Garsoniera de design 40 mp. m.

Garsoniera de design 40 mp. m.
  1. Particularități
  2. Opțiuni de aspect
  3. Zonarea
  4. Stil și culori
  5. Amplasam mobila
  6. Idei de design
  7. Exemple de proiecte de design

Designul unei garsoniere ar trebui să fie frumos, funcțional și modern. Vom vorbi despre cum să facem acest lucru în acest articol.

Particularități

Un apartament garsonieră este o cameră în care doar o baie este separată de pereți, iar restul spațiului este împărțit în zone funcționale. Avantajul acestui aspect este economia de spațiu datorită absenței ușilor care fură spațiu pentru a le deschide. Nu există nici un coridor ca atare în astfel de apartamente. De regulă, trece de-a lungul peretelui băii, dar asta depinde de aspect.

Când vine vorba de locuințe moderne, dezvoltatorii în general nu pun pereți în garsoniere. Împrejmuirea băii și a toaletei este la latitudinea rezidenților. Este de remarcat faptul că un apartament tipic cu o cameră nu va fi ușor de replanificat într-o garsonieră. În primul rând, acest proces necesită aprobarea proiectului în cazurile necesare. În al doilea rând, demolarea ușii și a pereților va fi imposibilă dacă în bucătărie este instalată o sobă cu gaz. În al treilea rând, despărțitorul care urmează să fie demolat poate fi un transportator.

O astfel de reamenajare nu este recomandată dacă bucătăria are mai mult de 8 mp. m și apartamentul găzduiește 2 sau mai multe persoane.

Opțiuni de aspect

Suprafata apartamentului este de 40 mp. m este suficient pentru a-l echipa frumos, confortabil și spațios. Mai ales dacă este destinat unei singure persoane. Odata cu organizarea corecta a spatiului, cazarea mai multor persoane va fi si destul de confortabila.

Planificarea spațiilor trebuie să înceapă cu determinarea numărului și dimensiunii zonelor. Unul dintre cei mai importanți pași este determinarea dimensiunii, locației și geometriei băii. De regulă, este adiacent bucătăriei din cauza apropierii de comunicații. Dar există excepții, iar coloanele sunt situate în diferite părți ale apartamentului.

Un alt element important în studio este dressing-ul. Amenajarea sa competentă este pur și simplu necesară într-un studio: ar trebui să se potrivească cu tot ce trebuie ascuns.

Aranjarea reciprocă a spațiilor și a zonelor funcționale depinde în mare măsură de geometria apartamentului în sine, precum și de prezența diferitelor nișe și unghiuri structurale. De regulă, ele ajută la realizarea zonelor spațiilor fără construirea de structuri suplimentare. Prin urmare, acestea trebuie luate în considerare în aspectul general.

Există o mulțime de opțiuni de aspect, dar există cele mai comune. Deci, baia, de regulă, este situată imediat la intrare pe o parte a ușii, iar dressingul este pe cealaltă. Dacă comunicațiile sunt în apropiere, atunci bucătăria este adiacentă băii. Poate fi unghiular sau liniar. Spațiul rămas trece sub zona de zi și de dormit. Compartimentele pot separa atât bucătăria de zona de zi, cât și locul de dormit de zona de oaspeți.

Dacă spațiul permite, atunci locul de dormit este cel mai bine plasat în spatele dressingului. Când comunicațiile sunt distribuite în diferite părți ale apartamentului, atunci în loc de pat, o bucătărie poate fi amplasată acolo.

Deci distribuția zonelor funcționale va fi mai naturală și va minimiza zonarea datorită culorii și texturii. Acest lucru, la rândul său, va îmbunătăți designul general.

Zonarea

Bucătăria-sufragerie poate consta din două sau mai multe zone. Există mai multe opțiuni și depind doar de nevoile rezidenților. Cineva are nevoie de o zonă de bucătărie cu un blat de bar și o cameră de oaspeți cu o canapea extensibilă.Și celor cărora le place să primească oaspeți și să doarmă pe un pat dublu într-un mediu confortabil, vor trebui să aranjeze patru sau chiar cinci zone.

Dacă vorbim despre bucătărie, atunci este adesea mai bine pentru amatori să primească mulți oaspeți pentru a organiza o zonă de luat masa cu o masă mare. Pentru a nu aglomera vizual camera, puteți pune o masă de sticlă cu scaune transparente. Această parte a apartamentului se distinge adesea printr-un tavan și podea cu mai multe niveluri, finisaje de diferite texturi sau culori. De asemenea, puteți construi un despărțitor din gips-carton, lemn, sticlă, plastic etc. Înălțimea acestuia poate fi diferită și să nu ajungă la tavan.

Trebuie menționat că materialele tradiționale și elementele decorative nu trebuie folosite pentru bucătărie. De exemplu, faianta sau farfurii decorative, borcane, fructe etc.

Pentru a găzdui două sau trei persoane, este potrivit un tejghea de bar. De asemenea, va servi ca element de zonare.

Locul de dormit este cel mai adesea împrejmuit cu pereți despărțitori glisanti din lemn sau plastic. Perdelele sunt, de asemenea, folosite în mod activ. Ele creează confort și se potrivesc armonios cu tema somnului.

O altă modalitate de a aranja un dormitor este un etaj suplimentar deasupra bucătăriei sau a băii. Aceasta este o modalitate excelentă de a economisi spațiu, precum și un truc decorativ eficient.

Diverse nișe mici sunt grozave pentru amplasarea unui loc de muncă. O soluție bună ar fi o masă pliabilă încorporată în rafturi sau atașată de perete.

Stil și culori

Spațiul limitat și versatilitatea impun restricții privind utilizarea stilurilor în interior. Acest lucru se datorează nevoii de a evita elementele inutile: draperii din țesătură, muluri din stuc, alte decor voluminos și ajurate. Astfel, Empire sau Baroque vor fi greu de încadrat într-o garsonieră mică. Cu toate acestea, puteți împrumuta orice elemente stilizate: un candelabru, lampă, oglindă sau pat.

Stilurile moderne precum minimalismul, mansardă, hi-tech sunt cele mai potrivite pentru un studio. Stilul scandinav reținut este foarte popular. Pe scurt, designul ar trebui să se bazeze pe o combinație eficientă de materiale de finisare, scheme de culori și un minim de decor mic.

În ceea ce privește culoarea, suprafața este de 40 mp. m permite destul de folosirea unei scheme de culori destul de închise până la negru. De asemenea, puteți aplica diverse combinații contrastante. Dar cel mai adesea, culorile și nuanțele deschise sunt încă folosite.

Dacă decideți să utilizați culori saturate sau închise, trebuie să le distribuiți corect între pereți, tavan, podea și mobilier. Culoarea pereților trebuie aleasă cu deosebită atenție pentru a nu reduce percepția vizuală a apartamentului.

Amplasam mobila

În bucătărie-sufragerie

Într-o garsonieră, mobilierul poate servi ca element de zonare. Deci, rafturile cu rafturi deschise sunt folosite în mod activ ca pereți despărțitori. O canapea va ajuta, de asemenea, la delimitarea vizuală a spațiului. Poate fi așezat cu spatele la masa de sufragerie sau la blatul barului. Astfel, televizorul va fi vizibil pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care stau la masă. Aceeași tehnică poate fi folosită pentru a îngrădi un loc de dormit, dacă învecinați canapeaua aproape de pat.

Rețineți că o mulțime de mobilier pliabil este produs pentru apartamente de dimensiuni mici:

  • paturi înclinate de perete;
  • masute de cafea transformandu-se in masute de sufragerie;
  • otomane, demontate în taburete etc.

Există chiar și complexe întregi care combină mai multe articole, de exemplu, un dressing, un pat și un loc de muncă.

După cum am spus deja, o zonă de dormit cu drepturi depline poate fi organizată la un etaj suplimentar deasupra băii sau bucătăriei. De asemenea, puteți construi un pat peste canapeaua din cameră.

Pentru a organiza o zonă suplimentară de depozitare, precum și pentru a da originalitate designului, puteți construi un pat podium. Această tehnică ajută și la evidențierea zonei dormitorului.

Pe coridor

Pe coridoarele garsonierelor, vestiarele sunt cel mai adesea organizate. Suprafata 40 mp. m.destul de vă permite să lăsați suficient spațiu pentru el. Pentru a economisi bani, puteți agăța rafturile și le puteți închide cu o perdea. Va arăta modern, spectaculos și va adăuga confort casei.

În plus, puteți folosi spațiul maxim și puteți construi mezanin sub tavan. Ele pot fi deschise sau închise. Cele deschise vor deveni un element suplimentar de decor dacă puneți acolo cutii frumoase.

Idei de design

Să începem cu un apartament cu o decorare interesantă a peretelui și o schemă de culori. Crearea unei benzi orizontale pe perete nu este doar o idee originală, ci și o tehnică de creștere vizuală a spațiului. Și utilizarea aceluiași pardoseală arată spectaculos și nu creează contraste inutile, facilitând astfel aspectul interiorului. Culoarea neagră a canapelei și a draperiilor atrage atenția, iar zona de dormit albă este complet discretă. Linia verticală a perdelei ridică și tavanul.

Rețineți că această tehnică exclude practic utilizarea unui decor suplimentar.

Următorul proiect se distinge printr-o schemă de culori plăcută, distribuția competentă a accentelor verzi în combinație cu lemnul și zonarea bună. Liniile verticale ale unității de bucătărie și șipcile de lemn din spatele televizorului ridică tavanul. Garnitura din lemn din bucătărie și pereții din spatele televizorului creează simetrie. În combinație cu un blat de bar alb, ele împart foarte armonios camera în două părți.

Luați în considerare un alt design în stil mansardă. Pereții și tavanele albe permit mobilierul întunecat. Elementele specifice mansardei, cum ar fi cărămidă, lămpi cu cablu și lamele metalice servesc drept decor care conferă estetică interiorului fără a aglomera spațiul.

Exemple de proiecte de design

Primul proiect iese în evidență prin exemplul în care un loc de dormit poate fi amplasat la un etaj suplimentar deasupra bucătăriei și băii. Acest lucru eliberează suficient spațiu pentru o cameră de zi cu o varietate de decor.

Luați în considerare un alt proiect cu zonare competentă. Un compartiment despărțitor din lemn separă dormitorul de sufragerie și creează un spațiu frumos pentru un birou de lucru. Utilizarea predominantă a albului în decorațiuni și mobilier vă permite să adăugați multe accente luminoase atunci când decorați.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila