Proiectarea unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 50 mp. m: idei de design

Conţinut
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Zonarea spațiului
 3. Stiluri reale
 4. Decorare perete, podea și tavan
 5. Holul
 6. Alegerea mobilierului
 7. Exemple frumoase

Proiectarea unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 50 mp. m poate fi foarte original. Gândirea atentă asupra designului diferitelor camere și o selecție competentă a stilului sunt de mare importanță. Numai după ce te-ai familiarizat cu recomandările de bază și ideile de design, poți face alegerea potrivită.

Caracteristicile aspectului

Proiectarea unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 50 mp. m ar trebui gândit cât se poate de scrupulos. Într-o astfel de cameră, cu siguranță va exista un site greu de proiectat. Trebuie să i se acorde maximă atenție și să încerce să joace corect atunci când elaborează un proiect. Redezvoltarea este adesea soluția la problemă. Planul unui apartament cu 2 camere de 50 mp. m poate însemna nu numai soluții standard, ci și:

 • circular;
 • apartamente de colt;
 • „Femeile cehe”;
 • „Maiori de corp”;
 • „Fluturi”.

Când vă pregătiți pentru reparație, trebuie să determinați imediat care sunt nevoile chiriașilor. Evident, ele pot fi foarte diferite. Oameni diferiți au nevoie de:

 • camere separate pentru copii;
 • săli de sport în miniatură acasă;
 • dulapuri și sisteme de depozitare voluminoase;
 • fuziunea bucătăriei și a zonei de oaspeți;
 • alte solutii.

În acest caz, este imperativ să țineți cont de dorințele tuturor membrilor familiei.

Apartament euro-două camere de 50 de „pătrate” presupune neapărat conectarea a cel puțin două camere. Acesta este singurul mod de a obține suprafața optimă a întregului apartament. Din motive evidente, cel mai adesea se incearca sa combine bucataria si camera de zi pentru a obtine cel mai practic spatiu de locuit.

Forma camerelor poate fi foarte diferită. Există opțiuni cu o zonă mică de gătit. Se pot folosi una sau doua ferestre in functie de lumina naturala. Unele apartamente de tip „euro-doi” sunt dotate cu logie și depozit. Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună, dar este mai puțin obișnuită.

Zonarea spațiului

Distribuirea interiorului unui apartament cu două camere în zone este o adevărată artă. Când tavanele sunt echipate cu lumini puternice, se poate aplica mai multă zonare. panouri de sticla... Acestea vă vor permite să împărțiți spațiul fără a da atmosferei caracteristici neplăcute grele. O altă opțiune populară de alocare a zonei este pereți despărțitori ușori din transparent sau translucid materiale. Astfel de modele vor economisi spațiu în comparație cu un perete cu drepturi depline.

O abordare diferită se practică în garsoniere. Ei folosesc în principal mobilier pentru a evidenția anumite zone. Nu neapărat canapele „șablon”, dulapuri sau blaturi de bar. Puteți veni oricând cu o abordare originală și frumoasă cu alte articole de interior. De asemenea, în unele cazuri, acestea folosesc un finisaj contrastant, o diferență de nivel a podelei sau a tavanului.

Stiluri reale

Apartamentul are 50 mp. pot arata foarte frumos în stil scandinav. Implică utilizarea culorilor pastelate. Dar pentru a dezvălui avantajele lor și pentru a evita decolorarea externă ajută la utilizarea măsurată a incluziunilor luminoase, decor textil. Albul ar trebui să fie culoarea principală și dominantă. Variind nuanțele sale, poți scăpa cu ușurință de orice plictiseală și monotonie.

Minimalismul este mult mai ascetic și mai calm... Salută simplitatea formelor geometrice și respingerea structurilor complexe.Mobilierul încorporat este adesea folosit și încearcă să obțină o ușurință vizuală maximă. Interiorul provensal este caracterizat de tandrețea paletei și de utilizarea de vopsele aparent ușor decolorate.

Puteți folosi tencuială grosieră accentuată pe pereți, mobilier uzat și imprimeuri florale.

Decorare perete, podea și tavan

Sala

Atunci când proiectați un apartament cu două camere într-o casă cu panouri, holul joacă rolul principal. Această cameră ar trebui să fie mobilată cât mai atent posibil. Se recomandă o combinație de culori deschise simple și elemente de decor luminoase. Pernele și alte materiale textile vor arăta foarte bine.

Pentru proiectarea deschiderilor ferestrelor, merită să folosiți perdele ușoare.

Dormitor

Faptul că suprafața apartamentului este de doar 50 mp. m nu este un motiv pentru a refuza decorarea cu drepturi depline a unei camere de dormit. În primul rând, trebuie acordată atenție tavanului (pe care mulți designeri îl trec cu vederea). Se recomandă finisarea pereților cu materiale de finisare bej, nisipoase. Ca și în alte încăperi, este util să puneți în valoare aceste culori discrete cu accente luminoase. Alte recomandari:

 • tăiați tavanul în contrast cu pereții;
 • pune unul sau mai multe covoare pentru mai mult confort;
 • utilizați tablouri, fotografii și alte obiecte de decor care creează starea de spirit dorită.

Bucătărie

În apartamentele cu două camere ale unei clădiri vechi, puteți face o bucătărie separată sau o bucătărie conectată la alte camere. Decizia finală în această chestiune depinde de propriul gust și nevoi. Planul deschis are și o latură negativă: camera de zi își pierde intimitatea caracteristică. Prin urmare, în această versiune, folosirea lui pentru somn nu este discutată.

Unii oameni proiectează o bucătărie cu o insulă, dar aceasta este o decizie destul de costisitoare și va trebui să vă gândiți în avans la micile nuanțe.

Holul

Pentru a crea o impresie favorabilă tuturor vizitatorilor, o regulă trebuie respectată în mod imuabil - holul trebuie să fie cât mai ușor posibil. Prin urmare, încep să elaboreze orice proiect, determinarea numărului necesar de corpuri de iluminat și a punctului în care acestea trebuie amplasate. Pentru a îmbunătăți aspectul tavanului, merită folosit țesătură elastică cu imprimare foto. Transformarea pereților va permite tencuială texturată cu un luciu sidefat.

Baie

Mai ales în apartamentele cu două camere se folosesc băi combinate. Se recomanda folosirea mobilierului mic si obiectelor sanitare. Opțiunile de colț funcționează mai bine decât formele drepte sau originale. Se recomandă amplasarea mașinilor de spălat în nișe special amenajate. Nu uita de rafturile unde poți pune un prosop sau alte articole de igienă.

Iluminatul de înaltă calitate și utilizarea oglinzilor mari joacă un rol important. Este imperativ să evitați detaliile întunecate.

Balcon

Când decorați un balcon, ar trebui să acordați preferință nu panoramicului, ci geamurilor obișnuite. Da, este mai puțin elegant, dar vor fi mai puține pierderi de căldură. O atenție deosebită trebuie acordată culorii ramelor. Pentru finisare este recomandabil să aplicați:

 • PAL;
 • căptușeală euro;
 • reiki.

Alegerea mobilierului

Oamenii singuri aleg mobilier după gustul și nevoile lor. Dar pentru o familie cu un copil sau doi copii, cu siguranță veți avea nevoie de:

 • canapea extensibilă;
 • dulap sau comodă;
 • dulapuri încorporate în creșă;
 • bufet în bucătărie;
 • un dulap cu perete complet într-o baie combinată;
 • dulapuri într-o baie separată.

      Este necesar să se țină cont de regulile generale:

      • în fiecare cameră, un obiect ar trebui să devină dominant;
      • ori de câte ori este posibil, ar trebui să evitați amplasarea de mobilier aproape de pereți;
      • este imperativ să se mențină proporționalitatea dimensiunii mobilierului și a încăperilor în sine;
      • merită să echipați colțuri pentru comunicare;
      • fotoliile din sufragerie nu trebuie să fie din aceeași serie cu canapeaua;
      • articolele individuale ar trebui aruncate în favoarea căștilor ori de câte ori este posibil;
      • atunci când alegeți mobilier pentru dormitor, puteți și ar trebui să economisiți (în limite rezonabile).

       Exemple frumoase

       Așa poate arăta o sală mare, elegantă și luminoasă. Decorul textil și chiar picturile au fost folosite în mod corespunzător aici. Podeaua maro deschis este inclusă armonios în compoziția generală.

       Aceasta este o bucătărie rafinată, decorată cu un contrast de ciocolată și părți albe. Predomină liniile drepte și chiar și abaterile de la ele nu sunt prea vizibile.

       O creșă în culori luminoase într-un apartament cu două camere poate conține:

       • masa;
       • sistem de stocare;
       • un compartiment despărțitor care separă spațiul pentru doi copii deodată.
       fara comentarii

       Comentariul a fost trimis cu succes.

       Bucătărie

       Dormitor

       Mobila