Flori și plante în interiorul apartamentului

Conţinut
 1. Flori ca parte a interiorului
 2. Soiuri
 3. Plante populare de interior
 4. Selectăm pentru stilul interiorului
 5. Idei de cazare

Astăzi este greu să găsești locuințe în care să nu existe cel puțin o plantă. Florile de interior aduc bucurie doar prin aspectul lor, ca să nu mai vorbim de utilitatea lor. În acest material, vom vorbi despre care reprezentanți ai florei sunt potriviți pentru locuințele urbane, cum să alegeți plantele optime pentru o casă privată și cum să alegeți florile potrivite în funcție de interiorul apartamentului.

Flori ca parte a interiorului

Un interior rezidențial bine îngrijit se distinge nu numai printr-o combinație competentă de mobilier și decor, ci și prin prezența florilor de interior. Plantele de apartament sunt secundare în comparație cu restul încăperii, cu toate acestea, utilizarea florilor de interior joacă un rol important în crearea unei atmosfere confortabile în casă.

Sublinierea arhitecturii unei camere, înmuierea designului strict sau, dimpotrivă, făcându-l mai formal, creând un microclimat în casă - acest lucru și multe altele se pot face folosind florile potrivite.

Amenajarea competentă a apartamentului se datorează abordării corecte a alegerii plantelor. Adică, atunci când cumpărați o floare pentru casă, este important să țineți cont de nevoia acesteia de lumină solară, umiditate și, de asemenea, să știți până la ce dimensiune poate crește.

Diverse materiale decorative vor ajuta la decorarea frumos a zonei verzi: ghivece, iluminat decorativ, decor de sol în ghivece, accesorii. Plantele de interior îndeplinesc nu numai o funcție decorativă, ci și saturează casa cu oxigen, adaugă estetică naturală la interior. Designerii moderni folosesc adesea tot felul de plante de interior ca element decorativ. Recent, a devenit la modă împărțirea camerelor mari în mai multe zone, iar florile din ghivece mari fac față perfect acestui lucru.

Florariile oferă o gamă largă de accesorii floristice diferite. Atunci când plasați flori în casă, este important să respectați regulile de bază pentru alcătuirea unei compoziții.

Pentru fiecare interior, ar trebui să selectați plante care au dimensiuni adecvate. - poate fi exemplare simple sau de grup, verzi sau înflorite:

 • Interiorul, realizat în alb și negru, poate fi decorat cu inflorescențe tubulare de dimensiuni mari. Plantele ornamentale de foioase, care cresc în lățime de-a lungul anilor, sunt deosebit de populare. Aceste flori se găsesc adesea în case mari cu tavane înalte. De asemenea, arată grozav lângă ferestre, înmuiate în lumina naturală a soarelui.
 • Pentru un studiu, este mai bine să alegeți o compoziție mai strictă în stil bonsai. Acești copaci în miniatură au devenit de mult un decor preferat pentru recepții și birouri.
 • Doriți să adăugați culori strălucitoare interiorului dvs.? Căzile vopsite în culori bogate cu sansevieria pestriță vor fi un plus grozav pentru camera de zi. Astfel de flori familiare de acasă vor arăta grozav în compania lămpilor originale.
 • Este dificil să găsești o floare pentru casă mai populară decât o orhidee. Aceasta este o plantă complexă care necesită o atenție și îngrijire adecvate. Prin urmare, atunci când cumpărați o plantă din familia orhideelor, ar trebui să fiți pregătiți pentru natura lor capricioasă.

Soiuri

Există multe tipuri de plante care sunt potrivite în orice interior de casă. Vă vom spune despre principalele tipuri de flori naturale și artificiale care sunt foarte populare în timpul nostru.

În viaţă

Varietatea reprezentanților vii ai florei poate fi împărțită condiționat în trei grupuri:

 • Prima dintre ele include plante decorative de foioase, care fie nu înfloresc deloc, fie florile lor nu sunt suficient de frumoase. Dar se disting printr-o formă de frunze neobișnuit de frumoasă, care poate avea și o culoare neobișnuită. Acestea includ ferigi, ficus, tradescantia, palmieri, coleus și multe alte plante.
 • A doua varietate este exemplarele cu flori decorative. Unele dintre ele au o perioadă lungă de înflorire, în timp ce pentru altele acest proces poate dura doar câteva zile. Unele flori pot da un singur lăstar de înflorire, în timp ce altele încântă ochiul cu inflorescențe luxuriante și mari. Acestea includ saintpaulias, ciclameni, begonii, trandafiri, gardenii.
 • A treia specie este familia suculentelor. Acumulează apă în frunze și tulpini, așa că diferă într-o formă destul de ciudată. Este de remarcat faptul că multe dintre ele produc flori minunate.

Artificial

În zilele noastre, florile artificiale au ocupat locul de mândrie în decorarea interioarelor rezidențiale și de birou. Datorită materialelor moderne și celor mai noi tehnologii, producătorii reușesc să creeze exemplare cu adevărat capodopere, care la prima vedere sunt greu de distins de cele vii.

Plantele artificiale sunt bune pentru că nu necesită întreținere, în timp ce sunt întotdeauna verzi și frumoase.

Desigur, chiar și cea mai încântătoare floare artificială nu poate înlocui o plantă vie. Dar este o alternativă grozavă de amenajare interioară pentru cei care suferă de alergii la polen.

Puteți crea singur un aranjament floral din plante artificiale. Este suficient să-ți arăți imaginația, să ai câteva ore de timp liber, iar interiorul tău va fi decorat cu un decor elegant.

Foamiran este unul dintre materialele preferate pentru crearea detaliilor florale. Produce flori uimitor de naturaliste, strălucitoare. În plus, crearea unei compoziții cu propriile mâini vă va permite să alegeți schema de culori optimă pentru un anumit interior. Florile din foamiran pot fi așezate în cameră, bucătărie și chiar și pe balcon și nu vă faceți griji cu privire la condițiile de păstrare a acestora.

Foamiran este bun și pentru că se pretează ușor la colorare, este ușor de lucrat cu el atât pentru un adult, cât și pentru un copil. Și dacă nu vă place nuanța florilor rezultate, puteți revopsi în siguranță petalele în culoarea dorită.

Copacii decorativi neînsuflețiți sunt un analog excelent al florilor artificiale din interior. Ele se găsesc adesea în apartamente din oraș, case de țară, birouri și chiar în diverse instituții municipale. Și totul pentru că bonsaiul are o capacitate uimitoare de a arăta organic în orice interior și este pe deplin în concordanță cu omologii naturali.

Copacii artificiali îmbogățesc interiorul, adăugându-i atractivitate și estetică. În plus, astfel de elemente decorative au un efect pozitiv asupra fundalului emoțional al unei persoane, interiorul pare mai îngrijit și mai plin de viață.

Când cumpărați un bonsai artificial pentru interiorul dvs., nu trebuie să monitorizați udarea sau să tăiați tulpinile - acesta își va păstra întotdeauna forma.

Nu vă fie teamă că bonsaiul va arăta rău într-o anumită cameră, copacii artificiali decorativi sunt în perfectă armonie cu orice interior. Acest lucru se datorează organicității naturale și naturalismului. Bonsaiul arată deosebit de frumos într-un interior clasic, precum și în camerele de înaltă tehnologie, country, moderne.

Astăzi designerii oferă soluții ultra-mode pentru decorarea interioară - pereți de mușchi stabilizați. Spre deosebire de copacii morți, mușchiul ocupă puțin spațiu, în timp ce înverzește camera, făcând-o mai confortabilă și mai verde. Mușchiul decorativ este realizat din material ecologic și, prin urmare, poate decora chiar și pereții unei camere pentru copii.Este adesea folosit în garsoniere, birouri, săli de ședințe, centre comerciale, galerii.

Interiorul apartamentelor moderne este adesea decorat cu orhidee artificiale., care la prima vedere sunt greu de distins de cele reale. Astfel de flori nu se vor ofili niciodată și vă vor încânta cu petale strălucitoare și o tulpină elegantă pentru mulți ani. In plus, magazinele ofera o gama variata de orhidee artificiale de tot felul de culori si dimensiuni. Prin urmare, fiecare poate alege cea mai bună opțiune pentru casa lui.

Flori uscate

Unele plante de interior nu încetează să uimească prin forma frunzelor și culoarea, chiar și după uscare. Cel mai adesea sunt folosite ca material pentru fabricarea buchetelor de toamnă și iarnă, diverse compoziții pentru decorare. Acestea pot fi flori uscate, fructe de pădure, tulpini de grâu și doar crenguțe frumoase.

Pentru a usca specimenul care vă place, este suficient să puneți florile într-o vază fără apă sau să le atârnați de tavan într-un loc uscat.

Helichrisum, sau, așa cum este numit și imortelle, este foarte popular în crearea florilor uscate. Dar există un număr mare de alte flori anuale și perene care completează organic buchetul uscat: limonium, șarvelă, gypsophila. Extravaganța compoziției poate fi adăugată cu ajutorul inflorescențelor și păstăilor de semințe, de exemplu, ceapa ornamentală.

Plantele din familia cerealelor arată uimitor: agitator, coadă de iepure, orz cu coamă și multe altele. Cu toate acestea, în ciuda toată frumusețea lor, nu există nicio floare uscată mai frumoasă decât amarantul, hortensia, șoricelul, trandafirul.

Puteți adăuga originalitate buchetului cu ajutorul diferitelor elemente: pietricele, mărgele, panglici florale, bijuterii. Potrivit astrologilor, toate florile uscate sunt acumulatori naturali ai energiei naturii, ceea ce contribuie la umplerea casei de sentimente si iubire.

Florile uscate sunt o soluție excelentă pentru decorarea interioară, mai ales pentru cei care nu au posibilitatea să îngrijească florile proaspete. Un buchet de ierburi uscate și tulpini va arăta grozav în sufragerie sau bucătărie, într-o cafenea confortabilă, într-un restaurant cu mâncare de casă și chiar în birouri.

Amintiți-vă că florile uscate nu pot înlocui plantele vii, așa că trebuie să le folosiți numai într-un buchet; individual, aspectul florilor uscate este net inferior exemplarelor verzi.

Plante populare de interior

Există multe plante de interior care sunt adesea folosite pentru a decora case și apartamente. Vă vom spune despre cele mai populare și frumoase culori care arată grozav în orice interior.

Orhidee

Orhideea este cea mai preferată floare de interior pentru majoritatea femeilor. Este aproape întotdeauna potrivit în interior, așa că mulți designeri nu pierd ocazia de a decora această sau acea clădire cu inflorescențe delicate de orhidee.

Orhideea va deveni un punct culminant al oricărui interior. Cel mai bine este să așezați ghiveciul cu orhidee în sufragerie pe o masă, bufet, comodă sau măsuță de cafea. Folosind lumanari decorative, figurine, boluri frumoase sau batoane de scortisoara, poti crea o intreaga compozitie.

Pentru a nu deranja echilibrul vizual, amintiți-vă că decorul din jurul florii ar trebui să fie secundar.

Orhideea va arăta deosebit de originală în baie, deși cu siguranță va aduce un farmec și farmec aparte altor încăperi. Cel mai bine este să plasați ghiveciul cu orhidee în centrul încăperii, unde există suficient spațiu și aer proaspăt pentru el.

Trandafir decorativ

Următoarea floare cea mai populară din interior este tufele decorative de trandafiri. Trandafirii au fost și rămân la cerere de multe secole. Astăzi, un trandafir viu într-o oală poate fi o alternativă excelentă la buchetul tradițional, care, în plus, nu se va estompa niciodată.

Spathiphyllum (anthurium)

Pentru a crea o atmosferă calmă în dormitor, experții recomandă achiziționarea unei flori de spathiphyllum sau anthurium.Cel mai bine este să cumpărați două plante deodată - pentru un soț. Se crede că această floare are proprietăți magice: acolo unde este plasată, vor domni iubirea și înțelegerea reciprocă.

Datele științifice vorbesc despre utilitatea acestei flori - absoarbe microelemente dăunătoare, purifică aerul, saturează camera cu oxigen. În plus, spathiphyllum este capabil să stabilizeze fluctuațiile extreme, motiv pentru care se recomandă să-l puneți în dormitoare pentru un somn sănătos și odihnitor.

Dracaena

Unul dintre locurile de frunte este ocupat de dracaena, cunoscută sub numele de „bambus norocos”. Ea este populară nu numai printre cultivatorii obișnuiți de flori, ci și printre adepții învățăturilor Feng Shui. Dracaena crește bine în apă, așa că puteți folosi o fântână în loc de oala obișnuită.

Pentru ca planta să crească suficient de activ, este necesar să fixați bine rădăcinile și tulpinile florii și să acoperiți fundul cu pietricele.

Foioase decorative

Atunci când alegeți una sau mai multe plante pentru casa dvs., vă recomandăm să dați preferință florilor decorative cu frunze. Astfel de plante arhitecturale au o formă destul de atractivă și adesea ajută la crearea unor accente în cameră.

Exemplarele cu frunze mari și doar plantele mari sunt folosite pentru a zona un spațiu sau pentru a umple un spațiu gol dintr-o cameră. Plantele cu o formă neobișnuită a frunzelor sau o culoare interesantă arată bine în sălile spațioase.

Creț

Dar pentru a uni vizual spațiile, se folosesc plante cățărătoare. Puteți obține acest efect prin marcarea acelorași flori în diferite părți ale încăperii.

Tropical

Când decorează interiorul, majoritatea designerilor oferă să decoreze camera cu palmieri tropicali giganți, liane și ficusuri. Cu toate acestea, este important de știut că plantele de acest tip vor fi potrivite numai în încăperi spațioase. În plus, toate sunt foarte înalte - aproximativ jumătate de metru înălțime, unele exemplare cresc până la tavan.

Astfel de plante au devenit de mult o parte integrantă a interiorului biroului. Prin plasarea unui palmier sau a unui ficus într-o zonă de recreere, puteți crea confort și confort chiar și la locul de muncă.

Selectăm pentru stilul interiorului

Interiorul clasic necesită o atenție deosebită. Atunci când decorați o cameră în acest stil, este important să țineți cont de orice, chiar și de cele mai mici detalii. Prin urmare, alegeți florile cu grijă. Experții recomandă să alegeți flori de casă tradiționale, cu frunziș luxuriant și flori frumoase. Acestea pot fi ficusuri decorative, hibiscus, oleandru, monstera.

Pentru iubitorii de culori strălucitoare, vă sugerăm să acordați atenție unor astfel de reprezentanți ai florei verzi precum cameliile, azaleele, begoniile, ciclamele.

Interioarele în stil scandinav necesită o abordare minimalistă. Majoritatea designerilor preferă să nu decoreze camerele în acest stil cu flori. Dar pentru cei care cred altfel, oferim orhidee fermecătoare, arrowroots, zamioculcas. Desigur, merită să respectați stilul și să nu supraîncărcați spațiul cu prea multă verdeață, este mai bine să vă limitați la unul sau două exemplare.

Camerele în stil japonez necesită reținere și subtilitate. Când amenajați o cameră, principalul lucru este să nu exagerați, pentru a nu încălca stilul elegant al Estului. Japonezii preferă florile elegante simple buchetelor obișnuite, așa că desișurile mari, ondulate și dense vor fi nepotrivite aici. Insa orhideea, crizantema de interior si chiar azalea vor pune in valoare stilul oriental, conferindu-i eleganta si farmec.

Bonsai este soluția perfectă pentru interiorul japonez. Aceștia nu trebuie să fie arbori clasici în miniatură, de exemplu, un bonsai excelent poate fi obținut din sheflera, euonymus, bokarnea, gardenie.

Pentru iubitorii de soluții sofisticate, oferim suculente discrete, dar fermecătoare: agave, lithops, crassula, aeonium, nolina.

Idei de cazare

Atunci când decorați o cameră cu flori, este important să respectați principalele reguli de păstrare a plantelor.Florile proaspete necesită udare în timp util și lumina soarelui, pădurile moarte se „teme” de umiditate și colectează praf. Fiecare floare iubește anumite locuri, știind care este ușor să creeze condițiile necesare pentru îngrijirea lor.

Florile selectate inițial pot aduce o notă proaspătă oricărei încăperi. De exemplu, atât plantele naturale, cât și buchetele de flori uscate pot fi folosite în interiorul bucătăriei.

Cele mai potrivite plante iubitoare de căldură: ferigi, dieffenbachia, chlorophytum. Ghivecele mici cu violete, trandafiri în miniatură, lithops, Kalanchoe sau o femeie grasă vor decora pervazul, dând bucătăriei tandrețe și confort acasă.

Proprietarii de apartamente din orașele mici adoră să decoreze balcoanele cu plante cățărătoare și cu flori. Florile de pe balcon au nevoie de pulverizare și udare frecventă, mai ales dacă sunt pe partea însorită. Aproape toate soiurile de plante ampeloase sunt optime pentru balcoane deschise, precum și gălbenele, purslane, petunia, phlox, dalii, cactusi, phlox. Ca ghivece de balcon, poți folosi căzi din lemn, tot felul de oale, coșuri de răchită - toate acestea vor face balconul tău mai original.

Mulți designeri se gândesc la metodele de plasare a florilor în interior deja în stadiul de dezvoltare a proiectului. Pentru plantele voluminoase se folosesc ghivece de podea, dar florile mici din jardiniera originală pot fi atârnate pe perete.

Sfaturi pentru plasarea florilor în interior sunt date în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila