Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 23 mp. m

Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 23 mp. m
  1. Particularități
  2. Dezvoltam un proiect de design
  3. Aranjam mobila
  4. Soluții de culoare
  5. Idei de interior
  6. Sfat

Garsonierele câștigă astăzi o popularitate imensă datorită costului lor scăzut - chiar și studenții care lucrează sau pensionarii își permit locuința. Garsonierele mici, în cea mai mare parte, sunt achiziționate pentru cupluri tinere fără copii și animale, sau pentru un singur chiriaș. Cu toate acestea, în toate apartamentele încearcă să ofere spațiu pentru oaspeți, o bucătărie și un loc cu drepturi depline pentru depozitarea lucrurilor voluminoase.

Designerii se confruntă adesea cu o problemă atunci când lucrează în apartamente mici. Apar întrebări: cum să faceți camera cât mai funcțională posibil, dar, în același timp, să vă aduceți propriul gust și stil în crearea interiorului apartamentului.

Particularități

Când amenajați interiorul unui studio, este important să luați în considerare câteva caracteristici principale:

  • Apartamentul nu are compartimentari, acestea separa doar baia.
  • Majoritatea garsonierelor au 23 mp. m. au o formă dreptunghiulară cu o singură fereastră sau logie. Cu rare excepții, astfel de încăperi au formă pătrată, totuși, așa cum arată practica, un pătrat nu este o formă foarte convenabilă pentru un studio de 23 de pătrate.
  • Spațiile fără loggii și balcoane sunt cel mai adesea împărțite în două zone: o bucătărie și o zonă de recreere. Dacă aveți spațiu suplimentar, atunci îl puteți atașa celui principal sau puteți face un birou cu drepturi depline.

Dezvoltam un proiect de design

Începeți să dezvoltați orice proiect de proiectare cu amplasarea rețelelor electrice și a sistemelor de drenaj. De regulă, în apartamentele garsoniere există un colț cu apă pentru o toaletă și o cameră, prin urmare, cel mai adesea chiuveta din bucătărie este instalată în colțul opus ferestrei. Această opțiune de instalare este cea mai practică, deoarece va ocupa cel mai puțin materiale de construcție și munca în sine.

Dar, în unele cazuri, puteți instala chiuveta lângă fereastră. În această opțiune, va fi necesar să se conducă țevi de la coloană în jurul perimetrului încăperii. O astfel de muncă este complicată de faptul că trebuie să treceți țevi în interiorul peretelui. În timpul funcționării, în cazul unei avarii a conductei, va trebui să deschideți peretele și să căutați o scurgere.

În continuare, trebuie să plasați rețelele electrice: unde vor fi prize comune, pentru frigider, încălzire prin pardoseală, pentru bucătărie, pentru cuptor, aer condiționat, mașină de spălat și TV. Dacă faceți reparații majore și fondurile vă permit, atunci înlocuiți scutul și faceți mai multe linii electrice pentru întregul apartament: separat pentru baie, coridor, cameră, separat pentru zona de bucătărie, separat pentru podeaua caldă și separat pentru balcon.

Este mai bine să încredințați toate aceste lucrări profesioniștilor.

După ce ați finalizat partea tehnică a proiectului de design, începeți următoarea etapă - decor și decorare.

Mai întâi, decideți în ce schemă de culori va fi realizat apartamentul dvs. Pentru a face camera mai aerisită, optează pentru nuanțe deschise sau alb.

Când creați un proiect de design, trebuie să definiți clar unde veți avea zona. Puteți separa bucătăria de cameră folosind un tejghea de bar sau uși speciale pentru compartimente.

Zonarea se poate face și folosind gips-carton, realizând inserții drepte sau curbate pe pereți sau tavan.

Cea mai ieftină opțiune este de a face zonarea folosind un dulap sau un suport. De asemenea, puteți crea un podea sau un podium pe două niveluri.

Opțiunea de a instala un acvariu mare sau dulap de sticlă este considerată nebugetar. Astfel de opțiuni sunt cel mai adesea folosite în garsoniere cu o singură fereastră pentru a împărți vizual apartamentul, dar nu „mânca” spațiul.

În apartamentele cu balcon sau logie, acest spațiu suplimentar poate fi folosit ca cameră de relaxare sau zonă de lucru. Înainte de finisarea finală a balconului, trebuie să efectuați lucrări de construcție: instalați geamuri calde, izolați balconul cu vată minerală sau plăci de spumă, efectuați o podea caldă, prize suplimentare și iluminare. În plus, puteți face din balcon sau loggie o parte cu drepturi depline a apartamentului, mărind spațiul camerei.

Aranjam mobila

Amenajarea mobilierului este una dintre părțile importante în amenajarea unei garsoniere. Apar întrebări: unde să puneți dulapul, setul de bucătărie, canapeaua sau patul, precum și o masă de lucru.

Cel mai bine este să alegeți mobilier multifuncțional: o canapea extensibilă, o masă pliabilă, o masă pentru raft sau un despărțitor de dulap.

Masa din studio poate fi inlocuita cu un blat de bar. În loc de pat, este mai bine să instalați o canapea extensibilă și, de asemenea, să puneți un fotoliu pat în apartament. Dacă știi că ai adesea musafiri, cel mai bine este să ai un pătuț de rezervă în dulap.

Un dulap cu drepturi depline este potrivit pentru o garsonieră.

În baie, cel mai bine este să abandonați instalarea unei căzi, înlocuind-o cu un duș. În acest caz, veți economisi spațiu pentru instalarea mașinii de spălat.

Soluții de culoare

Există mai multe scheme de culori care sunt cele mai potrivite pentru proiectarea apartamentelor mici. Cel mai bine este să folosiți două sau trei culori în plus față de cea principală. În același timp, alegerea a două culori este considerată cea mai economică și strictă, iar o a treia nuanță suplimentară oferă apartamentului o anumită libertate de stil în design.

Nuanța de bază ar trebui să fie cea mai mare în apartament. Dacă alegeți alb, atunci în apartament ar trebui să aveți mai mulți pereți albi. Alegerea unei a doua culori oferă apartamentului o profunzime de culoare. Mobilierul în aceste culori poate fi instalat în apartament, o fereastră sau un perete poate fi decorat. A doua culoare ar trebui să difere ușor de nuanța de bază.

A treia culoare este un plus izbitor la întregul apartament. El este cel care ajută camera să găsească starea de spirit. Accesorii, rafturi, perne, masute de cafea si chiar vase pot fi realizate in astfel de culori.

Idei de interior

O combinație strălucitoare minunată este considerată a fi alb (bază) și roșu.

Dacă decideți să faceți un apartament complet alb, lăsați tavanul neprocesat, adică în forma sa originală (dacă aveți o clădire nouă) și completați interiorul cu culori strălucitoare.

De asemenea, cu un interior complet alb, concentrați-vă pe podea - poate fi din lemn (lemn natural sau parchet).

Stilul mansardă este considerat o opțiune minunată - o combinație de inserții albe, negre, lemn și cărămidă - un interior minunat pentru un apartament mic.

Al doilea nivel ca o modalitate de a crește suprafața utilizabilă.

În apartamentele cu tavan înalt (de la 3 metri), se realizează un al doilea nivel pentru a utiliza spațiile în toate privințele. Nivelurile sunt conectate printr-o scară mică. La etajul „al doilea”, puteți echipa un loc de dormit sau de lucru.

Sfat

Când renovați spațiile, luați în considerare amplasarea prizelor. Acesta este un punct foarte important, care ulterior te va ajuta foarte mult în viața de zi cu zi. Faceți o linie separată pentru fiecare cameră și pentru aparatele electrice serioase - o mașină (atât de spălat, cât și de spălat vase), iluminat, încălzire prin pardoseală etc.

Cea mai bună este combinația de două culori - bază + accente. În acest caz, apartamentul nu va fi supraîncărcat cu adaosuri luminoase.

Profitați la maximum de premisele. Dacă aveți un balcon sau o logie, atunci atașați-l la apartament sau izolați-l pentru a crea o cameră izolată. Orice metru pătrat în plus într-un apartament mic vă va ajuta să creați un design unic pentru apartamentul dvs.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila