Europlanificarea unui apartament cu doua camere

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Cum să planificați filmarea?
 3. Opțiuni de zonare
 4. Exemple frumoase

Apartamentele euro-duplex sunt considerate o alternativă excelentă la apartamentele standard cu două camere. Sunt mult mai ieftine, convenabile ca aspect și sunt grozave atât pentru familii mici, cât și pentru cei singuri.

Pentru a mări vizual spațiul camerelor și pentru a oferi interiorului lor o atmosferă de confort și căldură acasă, este important să proiectați corect designul folosind zonarea, decorarea modernă și mobilierul multifuncțional.

Ce este?

Euro-doi este o opțiune de locuință ieftină pentru persoanele ale căror capacități financiare nu le permit să cumpere apartamente complete cu două camere... Deoarece filmările lor sunt mici (de la 30 la 40 m2), este adesea necesar să combinați o cameră de zi cu un dormitor sau bucătărie. În același timp, camera de zi și bucătăria nu sunt separate de un perete. Europlanificarea unui apartament cu două camere în fiecare casă arată diferit, dar cel mai adesea „Euro-două” constă dintr-un living-bucătărie, un dormitor și o baie (combinată sau separată).

În astfel de apartamente, puteți găsi adesea camere de depozitare, dressinguri, un coridor și un balcon.

Avantajele euro-două includ următoarele.

 • Abilitatea de a crea spațiu suplimentar. Deci, de exemplu, bucătăria poate acționa în același timp și ca loc de întâlnire cu oaspeții, de dormit și de pregătire a mâncării. Acest lucru vă permite să faceți o pepinieră din a doua cameră.
 • Preț accesibil. Spre deosebire de piesele de copeck standard, costul unor astfel de apartamente este cu 10-30% mai mic. Aceasta este o opțiune de locuință ideală pentru familiile tinere.
 • Locația convenabilă a camerelor. Datorită acestui fapt, puteți crea un singur stil al camerei.

În ceea ce privește deficiențele, acestea includ:

 • absența ferestrelor în bucătărie, din această cauză, trebuie instalate multe surse de iluminat artificial;
 • mirosurile de la alimente se răspândesc rapid în tot apartamentul;
 • este necesar să folosiți echipamente silențioase în bucătărie;
 • complexitatea alegerii mobilierului de dimensiunile cerute.

Atunci când proiectați un design în „stil euro”, este important să luați în considerare faptul că camerele individuale sunt mici, așa că nu pot fi supraîncărcate cu obiecte de decor.

Cel mai bine este să alegeți culori deschise pentru finisarea suprafeței și să utilizați oglinzi în interior pentru a extinde vizual spațiul.

Cum să planificați filmarea?

Dispunerea „Euro-duplexului” începe cu determinarea camerei care va fi adiacentă bucătăriei. Unii proprietari de apartamente întocmesc un plan în așa fel încât bucătăria să fie îngrădită de dormitor, alții o combină cu camera de zi. în care, dacă metri pătrați permit, atunci vă puteți încadra în aspect și într-o zonă mică de luat masa.

Indiferent de tipul de amenajare ales, cel mai important lucru este ca funcționalitatea sediului să nu se piardă.

Asa de, în apartamentul „euro-doi” cu o suprafață de 32 m2, este posibil să proiectați nu numai o bucătărie-sufragerie, ci și un birou sau un dressing situat pe o logie izolată:

 • spațiul de locuit va ocupa 15 m2;
 • dormitor - 9 m2
 • hol intrare - 4 m2;
 • baie combinată - 4 m2.

De asemenea, este important să se prevadă prezența nișelor pentru dulapurile glisante într-un astfel de aspect.... Cel mai bine este să separați bucătăria de camera de zi cu un compartiment transparent. În ceea ce privește designul, atunci o alegere excelentă ar fi stilul eco, high-tech și scandinav, care se caracterizează prin absența unei mase de articole inutile.

Camerele „Euro-duplex” cu o suprafață de 35 m2 sunt mai spațioase și oferă oportunități excelente pentru implementarea oricăror idei de design. Spațiul de locuit în astfel de apartamente ar trebui să fie funcțional și elegant. Se recomandă să planificați filmarea după cum urmează:

 • living combinat cu bucatarie - 15,3 m2;
 • coridor - 3,7 m2;
 • baie combinată cu toaletă - 3,5 m2;
 • dormitor - 8,8 m2;
 • balcon - 3,7 m2.

Livingul și bucătăria pot fi împărțite de un tejghea de bar, care poate realiza cu succes zonarea spațiului și poate economisi metri pătrați pe designul zonei de luat masa.

Este indicat sa amplasezi sufrageria, reprezentata in acelasi timp ca un living si un dormitor, direct vizavi de intrarea in apartament, dotandu-l cu mobilier tapitat compact si o masuta de cafea.

Se gaseste si pe piata „Euro-duplex” cu o suprafață de 47 m2 și mai mult. Ele sunt de obicei așezate după cum urmează:

 • cel puțin 20 m2 sunt alocați pentru proiectarea bucătăriei-sufragerie;
 • dimensiunile dormitorului sunt 17 m2;
 • baie - minim 5 m2;
 • hol - minim 5 m2.

Dacă este necesar, peretele dintre bucătărie și toaletă poate fi mutat. Tranzițiile între camere ar trebui să fie netede, prin urmare, tavanul și pereții ar trebui să fie finisați în alb, iar pentru pardoseală, alegeți un material cu o textură ușoară a lemnului.

Camera de zi de dormitor poate fi separată nu printr-un perete, ci printr-un perete despărțitor de sticlă, acest lucru va oferi spațiului de locuit un aspect holistic și un sentiment de libertate.

Opțiuni de zonare

Pentru a obține un aspect confortabil și un design frumos într-un Euro-duplex modern, este necesar să definiți corect limitele camerelor. Pentru aceasta, zonarea este adesea folosită cu mobilier, pereți despărțitori, iluminat și culoarea finisajelor decorative. Deci, de exemplu, bucătăria poate fi ușor „înălțată” deasupra podelei, făcând-o pe un podium special.

Acest lucru va permite amplasarea unui sistem de podea caldă fără a compromite înălțimea. Dacă toate camerele sunt decorate într-o direcție de stil, atunci se recomandă să se efectueze zonarea cu ajutorul iluminatului și lămpilor.

Ecranele din sticlă și lemn arată bine și în euro-duplex-urile, ocupă puțin spațiu și adaugă șic interiorului.

Dacă este necesar să separați vizual bucătăria de sufragerie, atunci puteți combina masa de sufragerie cu blatul de bar. Pentru a face acest lucru, în zona de gătit sunt amplasate blaturi în formă de L sau U, iar în locul dulapurilor de perete sunt alese rafturi suspendate.

În camerele de zi și camerele copiilor, combinate cu un studiu, birourile sunt combinate cu pervazurile ferestrelor, iar zonarea se realizează folosind tavane extensibile pe mai multe niveluri.

Exemple frumoase

Astăzi, „euro-doi” pot fi planificate și echipate în diferite moduri, în timp ce este important să țineți cont nu numai de preferințele personale, ci și de zona apartamentului. Deci, următoarele opțiuni de proiectare pot fi potrivite pentru proiectarea euro-duplex-urilor mici.

 • Bucatarie combinata cu living. Dimensiunea bucătăriei vă va permite să instalați o canapea mare din piele în centrul acesteia. Pe partea opusă a acesteia, este potrivit să instalați o lampă de podea și un fotoliu mic, acest lucru vă va permite să vă bucurați de o carte seara. În plus, pentru a echipa bucătăria-sufragerie, trebuie să alegeți dulapuri din lemn și rafturi de nuanțe deschise, rafturi înguste pline cu obiecte de decor mici. Unul dintre pereți poate fi decorat în stil mansardă - o cărămidă, dând preferință nuanțelor de gri. Tavanele întinse cu iluminare din spate cu LED vor arăta superb în acest design. Separat, deasupra mesei, trebuie să atârnați candelabre pe cabluri lungi.
 • Living combinat cu un dormitor. În timpul planificării, este important să încercați să folosiți parțial spațiul, lăsând puțin spațiu liber. Panourile de sticlă, oglinzile și florile de interior vor arăta grozav în zona de living. Cel mai bine este să evitați amplasarea structurilor mari și grele. În plus, puteți combina și bucătăria cu sufrageria prin plasarea unui blat insulă în culori pastelate. Instalarea unui tavan lucios va ajuta la extinderea vizuală a spațiului. In zona de dormitor va trebui sa asezi o oglinda cu o masa de toaleta, un mic dulap si o canapea extensibila plianta.

   În „Euro-duplex-urile” spațioase va fi potrivit un interior care combină mai multe stiluri. Cea mai mică cameră - o baie - trebuie să fie decorată într-un stil minimalist, umplând-o cu obiecte decorative din plastic și sticlă. Finisajul decorativ este cel mai bine realizat într-o culoare lăptoasă, bej sau crem.

   Este recomandat să combinați bucătăria la discreția dumneavoastră personală cu camera de zi sau dormitorul. Camera combinata trebuie sa aiba sisteme de depozitare deschise, trebuie dotata cu mobilier din materiale naturale, acordand preferinta nuantelor caracteristice stilului scandinav (gri, alb, albastru, bej). Un dormitor poate fi decorat într-un stil clasic, cu umplere minimă de mobilier, deoarece suprafața sa nu va depăși 20% din întregul apartament.

   Vedeți videoclipul pentru care este aspectul european al apartamentului.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila