Design și interior al unei garsoniere cu o suprafață de 26 mp. m

Design și interior al unei garsoniere cu o suprafață de 26 mp. m
 1. Particularități
 2. Dezvoltam un proiect de design
 3. Aranjam mobila
 4. Soluții de culoare
 5. Idei de interior
 6. Sfat

Relativ recent, la noi au apărut garsoniere, în care nu există compartimentări standard. Astfel de spații de locuit au câștigat rapid popularitate și au fost la mare căutare. Ele pot fi atât mici, cât și spațioase. Chiar și cea mai mică garsonieră poate fi făcută elegant și funcțional dacă alegeți materialele de finisare și mobilierul potrivite.

Particularități

O garsoniera mica cu o suprafata de 26 mp. m poate fi făcut foarte confortabil și primitor dacă apelați la materiale de finisare frumoase și de înaltă calitate, precum și la un interior armonios

Un astfel de apartament poate fi o soluție ideală pentru o familie mică de doi. Dacă în apartament locuiesc mai multe persoane, atunci este necesar să începeți zonarea spațiului disponibil, dacă nu este posibil să achiziționați alte locuințe.

De regulă, în garsonierele moderne există doar două camere principale: spațiul liber și suprafața alocată unei băi.

Este de remarcat faptul că o cameră continuă are mai multe funcții simultan. Joacă rolul unei bucătărie, sufragerie, dormitor și hol, umplând astfel o garsonieră mică cu o suprafață de 26 mp. m ar trebui ales în mod deliberat.

Astăzi există un număr mare de opțiuni de zonare, nu puteți face fără astfel de detalii într-un studio mic:

 • Puteți împărți spațiile funcționale folosind un dulap înalt, tejghea de bar, ecran, rafturi etc.
 • Pereții despărțitori din sticlă arată grozav într-un studio mic. Se vor potrivi perfect în multe stiluri și nu vor ocupa mult spațiu.
 • Împărțirea apartamentului în zone cu ajutorul materialelor de finisare a devenit la modă. De exemplu, în camera de zi puteți așeza un laminat crem, iar în bucătărie puteți folosi plăci monocrome. Aceasta va separa zonele cu diferite pardoseli. Acest lucru se poate face pentru acoperiri de pereți sau finisaje de tavan.

Pentru un studio mic, materialele ușoare și elementele interioare sunt cele mai potrivite. Opțiunile prea întunecate pot reduce vizual o zonă deja modestă.

De asemenea, detaliile prea mari vor arăta dizarmonice într-un astfel de apartament. De exemplu, un dulap mare întunecat nu numai că va ocupa mult spațiu liber, dar va face și interiorul mai greu.

Dezvoltam un proiect de design

Înainte de a dezvolta un proiect de design de studio, este necesar să descrieți viitorul interior pe o bucată de hârtie. Este necesar să ne gândim la fiecare zonă până la cel mai mic detaliu.

Apoi, ar trebui să măsurați spațiul liber. Acest lucru este necesar pentru selectarea corectă a mobilierului și pentru calcularea cantității de materiale de finisare.

Decideți în avans asupra decorațiunii viitoare a apartamentului. Cea mai bună opțiune ar fi să proiectați în culori calde și deschise.

Ar trebui să trimiteți materiale numai după un calcul complet al sumei lor necesare, pentru a nu plăti prea mult.

Dacă doriți să faceți o reamenajare și să combinați spațiul de locuit cu o cameră cu balcon, atunci trebuie să aveți grijă de acest lucru înainte de a începe lucrările de reparație și să vă coordonați acțiunile cu autoritățile relevante.

Să luăm în considerare în detaliu câteva exemple specifice de proiecte de design pentru garsoniere cu o suprafață de 26 mp.

Pe partea stângă a ușii din față, puteți instala un set de bucătărie și îl puteți separa de zona de living cu un compartiment de sticlă. O canapea își va găsi locul în spatele părții de separare de pe peretele din stânga, vizavi de care poți pune un televizor.O zonă de dormit trebuie amplasată pe peretele din dreapta de la intrare, separând-o cu un perete de gips-carton de la podea până la tavan.

Într-un astfel de despărțitor improvizat, puteți echipa o bibliotecă mică sau pur și simplu puteți face mai multe rafturi pentru depozitarea diverselor articole.

Baia ar trebui să fie situată pe partea laterală a zonei de dormit.

Acest apartament mic poate fi decorat în culorile alb, gri și cafea, completate de detalii luminoase. De exemplu, acesta ar putea fi partea inferioară saturată a unui compartiment de sticlă.

Dacă garsoniera este echipată cu un balcon, atunci pe teritoriul său puteți plasa un set de bucătărie sau un blat de bar cu frigider, combinând balconul și zona de zi.

În afara balconului, puteți pune un mic scaun rotund de sufragerie cu scaune și câteva noptiere.

Această zonă ar trebui să fie urmată de dormitor și sufragerie, care vor urma imediat după ușa de intrare și coridor.

Aranjam mobila

Nu ar trebui să existe prea multe piese de mobilier mari într-o garsonieră. Astfel de lucruri pot ocupa spațiu liber suplimentar, obstrucționând trecerea și urât ansamblul general.

Dimensiunile mobilierului trebuie calculate cât mai exact posibil.

Canapele și fotoliile aparținând zonei de zi trebuie amplasate imediat în spatele unității de bucătărie. Aceste spații pot fi separate printr-un perete despărțitor din sticlă sau tejghea de bar.

Dacă decideți să puneți mobilier tapițat lângă zona de dormit cu un pat dublu, atunci puteți separa camera de zi folosind un ecran sau un sistem de rafturi înalte.

O zonă de lucru cu un birou de calculator și un scaun poate fi amenajată lângă camera de zi sau vizavi de patul dublu.

Mulți proprietari de apartamente apelează la o soluție mai originală și fac din desktop o continuare a setului de bucătărie. Acest lucru economisește semnificativ spațiul liber, care deja lipsește în 26 mp. m.

Dacă apartamentul are balcon, atunci una dintre zone poate fi echipată pe teritoriul său. De exemplu, puteți pune acolo o unitate de bucătărie sau puteți echipa un birou cu o bibliotecă mică.

Este mai bine să instalați o cabină de duș într-o baie mică. Poate fi dreptunghiular sau unghiular. A doua opțiune economisește mai mult spațiu pentru instalarea unei toalete și a unei chiuvete cu o oglindă de perete.

Dacă zona permite, atunci puteți pune o baie obișnuită și puneți toate celelalte elemente ale băii în fața acesteia (sau pe laterale).

Soluții de culoare

Cea mai bună opțiune pentru o garsonieră de o zonă mică este materialele ușoare de finisare și piese de mobilier într-un design similar.

Nuanțele de alb, bej, galben tern, crem, caramel deschis și maro deschis vor arăta deosebit de atractive și armonioase într-o astfel de casă. Astfel de culori, în tandem cu iluminarea potrivită, pot mări vizual spațiul disponibil.

Prezența detaliilor luminoase și contrastante nu va fi de prisos. Acestea pot fi elemente decorative, inserții întunecate pe mobilier și seturi de bucătărie, spătare contrastante pentru scaune, blaturi strălucitoare etc. Principalul lucru este să nu supraîncărcați spațiul disponibil cu astfel de detalii.

Idei de interior

Să luăm în considerare în detaliu mai multe opțiuni pentru designul armonios al garsonierelor.

Împărțiți vizual camera în două pătrate, începând de la coridor și terminând cu o fereastră pe peretele opus față de intrare. În pătratul din stânga, echipați un set de bucătărie cu toate electrocasnicele și o masă mică. Vizavi de această zonă (în pătratul din dreapta), ar trebui să puneți o canapea cu o măsuță de cafea, iar în fața acesteia să dotați o zonă de dormit, separată de restul spațiului cu un dulap cu rack.

Baia ar trebui să fie echipată pe partea dreaptă a ușii din față.

Pentru un astfel de apartament, puteți ridica un laminat ușor și puteți decora pereții cu tencuială albă. Pe un astfel de fundal, mobilierul care combină culorile moi maro și verde va arăta armonios.

Dacă ușa din față este situată vizavi de fereastră, atunci baia și camera de zi pot fi echipate imediat după intrare. Lângă fereastră își va găsi locul o masă de bucătărie cu scaune, în spatele căreia (împotriva peretelui) poți așeza un set.

Zona de dormit ar trebui să fie separată de restul spațiului folosind un perete de gips-carton cu uși instalate.

Ridicați materiale de finisare și piese de mobilier în culori albe ca zăpada. Această paletă trebuie diluată cu o canapea albastră, picturi multicolore pe pereți și covoare din fire colorate.

Spatiul opus usii din fata poate fi rezervat pentru un living cu canapele si fotolii, iar in spatele acestora (pe partea dreapta a intrarii) puteti dota o bucatarie cu un set in forma de L si o masa plianta.

Pentru a extinde vizual spațiul de pe perete, atârnă o oglindă lungă colorată deasupra canapelei.

Baia ar trebui să fie amplasată în partea stângă a zonei de zi și separată printr-o ușă goală.

Spațiul din partea dreaptă a colțului moale va rămâne neocupat. Această zonă poate fi împrejmuită cu un paravan, în spatele căruia își vor găsi locul un dulap înalt și ușor și un pat dublu vizavi.

Sfat

 • Planificarea bugetului presupune zonarea apartamentului cu ajutorul mobilierului. De exemplu, o canapea și fotoliile sunt potrivite pentru a desemna o cameră de zi, iar un tejghea de bar este cel mai bun gard pentru o bucătărie.
 • Este posibil să dotați o locuință calitativ și frumos într-o singură zi, deoarece pentru un apartament cu o suprafață de 26 mp. m. nu este deloc necesar să cumpărați un întreg magazin de mobilă. Este necesar să achiziționați doar cele mai esențiale articole și să le alocați locuri adecvate.
 • Împărțiți corect zona în zone. Nu uitați că trecerea între mobilier și pereți despărțitori trebuie să fie liberă.
 • Puteți economisi mult la finisaje decorative. De exemplu, merită să alegeți imagini de fundal de diferite culori pentru zonarea unui spațiu sau să apelați la lemn, metal sau oglinzi.
 • Se recomanda sa se acorde preferinta mobilierului in culori deschise.
 • Nu ar trebui să cumpărați un set de dormit complet și să-l plasați pe toată suprafața studioului, altfel veți ajunge la un ansamblu de neînțeles sub forma unei zone de dormit cu frigider sau aragaz.
 • Detaliul principal în zonare este bucătăria-sufragerie. Pentru amenajarea zonei de dormit se poate distinge unul dintre colturile libere ale apartamentului.
 • Setul de bucătărie ar trebui să fie mic, dar funcțional și încăpător.

Este indicat sa alegeti piese de mobilier compacte. Sunt potrivite și modelele pliabile care ocupă un minim de spațiu liber.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila