începeți lucrările de reparație cu selecția tapetului. Plafoanele sunt cel mai adesea realizate tavane intinse, care sa fie cat mai usoare si foarte bine luminate. Pentru un hol într-un apartament decorat în stil modern, trebuie să creați cel mai precis și mai laconic design. Din acest motiv, sunt folosite aproape întotdeauna dreptunghiuri, suprafețe unghiulare și cerc impecabil. În ceea ce privește mobilierul, masa și canapeaua ar trebui să fie și ele simple, dar acest fapt nu necesită renunțarea la confort și la considerente practice.

Indiferent de stilul pe care designerul și proprietarii casei (apartamentului), ar trebui să respecte cerințele generale atunci când decorează spațiul pentru oaspeți. La urma urmei, această cameră este invariabil expusă publicului, iar proprietarii și rezidenții înșiși sunt judecați după impresia despre ea. Este necesar să se îmbine armonia și dinamica, deși aceste motive par să se contrazică unul pe altul, încă nu există altă alegere.

Asigurați-vă că evidențiați și subliniați vizual centrul compoziției din cameră. De la el începe numărătoarea inversă atunci când plasați alte mobilier, chiar și obiecte decorative mici. Este nodul semantic central care stabilește întreaga stare de spirit, iar decorul ulterior nu face decât să desfășoare conceptul de design propus, dar nu îl rupe.

Nu trebuie să vă temeți că aranjarea liberă a mobilierului va încălca unele canoane de design. Dimpotrivă, prin presarea strânsă a mobilierului de pereți, oamenii merg împotriva tendințelor modei. Și ei înșiși se privează de posibilitatea de a distribui în mod flexibil zonele în cameră, funcțiile între părțile sale, pentru a face teritoriul casei mai larg vizual. De asemenea, recent, designerii au preferat în mod clar compozițiile eclectice, atunci când mobilierul și decorul de nuanțe diferite, geometrie diferită și așa mai departe sunt amestecate aleatoriu.

Camerele de zi moderne sunt din ce în ce mai supuse mobilității semantice. În câteva minute se transformă într-un teritoriu pentru sărbătorile prietenești sau pentru un banchet solid, iar în curând pot deveni un loc de joacă pentru copii în casă.Acest rezultat se obține simplu: este suficient să cumpărați mobilier care poate fi mutat cu ușurință, eliberând spațiu suplimentar dacă este necesar. Dar chiar și atunci când spațiul este utilizat pe deplin, nu ar trebui să fie aglomerat, toate elementele decorative și accente stilistice completează doar partea principală a camerei. Respectând aceste reguli simple, poți profita la maximum de stilul modern, ca oricare altul, totuși.

Idei pentru diferite zone

Livingul nu este întotdeauna suficient de mare pentru a putea întruchipa o varietate de idei în el, fără a te limita cu nimic, cu excepția oportunității uneia sau alteia soluții. Dar chiar și 12 mp. m, puteți crea un interior impresionant, iar pentru aceasta nu este deloc necesar să invitați designeri de talie mondială, să studiați multă literatură sau să cheltuiți bani pe materiale de finisare exotice.

Există câteva trucuri simple care vă vor ajuta să obțineți rapid și ușor rezultatul dorit.

 • Camera are 14 mp. m, nuanțele de violet vor fi potrivite, făcând camera sofisticată și rafinată. Culorile gri și alb, în ​​unele locuri diluate cu detalii strălucitoare, vor arăta foarte puternice și plăcute din punct de vedere estetic.
 • Pe o suprafață de 15, 16 metri pătrați, este foarte posibil să organizați un spațiu pentru vizionarea programelor TV și chiar să alocați un teren separat de restul sufrageriei în acest scop.
 • Pentru a extinde vizual un colț mic sau pentru a nu îngusta o cameră de 18 mp. m, merită să folosiți culori deschise sau un design extraordinar al peretelui principal.

Dacă suprafața livingului este de 35 mp. m, puteți evidenția în siguranță două sau chiar trei centre de design și nu unul, ca într-un spațiu mai mic. Un designer priceput realizează cu ușurință o idee completă și expresivă în fiecare dintre aceste părți. Principalul lucru este că toate elementele și conceptele decorative se potrivesc între ele, nu creează impresia de prost gust și dezorganizare a camerei.

Tendințe în decor la modă

Moda în domeniul designului interior se schimbă puțin mai rar decât anotimpurile. Dar există mai multe abordări care au devenit recent mai mult sau mai puțin consacrate și vă permit să creați o compoziție cu adevărat atractivă. În 2018, îmbinarea diferitelor camere între ele este o soluție populară, mai ales în apartamentele mici. Rezultatul sunt camere de zi frumoase care ocupă spațiu semnificativ.

O altă idee la modă poate fi considerată o combinație de prietenos cu mediul și laconismul extern al articolelor decorative. Astfel de cerințe se aplică accesoriilor, mobilierului și materialelor de finisare.

Principalele culori la modă acum sunt deschise, iar printre motivele desenelor, subiectele naturale sunt pe primul loc. Incluziunile strălucitoare sunt recunoscute doar într-un singur sens - ca o modalitate de a atrage atenția asupra ceva. Stilul modern al camerelor de zi poate fi diluat cu includeri ale altor tendințe stilistice. În vârful popularității - utilizarea unei varietăți de rafturi, cutii de rulare și structuri de rafturi. Ele vă permit să apropiați camera de canoanele minimalismului și, în același timp, să creșteți eficiența utilizării acesteia.

Oamenii care urmează moda interioară preferă acum măsuțe de cafea din sticlă călită. Distribuirea spațiului folosind mobilier este mult mai populară decât utilizarea pereților despărțitori de gips-carton; treptat, acestea trec în general în categoria soluțiilor învechite.

În ceea ce privește zonarea vizuală, puteți aplica pentru aceasta:

 • tapet;
 • ipsos elegant;
 • vopsele și lacuri;
 • compoziții de lămpi (precum și candelabre centrale separate și lămpi de podea).

În mod tradițional, este prevăzută utilizarea elementelor centrale ale designului interior al camerei. Mesele așezate în mijlocul camerei, mobilierul tapițat în tonuri atrăgătoare sau un șemineu elegant sunt adesea folosite ca detalii de accent ale holului.Accentul principal de design nu ar trebui să fie în contradicție cu restul decorului camerei, altfel nu va fi posibil să se creeze un design armonios, atractiv. Dintre culori, merită să acordați preferință culorilor de bază clasice, care sunt cel mai bine combinate cu tonurile de accent originale.

Soluții de culoare

Colorarea unui hol într-o casă sau un apartament merită o considerație separată. În camerele de zi mici, culorile deschise ar trebui folosite în primul rând pentru a compensa lipsa spațiului real. O soluție foarte la modă este utilizarea culorilor portocalii și vișinii. Dacă tapetul este lipit pe pereți, este mai bine să alegeți verde.

Pe lângă recomandările generale, trebuie să acordați atenție specificului fiecărei camere specifice:

 • stilul ei;
 • valoare;
 • mobilier folosit sau propus;
 • nivelul de iluminare și distribuția acestuia în spațiu.

Indiferent de eforturile depuse de designeri, indiferent de materialele și designurile noi care apar, vopselele alb-negru rămân liderii incontestabil. Nu e de mirare, aceste tonuri sunt cele mai neutre, au multe semnificații și varietăți. În același timp, un living alb pur arată ca o cameră de spital sau un laborator; Vopsea strălucitoare utilizată corect, care este aplicată pe una dintre suprafețe sau pe un obiect mare de o nuanță atrăgătoare, va ajuta la revigorarea acesteia.

Tonalitatea neagră este subestimată de mulți oameni, percepută ca ceva înfricoșător și conectat logic cu evenimente, incidente neplăcute. Dar dacă faci totul corect și eviți concentrarea excesivă a culorilor închise, poți obține rezultate foarte impresionante cu pierderi minime.

Culorile slabe (piersică, galben-crem, bej-maro tonuri) au avantajele lor, creează o atmosferă calmă și echilibrată, vă permit să vă relaxați psihic și fizic. Oamenii care vin în casă simt armonia, echilibrul spațiului încă de la primii pași. Nu se recomandă utilizarea unei singure culori, inclusiv violet; această decizie va fi în exterior plictisitoare și inexpresivă în comparație cu altele.

Tonul de bej se potrivește bine cu:

 • ciocolată;
 • roșu;
 • galben;
 • albastru (albastru);
 • vopsea verde.

În combinație cu gri, alb, mentă și diverse nuanțe de albastru se arată bine, această abordare vă permite să formați o imagine atractivă și să faceți atmosfera proaspătă. Pentru decorarea suplimentară a camerelor de zi gri, experții sfătuiesc să folosiți nuanțe mai saturate, folosind pete de culoare spot. Supraîncărcarea vizuală a camerei cu semnificații și simboluri inutile este nedorită, cu excepția cazului în care acesta este conceptul de design ales.

Printre nuanțele calde ar trebui să acordați atenție maroului, care creează o atmosferă caldă și confortabilă, suprimând stresul. Culoarea galbenă nu trebuie impusă excesiv, pentru că atunci, în locul unei dispoziții optimiste, apare o emoție nejustificată.

Portocaliul este chiar mai energic decât galbenul și este recomandat celor care sunt prea calmi, dar ar dori să obțină un plus de vivacitate și energie. Este nepotrivit să folosiți o astfel de culoare mai mult decât pentru mai multe elemente decorative, va fi prea variată și intruzivă. Tonurile roșii necesită, în general, prudență, este indicat să folosiți numai soiuri decolorate de această culoare. Asigurați-vă că țineți cont de complexitatea lecturii sale stilistice și de inconsecvența multor combinații cu alte tonalități.

Dintre culorile reci, verdele se potrivește aproape peste tot, iar varietatea sa de nuanțe vă permite să creați un mediu confortabil în orice loc. Este mai bine să subliniem naturalețea pasului făcut de designeri prin introducerea de elemente de subțiere albe, maro și bej.Despre culori și combinațiile lor putem vorbi mult timp, dar este timpul să atingem o problemă la fel de importantă - cum să decorați camera de zi și ce poate fi folosit pentru a o decora.

Materiale (editare)

Tapetele lichide sunt utilizate pe scară largă pentru a acoperi pereții în camerele de zi moderne; printre varietățile lor obișnuite, tapetele de vinil și foto au trecut în prim-plan. Zidăria este destul de populară, dar experții recomandă utilizarea acesteia numai pe un perete strict definit și nu în întreaga cameră. Acoperirile de pardoseală sunt cel mai adesea reprezentate de parchet și scânduri; o podea predominant întunecată este dusă într-o cameră luminoasă pentru a juca contrastul.

Folosind mulaje moderne, puteți înnobila spațiul fără a apela la muluri tradiționale din stuc costisitoare și consumatoare de timp.

Părțile convexe au mai multe sarcini principale simultan:

 • decor;
 • arhitectural (crearea de configurații originale);
 • înlocuirea unei plinte convenționale;
 • înlocuirea unui element simplu deasupra capului în deschiderea ușii;
 • rolul carcasei ferestrei.

În apartamentele urbane se folosesc cel mai des mulaje din poliuretan și polistiren, doar ocazional se folosesc produse pe bază de alte tipuri de plastic. Iubitorii de materiale naturale ar trebui să facă o alegere în favoarea elementelor din ipsos, mai ales că acestea arată întotdeauna exclusivist și original. Chiar și mobilierul este decorat cu muluri, iar cei care doresc să efectueze un experiment extraordinar pot folosi structuri din lemn sau marmură.

Evitați greșelile comunemai ales pentru cei care nu au avut experiență anterioară cu astfel de produse. Într-o cameră de zi cu tavane joase, este mai bine să abandonați benzile largi în partea de sus, în special cele care diferă ca culoare de finisajul principal. Pentru camere în miniatură și detalii decorative, ar trebui să selectați să nu fie prea mari.

In general, trebuie mentinuta o proportie optima intre dimensiunile mulajei si camera. Care depinde de subtilitățile percepției dintr-un anumit loc. Cu cel puțin 24 de ore înainte de instalare, mulurile trebuie depozitate în încăperea care va fi finisată cu ele, apoi nu vor exista deformări de temperatură.

Mobila

Designul într-o cameră de zi în stil modern depinde nu numai de decorarea pereților, ci și de ce fel de mobilier este folosit. Severitatea contururilor și a formelor este o cerință obligatorie astăzi, dar proprietarii caselor trebuie să decidă problema simetriei sau absența acesteia. În mobilierul modern, armăturile fie nu sunt folosite deloc, fie sunt folosite foarte limitat, se preferă opțiunile strict tehnologice.

Considerațiile practice domină asupra elementelor decorative; suprasaturarea cu elemente de design este percepută mai degrabă negativ. Dar originalitatea fiecărui accesoriu individual este binevenită, deoarece ar trebui să compenseze slăbiciunea altor elemente de design.

Mobilierul camerei ar trebui să fie suficient de flexibil, obiectele de interior se adaptează unui anumit mediu și trebuie să formeze cu acesta un singur întreg, inseparabil. Contrar credinței populare, nu puteți crea un interior minimalist prin simpla îndepărtare a anumitor elemente. O abordare rațională și modernă necesită utilizarea noutăților, iar culorile neutre și mobilierul modular sunt cele mai bune pentru aceasta. Toate tipurile de volane și pliuri decorative pe obiecte moi sunt categoric inacceptabile; ele ar trebui să fie stricte și uniforme în exterior.

Mobilierul trebuie vopsit într-o singură culoare, maxim două o dată, aceeași cerință se aplică texturilor. Iubitorii de experimente sunt mult mai bine să caute combinații originale de materiale, combinând metalul cu pielea ecologică, plasticul și așa mai departe.

Combinație de stiluri

Oricât de atractiv și de expresiv ar fi clasicul în sine, există totuși cei care nu sunt pe deplin mulțumiți de el.Apoi, tot ce rămâne este să lucrezi la o combinație de motive clasice și alte motive. Există reguli clare aici: de exemplu, tonurile roz strălucitoare sunt percepute armonios lângă exact aceleași sau neutre. O combinație de albastru și roșu ar fi un pariu sigur.

Stilul modern poate fi chiar combinat cu antipodul său formal. - un clasic, abordarea optimă în acest caz este adăugarea de piese de mobilier tradiționale cu textile atent selectate. În combinație cu o mansardă, se pune accent pe o schemă de culori reci, care poate deveni chiar umplerea principală a interiorului. Dar toate acestea sunt combinații foarte subtile și complexe care sunt cel mai bine lăsate designerilor profesioniști. Indiferent cât de bine își cunoaște locuința un proprietar obișnuit și își imaginează rezultatul dorit, experții aleg modalități mult mai bune de a obține acest rezultat.

Sfaturi de design

Potrivit profesioniștilor, este mai bine să faceți plafonul într-unul din trei tipuri:

 • cu balamale monocolore;
 • pe bază de grinzi de lemn;
 • folosind corpuri de iluminat suspendate.

Pentru a decora camerele de zi și a le oferi un accent expresiv, se recomandă utilizarea tablourilor. În casele și apartamentele nou construite, stilul Art Nouveau cu utilizarea de mobilier de forme și culori atipice, imagini de fundal cu modele destul de mari se dovedesc a fi mai populare decât multe alte opțiuni. Pentru a crea un sentiment de lux și a nu copleși camera, puteți folosi următoarele culori: bej, gri, tonuri de nisip și ciocolată. Sentimentul de eleganță al spațiului este sporit de utilizarea unei singure scheme de culori pentru mobilier și obiecte decorative.

Mulți designeri cred că este necesar să se folosească combinații de canapele de colț, mobilier de dulap cu sertare și puf. Dintre lămpi, cel mai bine este să luați modele încorporate sau un tip neobișnuit de candelabru. Stilul modern al sufrageriei implică și utilizarea activă a iluminatului.

Camerele de zi cu coloane se disting prin faptul că vă permit să creați senzația de a vă afla într-un palat vechi sau în decorul unei case sau templu grecesc antic. Astfel de elemente pot fi folosite doar cu o suprafață suficient de mare. Coloanele pereche conferă interiorului completitudine, iar cele singure vă permit să dați un anumit spirit încăperii. Camerele de zi cu zonă de lucru de cele mai multe ori nu au coloane, deoarece aceste două opțiuni sunt foarte diferite una de cealaltă.

Exemple frumoase în interior

Decorarea unui living elegant nu este foarte dificilă. Un perete cu oglindă strălucitor, care este diluat doar într-un loc de un pătrat alb opac pentru a asigura televizorul, este o tehnică excelentă de decorare. Este fermecat de o scara cu trepte albe si o podea de aceeasi culoare, intrerupta o singura data de un patrat de albastru deschis.

Într-un apartament cu o cameră, ar trebui să utilizați cel mai ușor tul pentru ferestre., și așezați dispozitivele de iluminare direcțională pe tavan. După cum puteți vedea în această fotografie, denivelările accentuate ale reliefului tavanului nu fac decât să-și îmbunătățească percepția, făcând situația mult mai interesantă.

Camerele de zi confortabile cu sisteme de depozitare sunt cel mai ușor de demonstrat cu acest exemplu: suprafețe plane albe, amplasarea clară a rafurilor pe niveluri (și chiar și spațiul din jurul ferestrei este folosit). Gruparea întregii compoziții pe unul dintre pereți în raport cu televizorul se dovedește a fi o soluție stilistică destul de logică.

Un alt tip de amenajare a camerei, inspirat de aceeași sarcină, este întunecat și sofisticat; în interior sunt folosite tipuri de elită de lemn. Pereții și podeaua sunt mai ușoare decât elementele de mobilier; se folosesc mai multe lămpi pentru iluminarea locală. Covorul de pe podea, care intră sub sistemul de depozitare, dar îl contrazice prin culoarea sa, creează un efect de contrast interesant.

Garsoniera din camera de zi poate conține plafoniere bizare., și un lanț de tablouri murale situate la aceeași înălțime, și un sistem de depozitare împărțit în compartimente (servind simultan ca suport pentru mai multe obiecte decorative).

Puteți decora o cameră de zi cu o fereastră într-o varietate de moduri. Unul dintre ele este un „punct luminos”, care este literalmente inundat cu fluxuri de lumină într-o zi însorită. Perdelele grațioase ușor coborâte sparg claritatea pătratului, împărțit de o bandă transversală, apropiindu-l vizual de forma unei „cărți”.

   Și aici am decis să folosim două tipuri de perdele simultan. În orele de zi - o perdea translucidă, la începutul întunericului - materie grea, chiar aparent galben deschis. Frumusețea ferestrei este pusă în valoare de plantele expuse simetric și de vitraliile introduse în paravane la o oarecare distanță.

   Vezi mai jos caracteristicile designului interior într-un stil modern.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila