Mobila pentru garsoniera

Mobila pentru garsoniera
  1. Dezvoltam un proiect de design
  2. Alegerea pentru dormitor si living
  3. Mobila moderna de bucatarie
  4. Cum să aranjezi?
  5. Luam in calcul interiorul
  6. Soluții frumoase de design

Prețurile uriașe ale locuințelor forțează adesea familiile tinere să caute soluții ieșite din uz. Iar primul lucru care îmi vine în minte este o garsonieră mică. Astăzi, acest aspect nu este doar foarte popular, ci și practic. Pentru a te simți confortabil acasă, trebuie să alegi mobilierul potrivit pentru o garsonieră.

Dezvoltam un proiect de design

Înainte de a începe să alegeți mobilier, trebuie să știți exact ce este o garsonieră. Acest nume este dat spațiilor în care partițiile sunt complet absente. Vei avea o singură cameră mare, delimitată doar în zone de recreere, muncă, gătit. Un avantaj uriaș al garsonierelor este capacitatea de a vă proiecta liber propriul design și de a transpune ideile creative în realitate.

Cu toate acestea, dacă apartamentul de vis este încă departe, trebuie să dedicați timp unei planificări atente. Principalul lucru nu este doar să alegeți, ci și să aranjați corect mobilierul. În apartamentele mici, prezența mobilierului compact este prima condiție. Nu creați partiții inutile care vor ocupa spațiu. Fiecare piesă de mobilier ar trebui să fie ideal combinată și armonizată cu altele.

Folosește tot spațiul cu înțelepciune. De exemplu, dulapuri încorporate până în tavan, paturi suspendate, sertare pentru lenjerie pot face o treabă bună. Dați preferință nuanțelor calde, deschise, precum și suprafețelor lucioase și cu oglindă. Astfel de manipulări simple vor extinde vizual camera. O soluție bună ar fi și să cumpărați un apartament cu balcon, unde puteți organiza un pat, birou sau bucătărie.

Alegerea pentru dormitor si living

În apartamentele mici, combinarea unui living cu un dormitor este cea mai bună alegere. Merită să ne gândim la poziția fiecărei piese de mobilier până la cel mai mic detaliu. Cel mai adesea, mulți proprietari nu își permit să achiziționeze un pat și să echipeze un loc separat pentru acesta. În acest caz, este recomandat să cumpărați o canapea transformatoare care să fie ușor de desfășurat peste noapte. O opțiune interesantă ar fi paturile pliante, care sunt atașate de perete în timpul zilei și nu interferează cu mișcarea liberă.

Paturile supraetajate funcționează bine pentru a economisi spațiu, mai ales dacă aveți copii. Sub astfel de paturi este bine să așezi sertare largi unde să pui pături, perne și lenjerie de pat. Pentru copiii mici, o masă-pat va fi cea mai bună alegere. În timpul zilei, copilul îl va folosi ca loc de muncă pentru jocuri, iar noaptea este o zonă grozavă de dormit.

În ceea ce privește celelalte mobilier, garderoba are toate avantajele. Ușile nu se deschid larg, ci se deschid în liniște. Este dificil de supraestimat capacitatea unor astfel de cabinete. Și dacă există o suprafață de oglindă, aceasta poate fi decorată cu desene sablare și imprimare foto, care vor completa doar interiorul.

Într-o garsonieră, dulapurile batante, canapele mari și comodele trebuie evitate.

Mobila moderna de bucatarie

Bucătăria este cel mai adesea un loc foarte compact, așa că mobilierul trebuie ales astfel încât să economisească spațiu. Separat, trebuie menționate aparatele încorporate, care nu vor supraîncărca încăperea. Aceasta poate fi o plită mică, un cuptor cu microunde încorporat, o mașină de spălat îngustă. Asigurați-vă că obțineți o hotă bună, deoarece aromele emanate de alimente vor mânca materialul.

În ceea ce privește dulapurile, acordați preferință modelelor de perete cu o varietate de rafturi.

O opțiune bună ar fi să separați zona bucătăriei de zona de zi folosind un blat de bar. Ea nu numai că arată elegantă, dar vă permite și să aveți un spațiu de luat masa. Sub blat pot fi amplasate sertare în care vor fi depozitate vasele și ustensilele de uz casnic. Spațiul de deasupra blatului merită și el folosit - câteva dulapuri de perete pentru cereale și condimente nu vor fi de prisos.

Alege culori deschise si piatra naturala dintre culori, astfel incat bucataria va arata proaspata si luminoasa.

Cum să aranjezi?

Chiar și într-o garsonieră minusculă, aranjarea mobilierului este ușor. Optează pentru modele încorporate: vor ajuta la economisirea de mult spațiu datorită unui mecanism special de alunecare. O soluție bună ar fi să faceți astfel de mobilier la comandă, atunci maestrul va ține cont de amenajarea spațiului dvs. de locuit. Este grozav dacă apartamentul este dreptunghiular, atunci va fi optim să instalați dulapuri și rafturi de-a lungul pereților, lăsând mijlocul camerei liber să se miște.

În loc de un pat masiv, luați o canapea convertibilă. Poate fi plasat și lângă un perete. Pe partea laterală a ferestrei va fi bine să așezi o noptieră mică pentru lucruri mărunte: pahare, șervețele, sticle de apă. Ocupă spațiul de deasupra canapelei cu rafturi elegante unde poți pune cărți, fotografii sau accesorii decorative. În apartamentele mai mari, un compartiment despărțitor între dormitor și sufragerie va arăta bine - un alt loc pentru lucruri mărunte.

Mult mai dificil este cazul holului. Nu poti incapea aici dulapuri cochete cu oglinzi, trebuie sa te limitezi la un cuier. O soluție excelentă ar fi instalarea de mezanin, care pot fi folosite pentru depozitarea articolelor voluminoase. O bancă sau otomană pentru pantofi nu va fi de prisos. Alegeți un tablou frumos sau o floare de podea ca punct luminos.

Luam in calcul interiorul

Când așezați mobilier într-o garsonieră, trebuie întotdeauna să vă gândiți dacă vi se va potrivi. Există unele dintre cele mai cunoscute stiluri de interior ideale pentru un studio. Primul dintre ele este „Loft”, care este tradus din engleză ca „mansardă”. Acest stil se caracterizează prin simplitate și o varietate de spațiu deschis. Alege mobilier pentru un astfel de apartament in nuante inchise, accesorii si alte mobilier - in culorile alb si gri.

Un apartament în stil Art Nouveau este o insulă ideală a modernității. Toate mobilierul și aparatele ar trebui să aibă un design modern, la zi. Canapele extensibile mici de nuanțe deschise, măsuțe de cafea întunecate, diferite puf, scaune cu scaune arată elegant. Este recomandabil să montați un blat de bar ca despărțitor între bucătărie și dormitor.

Stilul high-tech arată foarte minimalist - o mană divină pentru iubitorii de ordine. Într-un astfel de apartament, totul este ordonat, totul este la locul lui. Austeritatea și perfecțiunea liniilor sunt principiile de bază ale stilului. Alege mobilier discret chiar si in nuante reci: gri, argintiu, metalic. Atmosfera generală poate fi diluată cu o cantitate mică de accesorii strălucitoare.

Pentru fetele tinere, o decizie bună ar fi să rămână la stilul rustic Provence. Mobilierul tapițat confortabil, otomanele decorative, draperiile curgătoare și aranjamentele florale sunt toate caracteristicile stilului. Alege mobilier cu o varietate de imprimeuri cu dungi sau buline și este indicat să așezi scaune moi în bucătărie.

Soluții frumoase de design

Stilul modern este unul dintre cele mai populare pentru o garsonieră. Zonarea eficientă vă permite să faceți diferența între zonele de odihnă și cele de gătit. Lămpile elegante, florile de podea sau un mic covor spectaculos vor contribui la adăugarea unei atmosfere confortabile. Apartamentele cu zone de culori contrastante arată și ele interesante.

Un pat de nișă este trucul perfect de design. Alături, o bucătărie modernă arată grozav, cu o abundență de nuanțe de alb, gri și cărămidă.Dacă nu vă place opțiunea de împărțire, încercați să creați un singur spațiu în care fiecare articol este vizibil. Accesoriile elegante vor reîmprospăta astfel de spații.

Studiourile romantice sunt, de asemenea, foarte populare. Albul și roșu vor fi o combinație șic, dar nu exagerați cu luminozitatea. Anturajul va fi completat de perdele transparente, lămpi de podea și tablouri contemporane. O lampă moale cu abajur va fi de asemenea potrivită.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila