Designul unei camere cu o suprafață de 18 mp. m într-o garsonieră

Conţinut
 1. Aspect și zonare
 2. Soluții de stil
 3. Decorare perete, podea și tavan
 4. Aranjament
 5. Exemple frumoase

Mulți proprietari de apartamente mici cu o cameră li se pare că ideile de design frumoase și originale nu pot fi realizate în casele lor modeste. De fapt, această opinie este eronată. Chiar și mediile foarte înghesuite pot fi făcute elegante, primitoare și confortabile. În articolul de astăzi, ne vom da seama cum puteți crea un design frumos pentru o cameră de 18 metri pătrați. m într-un apartament cu o cameră.

Aspect și zonare

Poate fi dificil să echipați competent o cameră mică într-un apartament cu 1 cameră. În această problemă dificilă, ar trebui luate în considerare unele caracteristici ale planificării și zonării spațiului de locuit.

 • Înainte de a începe lucrările de reparație, este necesar să se întocmească un plan detaliat care să indice toate zonele funcționale. Acest lucru va facilita delimitarea unei zone mici.

Este important să aveți un plan la îndemână și în cazul reamenajării spațiului de locuit - combinarea sau împărțirea diferitelor încăperi.

 • Într-un apartament cu 1 cameră, puteți îndepărta peretele despărțitor care separă, de exemplu, zonele de luat masa și de living. În același mod, puteți conecta un hol și un dormitor, precum și o baie.

Numai structurile de perete neportant pot fi demontate.

 • Soluția perfectă este combinarea zonei de zi cu un balcon.

Este logic să efectuați astfel de lucrări dacă zona balconului este izolată.

 • Când faceți reparații într-un apartament cu 1 cameră, fie că este vorba despre o casă cu panouri sau un „Hrușciov”, puteți recurge la diferite metode de zonare (diviziunea vizuală a spațiului în zone separate). Pentru a face acest lucru, vă puteți referi la diferite metode.
 • Puteți împărți spațiul în diferite zone folosind pereți despărțitori mobile sau staționari, structuri de gips-carton, diverse piese de mobilier (de exemplu, folosind un tejghea de bar sau o canapea de colț), ecrane, rafturi. De asemenea, este permisă împărțirea vizuală a spațiului de locuit cu ajutorul materialelor de finisare diferite, diferite unele de altele pe orice bază, corpuri de iluminat, evidențierea culorii zonelor funcționale.

Soluții de stil

O camera cu o suprafata de 18 mp. m, poate fi mobilat și decorat în orice mod stilistic - proprietarii nu au restricții serioase aici. Să ne familiarizăm cu principalele caracteristici ale stilurilor interioare populare.

 • Clasic. Ansamblurile interioare într-un stil clasic combină severitatea și noblețea. Interioarele sunt restrânse, caracterizate prin linii corecte, îngrijite. Culorile deschise, materialele naturale și scumpe predomină de obicei aici (lemnul natural din speciile de elită este deosebit de potrivit). Toate mobilierul dintr-un interior clasic este de obicei amplasat de-a lungul pereților, lăsând partea centrală a încăperii neocupată.

În stilul clasicilor, piesele de mobilier decorate cu sculpturi arată bine, dar nu în exces.

 • Minimalism. O regie de stil modern, foarte populară astăzi. Ideal pentru decorarea unei camere de 18 mp. m. Interioarele minimaliste sunt compuse numai din toate elementele esențiale - nu ar trebui să existe detalii și decorațiuni inutile. Culorile calme predomină - alb, gri, negru, albastru închis, bej. Este de dorit să nu existe nicăieri imprimeuri luminoase sau modele mici.
 • High Tech. O altă tendință modernă populară, în care sunt utilizate cel mai des suprafețele simple gri, albe, negre. Pot fi atât lucioase, cât și mate.Prezența unui număr mare de piese din metal, crom, sticlă și plastic în interior este încurajată.

Nu există loc pentru detaliile clasice sculptate - totul ar trebui să fie clar și uniform din punct de vedere geometric.

 • Provence. Stilul provinciei franceze poate face interiorul confortabil, primitor și blând. Mobilierul provensal este de obicei realizat din materiale naturale în nuanțe pastelate. Există textile ecologice, naturale, în culori liniștitoare. Este permisă prezența unor imprimeuri florale mici și drăguțe. Modelele de mobilier decorate cu detalii forjate arată bine în interioarele provensale.
 • Eco. Un stil interesant pe care mulți îl aleg. Conține în principal materiale și culori naturale. Puteți decora camera folosind piatră naturală și lemn. Merită să decorați mediul cu plante vii. Un covor cu iarbă confortabilă este ideal pentru pardoseală. Plafoanele în stil ecologic sunt cel mai adesea deschise sau albe ca zăpada.

Decorare perete, podea și tavan

Alegerea materialelor de finisare pentru pereți, podele și tavane ar trebui să se bazeze pe tipul de cameră pe care o renovați.

În camera de zi, pereții pot fi finisați cu tapet nețesut sau din vinil. Dacă doriți să economisiți bani, sunt potrivite și cele din hârtie - în camera de zi nu vor fi puternic afectate negativ. Popular astăzi și tapet special din plută, care se distinge prin caracteristici excelente de izolare fonică.

Este recomandabil să selectați opțiuni ecologice, care au culori calme, plăcute.

Te poți întinde pe podea:

 • laminat;
 • parchet;
 • covor.

Plafoanele din camera de zi sau dormitor pot fi completate cu structuri de tensiune (opțiunile pe mai multe niveluri arată spectaculos), vopsite sau lipite cu tapet adecvat.

Într-o cameră mică, este mai bine să alegeți culori deschise, în special pentru finisarea tavanului.

  Materiale de finisare pentru o cameră de 18 mp. m se recomandă să alegeți culori deschise, pastelate. Puteți completa interiorul cu un număr mare de oglinzi. Astfel, camera poate părea mai spațioasă și mai luminoasă. Dacă finisajul este întunecat, atunci zona camerei va deveni vizual mult mai mică.

  Aranjament

  O camera cu o suprafata de 18 mp. m trebuie să fie echipat corespunzător, astfel încât să se dovedească nu numai atractiv, ci și confortabil și funcțional. Aici merită să ascultați câteva recomandări utile.

  • Mobilierul trebuie selectat strict în conformitate cu stilul și schema de culori a mobilierului în ansamblu.
  • Nu supraîncărcați o cameră cu o suprafață de 18 metri pătrați. m cu un număr mare de structuri mari de mobilier. Determinați cele mai elementare lucruri care vor fi necesare în camera care urmează să fie reparată.
  • Mobilizați camera cu mobilier compact, dar confortabil. Dacă vorbim despre repararea unei camere pentru o familie cu un copil, atunci nu puteți face fără împărțirea zonelor și instalarea de mobilier transformabil multifuncțional cu un loc de dormit încorporat (aceasta poate fi o canapea mică, pouf, fotoliu).
  • Într-o încăpere mică, mobilierul de colț își va găsi locul. Astfel de produse sunt plasate în colțul camerei fără a ocupa centrul. Acest lucru lasă mai mult spațiu liber.
  • În încăperile mici, cel mai bine este să aveți piese de mobilier pliabile sau rulante, precum și dispozitive tehnice încorporate. Apoi camera va fi funcțională, dar nu supraîncărcată - spațiul suplimentar nu va fi luat.
  • Nu este necesar să plasați un număr mare de decorațiuni și decorațiuni într-o cameră de 18 pătrați - acestea vor face doar interiorul mai greu și nu îl vor face mai atractiv. Principalul lucru este că mediul este organic și practic.

  Exemple frumoase

  Camera 18 mp. m într-un apartament cu o cameră se poate dovedi a fi atât confortabil, cât și frumos dacă vă asumați responsabilitatea pentru designul său. Să luăm în considerare câteva opțiuni bune.

  • Interiorul camerei, în care zona de dormit și holul sunt combinate, va arăta blând și atractiv.Patul poate fi așezat mai aproape de fereastră, iar canapeaua poate fi separată de acesta prin instalarea unui pervaz din gips-carton, completat de un paravan sau agățat. Un covor pufos ușor trebuie așezat sub canapea și, dimpotrivă, puneți o masă pentru computer sau instalați un televizor. Interiorul se va dovedi frumos dacă este făcut în tonuri de piersică și roz.
  • Livingul combinat cu zona de luat masa va arata mai luminos si mai original daca este realizat in culorile alb-negru la moda. Puteți separa zona cu un set de bucătărie negru de hol folosind un blat de bar sau o insulă. În plus, pandantive decorative ar trebui să fie atârnate între canapea și elementele setului cu cască.
  • Camera se va dovedi a fi superbă, în care zona de living este separată de structura arcuită de dormit cu un pasaj larg rotunjit. În același timp, toate decorațiunile și mobilierul pot fi susținute în culori palide, deschise. Albul excesiv poate fi diluat cu un tavan cu mai multe niveluri cu o inserție neagră lucioasă, o secțiune de perete cu accent negru în spatele televizorului cu fața spre canapea.
  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila