Proiectarea unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 33 mp. m

Conţinut
  1. Caracteristici de planificare și zonare
  2. Soluții de stil
  3. Decoratiune interioara
  4. Alegerea mobilierului
  5. Exemple frumoase

Apartamente cu o suprafață de 33 mp. m, sunt considerate o opțiune medie în dimensiune, deoarece aici proprietarul are mai multe oportunități decât locuința în „Hrșciov”. Suplimentar metru pătrat poate fi transformat într-un studio la modă sau puteți lăsa o cameră separată pentru dormitor și bucătărie.

Caracteristici de planificare și zonare

În ciuda faptului că un apartament cu o cameră cu o suprafață de 33 mp. metrul este considerat o opțiune non-standard, caracteristicile acestei încăperi fac ușor dezvoltarea designului său atractiv și elegant.

De obicei locuința se vinde ca garsonieră, oricum, nimeni nu interzice in acelasi timp dotarea unei camere separate. Cu abilitățile și dorința necesare, puteți replanifica rapid apartamentul și puteți obține două camere separate - o cameră de zi și o bucătărie.

Desigur, acest tip de muncă poate fi făcut doar cu anumite cunoștințe și abilități. Dacă nu sunt suficiente, atunci este mai bine să angajați un designer profesionist care să țină cont de toate caracteristicile sediului. Pentru reamenajare, puteți crea pereți despărțitori, rezultând o zonă de dormit, sau puteți crea o zonă separată de bucătărie folosind un perete monumental.

Unii proprietari reușesc să extindă localul datorită faptului că demolează peretele despărțitor al balconului. Dar pragul nu poate fi îndepărtat, deoarece balconul se sprijină pe el. Atunci când dezvoltați un aspect viitor, trebuie să fiți extrem de atenți, deoarece nivelul de confort al rezidenților depinde de acest lucru.

În procesul de zonare a unei camere, trebuie să acordați atenție formei apartamentului. Daca este patrat, atunci studioul poate fi segmentat in mai multe site-uri fara probleme. Cu o formă dreptunghiulară, merită să se împartă în două jumătăți identice. De exemplu, o jumătate poate fi pusă deoparte pentru zona de dormit, iar cealaltă pentru bucătărie și sufragerie.

Cel mai dificil lucru de rezolvat este un apartament dreptunghiular, deoarece trebuie să fii cât mai consecvent atunci când planificați. Nu va fi posibilă împărțirea pe lungime, deoarece astfel de camere de obicei nu se pot lăuda cu o lățime mare.

În acest caz, trebuie acordată o atenție deosebită locației dormitorului, care ar trebui să fie situat la peretele îndepărtat.

Soluții de stil

Dacă intenționați să creați o garsonieră, atunci ar fi potrivit să folosiți soluții exclusiv în stil modern. Cert este că o astfel de locuință este considerată o opțiune avansată care nu a putut fi găsită acum 50 de ani. Prima persoană care a creat acest stil a fost un designer american a cărui casă nu avea deloc pereți.

De atunci, designerii au adoptat ideea de a scăpa de pereții despărțitori și de a extinde astfel spațiul. Printre soluțiile stilistice care pot fi folosite la decorarea unui 33 mp. metru, o alegere excelentă ar fi minimalism, hi-tech sau loft. În plus, cu abordarea corectă, puteți decora camera în stil Art Nouveau.

Decoratiune interioara

Pentru ca camera să fie nu numai atractivă, ci și confortabilă pentru locuit, trebuie să vă gândiți cu atenție la fiecare detaliu și abia apoi să începeți să terminați. În proces de aranjare fără greșeală trebuie luat în considerare scopul funcțional al unei anumite încăperi sau zone.

Sala

O atenție deosebită trebuie acordată designului camerei de zi, deoarece aici petrecem cea mai mare parte a timpului, întâlnindu-ne cu oaspeții și organizând întâlniri.De aceea holul trebuie separat de dormitor. Soluția ideală ar fi să folosești un rack sau să instalezi o tijă de perdea cu o perdea.

Desigur, partiția nu vă va salva de zgomot, dar vizual va putea ascunde zona de dormit din camera de zi. Dacă doriți să alocați cât mai mult spațiu pentru zona de zi, atunci în dormitor puteți instala nu un pat mare, ci o canapea pliabilă. Dar dulapul poate fi instalat în camera de zi. Dacă suprafața sa este finisată cu oglinzi, atunci acest lucru va crește vizual spațiul liber. Este mai bine să refuzați utilizarea obiectelor cu culori închise, deoarece acestea nu contribuie la odihnă după o zi grea de muncă. In afara de asta, nu supraîncărcați interiorul sufrageriei cu diverse piese de mobilier, deoarece acest lucru va îngusta și mai mult camera și o va face în miniatură.

Bucătărie

Atunci când dezvoltați un design de bucătărie, cel mai bine este să acordați preferință nuanțelor deschise. Opțiunea ideală ar fi să folosiți mobilier realizat cu ombre, deoarece această gradație de culoare vă permite să măriți vizual camera. În acest caz, trebuie acordată o atenție deosebită caracteristicilor fațadei. Pentru încăperile mici, experții sfătuiesc să folosiți mobilier lucios, deoarece luciul lăcuit face ca camera să fie mare și vizual.

Dar este mai bine să refuzați rafturile închise de tip cu balamale, deoarece acestea împrăștie vizual bucătăria. Unul dintre cele mai cruciale și importante puncte în acest caz este iluminarea zonei de lucru, deoarece confortul muncii depinde de aceasta. Având în vedere faptul că livingul nu se poate lăuda cu dimensiuni mari, aici este mai bine plasată și zona de luat masa. Foarte des, masa este cea care joacă rolul unui delimitator într-o garsonieră.

Holul

Având în vedere dimensiunea mică a apartamentului de 33 mp. metri, holul de aici va fi minim. De aceea pentru amenajarea lui vor fi suficiente un cuier obișnuit și o pereche de puf... Acest set poate fi completat și cu un mic piedestal, unde pantofii vor fi pliați.

Atunci când amenajați un hol, cel mai bine este să acordați preferință mobilierului în culori deschise sau opțiunilor cu fațade cu oglindă.

Baie

În băi, este necesar să se acorde preferință cabinelor de duș mici, care se pot lăuda cu compactitatea și ușurința în utilizare. Spațiul economisit poate fi întotdeauna alocat pentru depozitarea lenjeriei, a produselor chimice de uz casnic și a hainelor. Daca ai bugetul necesar puteți refuza să instalați o toaletă tradițională și să alegeți opțiuni cu balamale... Ele nu se caracterizează doar printr-un aspect atractiv, ci oferă și ușurință camerei.

În băile mici este imposibil să montați o chiuvetă de lalele din cauza condițiilor înghesuite. Dar o bordură cu rafturi este perfectă, deoarece va fi posibil să depozitați diverse articole în ea.

Alegerea mobilierului

Apartament in suprafata de 33 mp. metru, are nevoie de o selecție atentă de mobilier. La cumpărare, este imperativ să țineți cont de dimensiunile mici ale încăperii. Mobilierul tradițional nu va funcționa, așa că de foarte multe ori în astfel de cazuri trebuie să îl faceți la comandă. De exemplu, elementele încorporate pot fi fabricate numai după dimensiuni predeterminate. Astfel, este posibil să se utilizeze rațional fiecare milimetru de spațiu.

Când cumpărați mobilier, cel mai bine este să refuzați achiziționarea de căști cu drepturi depline, deoarece astfel de produse vor părea nepotrivite. Astăzi au devenit foarte populare elementele multifuncționale și mobilierul transformabil, care oferă confort maxim cu un spațiu minim ocupat.

În ultimii ani, a fost extrem de popular și la cerere mobilier suspendat, care este pur și simplu de neînlocuit în spații mici. Nu numai că are un aspect elegant, dar vă permite și să faceți o cameră mică mai mare. Dacă astfel de produse nu sunt accesibile, atunci puteți alege opțiuni care le imită. Poate fi diverse socluri cu picioare sau suporturi speciale.

Paturile sunt, de asemenea, foarte populare astăzi. cu module speciale unde poti plia lenjeria de pat... Avand in vedere faptul ca apartamentul este o garsoniera, o astfel de solutie ar fi foarte relevanta. Paturile cu sisteme de depozitare încorporate vor fi o adevărată salvare în lipsa spațiului liber.

Pentru o familie cu copil, va trebui să ai grijă și de un loc pentru bebeluș. Pătuțurile de astăzi sunt, de asemenea, multifuncționale și includ compartimente pentru depozitarea jucăriilor și hainelor pentru bebeluși.

Exemple frumoase

  • Un apartament cu o cameră într-o clădire cu panouri, al cărui proiect prevede instalarea unui pat într-o nișă și separarea zonelor folosind dulapuri. Acest lucru permite un design unic în camera de zi.
  • Zona combinată de living și de dormit. Un perete de gips-carton este folosit ca despărțitor, care joacă în același timp rolul de rafturi.

Această tehnică vă permite să extindeți vizual spațiul și să ascundeți zona de dormit.

  • Un exemplu grozav de bucătărie și sufragerie combinate. Un compartiment despărțitor din gips-carton joacă rolul de separator între zona de luat masa și camera de zi.

Astfel, dacă doriți să efectuați o reparație de înaltă calitate a unui apartament cu 1 cameră și să-l mobilați astfel încât locuitorii să se simtă confortabil, atunci sfaturile din acest articol vă vor ajuta în acest sens. Cel mai important lucru este să respectați cu strictețe un plan pre-dezvoltat, iar apoi mediul rezultat va fi ideal pentru viață.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila