Apartament garsonieră în stil mansardă

Apartament garsonieră în stil mansardă
 1. Particularități
 2. Finisare
 3. Interior si mobilier
 4. Exemple de design

Loft este unul dintre stilurile de interior moderne. A apărut în timpul conversiei clădirilor industriale în clădiri rezidențiale. S-a întâmplat în SUA, literalmente Loft se traduce prin mansardă. În articol vom lua în considerare caracteristicile acestui stil, cui și pentru ce premise este potrivit, principii și exemple de design.

Particularități

Istoria mansardei determină că se va potrivi cel mai bine într-un apartament în plan deschis cu tavan înalt și ferestre mari, precum și într-o mansardă sau o clădire după renovare.

Principiile de design își au originea în oraș, prin urmare sunt de natură urbanistică și nu sunt potrivite pentru un interior suburban.

Strict vorbind, în apartamentele standard mici, utilizarea acestui stil va fi de natură imitativă cu transferul principalelor caracteristici și idei. Cu toate acestea, cu o abordare competentă și utilizarea materialelor și tehnicilor de finisare caracteristice acesteia, rezultatul va fi destul de demn de a fi numit stil loft.

Un astfel de design ar trebui să aibă o serie de caracteristici:

 • utilizarea activă a culorilor gri, maro și teracotă;
 • minimalism în mobilier;
 • tratarea suprafeței cu tencuială și vopsea;
 • elemente structurale deschise: zidărie, conducte de ventilație, grinzi etc.;
 • mobilierul și decorarea pot fi în diferite stiluri;
 • decor, de regulă, urban: graffiti, postere, diverse obiecte metalice etc.;
 • mobilierul este cat se poate de simplu si functional.

Stilul include, de asemenea, culori monocrome și accente luminoase. Iar la iluminat se folosesc des lămpile, în nuanțe sau fără ele, suspendate pe cabluri.

Răspunzând la întrebarea, cine se potrivește acestui stil, putem spune că aceștia sunt oameni care:

 1. Le place libertatea și mult spațiu în cameră;
 2. Preferă o textură aspră;
 3. Ei nu apreciază stuc și aurire în interior.

Nu va atrage cei care iubesc tradițiile și clasicele, de exemplu, tapeturile cu model sau floral, figurinele și vazele ca decor.

Finisare

Conceptul de stil dictează necesitatea utilizării anumitor materiale și tratamente de suprafață.

Deci, pereții sunt acoperiți cu vopsea simplă, ipsos, tapet pentru vopsire. Diferite culori sau nuanțe sunt folosite în principal pentru zonarea bucătăriei-sufragerie. Elementul principal al decorului peretelui este cărămidă. Pentru a preveni scurgerea mortarului și a prafului, acesta este lăcuit.

Pentru cei care doresc să adauge decorativitate, dar în același timp să nu piardă ideea principală a stilului, utilizarea cărămizii albe sau a vopselei ar fi o alternativă bună.

Tavanul poate fi, de asemenea, vopsit sau tencuit. Grinzile de tavan din lemn sau metal și alte comunicații sunt utilizate în mod activ: țevi, ventilație și fire.

Pentru podea, cel mai bine este să folosiți parchet sau laminat. Acesta din urmă ar trebui să arate cât mai natural posibil. Este recomandabil să așezați stratul de acoperire drept, și nu în diagonală. Placile ceramice, în special mate, se vor potrivi armonios în design.

Atunci când alegeți diferite finisaje, principalul lucru de reținut este că ideea centrală este apropierea suprafețelor netratate cu materiale, tehnici și elemente de design moderne.

Interior si mobilier

După cum am spus deja, una dintre ideile principale atunci când decorați un interior este minimalismul în decor și mobilier.

Ferestrele, într-o versiune strictă, sunt decorate cu rulouri sau rămân deloc fără ele. Dar, în unele cazuri, utilizarea unei perdele ușoare transparente va crea o combinație contrastantă eficientă.

Pereții sunt decorați cel mai bine cu postere mari sau tablouri în rame simple din lemn sau metal. Imaginile de oameni, orașe, transport, precum și abstractizare, avangardă și grafică se vor potrivi bine.

Elementele de decor trebuie gândite cu atenție. Este important să nu exagerați cu cantitatea și aspectul lor. Cel mai bine este să folosiți ceva din metal, cum ar fi lămpi de masă și lămpi de podea. Într-o anumită situație, puteți folosi chiar piese reale din mașini, motociclete sau biciclete.

Dacă doriți să adăugați tradiție, sunt potrivite vaze laconice cu flori uscate, perne luminoase, oglinzi de diferite forme geometrice, obiecte decorative din metal sub formă de sferă sau cub.

În principiu, orice ține la îndemână poate fi potrivit pentru decorare, de parcă ar fi cu adevărat „găsit în pod”. Dar aici principalul este să aranjați corect aceste lucruri între ele și cu designul general.

Mobilierul ar trebui să fie doar cel mai esențial. În bucătărie-sufragerie, aceasta este o canapea, un suport TV, o măsuță de cafea, o masă cu scaune sau un blat de bar cu scaune înalte. Dacă există o dorință sau o nevoie, atunci puteți pune scaune și suporturi. Trebuie amintit că aglomerarea spațiului poate afecta stilul general.

În dormitor: pat, dulap și noptiere. Acesta din urmă poate să nu existe. O alternativă bună la modelele standard vor fi dulapurile sub formă de taburete. În mod ideal, trebuie să echipați un dressing în care să puteți amplasa o masă de toaletă.

Atunci când alegeți mobilierul, este important să alegeți culoarea potrivită. O canapea roșie aprinsă va fi dificil de încadrat în conceptul general - acest punct luminos va înfunda totul în jur. Este mai bine să acordați preferință nuanțelor murdare de galben, albastru sau verde, o varietate de culori roșu-maro și maro. Dacă doriți să adăugați lejeritate și aerisire - alb și bej.

Stilizarea pentru mobilierul american vechi este bine potrivită. Dar aceasta este o chestiune de gust, iar minimalismul modern cu culori monocromatice și simplitatea formelor va fi o alternativă excelentă.

Exemple de design

Un exemplu clasic de design în stil mansardă: pereți de cărămidă, jaluzele din lemn, grinzi pentru podea și tavan, ferestre mari cu o deschidere caracteristică și doar cel mai necesar mobilier.

Următoarea opțiune este potrivită pentru cei care gravitează spre designul urban și, în același timp, iubesc culorile deschise. Caracteristicile tipice aici sunt lămpile pe cabluri lungi, o țeavă metalică și grinzi sub tavan, tencuiala decorativă „ca betonul”, un suport metalic, cărți stivuite și cutii stilizate.

În cele din urmă, luați în considerare interiorul cu multe accente luminoase: un poster cu o structură metalică industrială, perne roșii și dungi, o canapea albastră, un ceainic galben și chiar lalele. Aceste articole arată surprinzător de armonioase și atractive sub structura metalică a conductei de aer de pe tavan și pereții ușori „ca tencuiala nevopsită” în zona bucătăriei. Aș dori să remarc și combinația de mobilier: pătrat, rotund, diferite texturi și nuanțe.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila