Design studio de bucătărie cu o suprafață de 20 mp. m

Design studio de bucătărie cu o suprafață de 20 mp. m
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Opțiuni de zonare
 3. Ascunzând minusurile unei camere de studio
 4. Stiluri
 5. Culoare și iluminare
 6. Cum se echipează?
 7. Idee interesantă - al doilea nivel
 8. Sfat
 9. Idei de interior moderne
 10. Proiecte de proiectare

Designul interior este întotdeauna o provocare. Aranjarea mai multor zone funcționale într-o singură cameră complică și mai mult. Articolul va discuta cum să zonați și să echipați o cameră cu mobilier, ce culori și iluminare să utilizați, cum puteți ascunde defectele unui aspect al unui studio și cum puteți economisi spațiu.

Caracteristicile aspectului

Bucătăria-sufragerie poate fi în două versiuni. Într-un caz, este o garsonieră în care bucătăria este combinată cu o singură cameră. În altul - una dintre spații, de exemplu, într-un apartament cu trei camere sau într-o casă.

În casele moderne, este adesea prevăzută o bucătărie mare și ar fi destul de rațional să echipați o cameră de zi în ea. În acest fel, o cameră întreagă poate fi salvată. Particularitatea acestui tip de carcasă este absența ușilor, ceea ce economisește mult spațiu. Totuși, sarcina designerului este complicată de necesitatea de a plasa mai multe zone funcționale, păstrând în același timp un singur stil și estetică.

Având în vedere o cameră cu o suprafață de 20 mp. m., putem spune că aceasta este o cameră destul de mică. Dar cu abordarea corectă, chiar și acesta poate fi aranjat ergonomic, frumos și destul de liber.

Dacă vorbim despre o bucătărie-sufragerie, care nu îndeplinește funcțiile suplimentare ale unui dormitor, birou și dressing, atunci totul este mult mai simplu. O bucătărie completă și o zonă de recepție pot încăpea cu ușurință aici. Cu o abordare pricepută, această cameră va deveni un decor modern al întregii case.

Opțiuni de zonare

Într-o garsonieră, zonarea are loc în întreaga zonă de la ușa din față până la balcon. Rețineți că în clădirile noi, apartamentele de acest tip sunt cel mai adesea închiriate fără o baie împrejmuită. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece în acest fel viitorii rezidenți determină dimensiunea și geometria acestuia pe baza propriilor idei. Prin urmare, în general, zonarea include definiția băii.

Dacă luăm în considerare problema delimitării zonelor funcționale doar în bucătărie-sufragerie, atunci, în primul rând, este necesar să se prioritizeze. Cei care plănuiesc să găzduiască mulți oaspeți vor trebui să sacrifice dimensiunea unității de bucătărie sau prezența unui dormitor separat. Cu toate acestea, un loc de dormit poate fi amenajat la un etaj suplimentar deasupra băii sau bucătăriei. Apoi va exista un loc pentru amplasarea unei canapele spațioase, a unei mese pliante, a otomanelor suplimentare, a scaunelor sau a fotoliilor.

Dacă există suficientă canapea pentru două sau trei persoane și un blat de bar, atunci bucătăria poate fi mărită. Împreună cu blatul de bar, acesta poate avea forma literei P, atunci granița dintre bucătărie și zona de zi va fi destul de clară. Acest aspect este relevant mai ales dacă camera are forma unui dreptunghi alungit.

Dacă camera este pătrată, atunci de-a lungul peretelui puteți aranja bucătăria într-o singură linie, dimpotrivă, puneți un blat de bar insulă. Pune o canapea cu spătarul lângă ea și un televizor vizavi.

Pentru cei cărora nu le place să doarmă pe canapele rabatabile, puteți încerca să echipați o dană separată. Dacă aspectul permite, nișele fac această sarcină bine. În caz contrar, poate fi organizat prin îngrădirea unei părți a încăperii.

În plus, este necesară definirea zonei de depozitare. Aceasta este o etapă foarte importantă, mai ales dacă sunt multe lucruri și nu este posibilă dotarea unui dressing cu drepturi depline. Unele tehnici de organizare a secțiunilor suplimentare de depozitare vor veni în ajutor.

Una dintre opțiuni este mezaninele, care pot deveni și un element de zonare. O astfel de structură va desena o linie de demarcație sub tavan, lăsând în același timp spațiu liber pe podea.

De asemenea, tehnici precum construcția unui pat podium sau a unei canapele vor veni în ajutor. În interiorul podiumului sunt amplasate sertare convenabile și încăpătoare.

Dacă intenționați să construiți un etaj suplimentar pentru dormitor, un alt dulap poate fi plasat sub scări.

Dacă nu sunt atât de multe lucruri, atunci un dulap spațios va fi potrivit. Rețineți că într-o cameră mică, trebuie doar să utilizați tot spațiul liber din perete pentru mai multă capacitate. Prin urmare, merită să cumpărați sau să personalizați un dulap până la tavan. În plus, va arăta mai plăcut din punct de vedere estetic decât de obicei.

Zonarea unei bucătărie-sufragerie într-o casă cu mai multe camere este o sarcină mai ușoară. Pentru 20 mp. Am o bucătărie complet utilată, cu o masă mare și o canapea spațioasă cu televizor. Cea mai comună și rațională opțiune de amenajare este o canapea cu spatele la bucătărie și la masă. Televizorul din fața lui va fi vizibil pentru toată lumea.

Ascunzând minusurile unei camere de studio

Dezavantajele acestui tip de layout includ, în primul rând, zgomotul aparatelor electrocasnice. Această întrebare va fi deosebit de relevantă noaptea. Prin urmare, un frigider, o mașină de spălat (dacă va fi în bucătărie) și o mașină de spălat vase trebuie alese cele mai silentioase. Hota ar trebui să fie nu numai cea mai silențioasă, ci și destul de puternică, deoarece multe mirosuri de la gătit tind să fie absorbite în textilele de mobilier și în diferite elemente decorative.

De asemenea, rețineți că, pentru a păstra estetica și izolarea suplimentară a zgomotului, este mai bine să folosiți aparate încorporate.

Un alt dezavantaj al studioului este că orice obiect rămas în urmă, de exemplu, haine sau vase, sunt imediat vizibile și izbitoare. Prin urmare, este mai bine să obțineți o mașină de spălat vase mare, care să se potrivească cu toate vasele fără a lăsa reziduuri. De asemenea, în baie merită echipat un compartiment de rufe încăpător și încuiat.

Stiluri

Este mai bine să proiectați un mic studio în stiluri care nu implică un decor voluminos sau ornamentat, o revoltă de culori și o mulțime de mobilier. Aceste stiluri includ:

 • mansardă;

 • minimalism;
 • High Tech;
 • constructivism;
 • Stil scandinav sau japonez.

Amestecarea mai multor stiluri este o soluție interesantă. Ca bază, puteți lua minimalismul laconic sau constructivismul practic și adăugați un element de decor sau mobilier dintr-un stil mai saturat. Acestea pot fi un pat eclectic, o oglindă avangardă și decorarea unui perete în stil fuziune.

Într-un apartament sau o casă mare, toate camerele sunt de obicei decorate în același stil. Dar există și excepții. În orice caz, orice stil este potrivit pentru o bucătărie-sufragerie, de la clasic la modern.

Culoare și iluminare

Pentru camerele mici, este recomandat să folosiți culori deschise și mici accente luminoase. Pe o suprafață de 20 mp. m, puteți utiliza o schemă de culori mai închisă, de exemplu, maro-verde. Acest lucru depinde în principal de aspectul camerei.

Dacă doriți să utilizați culori saturate sau închise, atunci trebuie să plasați corect accente și, cel mai important, să alegeți mobilierul potrivit. Nu ar trebui să dezordine vizual camera. În plus, este necesar să se distribuie corect culoarea între tavan, pereți și podea.

Trebuie avut în vedere faptul că tavanul colorat este coborât vizual. Pereții și podelele de aceeași culoare creează un sentiment de izolare, așa că cel mai bine este să întuneci podeaua. Și dacă pereții sunt întunecați, atunci vizual se vor deplasa unul spre celălalt.

Cu toate acestea, există tehnici care ajută la mărirea vizuală a camerei. De exemplu, o podea colorată combinată cu pereți albi și un tavan împinge camera în lateral și în sus. Liniile verticale separate de pe pereți ridică tavanul. Ele pot fi pur și simplu vopsite în locuri potrivite pe perete sau cu mobilier asortat.

Acesta poate fi un dulap până la tavan cu secțiuni înguste. Secțiunile ar trebui să fie de două culori, dintre care una se potrivește cu pereții.

Problema decorului interior trebuie abordată și cu atenție. Pentru cei care iubesc diverse figurine, vaze și multe poze sau perne, este mai bine să profite la maximum de albul în mobilier și decorarea pereților. În acest caz, doar elementele decorative vor ieși în evidență, fără a crea o senzație de dezordine.

Când vine vorba de iluminare, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Dacă, datorită formei camerei, apar colțuri întunecate, acestea pot fi decorate cu corpuri de iluminat suplimentare. Astfel, va fi mai mult aer și spațiu. Rețineți că folosirea excesivă a becurilor sau a corpurilor mici poate juca rolul de supradecorare și poate ruina estetica. Prin urmare, decorarea cu lumină și diverse obiecte trebuie realizată într-un complex.

Cum se echipează?

Atunci când decorați o cameră cu mobilier, este necesar să țineți cont de culoarea și forma acesteia. Cu cât trebuie să-l pui mai mult, cu atât ar trebui să fie mai simplu. Dacă camera este mică, atunci mobilierul întunecat, pestriț sau ornamentat nu îi va oferi spațiu. Pentru a menține un sentiment de libertate, este mai bine să folosiți lemn ușor, monocrom și forme simple.

În ceea ce privește aranjarea setului de mobilier în sine, atunci zonarea poate fi efectuată datorită acesteia. O canapea, tejghea de bar și rafturile sunt cele mai potrivite pentru asta. Rețineți că pentru camerele mici este mai bine să folosiți mobilier care transmite lumină:

 • suport fără perete din spate;

 • scaune din plastic transparent sau cele cu spătar nesolid;

 • masa cu blat din sticla.

Rack-ul poate acționa ca o partiție între orice zonă. Tejghea de bar va separa bucătăria de restul încăperii. Cu ajutorul canapelei, poți separa locul de dormit de cel pentru oaspeți, dacă îl muți cu tăblia în pat.

Rețineți că astăzi există o mare selecție de mobilier transformator pe piață:

 • masute de cafea care se transforma in masute de sufragerie;

 • pouf care se pliază în scaune;

 • dulapuri și rafturi cu paturi rabatabile și mese de lucru.

Este de remarcat faptul că atunci când amenajăm o cameră, ferestrele, numărul și locația lor joacă un rol important. Într-un apartament de colț, acestea pot fi amplasate pe doi pereți.

Dacă camera are două ferestre pe același perete, acestea vor ajuta la efectuarea zonei în ea. Spațiul dintre ferestre va acționa ca un separator. O bucătărie poate fi amplasată lângă o fereastră, iar un loc de dormit sau o cameră de oaspeți lângă cealaltă. Între zone poate fi amplasată o masă.

Dacă camera are o fereastră, atunci lângă ea se află un pat sau o canapea. Dar, în unele cazuri, este posibil să plasați o masă sau o masă de scris lângă fereastră. De asemenea, puteți transforma un pervaz larg într-un blat de lucru. Acest lucru va economisi mult spațiu.

Idee interesantă - al doilea nivel

Prezența unui al doilea nivel vă permite să creați mai multe zone menținând în același timp spațiul în cameră. Cel mai adesea, este folosit pentru a aranja un loc de dormit. Cel mai bun loc pentru amplasare va fi spațiul de deasupra băii și bucătăriei.

Dacă baia a fost deja construită și nu există nicio modalitate de a o reface, atunci ieșirea va fi construcția unui pat, de exemplu, deasupra canapelei. Pe lângă valoarea sa practică, o astfel de tehnică va oferi originalitate designului și va atrage atenția.

Sfat

Atunci când decorați o zonă de bucătărie, este mai bine să nu folosiți elemente tradiționale de bucătărie, cum ar fi gresie, legume și fructe artificiale, borcane și farfurii decorative. Se recomandă ascunderea tuturor ustensilelor de bucătărie în dulapuri. De asemenea, merită să oferiți dulapuri pentru micile electrocasnice care nu sunt folosite zilnic și care pot fi îndepărtate pentru o perioadă. Înglobează aspectul la fel ca un decor sau mobilier inutile.

În apartamentele mici, draperiile și draperiile sunt folosite destul de activ pentru zonarea spațiului. Cel mai adesea, ele înconjoară zona dormitorului. Avantajul lor este ușurința de fixare, capacitatea de a face schimb cu alții și accesibilitatea. În plus, alte zone pot fi împrejmuite cu o perdea și, dacă este necesar, aceasta poate fi mutată cu ușurință deoparte și creează un singur spațiu.

După cum am spus mai înainte, podeaua și pereții de aceeași culoare creează un sentiment de izolare. Pentru cei care caută pereți și podele albe, recomandăm folosirea plintelor contrastante care se potrivesc cu schema de culori a designului. Această tehnică evidențiază contururile podelei și neutralizează efectul negativ descris.

Idei de interior moderne

Interiorul modern se distinge printr-o mare varietate de stiluri. Fiecare persoană poate alege unul sau altul design al casei sale în conformitate cu gustul și ideile sale despre estetică.

Deci, puteți folosi un high-tech discret, cu o abundență de linii drepte, unghiuri drepte, suprafețe lucioase și metal. O altă caracteristică a acestui stil este iluminarea atentă și variată.

Avangarda cu varietatea sa de culori, forme neobișnuite și imagini originale se va potrivi persoanelor creative.

Clasicii ocupă, de asemenea, un loc demn în designul modern. O coloană antică sau un model de damasc pe tapet se vor potrivi perfect în noul interior și vor demonstra gustul rafinat al proprietarului său.

Cărămida este un alt element interesant al decorului modern. Combinat cu un design atent, arată foarte original.

Proiecte de proiectare

O mare parte din designul modern este de natură urbană. Interiorul prezentat mai jos este un amestec al celor două stiluri. Lămpile pe cabluri lungi, safite și un perete de beton fără ornamente decorative sunt elemente caracteristice mansardei. Iar suprafețele metalice și lucioase, unghiurile drepte, iluminatul bucătăriei și culoarea gri sunt principalele caracteristici ale hi-tech.

Separat, merită remarcat modalitățile de zonare a spațiului: culoare, lumină și diferite niveluri ale tavanului. Bucătăria neagră și livingul gri deschis ies în evidență, dar nu contrastează una cu cealaltă. Iar blatul de bar, măsuța de cafea și suportul pentru laptop, realizate în același stil, creează unitate și conectează zone de culori diferite.

De asemenea, rețineți că în timpul amenajării a fost folosit un suport cu pat pliant încorporat și un dulap negru până la tavan. Acesta din urmă nu este vizibil și este perceput ca parte a zidului.

Acest design este un exemplu excelent al utilizării judicioase a negrului. Datorită distribuției accentelor întunecate și luminoase, interiorul este perceput destul de ușor.

Acum să ne uităm la un exemplu de design pop art îndrăzneț. Culorile bogate ale mobilierului sunt echilibrate de formele laconice, unghiurile drepte, sticla transparentă și pereții albi și majoritatea unităților de bucătărie. De asemenea, rețineți modestia decorului suplimentar, care se limitează la un poster pe perete și câteva perne. Spoturile de scenă și chitarele completează armonios tema muzicală a stilului.

Următorul exemplu de design se distinge prin zonarea competentă. O cameră are patru zone funcționale: un dormitor, o cameră de oaspeți, un dressing și o bucătărie. Locul de dormit este împrejmuit cu un suport și un fotoliu. Împart bine spațiul, dar nu îl aglomera. Perdeaua pentru dressing creează confort și, în combinație cu o măsuță de cafea, este un element excelent de zonare.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila