Proiectarea unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 60 mp. m: idei de design

Conţinut
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Finisare
 3. Soluție de culoare
 4. Mobila
 5. Alegerea stilului
 6. Exemple frumoase

Un apartament cu două camere cu o suprafață totală de 60 m2 este cea mai populară și solicitată opțiune de locuință în rândul locuitorilor din Rusia. În ceea ce privește suprafața utilă, apartamentul este mic, dar totuși destul de spațios, poate găzdui confortabil o familie de 3-4 persoane. O planificare corectă și un design interior competent pot transforma acest spațiu mic într-un loc confortabil și preferat pentru fiecare membru al familiei.

Caracteristicile aspectului

Fiecare designer, atunci când creează un proiect de interior și amenajează orice spațiu, ia în considerare aspectul și caracteristicile de design ale acestuia. Acestea includ configurația spațiilor, prezența dulapurilor încorporate și a depozitelor, nișe și pervazive.

În perioada sovietică, blocurile de apartamente aveau un anumit aspect în funcție de momentul construcției lor.

 • apartamente Hrușciov au fost ridicate la mijlocul anilor '60 ai secolului trecut. Principiul construcției lor este de a oferi fiecărei familii locuințe separate. Pe atunci se construiau o mulțime de case, apartamentele din ele arătau ca „small cells” – mici și incomode. Spațiul total al apartamentului a fost redus la minimum: un hol mic de intrare, o baie mică și toaletă combinată, o bucătărie mică, camere mici.
 • Apartamente „Brezhnevka” diferă puțin mai mult spațiu, aspectul este mai convenabil, bucătăria este destul de spațioasă, holul este mic.

Cu fiecare 10 aniversare, construcția de locuințe s-a dezvoltat și s-a îmbunătățit. Au apărut noi serii de blocuri cu un aspect mai convenabil, o bucătărie spațioasă și o baie separată. În prezent, la construirea clădirilor rezidențiale se ține cont de orice nevoi ale viitorilor proprietari de apartamente.

Un apartament modern are acum o dispunere confortabilă, o bucătărie-living spațioasă, baie și toaletă separate, camere de zi separate, balcon sau terasă.

Un astfel de aspect oferă mult spațiu pentru imaginația designerului, prin urmare, proiectele de apartamente cu 2 camere se dovedesc adesea a fi interesante și multifuncționale.

Proiectarea unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 60 mp. m într-o casă cu panouri este proiectat luând în considerare toți metri pătrați de suprafață utilă. Casele din panouri au fost ridicate la mijlocul secolului trecut, nu au o dispunere foarte bună, adesea în astfel de case camerele sunt traversate și nu separate sau sunt situate într-o „vestă”. Dar dacă distribuiți corect spațiul camerei, chiar și cu un astfel de aspect, interiorul se poate dovedi a fi interesant și original.

Apartamentele cu aspectul vechi pot fi replanificate la discreția dumneavoastră. De exemplu, în „Hruşciov” există bucătării foarte mici. În acest caz, puteți combina bucătăria cu camera mică alăturată - ca rezultat, obțineți o bucătărie-sufragerie spațioasă. Este necesar să se facă reparații sau reamenajarea spațiilor ținând cont de dorințele și nevoile fiecărui membru al familiei.

Și asigurați-vă că aveți grijă de înregistrarea oficială competentă a tuturor restructurărilor.

Finisare

Atunci când creați un interior armonios și plăcut, trebuie să acordați o atenție deosebită finisajului: decideți în avans care va fi podeaua, tavanul, pereții și alegeți schema de culori potrivită. Materialele de finisare sunt alese mai ales cu grijă dacă în familie sunt copii.

Toate suprafețele trebuie să fie ecologice.

Podea

Într-un apartament cu o suprafață de 60 m2, podeaua poate fi de diferite texturi - designul modern permite multe opțiuni pentru designul său. Trebuie să alegeți un pardoseală ținând cont de ideea generală a interiorului și de paleta de culori.

Linoleumul este cea mai ieftină opțiune pentru pardoseală, poate fi instalat cu ușurință de unul singur, fără participarea reparatorilor. În comparație cu laminatul, linoleumul este mai puțin ecologic și durabil, este șters și rupt rapid.

Deși linoleumul modern are un procent ridicat de rezistență la uzură.

Laminatul este cel mai popular și solicitat tip de pardoseală pentru apartamentele de clasă economică. Pardoseala laminată modernă nu poate fi distinsă vizual de lemnul natural, iar producătorii și vânzătorii, urmând moda, oferă opțiuni cu imprimeuri și modele interesante. Când așezați acest material, nu aveți nevoie de multă experiență și îndemânare - dacă urmați cu strictețe instrucțiunile, puteți așeza singur plăcile laminate.

Această pardoseală costă puțin mai mult decât linoleum.

Parchetul este cea mai durabilă și ecologică opțiune de pardoseală, dar și destul de scumpă. Parchetul este realizat din lemn natural de soiuri nobile. Parchetul de stejar este foarte bun - va rezista pentru totdeauna. Doar un specialist poate așeza corect parchetul.

În ciuda costului ridicat, parchetul este destul de solicitat; adaugă întotdeauna interiorului bogăție, șic și eleganță.

Placile de faianță sunt bune pentru băi și toalete, des folosit în bucătărie. Nu permite trecerea umezelii, este ușor de îngrijit. Gresia modernă are o suprafață canelată pentru a preveni alunecarea, model sau ornament original, paletă bogată de culori, dimensiuni diferite.

Ziduri

Atât pereții, cât și pereții despărțitori în spațiul unui apartament cu 2 camere joacă un rol important. Funcția lor principală este de a delimita suprafața totală în încăperi separate.

Pereții pot fi decorați cu tapet frumos, piatră naturală sau artificială, strânși cu o cârpă (mătase, tapiserie, chintz) sau decorați cu șipcă de lemn. Pereții ca obiect de interior oferă designerului mult spațiu pentru imaginație.

Tavan

Suprafața tavanului joacă, de asemenea, un rol important în crearea generală a unui interior armonios. Scenariul de iluminare al camerei depinde de designul acesteia. Adesea, tavanul este alb ca zăpada și neted, sunt încorporate spoturi sau un candelabru mare și frumos este atârnat în centru. De-a lungul perimetrului, tavanul poate fi decorat cu muluri din ipsos și alte elemente decorative.

Soluție de culoare

Suprafata totala a apartamentului este de 60 mp. m poate avea o schemă de culori diferită, dar păstrată în același interval. Designul interiorului general în culori deschise mărește vizual spațiul camerei, nu irită, ci calmează, creează o stare de spirit liniștită. Pentru a alege corect schema de culori a întregului interior, trebuie să urmați mai multe reguli.

 • Culorile pastelate deschise măresc vizual spațiul camerei: bej, galben, maro deschis, albastru, verde deschis, culoare măsline.
 • Tonurile și nuanțele strălucitoare sunt permise numai ca accente mici, de exemplu, în textile.
 • Pentru camera de zi, combinația la modă în prezent de liliac și măsline cu adaos de ocru strălucitor este potrivită. O astfel de paletă de culori va evidenția și accentua interiorul camerei și toate obiectele din ea.
 • Paleta de culori în nuanțe de gri este o altă tendință la modă. Pentru ca griul să nu arate plictisitor, alte culori mai strălucitoare (mai calde) sunt amestecate cu el, de exemplu, purpuriu, galben.
 • Dacă vă plac tonurile închise, atunci în acest caz maro și visiniu, întotdeauna negru elegant, sunt cele mai potrivite.
 • În dormitorul copiilor, puteți adăuga și amesteca în siguranță mai multe nuanțe calde luminoase, care sunt în armonie bună între ele.

Mobila

Pentru o familie cu copil, mobilierul trebuie ales rațional și cu înțelepciune pentru a putea folosi metri pătrați ai apartamentului cât mai funcțional. Atunci când alegeți mobilierul, trebuie să luați în considerare câteva puncte.

 • Daca bucataria este mica si ingusta, electrocasnicele incorporabile sunt cea mai buna solutie. Unitatea de bucătărie ar trebui să fie sus până la tavan sau să aibă multe dulapuri de perete și rafturi.
 • Pentru o cameră mică, fațadele netede ale dulapurilor și ale altor suprafețe vor extinde vizual spațiul.
 • Merită să acordați preferință dulapuri de colț, rafturi, canapea, masă pliabilă. În acest caz, fiecare centimetru al camerei va fi folosit cu cel mai mare beneficiu.
 • Puteți cumpăra un pat supraetajat în camera copiilor (dacă sunt doi copii), pentru un copil puteți cumpăra o canapea pliabilă.

Alegerea stilului

Pentru un apartament mic, dar destul de spațios, cu 2 camere, alegerea stilului nu este pe ultimul loc, deoarece există direcții care necesită un spațiu mare din incintă. Mai multe variante sunt ideale pentru un astfel de apartament.

 • Clasic - un stil care nu se va demoda niciodată. Forme și linii geometrice stricte, laconism și completitudine în toate, turnare cu stuc pe tavan, culori pastelate, accente luminoase în elemente decorative, perdele masive, un candelabru de cristal - acesta este un clasic.
 • Mansarda - stil urban. Decorare ecologică, pereți din cărămidă, piatră naturală sau artificială, cu adaos de detalii din lemn, lămpi forjate, oglinzi mari, elemente decorative din metal și sticlă.
 • Minimalism - stil de simplitate, completitudine logică a liniilor. Acestea sunt suprafețe netede, culori pastelate, lipsă de elemente decorative, forme geometrice obișnuite în orice.
 • Stilul francez Provence - romantic, inteligent și festiv. Modelele de legume pot fi urmărite în tapet, textile. Mobilier semi-vechi cu sculpturi și decor frumos, covoare pe podea, culori mate și moi. Stilul umple spațiul cu căldură, confort și farmec francez.

Exemple frumoase

Luați în considerare câteva idei interesante pentru decorarea unui apartament cu 2 camere.

 • Nu-ți fie frică de alb în bucătărie. Stilul minimalist presupune practicitate maximă și suprafețe ușor de întreținut. Și o astfel de bucătărie-sufragerie va arăta cu adevărat impresionantă.
 • Nu este necesar să respectați strict un stil. Puteți combina în mod competent și eficient, de exemplu, mansardă, minimalism și clasice, ca în acest interior.
 • Într-un spațiu foarte mic și construit analfabet, cu mulți pereți și uși, este mai bine să combinați camerele.
 • Dacă este posibil, nu ezitați să scăpați de pereții și coridoarele inutile pentru a obține un interior cu adevărat modern, plin de aer și lumină.
 • Nu vă fie frică să vă jucați cu culorile și texturile. Petele saturate de culoare din interior îi pot conferi o unicitate unică.
 • Profită la maximum de spațiul tău. Camera mică a fost extinsă semnificativ datorită pereților balconului retractați.

Prezentare generală a unui apartament cu 2 camere cu o suprafață de 60 mp. în stil scandinav în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila