Atelier de bucătărie în „Hrușciov”

Atelier de bucătărie în Hrușciov
 1. Caracteristici și opțiuni de aspect
 2. Cum se legaliza reamenajarea?
 3. Zonarea
 4. Soluții de culoare
 5. Exemple de proiecte de design

O trăsătură distinctivă a apartamentelor Hrușciov este bucătăria lor mică. Este atât de mic încât poate fi dificil pentru 2-3 persoane să fie în el în același timp, ca să nu mai vorbim de găzduirea oaspeților acolo.

Cu toate acestea, astăzi, designerii își propun să corecteze acest defect arhitectural și să transforme o astfel de cameră într-o bucătărie-studio la modă, elegantă și destul de spațioasă.

Caracteristici și opțiuni de aspect

Apartamentele studio sunt un tip special de amenajare a camerei, unde nu există pereți și pereți despărțitori. Zona de zi include spatiul dormitorului, livingului, biroului, bucatariei si holului in acelasi timp. Acest aspect este ideal pentru 1-2 persoane.

În apartamentele mici (cum ar fi „Hrușciov”), acest tip de aspect poate fi singura opțiune posibilă pentru a extinde semnificativ suprafața de locuit... Pentru a face acest lucru, este necesar să demolați mai mulți pereți care nu suportă sarcina principală și să combinați zona bucătăriei cu spațiul de locuit. Rezultatul este o zonă spațioasă, liberă, pentru gătit și masă, relaxare și întâlnire cu prietenii.

Caracteristicile aspectului:

 • o creștere semnificativă a spațiului de locuit;
 • crearea unui interior comun, uniform stilistic;
 • capacitatea de a implementa idei creative de design în design;
 • caracterul practic și ușurința în utilizare a spațiilor.

Dezavantaje:

 • costuri financiare pentru reamenajare și finisare;
 • coordonarea obligatorie a lucrărilor de reparații cu organizațiile relevante;
 • intensitatea muncii și durata procesului.

Întregul proces de reamenajare poate fi împărțit condiționat în mai multe etape de lucru:

 1. Realizarea unui proiect de design, în care fiecare centimetru pătrat din zona bucătăriei, inclusiv suprafețele orizontale, va fi luat în considerare și folosit cât mai mult posibil.
 2. Dotarea bucătăriei cu electrocasnice încorporate.
 3. Conectarea camerei și a bucătăriei prin crearea unei soluții stilistice comune în design.
 4. Extinderea sistemului de iluminat existent prin utilizarea spoturilor și a luminilor suspendate pentru zonare.
 5. Design decorativ.

Spatiul combinat iti ofera mult mai multe posibilitati de amenajare a mobilierului. Chicineta, masa și scaunele pot fi aranjate astfel:

 • de-a lungul unuia sau doi pereți (versiunea liniară, ideală pentru o cameră dreptunghiulară);
 • litera „G” sau „P”. Aceste opțiuni vă permit să creați un „triunghi” de lucru, adică totul va fi întotdeauna în fața ochilor și la îndemână;
 • sub formă de peninsulă sau insulă (cu această opțiune de amenajare, se utilizează cel mai adesea un blat de bar, un blat de masă sau o bordură sub forma unei insule care separă zona bucătăriei de camera de zi).

Cu orice opțiune de amenajare, trebuie să se distingă 3 zone: o zonă de gătit (blat, plită, chiuvetă, dulapuri de bucătărie, frigider), o zonă de aport de alimente (masă, scaune sau colț de mobilier) și o zonă de recreere (partea de locuit a camerei). ).

Cum se legaliza reamenajarea?

 • Nu orice opțiune de reamenajare este posibilă fără permisiunea autorităților relevante. Acest moment trebuie decis în etapa de dezvoltare a unui proiect de design.
 • Reamenajarea bucătăriei implică demolarea pereților inutile. În niciun caz nu ar trebui să fie transportatori, această opțiune este exclusă.
 • Următoarea interdicție de reglementare: nu este permisă intrarea în toaletă din bucătărie, doar prin coridor (această nuanță este importantă pentru apartamentele cu bucătărie și toaletă adiacente).
 • Soba pe gaz trebuie izolata fata de spatiul de locuit, daca nu printr-un perete, atunci macar printr-un compartiment despartitor cu usi glisante.
 • Dacă aceste nuanțe sunt luate în considerare, atunci puteți depune o cerere cu toate documentele necesare legate de apartament și puteți aproba proiectul de proiect cu comitetul de acceptare al ITO.

Zonarea

Demolarea pereților despărțitori și a pereților transformă un apartament cu 1-2 camere într-un spațiu comun, integral, în care o persoană pregătește și mănâncă mâncare, se odihnește, primește oaspeți, doarme. Cel mai indicat este să împărțiți spațiul în mai multe zone funcționale. Acest proces se numește zonare.

De exemplu, un blat de bar, o masă, un despărțitor din policarbonat transparent / colorat sau metal forjat vor ajuta la separarea bucătăriei de zona de living.

O altă opțiune este să folosiți al doilea nivel. Zona de luat masa si bucataria sunt ridicate deasupra podelei cu un podium.

Utilizarea materialelor diferite ca culoare și textura pentru decorare este o altă opțiune pentru zonarea bucătăriei. Același efect poate fi obținut prin utilizarea spoturilor peste zona de luat masa, blatul de bar, blatul de lucru.

Zonarea unui apartament cu o cameră. Persoanele singure sau o familie mică locuiesc de obicei într-un apartament mic. Pe baza acestui lucru, puteți economisi spațiu la cumpărarea unui aragaz general sau electric - cea mai compactă opțiune, de exemplu, un arzător cu două arzătoare, este suficientă.

O cameră mică înseamnă mobilier compact. Poate fi un pat convertibil sau un scaun pat. Televizorul cu plasmă montat pe perete va economisi spațiu și bani la cumpărarea unui suport. O canapea mică și o măsuță de cafea vor fi suficiente pentru a amenaja o zonă de recreere.

O garsonieră dintr-un apartament cu două camere permite mai multe opțiuni de zonare. Cel mai adesea, o parte a camerei rămâne în forma sa originală. Aceasta poate fi o cameră pentru copii, deoarece copilul are nevoie de un spațiu separat, retras pentru lecții.

Un dormitor este o cameră care implică și intimitate și liniște. Prin urmare, cea mai populară combinație este bucătăria + living.

O partiție transparentă sau solidă, o perdea, un ecran va ajuta la separarea camerei de bucătărie. O opțiune interesantă și originală este o partiție înclinată. Dulapul glisant poate îndeplini simultan atât funcția principală, cât și ca despărțitor. Două dulapuri înguste, așezate spate în spate, vor rezolva 2 probleme deodată: cu așezarea lucrurilor / hainelor în sufragerie și a vaselor / ustensilelor de uz casnic în bucătărie.

Dacă un perete principal separă bucătăria și peretele, care nu poate fi demolat, atunci puteți scoate ușa din bucătărie și puteți folosi ca pasaj arcul sculptat în perete.

Soluții de culoare

O bucătărie mică va deveni și mai mică și mai grea dacă alegeți materiale de finisare în culori închise, saturate, precum pardoseala și acoperirea pereților. Opțiunea ideală este culorile pastelate, delicate (liliac, lavandă, mentă, bej, turcoaz, roz, galben, crem, lăptos și albastru pal).

Spatiul poate fi decorat monocrom, dar o combinatie de mai multe culori este mai potrivita pentru bucatarie. Poate fi tapet cu imprimeu floral delicat sau gresie în culori contrastante.

Un tavan alb ca zăpada va ajuta la întinderea vizuală a tavanului jos. În acest caz, pereții și podeaua trebuie păstrate în culori mai închise. Pentru ca camera să nu arate prea sumbră, puteți ridica o masă și scaune albe.

Următoarele tehnici vor ajuta să facă camera și mai spațioasă și mai liberă (cel puțin vizual):

 1. Utilizarea suprafețelor lucioase, strălucitoare și reflectorizante (tavan extensibil, oglindă, inserții de sticlă în fațadele setului de bucătărie).
 2. Utilizați în decorarea imprimeurilor și detaliilor nu mari, ci mici (mozaic, vitralii).
 3. Dispunerea asimetrică a obiectelor, utilizarea mobilierului de formă neregulată, pereților despărțitori și a altor elemente.

Exemple de proiecte de design

Garsoniera si bucataria sunt decorate intr-un stil minimalist: linii geometrice clare, culori clasice, un minim de mobilier si detalii interioare. Spațiul bucătăriei este separat de cameră printr-un compartiment solid și pardoseală contrastantă ca textură și culoare. Zona de luat masa este evidentiata cu o lampa cu pandantiv.

O zonă mică de bucătărie este inițial zonată cu un blat de bar semicircular situat asimetric. Spațiul rămâne vizual solid, camera este spațioasă, iar bucătăria este bine separată de restul teritoriului. Culorile deschise, plăcute, utilizarea inserțiilor de sticlă în design și sursele de lumină suplimentare fac interiorul foarte ușor și spațios.

Aspectul liniar neobișnuit pare foarte compact. Unul dintre pereții bucătăriei este adiacent peretelui patului. Interiorul, proiectat în culori deschise, este completat de câteva accente atrăgătoare, expresive (un perete galben strălucitor, perne decorative, tablouri).

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila