Idei creative de depozitare

Conţinut
 1. Reguli de cazare într-un apartament mic
 2. Cum se organizează spațiul?
 3. Idei de depozitare
 4. Cum să-l faci singur?
 5. Exemple frumoase în interior

Uneori pare că lucrurile se concretizează în casele noastre de la sine și încep să absoarbă spațiu, înlocuind proprietarii locuinței. Balcoane aglomerate, mezaninele prăfuite, dulapuri care nu se potrivesc hainelor. Pentru a remedia cumva situația, puteți folosi sfaturile designerilor cu privire la depozitarea neobișnuită a lucrurilor. Sau doar faci curatenie. Și mai bine - ambele.

Reguli de cazare într-un apartament mic

Optimizarea spațiului unui apartament mic este doar doi pași simpli:

 • scăpa de articolele inutile;
 • alege locul cel mai potrivit pentru cele necesare.

Lupta împotriva lui Plyushkin interior este o problemă serioasă. S-au scris mai mult de un tratat despre eliminarea lucrurilor inutile. Unul dintre cele mai eficiente sfaturi: obiectul ar trebui să aducă fie beneficii, fie bucurie și, în mod ideal, ambele, altfel trebuie să scapi de el. Este puțin probabil ca problema să se limiteze la o curățare totală - gunoiul este perfect capabil să imite „nevoia”. Pentru a începe, aruncați o privire la următoarele categorii:

 • Recipient gol. Chiar și gospodinele care nu sunt angajate în preparate de uz casnic acumulează baterii întregi de borcane de sticlă. Și, de asemenea, sticle, recipiente de plastic, cutii și așa mai departe.
 • Echipamente nefuncționale și piese de schimb din acesta. Dacă în decurs de un an nu ați luat vechea imprimantă pentru reparație, nu vă lăsați păcăliți - în viitorul apropiat nu o veți transporta acolo și, dacă ați găsit puterea de a vă despărți de mixerul stricat, nu este nevoie să depozitați corolele.
 • Gadget-uri învechitecum ar fi un casetofon și multe altele.
 • Produse tipărite. Cărți, reviste, ziare. Ce ai citit o dată și nu vei reciti.
 • Articole și accesorii uzate, demodate. Moda, desigur, revine uneori, dar gândește-te la asta: lucrurile cu adevărat vintage arată bine doar fetelor tinere și doamnelor mai în vârstă pe care le îmbătrânesc.

După curățare, spațiul potențial de depozitare trebuie evaluat critic. Este posibil ca acestea să fie extinse, dar asta nu înseamnă că este timpul să ne pregătim pentru mobilier nou. Există modalități mult mai bugetare - uneori este suficient să vă reconsiderați atitudinea față de depozitare, iar o idee originală va economisi spațiu.

De exemplu, bicicleta ta preferată s-ar putea să nu adună praful pe balcon, ci să ocupe locul cuvenit pe peretele sufrageriei.

Amintiți-vă, cu cât vedeți mai puține lucruri, cu atât spațiul arată mai îngrijit. Prin urmare, trebuie să vă gândiți la o listă de lucruri pe care doriți să le eliminați. Începeți cu obiectele mari sau cele din care sunt multe.

Un exemplu de listă ar putea arăta astfel:

 • haine;
 • pantofi;
 • lenjerie de pat;
 • textile pentru casă (cuverturi de pat, fețe de masă, perdele și așa mai departe);
 • bucate. Aici merită să ne gândim la locurile de depozitare pentru articolele folosite zilnic și „seturile de vacanță”;
 • cărți. Indiferent ce spun ei, rușii sunt printre cele trei națiuni care citesc cele mai multe și sunt multe cărți în casele noastre;
 • trăim și într-una dintre cele mai atletice țări. Gândiți-vă unde va fi depozitat echipamentul sportiv (gantere, frânghii, stepper, schiuri, skate etc.);
 • hobiul tau. Dacă îți place să desenezi, trebuie să te decizi unde vei păstra șevalet, vopsele, pensule, hârtie, pânză;
 • obiecte mari de uz copiilor (cărucioare, sănii, piei de gheață și așa mai departe);
 • aparate electrocasnice (aspirator, fier de călcat, aburi etc.);
 • unelte (burghiu, ciocan, șurubelnițe etc.);
 • articole de curatenie (bazine, mop, matura).

Acum trebuie să găsiți un loc pentru fiecare categorie de lucruri. Este mai bine dacă este unul, adică toate cutiile de pantofi, de exemplu, vor fi depozitate într-una dintre secțiunile dulapului și nu vor fi ascunse în colțuri izolate în întregul apartament. Această abordare a stocării lucrurilor permite, pe de o parte, să se evite dezordinea - la urma urmei, un lucru care a devenit inutil va apărea imediat la vedere. Pe de altă parte, te va scuti de cheltuieli inutile: la urma urmei, cumpărăm adesea un fel de articol „duplicat”, pentru că nu găsim ceea ce ne trebuie.

Cum se organizează spațiul?

Indiferent de zona casei tale, o poți face mai spațioasă. O înțelegere clară a ceea ce ați dori să obțineți ca rezultat și o organizare în faze a spațiului vă vor ajuta.

Ideea din spatele suprafeței este mobilierul transformabil. Deja nu veți surprinde pe nimeni cu canapele pliante, mese pliante, dulapuri cu un loc de muncă încorporat. Unul dintre cele mai populare transformatoare este scaunul-pat. Uneori, designerii vin cu lucruri fantastice.

De exemplu, o bibliotecă modulară, care, pe lângă cărți, poate găzdui două mese și patru scaune.

Înlocuirea imediată a mobilierului cu modele mai funcționale este neeconomică, totuși, dacă vine timpul să schimbi ceva în interior, promite-ți că vei alege cea mai rațională opțiune.

O modalitate excelentă de a optimiza spațiul este un podium. Acest design nu numai că ajută la economisirea spațiului, dar vă permite și să zonați camera. Există multe opțiuni pentru a crea un podium într-un apartament, în timp ce cea mai simplă dintre ele este destul de capabilă să fie realizată de un „maestru de acasă”.

Adesea, zona unui apartament mic este zonată folosind rafturi. În acest caz, este mai bine dacă modelul este înalt - de la podea la tavan, altfel există șansa ca raftul să „taie” spațiul, făcând camera mai mică. Și capacitatea raftului înalt este mai mare.

Sunt necesare tot felul de rafturi, toate tipurile de rafturi sunt importante. Spre deosebire de dulapuri, acestea de obicei nu îngreunează spațiul. Datorită soluțiilor moderne, rafturile pot fi adaptate pentru a depozita aproape orice articol și nu arată deloc plictisitor.

Puteți agăța pe perete nu numai pe raft. Și nu doar o bicicletă - alte articole dimensionale legate de hobby-ul tău se pot potrivi perfect în interior. Pentru sportivi, acestea sunt skateboard-uri, snowboard-uri, surfboard-uri. Pentru muzicieni - instrumente. În inventarul vânătorilor și pescarilor, există și articole care pot deveni decorațiuni interioare, dar nu uitați de măsurile de siguranță.

Atenție la spațiul de lângă ferestre. Designerii moderni oferă soluții care transformă pervazurile obișnuite într-o zonă de lucru, o bibliotecă sau o mică comodă. Desigur, trebuie luată în considerare poziția radiatoarelor de încălzire.

Colțurile goale sunt un lux pe care un mic proprietar de apartament nu și-l poate permite. Amintiți-vă că majoritatea modelelor de mobilier de colț sunt mai ergonomice. În colț, puteți amplasa o zonă de lucru așezând un birou de computer pe colț, sau o zonă de relaxare prin amplasarea unei canapele de colț.

Dulapurile de colț par a fi mai compacte.

De obicei, spațiul de deasupra ușii rămâne gol. Și asta, de asemenea, este o risipă de spațiu. Cea mai simplă opțiune este un raft obișnuit, care poate fi folosit pentru a stoca cărți, documente, albume - orice articole pe care nu le folosiți în fiecare zi.

Puteți aborda problema mai creativ - creați un dulap deschis „cu litera P”folosind spațiul de deasupra ușii. Pe hol, un model similar poate fi folosit pentru depozitarea accesoriilor, iar în bucătărie - pentru vase.

Deasupra ușii interioare se pot amplasa compartimentele de mezanin ale „dulapului pe tot peretele”.

Și uneori spațiul de deasupra ușii poate găzdui un întreg dulap.

Și ușa în sine poate servi nu numai ca separator de spațiu.

Și poate că există și un spațiu de depozitare în spatele ușii.

Apartamentele mici de obicei nu au zone precum cămară sau dressing, iar majoritatea bunurilor sunt păstrate în dulapuri. Desigur, cu cât dulapul este mai mare și mai înalt, cu atât mai bine, dar multe depind și de cât de rațional va fi organizat spațiul din interior.

Nu uita că poți depozita mai mult decât haine în dulap. Compartimentele de mezanin pot fi adaptate cu usurinta pentru depozitarea cuverturi, textile pentru casa, echipamente sportive sezoniere, decoratiuni interioare pentru tot felul de sarbatori. Dacă nu există compartimente de mezanin - ei bine, puteți crea o aparență a acestora prin plasarea unor cutii interioare frumoase pe dulap. Și într-una dintre secțiuni poate fi un loc pentru un aspirator și o masă de călcat.

Un alt spațiu de depozitare care nu poate fi ignorat este sub pat sau sub canapea. Desigur, nu sub fiecare pat poți amenaja un mic depozit, totul depinde de modelul din apartamentul tău. Adesea, paturile și canapelele sunt echipate cu sertare sau compartimente speciale pentru lenjerie. Dacă nu există astfel de cutii, dar există spațiu liber, uită-te la magazinele de hardware pentru cutii sau portbagaj potrivite.

Este grozav dacă balconul a fost transformat într-o cameră suplimentară., și a fost transformată într-o grădină de iarnă, un studiu, o zonă de recreere. Dar realitatea este că în majoritatea apartamentelor mici, lipsite de încăperi de depozitare, balcoanele devin un loc de depozitare haotică a lucrurilor: teme, cărucioare pentru copii, rachete de badminton, gantere, aparate electrocasnice nefuncționale și un aspirator funcțional care nu a găsit un loc în incinta principală și așa mai departe... Un sistem de depozitare bine gândit va ajuta să facă față acestei îngrășăminte - poate fi un suport, un dulap închis, o comodă, o comodă, totul depinde de nevoile proprietarilor. Și cine știe, poate după ce punem lucrurile în ordine, va fi spațiu pentru un mic simulator sportiv.

Idei de depozitare

Sunt posibile diferite opțiuni de depozitare pentru camere diferite.

Pe bucătărie

În primul rând, mobilierul ergonomic va ajuta la păstrarea spațiului în bucătărie. Spațiul căștilor este folosit la maximum - „zonele moarte” de colț ale dulapurilor de bucătărie au dispărut.

 • Sub dulapul de perete poate fi montat un compartiment încorporat pentru aparatele de uz casnic.
 • O soluție interesantă este un coș de pâine încorporat în blatul de lucru.
 • Un sertar vertical pentru depozitarea tăvilor poate oferi economii semnificative de spațiu. Puteți depozita și alte feluri de copt acolo.
 • O masă mobilă de bucătărie este o mană cerească pentru toate bucătăriile mici.

Înălțimea cea mai optimă pentru mobilierul de bucătărie este de la podea până la tavan, dar această opțiune este de obicei realizată doar la comandă. În partea de sus, poate fi un loc pentru lucruri pe care le folosiți rar, de exemplu, pentru orice aparate sau ustensile de uz casnic puțin uzate. Și poate exista și spațiu de depozitare sub unitatea de bucătărie.

În recipiente sau cutii, acolo vă puteți ascunde de privirile indiscrete, de exemplu, cerealele.

Rafturile deschise sunt grozave atunci când acolo domnește ordinea perfectă, iar articolele depozitate pentru uz practic servesc și ca decor interior. Dar de multe ori doriți să puneți mai multe pe raft - rezultatul este un aspect dezordonat.

Coșurile sau recipientele drăguțe vor ajuta la rezolvarea problemei, dintre care unul poate fi, de asemenea, luat pentru depozitarea medicamentelor:

 • Multe articole de uz casnic pot fi depozitate în coșuri suspendate. Sunt potrivite și pentru depozitarea legumelor și fructelor.
 • Dacă în bucătărie sunt instalate șine de acoperiș, atunci funcționalitatea lor ar trebui să fie utilizată la maximum.
 • Cu ajutorul barelor transversale se organizează un loc pentru depozitarea capacelor. Și nu este necesar ca acestea să fie ținute la vedere.
 • O altă modalitate de a descărca lăzile este cu un panou perforat cu cârlige integrate. Poate fi instalat pe un perete sau pe interiorul ușii unui dulap de bucătărie.
 • Există un suport pentru tabla de tocat - grozav.Nu - poate fi înlocuit cu ușurință cu un coș îngust din material rezistent la umiditate, iar dacă scândurile sunt mici, pot fi depozitate într-un recipient din plastic pentru hârtie.
 • Același recipient poate fi folosit pentru depozitarea foliei, hârtiei de pergament, foliei alimentare. Poate fi atașat pe orice suprafață verticală.
 • Un borcan gol cu ​​șervețele își va găsi o a doua viață ca loc pentru depozitarea pungilor de gunoi.

În baie

Băile sunt poate cele mai limitate din punct de vedere al spațiului din locuințele noastre și întotdeauna vrei să pui mult acolo. Este recomandabil ca mașina de spălat să fie acolo, și o sursă de prosoape, și un uscător, și detergenți și produse cosmetice. Fiecare centimetru de spațiu util va fi folosit în dulapuri, iar orice nișă va deveni un dulap deschis improvizat cu rafturi suspendate.

 • Este nepotrivit să lăsați spațiu liber sub baie.
 • Se poate folosi și spațiul de deasupra toaletei.
 • Baia are o ușă, ceea ce înseamnă că puteți agăța un raft deasupra acesteia. Și atașați câteva cârlige la ușă.
 • Balustrada poate economisi spațiu și în baie. Dacă nu doriți să faceți găuri suplimentare în faianța dvs. preferată, utilizați o tijă de perdea.
 • Articolele care sunt folosite în fiecare zi pot încăpea în organizatoare îngrijite.
 • O scară obișnuită poate deveni un suport pentru prosoape.
 • Iar scara se va transforma într-o bibliotecă îngrijită.
 • Pentru mulți, problema uscarii hainelor este relevantă. Chiar și cea mai mică baie are loc pentru un uscător de tavan. Pot fi luate în considerare opțiunile de montare pe perete.
 • Pentru un ondulator și un uscător de păr, este mai bine să achiziționați suporturi speciale care sunt montate pe pereți. O opțiune mai bugetară este să-l agăți de cârlige atașate de peretele lateral sau de interiorul ușii dulapului sub chiuvetă.
 • Suporturile pentru periuță de dinți montate pe perete și un raft neobișnuit deasupra robinetului vor ajuta puțin la descărcarea spațiului.

În dormitor

Cel mai evident spațiu de depozitare dintr-un dormitor este spațiul de noptieră. Încercați să îl utilizați cât mai eficient posibil. Acesta este adesea locul unde sunt depozitate hainele și încălțămintea de sezon.

O soluție simplă și eficientă - folosirea spațiului de deasupra capului patului si in jurul lui. Totul depinde de decizia ta și de disponibilitatea spațiului liber. Poate fi fie un raft, fie un întreg sistem de depozitare în formă de P.

 • Dacă dimensiunea dormitorului nu permite instalarea de mese laterale sau rafturi lângă pat, luați în considerare ideea unei secțiuni extensibile.
 • Un suport îngust de noptieră nu va ocupa mult spațiu, iar pe rafturile sale există suficient spațiu pentru un ceas cu alarmă, un telefon, o carte interesantă și parfumul tău preferat.
 • O soluție complet minimalistă este o poliță de colț de noptieră.
 • În compartimentele ascunse ale capului patului, puteți depozita lenjerie de pat, perne, pături.

Hainele de pe scaune par dezordonate, iar garderoba nu se potrivește în cameră, sau pur și simplu nu-ți place. Luați în considerare o opțiune de garderobă deschisă. Un suport mobil pentru haine nu aglomera spațiul, iar dacă decideți să creați un sistem de depozitare a hainelor cu drepturi depline, acesta poate fi ascuns de privirile indiscrete în spatele unui despărțitor ușor sau al unei perdele.

 • Mulți nu pot renunța la obiceiul de a adormi la mormăitul măsurat al televizorului. Dar nu trebuie să fie pe perete.
 • O idee similară poate fi realizată prin plasarea unui televizor într-un cufăr, care nu poate fi doar un element interesant al interiorului, ci poate servi și ca noptieră sau noptieră. Cufărul nu trebuie să fie din lemn și să arate de modă veche.
 • Nu poți ascunde un televizor într-un puf, dar spațiu util poate fi găsit și acolo.
 • Și o oglindă obișnuită poate deveni magică - la urma urmei, îți poți păstra „comorile” în spate.

În camera

Zidul „Made in Iugoslavia” a fost visul cetățenilor sovietici. Pereții de mobilier voluminosi sunt de domeniul trecutului, dar ideea de a profita la maximum de spațiul peretelui rămâne.Sistemele moderne de depozitare combină module deschise și închise, iar această tehnică vă permite să ușurați vizual spațiul.

 • Centrul unui astfel de sistem de stocare poate fi un televizor sau un șemineu.
 • Peretele pe care se află fereastra nu este spațiu „irosit”.
 • De regulă, mobilierul tapițat este indispensabil în camera de zi. Acum există o selecție uriașă de canapele, puf, fotolii cu cutii de depozitare.
 • O idee non-standard pentru depozitarea cărților este un fotoliu-biblioteca.
 • Cărțile pot fi depozitate și pe rafturi înalte în jurul perimetrului camerei.
 • Cafeaua și măsuțele de cafea pot combina, de asemenea, funcțiile noptierelor sau raftului cu cărți, sau pot fi pur și simplu invizibile.

În creșă

La amenajarea unei camere pentru copii, trebuie să țineți cont de regulile generale pentru crearea spațiului liber. Mobilierul ar trebui să fie cât mai funcțional, mai deschis și mai curat, culori deschise.

Cu toate acestea, dacă în alte camere rafturile și rafturile înalte ajută, atunci într-o pepinieră utilizarea unui astfel de mobilier este problematică. Un scaun - o scară poate ajuta.

Problema principală este depozitarea jucăriilor. Constă nu în absența sistemelor de stocare, ci în alegerea celui potrivit. Acesta ar putea fi o comodă sau un mic dulap.

 • Coșul de podea din material textil este ideal pentru depozitarea jucăriilor moi.
 • Sau puteți instala un coș suspendat.
 • Dar jucăriile din plastic sunt cel mai bine depozitate în cutii pe roți, containere. Sau într-un întreg turn de containere.
 • Gălețile pot fi și ele utile.
 • Va fi mai multă comandă cu o geantă de covor.
 • Jucăriile mici își vor găsi locul în coșuri sau recipiente de pe rafturi.
 • Sau în buzunare de perete, coșuri.
 • De asemenea, puteți pune cârlige pe pereți, care sunt potrivite nu numai pentru haine, ci și pentru rucsacuri, genți cu jucării și așa mai departe.

Cum să-l faci singur?

Multe lucruri care ne economisesc spațiu pot fi create cu propriile noastre mâini. Chiar și structurile care sunt complexe la prima vedere nu sunt atât de greu de executat.

Dacă nu locuiți în regiunea geroasă, dacă aveți scânduri, placaj, spumă sau polistiren expandat, puteți construi o cutie termică pentru depozitarea legumelor pe balcon. Dacă încăperea este rece iarna, atunci termoboxul va avea nevoie și de un sistem de încălzire.

Țesătură, cauciuc spumă, capsator de mobilă - și cutia termică se transformă într-un loc de odihnă plăcut. Și balconul tău devine mai confortabil.

Opțiunea de vară pentru depozitarea legumelor pe balcon este un suport din cutii, poate fi făcut mobil. Un astfel de dulap va arăta potrivit în bucătărie.

Un sistem de depozitare ușor, care economisește spațiu pentru camera de zi. Și se bazează pe aceleași cutii de lemn obișnuite.

Rafturile și rafturile îngrijite sunt obținute din paleți. Și depinde de dvs. să determinați scopul lor.

O altă privire la un lucru familiar dintr-un unghi neobișnuit. Puff-scaun din anvelope. Încercați să folosiți culori strălucitoare pentru a le decora. Interiorul produsului poate fi echipat cu un compartiment de depozitare.

Și apropo, anvelopele vechi sunt utile nu numai pentru crearea de scaune.

 • Orice cutie cu capac se poate transforma cu ușurință într-un puf dacă coaseți o husă.
 • Cutia de carton va deveni un loc pentru depozitarea jucăriilor.
 • Husa de pouf poate fi și tricotată.
 • Și dacă tricotat este hobby-ul tău, nu vor lipsi coșurile organizatoare.
 • Cutiile de conserve sunt o mană cerească pentru iubitul făcut manual. La urma urmei, puteți face un număr imens de lucruri utile din ele și puteți depozita acolo ustensile de bucătărie, articole de papetărie și chiar pantofi.
 • Borcanele de sticlă sunt, de asemenea, grozave pentru creativitate.
 • Hainele nu sunt singurul lucru care atârnă pe umerase.
 • Și valizele nu trebuie luate cu tine în călătorie. Poate că vor fi mai utile ca dulapuri și banchete.
 • Buzunarele suspendate pentru depozitarea obiectelor mici vor fi la îndemână în creșă, în dormitor, în bucătărie și pe hol.

Exemple frumoase în interior

Casa ta este spațiul tău personal. Există totuși o modă pentru articolele de interior și design lucrurile din jur ar trebui să vă aducă bucurie și mângâiere... Lampa din anvelopă va încânta pe cineva cu o încântare de nedescris și cu groază pentru cineva.

 • Rafturile asimetrice sunt coșmarul perfecționistului și o soluție interioară interesantă.
 • Lampa de noptieră își va găsi locul pe comoda reînnoită.
 • Nu vă fie frică de accente luminoase. Poate că decorul camerei de zi va fi un puf multicolor confortabil.
 • Oglinda de perete incadrata de linguri de plastic. Neobișnuit și bugetar.
 • Masuta de cafea in stil rustic. De asemenea, nu este scump.
 • Buzunarele pot fi amplasate nu numai pe pereți.
 • De obicei, pe holuri este puțină lumină. Un astfel de „covor” non-standard în fața ușii va ajuta la adăugarea de culori.
 • Puteți pune și un cuier de copac pe hol.
 • Aici, cu ajutorul trunchiurilor de copaci, spațiul a fost zonat.
 • Și în concluzie, câteva exemple foto de design de camere mici.

Pentru informații despre cum să organizați depozitarea lucrurilor în dulap, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila