Proiectarea unui apartament cu două camere cu o suprafață de 44 mp. m: idei pentru crearea confortului

Conţinut
 1. Caracteristici de planificare și zonare
 2. Soluții de stil
 3. Înregistrare
 4. Alegerea mobilierului
 5. Exemple frumoase

Toată lumea își dorește confortul și armonia să domnească în apartamentul lui, astfel încât să fie plăcut să se întoarcă acolo după muncă, să primească acolo oaspeți. Dar pentru aceasta trebuie să lucrați puțin - gândiți-vă la ideile de a crea confort și aduceți-le la viață. Proiectarea unui apartament cu două camere 44 mp. m pot arăta elegant și atractiv.

Caracteristici de planificare și zonare

Apartament standard cu 2 camere într-o clădire cu panouri cu o suprafață de 44 mp. m are de obicei două camere separate, o bucătărie mică, baie și toaletă. De asemenea, coridorul nu poate fi numit mare. Într-un alt caz, camerele pot fi adiacente, au aproape aceeași lungime, diferă doar puțin în lățime. Cel mai adesea acestea sunt case vechi din cărămidă. Bucătăria în astfel de apartamente este foarte mică, baia este separată.

Reparația în ambele cazuri se efectuează în mod obișnuit. Pentru fiecare cameră și alte încăperi se alege un stil, se achiziționează materiale și mobilier adecvate. Dărâmarea pereților de cele mai multe ori nu funcționează în astfel de apartamente. Și dacă apare o astfel de idee, este imperativ să vă consultați cu specialiști și să obțineți permisiunea specială pentru a nu reamenaja, deoarece peretele se poate dovedi a fi portant.

Și a treia opțiune, când 44 de pătrate reprezintă binecunoscutul „Hrușciov”. Mulți oameni preferă să proiecteze un apartament cu două camere în „Hrușciov” combinând bucătăria cu holul, făcând zonarea cu un arc, despărțitor sau bară. Și apoi obțineți o bucătărie-sufragerie spațioasă. În a doua încăpere se realizează un dormitor sau o creșă, în funcție de nevoi. De asemenea, este necesară o autorizație de reamenajare.

Soluții de stil

În principiu, orice stil poate fi realizat, dacă există o dorință. Dar mulți aleg opțiunile cele mai relevante și mai simple.

 • Modern. Una dintre cele mai comune și folosite de mulți. Caracteristicile principale sunt finisarea laconică folosind culorile negru, alb, gri, bej. Accentele se fac cel mai bine cu mobilier. Aici puteți folosi culori saturate sau calme, dar câteva tonuri mai închise sau mai deschise decât finisajul principal. Iluminatul ar trebui să fie atent, lămpile interesante, tavanele cu mai multe niveluri sunt binevenite, dar numai dacă există suficientă înălțime în cameră.

Decorul este potrivit, dar în cantități foarte mici.

 • Minimalism. Reflectează stilul modern. Dar principalul lucru aici este o cantitate mare de spațiu liber. Totul ar trebui făcut în culori stricte. Pereți albi și un minim de mobilier negru - aceasta este o opțiune ideală, o formă de candelabru interesantă, fără nicio urmă de pretenție. Desigur, puteți alege o combinație diferită, de exemplu, gri și alb.
 • High Tech. Stilul perfect pentru oamenii moderni. O mulțime de echipamente sunt binevenite, transformând mobila, alunecând, pliând, rulând - într-un cuvânt, apărând din cele mai neașteptate locuri. Suprafețele din sticlă și metal vor completa interiorul.
 • Nautic. Stil pozitiv de vară care te face să te simți foarte confortabil. Paleta de culori include alb, bej, albastru deschis, albastru, turcoaz. Tema marină poate fi prezentă în tablouri, fotografii, elemente decorative.
 • Provence. Decorul rustic minunat, blând și calm va crea întotdeauna un sentiment de pace și armonie.Nuanțe delicate, mobilier simplu din lemn, structuri ușoare, textile cu imprimeuri florale, buchete pline de viață - toate acestea vor ajuta la recrearea stilului.

Înregistrare

Înainte de a efectua reparații, trebuie să vă gândiți la design și la materialele care vor participa la proiectare. Merită să vă decideți imediat într-un apartament cu o bucătărie micăcum să organizați cel mai bine spațiul - dacă să combinați două camere într-una sau să creați o zonă de luat masa în hol.

Atunci când alegeți un stil pentru decorarea unui apartament, este recomandabil să aderați la acesta în toate camerele. În orice caz, nu utilizați direcții diametral opuse care nu se intersectează între ele.

Sala

Camera este decorată în conformitate cu stilul ales. Plafoanele sunt cel mai adesea realizate tavane întinse, dacă nu se alege stilul tipului mansardă sau cabană, când într-un caz sunt necesare grinzi, în celălalt - o suprafață din lemn. Nuanțele pereților sunt alese astfel încât să rezoneze cu cadrul general sau, dimpotrivă, să fie contrastante. Poate fi tapet - simplu sau cu imprimeuri discrete, tencuială decorativă, panouri de plută (din nou, dacă se alege un stil potrivit), pictură. Este mai bine să puneți un laminat sau un parchet pe podea în hol, dacă nu sunt prevăzute acoperiri din lemn cu efect de îmbătrânire, de exemplu, ca pentru stilul shabby chic.

Dormitor

Camera de odihnă nu trebuie să fie supraîncărcată cu o abundență de flori. Este mai bine să alegeți tonuri calme de tapet: crem, bej, gri, albastru, verde, lavandă, turcoaz pal. Accente luminoase pot fi create cu cuverturi de pat și perne, precum și cu perdele.

Bucătărie

În astfel de apartamente, bucătăria nu este adesea mare. Prin urmare, nu ar trebui să experimentați cu materiale care nu sunt prea rezistente la umiditate. Placile sunt cele mai potrivite - atât pe podea, cât și pe pereți. Trebuie doar să alegeți tonurile potrivite, le puteți combina între ele, alegeți un model interesant sau mozaic.

Holul

De obicei, pe hol, tapetul este lipit sau pereții sunt vopsiți. Dar puteți, de asemenea, să așezați plăci frumoase, să creați o imitație de cărămidă, piatră, lemn. Totul depinde de preferințele proprietarilor. Deoarece holul este locul unde se acumulează rapid murdăria, gresia de pe podea este cea mai bună opțiune.

Baie

Baia și toaleta sunt amenajate în mod tradițional cu gresie, potrivite cu stilul și interiorul planificate. În camerele cu umiditate ridicată, aceasta este cea mai bună opțiune. Elementele de decor pot fi o perdea, textile, rafturi, iluminat interesant.

Alegerea mobilierului

Mobilierul din camere este ales luând în considerare ce funcții vor îndeplini aceste camere și concentrându-se pe propriile nevoi. Dacă holul este doar o zonă de relaxare, atunci va fi suficient să puneți o canapea mare confortabilă, o măsuță de cafea cu fotolii și să plasați un televizor. Dacă familiei îi place să citească, o bibliotecă va fi la îndemână.

În dormitor, patul este de obicei locul central, pe lângă acesta pot fi și noptiere. Dacă există spațiu liber în dormitor, puteți amplasa un dulap și o comodă.

În baie, acestea sunt de obicei rafturi, dulapuri. Pe hol există un raft pentru pantofi și un cuier. Dacă spațiul vă permite, puteți amplasa un dulap.

În camera copiilor, în primul rând, ar trebui să existe un loc de dormit confortabil, un colț de joacă, o masă pentru cursuri și sisteme de depozitare a hainelor. Dacă există spațiu liber, un colț de sport va fi relevant.

Exemple frumoase

Găsirea ideilor nu este o sarcină ușoară. Soluțiile gata făcute vă vor ajuta în acest sens.

 • În această cameră alungită, pereții, podeaua și tavanul sunt combinate foarte organic între ele în culori. În mod convențional, camera este împărțită în zone. Există un loc pentru odihnă și muncă. Elementele de decor - fotografii, tablouri, fotografii - completează cu succes camera.
 • O astfel de cameră de zi arată și confortabilă. O cameră mică pare destul de spațioasă datorită mobilierului deschis la culoare.
 • Și din nou, o opțiune atunci când vă puteți relaxa confortabil și lucra pe deplin.Tonuri calme de finisare, prezența celui mai necesar mobilier contribuie la aceasta. Flori proaspete, figurine, fotografii sunt folosite ca decor.
 • Dormitor minunat în spiritul Provencei. Totul este propice pentru armonie și relaxare. Pat „vechi” și aceleași noptiere, tapet simplu, buchete, perne și pături decorative - totul este gândit până la cel mai mic detaliu.
 • Un dormitor în culori pastelate va arăta întotdeauna avantajos și va oferi o senzație plăcută de relaxare. Finisaj, mobilier, decor - totul este combinat ideal unul cu celălalt.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila