Proiectarea unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 38 mp. m

Conţinut
 1. Aspect
 2. Cum se împarte în două zone?
 3. Soluții de stil
 4. Finisare
 5. Aranjament
 6. Exemple frumoase în interior

Mulți oameni cred că în condițiile relativ înghesuite ale apartamentelor mici cu 1 cameră, idei de design interesante nu pot fi realizate. De fapt, acesta nu este cazul. Chiar și locuințele foarte mici pot fi făcute frumoase, confortabile și elegante. În acest articol, vom învăța cum să facem acest lucru folosind exemplul unui apartament cu 1 cameră cu o suprafață de 38 mp. m.

Aspect

În ciuda spațiului limitat și modest, acesta poate fi delimitat în moduri diferite. Dacă apartamentul are un aspect liber, amenajarea lui este limitată doar de imaginația proprietarilor. Dacă numirea unui anumit sediu are deja loc, atunci aici va trebui să acționați conform unui plan diferit.

De obicei, în locuințele unui astfel de dispozitiv, spațiul de locuit este mai spațios decât bucătăria. Dacă inversați scopul camerelor într-o astfel de cameră single, atunci puteți echipa un dormitor mic, dar confortabil.

În acest caz, sufrageria sau camera de zi va fi spațioasă. Locuința va semăna cu o garsonieră, totuși, în astfel de condiții, o familie de mai mult de 2 persoane nu va fi foarte confortabilă.

Prezența unui balcon sau a unei logii poate ajuta. Foarte des, acest spațiu este combinat cu bucătăria pentru a obține o suprafață mare. Apoi, electrocasnicele și suprafețele de lucru ar trebui să fie fixate pe balcon, iar zona de luat masa și de living ar trebui să fie împărțite folosind un tejghea de bar.

Cum se împarte în două zone?

În zilele noastre, există multe modalități de a împărți un spațiu de locuit mic în zone funcționale separate. De obicei, în apartamentele cu o cameră camera de zi și dormitorul joacă rolurile principale. Ele trebuie să fie împărțite corespunzător în două zone. Acest lucru se poate face în următoarele moduri.

 • Podium. Una dintre zone poate fi făcută puțin mai sus prin plasarea ei pe podium. În acest fel, un spațiu de lucru sau bucătărie este adesea împărțit.
 • Paravane. Cel mai popular și răspândit mod de a împărți o suprafață de 38 mp. m. în 2 zone principale. Un astfel de „divizor” poate fi realizat din sticlă, plastic, gips-carton. Pereții despărțitori solide sunt adesea echipate cu rafturi suplimentare, secțiuni, nișe și compartimente în care puteți plasa nu numai articole utile, ci și diverse decorațiuni care împodobesc designul interior.
 • Ecrane. Adesea, ecranele sunt folosite pentru a împărți spațiul unui apartament mic. Acesta este un mod prietenos cu bugetul de zonare. Perdeaua poate fi diferită - acest lucru se aplică și culorii și texturii sale.

Adesea, spațiile de locuit sunt împărțite în două zone separate și funcționale cu ajutorul structurilor de mobilier. Pentru aceasta sunt potrivite canapele de colț sau drepte, mesele, insulele, rafturile sau dulapurile. De asemenea, puteți împărți camera în 2 zone: pentru adulți și pentru copii. Pentru aceasta, este potrivită o masă de garderobă, podiumul de mai sus.

Soluții de stil

Suprafața mică a unui apartament cu o cameră este de 38 mp. m nu este un obstacol în calea creării unui ansamblu interior armonios și elegant. Mobilierul poate fi realizat în diferite stiluri.

 • Minimalism. Cea mai bună alegere pentru un apartament mic cu o cameră. Interioarele într-un stil atât de modern sunt întotdeauna pline doar cu elementele esențiale. În astfel de ansambluri nu ar trebui să existe decorațiuni, decorațiuni și imprimeuri inutile. În minimalism, suprafețele monocromatice gri, albe, bej, negre sunt prezente mai des.

Detaliile colorate, cum ar fi roșul, pot fi, de asemenea, prezente, dar în cantități limitate.

 • High Tech. Un alt trend modern.Un apartament high-tech cu o cameră ar trebui să fie înghesuit cu mobilier și alte detalii cu predominanța materialelor precum sticlă, metal, plastic. Suprafețele lucioase sunt încurajate. Este recomandabil să umpleți interiorul cu gadget-uri moderne și dispozitive tehnice.
 • Clasic. Acest stil funcționează cel mai bine în camere spațioase. Dacă alegerea a căzut asupra lui, ar trebui să acordați preferință culorilor deschise în decor și mobilier. Este mai bine să alegeți produse din materiale naturale, nobile. Alegerea ideală pentru clasici este lemnul natural. Mobilierul din lemn poate fi decorat cu sculpturi, dar cu moderație. Sunt încurajate liniile clare și drepte.
 • Mansarda. Stil aspru, mansardă. Potrivit pentru un apartament mic cu o cameră, chiar dacă aspectul său este o mansardă fără pereți despărțitori. În astfel de interioare, există de obicei piese de mobilier brutale în nuanțe închise. Imitația de cărămidă sau piatră, pereții de beton „golați” și podelele din lemn sunt potrivite pentru finisare.

În cea mai mare parte, în stilul mansardei, există detalii din lemn și metal prelucrate grosier.

Finisare

Efectuarea de reparații într-un apartament cu o suprafață de 38 mp. m., se recomandă să acordați preferință materialelor de înaltă calitate, sustinuta in culori deschise. Datorită unor astfel de acoperiri, atmosfera va părea spațioasă și aerisită. Folosind diferite materiale de finisare, va fi posibilă și împărțirea vizuală a spațiului. Ar trebui să aveți grijă la materialele de finisare dense, texturate și întunecate, mai ales când vine vorba de decorarea pereților. Astfel de soluții pot reduce și restrânge vizual spațiul. Culorile închise pot fi prezente, dar în cantități limitate.

Materiale diferite sunt potrivite pentru diferite zone specificate în proiect. Asa de, pentru sufragerie și dormitor, puteți folosi tapet, vopsea și este permisă așezarea laminatului, parchetului, covorului pe podea. Acoperirile din plută sunt populare astăzi.

Plafoanele arată superb dacă le finisați cu structuri de tensiune de o culoare potrivită. Baza tavanului poate fi vopsită simplu cu vopsea ușoară.

Aranjament

Mobila un apartament cu o camera cu o suprafata de 38 mp. m., puteți recurge la astfel de soluții.

 • Structurile de mobilier trebuie să fie compacte. Nu ar trebui să supraîncărcați spațiul cu structuri prea mari și voluminoase.
 • Soluția ideală sunt piesele de mobilier transformabile. Când sunt pliate, vor ocupa puțin spațiu, iar când sunt desfășurate, vor fi mai funcționale.
 • Zonele cu o dană dedicată se dovedesc a fi mai confortabile dacă sunt împrejmuite cu un paravan sau un suport. Sunt potrivite paturile cu sisteme de depozitare încorporate.
 • Un dormitor într-o garsonieră va fi mai atractiv și confortabil dacă îl despărțiți cu un baldachin. Un astfel de detaliu nu numai că se dovedește a fi practic, dar oferă și interiorului un farmec aparte.
 • Loc de dormit pentru un copil poate fi organizat prin achiziționarea unui pat-dulap-masă multifuncțional sau ridicarea unui pat mansardat.
 • Pentru ca apartamentul să nu pară înghesuit și supraîncărcat, puteți folosi aparate încorporate și mobilier care economisește spațiu. O canapea de colț sau un set de bucătărie pe colț poate ocupa puțin spațiu. Astfel de structuri sunt instalate în colțurile libere ale camerei, lăsând liberă partea centrală a locuinței.

Exemple frumoase în interior

  Apartament 1 camera in suprafata de 38 mp. m poate arăta foarte interesant, atractiv și armonios, dacă acordați suficientă atenție designului său. În astfel de condiții, puteți implementa o mulțime de idei interesante care transformă astfel de locuințe. Să luăm în considerare câteva opțiuni bune.

  • O garsonieră poate arăta atractiv chiar și cu finisaje mai închise la culoare. Este mai bine să decorați peretele de accent vizavi de canapeaua violet cu imitație de cărămidă și să așezați un laminat gri-maro pe podea.Pe teritoriul atașat balconului, puteți amplasa un birou sau o zonă de recreere.
  • O cameră cu pereți albi și podea din lemn maro poate fi dotată cu o canapea albă și un fotoliu cu o măsuță de cafea din sticlă. Se va putea separa aceasta zona de dormitorul cu un pat dublu asezand intre aceste componente o comoda inalta sau dulapuri din lemn cu baza pe care este instalat un televizor suspendat.
  • Interiorul unui apartament cu 1 camera intr-un bloc nou va fi atractiv si primitor daca este dominat de culori deschise., imprimeuri din lemn natural (gri și maro), țesături pastelate moi, precum și decorațiuni luminoase, precum perne mov, covoare de podea. Pe un astfel de fundal, un tavan alb ca zăpada pe mai multe niveluri, cu iluminare cu diode și spoturi încorporate, va arăta armonios.
  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila