Proiectarea unei garsoniere mici

Proiectarea unei garsoniere mici
 1. Particularități
 2. Dimensiuni (editare)
 3. Exemple de proiecte de design
 4. Aranjam mobila
 5. Soluții de culoare
 6. Idei interesante

Îmbunătățirea locuinței nu este o sarcină ușoară, mai ales când vine vorba de proiectarea unei garsoniere mici. Din cauza lipsei de spațiu, este necesar un echilibru între funcționalitate și estetică. Vom vorbi despre cum să facem interiorul cât mai confortabil și frumos posibil în acest articol.

Particularități

Pentru început, să decidem că o garsonieră este o cameră în care camera nu este separată de bucătărie printr-un perete solid. De regulă, dezvoltatorii le vând chiar și fără pereți despărțitori pentru baie. Prin urmare, distribuția zonei între spații va depinde complet de dorințele și nevoile viitorilor rezidenți.

Rețineți că cei care doresc să reconstruiască un apartament tipic conectând o bucătărie și o cameră vor trebui mai întâi să convină asupra proiectului cu autoritățile necesare.

Principala caracteristică a designului unei garsoniere este o zonare clară a spațiului. Pentru aceasta, sunt utilizate o varietate de tehnici:

 • utilizarea de acoperiri de mai multe culori și texturi pentru pereți, podele și tavane;
 • niveluri diferite de tavan sau podea între zone;
 • sticlă, lemn și alte pereți despărțitori;
 • o anumită aranjare a mobilierului.

Apartamente mai mici de 30 mp. m reprezintă cea mai mare dificultate în aranjare. Pentru o garsonieră foarte mică, este adesea necesar să sacrificați funcționalitatea și să dotați o chicinetă cu cea mai mică suprafață de lucru sau o masă pliabilă. Transformarea mobilierului devine și o cale de ieșire:

 • paturi încorporate în dulap;
 • măsuțe de cafea care se pliază în mese de sufragerie;
 • birou cu birou incorporat;
 • paturi supraetajate camuflate;
 • pouf care se transformă în mai multe scaune;
 • mobilier de bucatarie, in care sunt mascate un aragaz electric si chiar o chiuveta.

Este de remarcat faptul că în astfel de apartamente este necesar să se folosească cât mai eficient tot spațiul, până în tavan. Cea mai bună opțiune ar fi mobilierul de depozitare la comandă. Deci, sub tavan, puteți echipa rafturi pentru depozitarea lucrurilor rar folosite. Cutiile și cutiile decorative vor ajuta la îmbunătățirea esteticii acestei tehnici.

Puteți economisi bani cu sistemele de depozitare a cadrelor. Sunt asamblate pe suporturi metalice sau pe șine atașate de pereți. Puteți deghiza un astfel de complex cu o perdea și va deveni și un element decorativ suplimentar.

Dimensiuni (editare)

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra tehnicilor de amenajare a apartamentelor de dimensiuni mici.

Să începem cu spații în care suprafața camerei este de 12, 13 sau 15 metri pătrați. m. În astfel de apartamente este cel mai indicat să folosiți mobilier tansformer, care poate fi pliat atunci când nu este necesar.

Sunt produse seturi speciale de mobilier care sunt amplasate de-a lungul peretelui și combină toate elementele necesare: rafturi, un pat, o canapea și un birou. Când este pliat, totul arată ca un raft obișnuit în spatele canapelei.

Cel mai bine este să efectuați zonarea între bucătărie și zona de zi datorită contrastului de culori și texturi ale finisajului. Un tavan sau o podea pe mai multe niveluri poate reduce vizual o încăpere deja mică. Cu toate acestea, tavanul poate fi folosit ca spațiu suplimentar de depozitare.

Puteți separa o zonă de alta prin construirea unui mezanin. Vor trasa linia de demarcație destul de natural, nu vor fi vizibile și vor economisi centimetri prețioși.

Un element frecvent de zonare în astfel de apartamente este tejgheaua de bar. Se va potrivi armonios chiar și în cea mai mică încăpere atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Oglinzile sunt grozave pentru mărirea vizuală a spațiului. Ele decorează pereți întregi, creând iluzii optice magnifice.

Absolut toți pereții sunt adesea folosiți ca sistem de depozitare în astfel de apartamente. Dulapurile superioare ale setului de bucătărie ajung până în tavan sau pot fi amplasate pe două niveluri. Canapeaua extensibilă și televizorul sunt încadrate de rafturi. Un dressing compact este situat de-a lungul peretelui coridorului.

Intr-o zona rezidentiala de 24 mp. Am deja unde să mă întorc. Puteți echipa o zonă separată pentru oaspeți și de dormit sau un loc de muncă. Tehnicile de zonare rămân aceleași. Le puteți adăuga un tavan sau o podea pe mai multe niveluri.

Sunt adesea folosite diferite partiții. Există o mulțime de opțiuni pentru astfel de modele. Puteți construi un perete de gips-carton cu o imitație a unei ferestre. Peretele despărțitor poate fi și din sticlă, lemn, zăbrele metalice etc. Un paravan care poate fi mutat în alt loc, dacă este necesar, poate fi o opțiune bună.

Exemple de proiecte de design

Să începem cu un exemplu pentru un apartament foarte mic de 15 mp. m.

După cum puteți vedea, toate tehnicile de economisire a spațiului sunt aplicate aici:

 • părțile funcționale ale bucătăriei sunt distanțate de-a lungul pereților diferiți;
 • dulapurile de bucătărie și alte dulapuri ajung până în tavan;
 • mezanin pe hol;
 • rafturi deasupra canapelei.

Decorul a fost gandit si pentru a spori vizual spatiul. S-a folosit o gamă deschisă de culori: alb, gri deschis și lemn „ca un mesteacăn”. Perdelele de culoare solidă care se îmbină cu pereții nu copleșesc aspectul. Liniile verticale de rafturi și dulapuri ridică vizual tavanul și adaugă aer.

Un alt exemplu despre cum poți echipa un apartament confortabil și frumos, chiar și pentru 20 mp. m. demonstrează următorul design. Partea de lucru a bucătăriei ocupă un spațiu minim. Unul dintre dulapuri este situat deasupra unui mic frigider. Masa de sufragerie este situată lângă fereastră, iar deasupra caloriferului este construită o bancă, ceea ce economisește mult spațiu. Astfel, a fost posibilă dotarea a 4 zone: o bucătărie, o cameră de oaspeți, o zonă de dormit și un loc de muncă.

Acum să luăm în considerare un apartament cu o suprafață de 24 mp. m. Este imediat evident că în acest design zonele funcționale și dimensiunile lor sunt foarte atent gândite. Bucătăria este situată de-a lungul peretelui băii. Și frigiderul se află lângă dressing. Toate aceste elemente sunt amplasate cât mai ergonomic unul față de celălalt și astfel se eliberează mult spațiu pentru zona de zi.

Acest exemplu folosește aceeași schemă de culori. Albul și gri deschis nu contrastează unul cu celălalt și creează un sentiment de libertate. Lemnul deschis adaugă confortul casei. Decorul minim pe pereți și dimensiunea medie a tablourilor nu supraîncărcă camera. De asemenea, merită remarcat faptul că în loc de perdele a fost folosit un rulou. Economisește spațiu atât vizual, cât și fizic.

Iată un alt exemplu de design interesant pentru un apartament mic. Pe o suprafață de 30 mp. m. a reușit să găzduiască o bucătărie completă, cu o masă, și o zonă de oaspeți și de dormit. Există și un dressing bun. Un design bine gândit al partițiilor vă permite să închideți complet dormitorul și să obțineți o cameră separată.

Este demn de remarcat componenta decorativă a designului:

 • o combinație de culori vegetale bej și verde cu alb și gri,
 • un abajur care seamănă cu o floare;
 • scaune cu spătar sculptat asociat cu ramuri de copac;
 • plante în ghivece și postere cu frunze.

Aranjam mobila

Cu o lipsă catastrofală de spațiu, de exemplu, în apartamente cu o cameră de 12-15 mp. m, un set de bucătărie poate consta numai din dulapuri și o suprafață de lucru. O masă de sufragerie sau tejghea de bar poate înlocui o măsuță de cafea transformatoare. Dacă este necesar, poate fi extins într-un tabel cu drepturi depline.

Puteți economisi mult spațiu dacă echipați o zonă de dormit „la pod” deasupra băii sau deasupra camerei de oaspeți. Desigur, va trebui să sacrifici înălțimea tavanului, dar asta va elibera mai mult spațiu pentru primirea oaspeților.În acest caz, sunt potrivite o canapea compactă și otomane, care pot fi ascunse, de exemplu, într-un dressing sau pe un balcon.

Spatiu cu o suprafata de 20-30 mp. m vă permite să organizați deja trei sau chiar patru zone:

 • bucătărie completă;
 • camera de oaspeti;
 • locul de muncă sau de dormit.

Bucătăria va potrivi atât un set, cât și o masă cu scaune. O masă de sticlă și scaune din plastic transparent vor ajuta să nu aglomerați vizual spațiul.

De asemenea, într-un astfel de apartament, puteți efectua o zonare mai explicită și puteți pune o partiție. Una dintre tehnicile de proiectare pentru creșterea vizuală a spațiului este mobilierul care permite trecerea luminii.

Un rafturi cu secțiuni largi poate servi drept despărțire între zone. Va deveni și o zonă suplimentară de depozitare. Cutiile decorative pot fi amplasate pe rafturile de sus sau de jos. Dacă acest lucru nu este necesar, atunci doar o zăbrele din lemn sau metal, decorată, de exemplu, cu plante de apartament, nu va ocupa mult spațiu. dar va decora semnificativ interiorul. O soluție interesantă și practică ar fi o perdea sau un paravan care poate fi asamblat dacă este necesar.

De asemenea, puteți efectua zonarea între zona de oaspeți și bucătărie folosind o canapea. Ar trebui așezat cu spatele la bucătărie. În acesta din urmă, pot fi amplasate atât o masă, cât și un bar. Cu aceasta amenajare televizorul va fi vizibil atat celor din bucatarie cat si celor din living. Zona de dormit este împrejmuită în același mod. În acest caz, canapeaua va sta cu spatele la pat.

Atunci când aranjați mobilierul și decorați decorul, trebuie amintit că obiectele mici înfundă aspectul și senzația camerei. Prin urmare, trebuie folosite într-o cantitate minimă diverse figurine, picturi mici, lămpi, perne. Iar otomanele, scaunele sau altele lasă doar cele mai necesare sau se ascund atunci când nu sunt folosite.

De asemenea, rețineți că este mai bine să folosiți perdele simple și fără elemente inutile, cum ar fi lambrequins - fură vizual mult spațiu.

Soluții de culoare

Pentru apartamente foarte mici de până la 25 mp. m, pereții ușoare și mobilierul sunt mai potrivite. Va fi bine dacă tapetul și podeaua sunt monocromatice. Este mai bine să faceți podeaua contrastantă. Zonarea culorilor într-o cameră atât de mică se poate face sau puteți face fără ea. Acest lucru este valabil mai ales dacă există și alte elemente care împart spațiile funcționale: tejghea de bar, mezanin, pardoseală. Rețineți că nu este recomandat să folosiți mai mult de două sau trei culori.

Recomandat alb, bej, gri deschis, nuante pastelate de albastru si trandafiriWow. Rețineți că există soluții de culoare care reduc vizual camera, care sunt cel mai bine evitate. Deci, perdelele contrastante scurtează camera, tavanul colorat o va face mai jos, iar pereții colorați - mai înguste.

În apartamentele de suprafață mai mare, există loc pentru creativitate. Este posibil să folosiți contraste, culori strălucitoare, texturi multiple, mai multe elemente decorative. Schema de culori poate fi destul de bogată și, dacă se dorește, destul de întunecată. Pereții pot fi decorați cu orice fel de ornament sau model. Cu toate acestea, ar trebui să urmați măsura.

Idei interesante

Multe modele interesante cu o zonă de dormitor sub tavan sau pe un etaj suplimentar. Paturile podium sunt, de asemenea, destul de originale și practice. Sub ele, de regulă, sunt echipate secțiuni suplimentare de depozitare.

O altă soluție de design originală pentru un apartament garsonieră este un complex glisant care combină un dormitor, un loc de muncă și un dulap.

Designeri din întreaga lume au dezvoltat multe design-uri interioare moderne și frumoase într-o varietate de stiluri, de la mansardă urbană la vintage romantic.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila