Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 31-35 mp. m.

Proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 31-35 mp. m.
 1. Particularități
 2. Dezvoltam un proiect de design
 3. Idei de design

Designul apartamentului este una dintre cele mai importante componente ale confortului și confortului, care necesită atenție la detalii. Mulți nu cred așa: sunt siguri că crearea unui design interesant și practic este destul de simplă și rapidă, mai ales dacă suprafața apartamentului este foarte mică. Din păcate, acesta nu este cazul, prin urmare, o astfel de întrebare precum proiectarea unei garsoniere cu o suprafață de 31-35 mp. m ar trebui luat în considerare chiar în prima etapă a creării casei tale.

Particularități

Astăzi, mulți pot observa popularitatea neobișnuit de mare a așa-ziselor garsoniere. Dar acestea nu sunt apartamentele pe care toată lumea este obișnuită să le vadă. De fapt, un astfel de spațiu de locuit este cel mai adesea un apartament cu o cameră, a cărui suprafață, de regulă, este de numai 20-40 mp. m. si unde nu exista compartimentari interioare. Această absență a pereților vă permite să folosiți întregul spațiu al camerei la maximum.

Lipsa compartimentelor interioare aduce cu sine unele avantaje, chiar daca apartamentul este cu o camera. Unul dintre avantaje este libertatea deplină atât în ​​mișcare, cât și în reamenajare. Pereții despărțitori, de regulă, separă doar o baie, în cazuri mai rare - un balcon. Poate fi folosit și în felul său. De exemplu, puteți face o grădină mică sau o galerie de artă acasă.

Un alt avantaj al unei garsoniere este prezența unei cantități mari de lumină datorită aceluiași spațiu deschis.

Un alt element de pe lista de avantaje ale studiourilor este accesibilitatea. Sunt ieftine, apartamentele au o suprafață mică, necesită costuri mari de întreținere. Reparația și aranjarea necesită mult mai puțin timp și bani.

Astfel de studiouri sunt echipate numai în case din cărămidă și panouri - acest lucru se datorează fiabilității mai mari a structurii. Teoretic, puteți face o garsonieră confortabilă, compactă și confortabilă dintr-un apartament obișnuit, doar îndepărtați niște pereți despărțitori. Dar merită să ne amintim că pentru această operațiune este necesar să anunțați în prealabil autoritățile relevante și să obțineți documentele și permisele necesare. Efectuarea acestui tip de muncă poate fi interzisă deoarece designul general al casei poate să nu permită acest lucru.

Dezvoltam un proiect de design

Procesul de proiectare a propriului „colț de paradis” poate fi amânat și necesită mult timp, efort, precum și bani, deoarece pentru a crea o casă cu adevărat bună trebuie să încerci.

Câteva reguli pentru a vă ajuta să dezvoltați corect un proiect de design:

 • Indiferent de cât de luminos, spațios și cald va fi apartamentul, orice persoană care se respectă nu se va simți 100% confortabil în el dacă îi lipsește un „punct luminos special”. Pe ea vă puteți lăsa privirea și vă puteți bucura de confort real. Un astfel de centru de atenție poate fi o operă de artă sau o lampă de designer, o parte a camerei frumos decorată, un balcon frumos pictat, o vedere frumoasă de la fereastră și multe altele.
 • Există o mică regulă pentru decorarea tavanului. Nu este recomandat să o faceți „în trepte”. Această tehnică reduce vizual camera, deci este mai bine să nu o faceți în apartamente mici.
 • Puteți folosi oglinzi pe pereți. În acest caz, vizual, camera va părea joasă, dar foarte largă. Această tehnică cu oglinzi poate fi realizată pentru a vă crea propriul stil interior unic.Trebuie amintit că oglinzile nu sunt de obicei folosite în opțiunile clasice de design de apartamente, iar aceasta este o plăcere destul de costisitoare.
 • Un singur lucru rămâne neschimbat și cel mai dificil în întocmirea unui design - să combine un minim de spațiu liber și un maxim de spațiu „de lucru”. Pentru a atinge acest obiectiv, se aleg de obicei așa-numitele articole de interior multifuncționale - mobilier care îndeplinește mai multe funcții simultan. Un exemplu izbitor de astfel de produse va fi o noptieră multifuncțională, care se transformă într-o masă și două scaune. Este suficient să vă porniți imaginația: cum să vă umpleți cei 32 de metri pătrați. mp, 33 mp. mp, 35 mp. m. sau chiar 36 mp. m. cu confort maxim. Din fericire, astăzi nu va fi greu să obțineți piese de mobilier similare.
 • Cel mai important, nu uitați că într-un apartament de 35 de metri, mobilierul ar trebui să fie amplasat în jurul perimetrului camerei. Acest lucru eliberează spațiu pentru a fi folosit ca pasaj.
 • Se crede că albul mărește vizual spațiul, dar designerii spun contrariul: culorile deschise vor ajuta la creșterea spațiului, dar nu și ornamentul alb. Tapetul în dungi va ajuta la creșterea vizuală a înălțimii pereților, dar este mai bine să le alegeți în culori pastelate.
 • Pentru un astfel de apartament, puteți alege un stil minimalist, va arăta bine și scandinav. Principalul lucru este că cât mai puțin spațiu este ocupat de mobilier.
 • Este mai bine să folosiți jaluzele, jaluzele romane sau țesături transparente ca design pentru ferestre. Perdelele care arată adecvat în apartamentele mari și le oferă un plus de confort, în acest caz, vor fi nepotrivite.
 • Dacă există un balcon, puteți extinde bucătăria și puteți face o zonă de luat masa acolo. Dacă balconul este mai aproape de sufragerie sau dormitor, acolo pot fi amplasate fotolii frumoase și o masă. De asemenea, puteți amplasa acolo dulapuri suplimentare, chiar și un dulap poate fi amplasat pe balcon.
 • Dacă în apartament nu locuiesc mai mult de două persoane, de pe pervaz se poate face o zonă de luat masa.

Designul unei garsoniere ar trebui să fie cât mai funcțional și convenabil posibil pentru locuitorii apartamentului. Prin urmare, este recomandabil să încredințați designul unui profesionist. Dar vă puteți alege propriile idei de design - principalul lucru este că îndeplinesc parametrii apartamentului.

Idei de design

În ceea ce privește această problemă, nu ar trebui să vă limitați în alegerea dvs. - popularitatea ridicată a studiourilor de acasă oferă o selecție largă de o mare varietate de idei pentru interior.

Design interior al unei garsoniere mici #1

După cum puteți vedea în imagine, acesta este un spațiu de locuit foarte mic, care găzduiește cu ușurință astfel de părți ale apartamentului, cum ar fi bucătăria și camera de zi. Aceasta este una dintre cele mai de succes utilizări de planificare. Interiorul holului este, de asemenea, destul de funcțional.

Zona următoare are o canapea extensibilă. Există, de asemenea, un loc de relaxare și include o zonă de luat masa. Tot mobilierul este la locul lui și nu blochează trecerea. Aici trebuie să țineți cont de prezența unei lumini bune, astfel încât camera să nu fie întunecată.

Proiect de proiectare a unei garsoniere mici nr. 2

Minimalismul a jucat cel mai important rol în această variantă. Cel mai interesant lucru de aici începe de la intrarea în garsonieră, unde există un sistem de depozitare destul de voluminos, care este împărțit pe mai multe niveluri în living-dormitor. Acest mod de aranjare a rafurilor vă permite să economisiți spațiu în studio în ansamblu.

Și nimeni nu va spune că tejgheaua de bar din acest interior va fi de prisos. Ea, cât se poate de bine, se încadrează în acest spațiu, deși există posibilitatea de a te juca cu culorile și stilul mobilierului. Acest lucru se poate face chiar și în timpul procesului de proiectare, variind culoarea și aranjamentul mobilierului. Nici podeaua nu ar trebui să fie goală. Covorul cu dungi este perfect pentru această cameră, ceea ce accentuează stilul camerei.

Iar lângă fereastră se află zona de dormit a garsonierei. Totul este conceput astfel încât lumina puternică de la fereastră să ilumineze întreaga zonă de dormit, astfel încât va fi vizual mai voluminos și mai atractiv.Din nou, mobilierul ocupă spațiu minim.

La loc a venit și o canapea pliabilă compactă. Se desfășoară cu ușurință și obțineți un loc confortabil în care să dormi. Canapele de acest tip completează în special interiorul minimal, sunt compacte și confortabile. Dar trebuie avut în vedere că în această versiune culoarea canapelei pliante nu se potrivește prea bine cu stilul camerei. Dacă presupunem că designul a fost creat într-un stil strict, atunci un astfel de accent este inacceptabil.

Proiect de design al unei garsoniere mici nr. 3

Dacă nu există pereți despărțitori într-o garsonieră de 34 de pătrați, le puteți crea singur. Astfel, camera este împărțită în diferite zone, de exemplu, o zonă de luat masa și un hol. Partiția vă va permite să utilizați spațiu suplimentar: agățați o imagine pe o parte a peretelui și un televizor pe cealaltă. În același timp, puteți așeza un parchet pe podea în ambele zone.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila