Soiuri de semi-coloane și utilizarea lor în interior

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stiluri
 3. Materiale (editare)
 4. Domenii de utilizare
 5. Exemple frumoase

Semicolona este adesea folosită ca element decorativ în apartamente și case cu tavane înalte. Poate diversifica imaginea de ansamblu a multor stiluri clasice și poate adăuga o notă de solemnitate la interior. Domeniile de aplicare ale semi-coloanelor sunt extinse, datorită cărora acestea pot îndeplini nu numai funcții decorative, ci și practice.

Particularități

Coloana clasică în arhitectură a devenit larg răspândită în Egiptul Antic și Grecia Antică. Apoi, în primul rând, era un suport pentru un antablament sau arc. Semicoloanele, pe de altă parte, au fost mai des folosite în construcția clădirilor ca adaos și au avut o sarcină estetică mai mare.

O jumătate de coloană este o jumătate de cilindru care iese din planul peretelui și astfel crește stabilitatea fundamentală a structurii, precum și creează un anumit efect optic.

La fel ca coloana clasică, are un capitel în partea de sus, care asigură o tranziție structurală lină către tavanul sau pervazul clădirii.

Adesea, o jumătate de coloană este confundată cu un pilastru. Principala diferență este că pilastrul este o proeminență plată din perete, în timp ce semicoloana nu își pierde forma cilindrică.

Semicolona poate fi realizata intr-un stil traditional clasic sau modern, in functie de decorul camerei.

Stiluri

În cele mai multe cazuri, casele și apartamentele moderne nu mai au nevoie de puncte de sprijin suplimentare, așa că semicoloanele poartă acum în principal o funcție estetică. Pentru pentru a integra corect semicoloana în interior, este necesar să se determine rolul acesteia în organizarea spațiului.

Acesta este un element de decor destul de masiv, așa că designerii recomandă construirea structurii în camere mari, cu tavane înalte. Semicolona ajută la zonarea și delimitarea mai multor zone funcționale ale încăperii. Și, de asemenea, devine adesea principalul accent luminos al camerei, permițându-vă să obțineți efectul de lux și solemnitate în interior.

În funcție de stilul în care este realizată casa, semicoloanele pot varia semnificativ în aspect și design general.

Cele mai populare zone în care designerii includ cu succes acest element de decor includ mai multe stiluri.

 • Etnic. Cu acest design, este ușor să evidențiezi decorul tradițional al casei. Cel mai adesea se găsește la decorarea camerelor în stil egiptean, roman și scandinav. Semicoloanele în acest caz au propria lor structură clasică - bază, bază și capital.
 • Stil baroc. Stilul combină măreția și splendoarea, așa că aspectul semicoloanelor de aici trebuie să fie solemn. Este adesea însoțită de multe elemente decorative suplimentare, cum ar fi ștanțare aurie sau volane din țesătură.
 • Rococo. Tandrețea decorului poate fi subliniată de clasicele semi-coloane romane, realizate într-o singură culoare. Opțiunea cea mai potrivită ar fi un element decorativ decorat cu turnare din stuc.
 • Modern. Spațiile mari de locuit necesită adesea elemente suplimentare care îmbunătățesc vizual decorul. Designul semicilindric în acest caz este conceput pentru a face stilul modernist clasic mai grațios.
 • Grunge. O trăsătură caracteristică a acestui stil este decorarea minimă a pereților, astfel încât semi-coloanele maiestuoase vor ajuta la evitarea brutalismului excesiv. Camera va deveni vizual mai puțin aspră și mai confortabilă.
 • Art Deco. Semicoloanele antice pot sublinia perfect stilul plin de farmec al acestei tendințe, adăugându-i și mai mult lux.
 • Mansarda. Structurile din lemn sau piatră vor deveni o oportunitate suplimentară de a diversifica stilul modern non-standard al camerei și de a sublinia tavanele înalte ale fostei zone industriale.
 • Subteran. Stereotipurile de spargere a tendinței, care se armonizează cu succes la răscrucea multor stiluri, vor prelua cu ușurință semi-coloanele clasice cu placare cu piatră ca metodă universală de zonare.
 • Neoclasicismul. Palace chic, combinat cu elemente de decor la modă, necesită o gestionare inteligentă a spațiului. Designul semicilindric va ajuta la ușurarea acestei tranziții și va reuni elementele decorative ale trecutului și ale viitorului.
 • High Tech. Designul modern minimalist va arăta interesant în contrast cu semi-coloanele tradiționale monocromatice.

  Datorită varietatii de modele și materiale ale semi-coloanelor, acum este posibil să le potriviți fără probleme în orice stil, făcând punctul culminant al camerei.

  Materiale (editare)

  Producătorii pot folosi diverse materiale la fabricarea acestui element decorativ. Mai multe tipuri sunt cele mai comune pentru decorarea interioară.

  • Poliuretan. Material sintetic de încredere, cu o textură densă și rezistență ridicată și rezistență la uzură. Poate lua orice formă, prin urmare este utilizat în mod activ la fabricarea coloanelor sculptate complexe.
  • Piatră. Structura de piatră este deosebit de durabilă și este adesea folosită ca suport suplimentar pentru stabilitate sub forma unei semi-coloane sub cadrul camerei.
  • Beton armat. Un material rezistent care confera structurii un aspect modern. Este utilizat în mod activ la fabricarea coloanelor simple.
  • Turnare din ipsos. O opțiune costisitoare, desenele din care sunt obținute, într-adevăr, solemne și grațioase. Folosit adesea împreună cu alte materiale.

   Cele mai puțin populare materiale pentru realizarea structurilor înalte sunt metalul, polistirenul și gips-cartonul.

   Domenii de utilizare

   Semicoloanele sunt folosite în mod activ ca instrument de decorare atât în ​​exterior, cât și în interiorul casei.

   În incintă, designerii recomandă utilizarea unor opțiuni de design mai minimaliste pentru a evita supraîncărcarea interiorului. Ele se vor potrivi perfect în decorul unui hol sau living spațios ca anturaj independent sau în combinație cu celelalte elemente ale sale - uși, ferestre sau șemineu.

   În afara casei, se recomandă utilizarea unor opțiuni maiestuoase mai solemne care subliniază cât mai mult stilul de arhitectură. Pentru decorarea fatadelor se preteaza in special structurile clasice sculptate cu capitel, incadrand usa.

   Exemple frumoase

   Motivele ușoare ale interiorului provensal, combinate cu tonuri calde pastelate, permit semi-coloanelor clasice să se încadreze fără probleme în stilul general și să devină partea sa de neînlocuit cu drepturi depline.

   Semicilindrii de marmură închisă sunt în perfectă armonie cu nuanțele principale ale încăperii. În combinație cu decorul etnic, designul arată foarte solemn, dar în același timp elegant.

   Cum se montează un arc cu jumătate de coloane, vezi mai jos.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila