Amenajări apartamente cu două camere și design interior

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Aspect
 3. Opțiuni de reamenajare
 4. Metode de zonare
 5. Stiluri interioare
 6. Exemple de design interior

Un apartament cu două camere este un spațiu pentru imaginație atunci când vine vorba de a crea un design interior unic... Mulți oameni cred că este imposibil să creați un interior unic într-un apartament într-o clădire cu panouri cu mai multe etaje, dar nu este așa. Acest articol este o dovadă în acest sens.

Avantaje și dezavantaje

Când ia decizia de a echipa un apartament, imediat există dorința de a-l face nu numai atractiv, ci cât mai confortabil și practic posibil. Apoi apelează la ajutorul designerilor care întocmesc proiecte de planificare și amenajări interioare de apartamente cu două camere.

Avantajele machetelor moderne includ multe puncte.

 • Bucătării spațioase în casele moderne, precum și într-un număr mare de camere utilitare, uneori există două băi. Unele apartamente sunt dotate cu balcoane, loggii.
 • Spatiu pentru imaginatie... Un apartament cu două camere este de cel puțin două camere, în fiecare dintre ele se poate realiza un design special.
 • Suprafețe mari... Apartamentul va putea oferi spațiu pentru diferite zone, inclusiv un dressing și un birou.

Desigur, există câteva dezavantaje. Poate unul dintre principalele dezavantaje este prezența pe piață a apartamentelor mici cu două camere. Pentru ei, gama de proiecte de design este limitată.

De asemenea, în unele case, amenajări extrem de incomode, cu care fie poți suporta, fie te gândești serios la o reamenajare legalizată globală.

Aspect

Există multe amenajări ale apartamentelor cu două camere. Cu toate acestea, toate amenajările standard pot fi clasificate în grupuri în funcție de clădirea în care se află spațiul de locuit.

Merită să luați în considerare în detaliu fiecare grup de apartamente cu 2 camere pentru a le determina caracteristicile, avantajele și dezavantajele.

"Stalinisti"

Principala diferență dintre aceste apartamente este suprafețele mari și tavanele înalte. Aici, de exemplu, sunt apartamente cu o suprafață de 54, 65 sau 70 mp. m.

Este posibil să profitați la maximum de spațiul disponibil și, dacă este necesar, să reamenajați apartamentul folosind desenele.

Proprietarii „Stalinkas” apelează adesea la designeri cu o solicitare de a transforma un apartament cu două camere într-un apartament cu trei camere. Redimensionarea vă permite să echipați un loc pentru o creșă sau un birou.

„Hruşciov”

Inițial, casele în care se aflau astfel de apartamente au fost ridicate ca fiind temporare. Cu toate acestea, astăzi tocmai astfel de aspecte se găsesc mai des decât altele, în ciuda suprafeței mici: până la 17 mp. m. Caracteristici cheie:

 • suprafețe mici;
 • tavane joase;
 • bucatarii mici;
 • băi combinate.

Minus „Hrușciov” - o schemă trans-țară prost gândită, care provoacă adesea disconfort celor care locuiesc în apartament. Dacă locuiți într-un spațiu mic, puteți găsi și alte dezavantaje, dar designerii vă vor ajuta să faceți față celor mai multe dintre dezavantaje. Adesea, aceste apartamente sunt numite „veste”, numele se datorează faptului că două camere sunt situate pe fiecare parte a coridorului, dar mai des acest nume este aplicabil apartamentelor cu trei camere.

„Brezhnevki”

Nu este cea mai bună, dar nu cea mai proastă opțiune pentru locuințe, locuința medie este de 43 mp. m... Fata de apartamentele „Stalin”, apartamentele sunt mult mai mici, ba chiar si dormitoarele sunt mici. Dar, în același timp, aspectul are o baie separată și o bucătărie spațioasă. Exista si posibilitatea de a combina bucataria cu hol.

Minus „Brezhnevok” - prezența pereților portanti în interiorul apartamentului, din cauza cărora există dificultăți cu reamenajarea și schimbarea filmării. Pentru schimbarea locației camerelor vor fi necesare permise, și nu în toate cazurile se poate obține.

Clădiri noi

Cea mai recentă și modernă versiune de apartamente, în care printre caracteristici se pot distinge:

 • bucatarii mari;
 • suprafețe de până la 38, 46 și chiar 70 mp. m;
 • bai separate;
 • coridoare spatioase.

De asemenea, majoritatea apartamentelor prevăd prezența unor loggii, cu ajutorul cărora este posibilă extinderea spațiului. Clădirile noi nu au nevoie de reamenajare, deoarece în astfel de apartamente totul este adesea gândit pentru un sejur confortabil.

Opțiuni de reamenajare

Apartamentele cu un dormitor oferă mai multe opțiuni de reamenajare. Proprietarii unor astfel de zone pot, dacă oportunitățile o permit, să doteze spațiul prin evidențierea zonelor funcționale necesare.

Combinând bucătărie și living

Vă va ajuta să faceți aspectul mai rațional dacă suprafața apartamentului este mică. Avantajul combinarii bucatariei cu livingul este si cresterea nivelului de iluminare in spatiu.

Dacă doriți, puteți combina bucătăria cu camera de zi instalând între ele o pereți despărțitori de sticlă. Apoi va fi posibil să protejați mobilierul tapițat de mirosurile care vor pătrunde în cameră în timpul gătitului.

Combinând o cameră cu un balcon

Această opțiune este posibilă dacă este posibil să obțineți permise.... Dacă nu intenționați să demolați pereții, dar doriți să combinați cele două camere prin demontarea ferestrelor și ușii balconului, atunci va trebui să izolați pereții și podeaua balconului.

Metode de zonare

Puteți distribui zone într-un apartament cu două camere în moduri diferite. Principalul lucru este să țineți cont de câteva sfaturi cheie care vă vor ajuta să faceți spațiul cât mai confortabil și funcțional.

 1. Zona camerei utilitareprecum și hol, hol, cămară și dulapuri încorporate în total nu trebuie să depășească 20% din pătratele totale ale apartamentului.
 2. Suprafața bucătăriei trebuie să fie între 10 și 12 metri pătrați... Acest spațiu va fi suficient pentru a găzdui căștile necesare și pentru a dota zona de luat masa.
 3. La formarea premiselor, este mai bine să acordați preferință pătratelor. Acest lucru va facilita amenajarea spațiului de locuit și asigurarea zonelor necesare.
 4. Înălțimea optimă a tavanului într-un apartament ar trebui să fie de 2,8 metri... Acest lucru este suficient chiar și ținând cont de instalarea structurilor de tensiune sau gips-carton.
 5. În procesul de creare a unui aspect se recomanda asigurarea imediata a niselor pentru dulapuri si rafturi incorporateunde vor fi depozitate lucrurile și elementele de decor.
 6. În apartamente cu balcoane sau loggii merită să folosiți spațiul suplimentar pentru a crea zone de lucru sau locuri de recreere. În caz contrar, balconul sau loggia vor deveni încăperi de depozitare.
 7. Pentru familiile cu un copil este important să se asigure o zonă pentru camera copiilor.

Este mai bine să faceți o baie separată într-un apartament cu două camere. Acest lucru este necesar pentru confortul membrilor familiei care vor locui în cameră.

Pentru a obține aspectul perfect al apartamentului la sfârșit, trebuie să luați în considerare câteva deficiențe ale zonei spațiului de locuit.

 • Bucătărie... Marele dezavantaj este adesea dimensiunea camerei. Întrebarea este deosebit de acută în „Hrușciov”, unde camera are doar 4-6 m2. Hack-urile de viață cu o extindere vizuală a spațiului nu vor funcționa aici; cea mai bună soluție ar fi combinarea bucătăriei cu camera de zi, dacă este posibil. Dacă nu, atunci merită să mutați zona de luat masa într-o altă cameră.
 • Coridorul... Un alt loc popular unde se întâlnesc dezavantajele aspectului. De obicei, în apartamentele cu două camere se fac coridoare înguste, iar în unele nu există coridor. Această problemă poate fi rezolvată numai în etapa de creare a aspectului viitorului apartament.
 • Simetrie și proporție... Este mai ușor să faceți reparații în apartamente cu unghi drept, ceea ce vă va permite să organizați eficient zonele necesare și să maximizați utilizarea spațiului.Dacă apartamentul are o aranjare semicirculară sau colțuri oblice, merită să oferiți dezvoltarea proiectului designerilor experimentați.

Chiar dacă un apartament cu două camere este mic, puteți face bomboane din el și, în același timp, puteți asigura mai multe zone.

Oricine visează la un apartament în care aspectul îndeplinește toate cerințele și oferă un sejur confortabil. Acest lucru poate fi realizat doar printr-o abordare responsabilă a creării unui plan pentru viitoarele locuințe.

Stiluri interioare

Designerii oferă sute de opțiuni diferite de design interior pentru apartamente cu două camere. În special cele comune merită luate în considerare.

Minimalism

Caracteristicile cheie ale stilului:

 • ușurință în decorare;
 • forme clasice;
 • minim de mobilier.

Datorită soluției de design, va fi posibil să faceți interiorul armonios și elegant. Este mai bine să decorați spațiile din apartament în nuanțe de gri și alb. Dacă doriți să diluați designul monoton, puteți utiliza accente luminoase care vor ajuta la evidențierea anumitor obiecte sau zone.

Pentru finisarea tavanului în minimalism, se folosesc structuri de gips-carton sau de tensiune, covorul este așezat pe podea. Parchetul în tonuri neutre este, de asemenea, potrivit ca pardoseală de finisare.

Atunci când alegeți mobilier, ar trebui să acordați preferință modelelor cu forme și linii simple. În acest caz, căștile trebuie să fie funcționale. În ceea ce privește decorul, în minimalism este practic inutil. Este mai bine să aveți grijă de iluminatul apartamentului, deoarece stilul necesită multă lumină.

High Tech

Acest stil este caracterizat de funcționalitate. În interioare, designerii folosesc adesea obiecte din sticlă și fier, iar pentru amenajarea spațiului - un finisaj monocromatic. Pereții high-tech sunt de obicei acoperiți cu vopsea, uneori se aplică tapet lichid. Pentru finisarea tavanului, se folosesc pânze lucioase întinse, iar podeaua este tăiată cu linoleum.

Culori de bază hi-tech:

 • gri deschis;
 • negru;
 • Alb.

Modelele pot fi, de asemenea, diluate cu cantități mici de nuanțe metalice și culori strălucitoare. Atunci când decorați camerele, trebuie acordată o atenție deosebită iluminării. Dar ar trebui să existe cât mai puține elemente decorative.

Art deco

Combină perfect stilurile moderne și clasicele tradiționale. Avantajul Art Deco este că face posibilă experimentarea nu numai în designul spațiilor, ci și în amenajarea camerelor. Următoarele culori sunt folosite pentru a crea un design unic:

 • verde;
 • Roșu;
 • smarald;
 • albastru;
 • aur;
 • Alb;
 • negru.

Aici proprietarii de apartamente pot decora casa cu o varietate de obiecte decorative și accesorii. Decorul poate include fotografii, tablouri și oglinzi, precum și articole etnice, sculpturi sau perne.

Tehno

Acest stil poate fi, de asemenea, clasificat ca modern. Techno întruchipează cu succes utilizarea tehnologiilor inovatoare. Să luăm în considerare caracteristicile stilului mai detaliat.

 • Nuanțe închise în design. Camerele pot fi decorate cu culori visiniu, caramida, gri. Negru și toate nuanțele kaki sunt de asemenea potrivite. Pentru a înmuia fundalul întunecat, puteți folosi tonuri calde, caracteristice și stilului techno.
 • Mobilier din sticla sau metal si electrocasnice. Aceasta este caracteristica principală a stilului, așa că designerii îi acordă o atenție deosebită.
 • Finisaje de calitate. Pentru finisarea tavanului se folosesc vopsea sau pânze întinse. De asemenea, puteți instala o structură de gips-carton, unde ulterior va fi posibilă montarea corpurilor de iluminat. Pereții sunt finisați cu vopsea sau tencuială decorativă, ceea ce vă permite să creați texturi tridimensionale. În cele din urmă, ca pardoseală se folosesc plăci de parchet, laminate, podele autonivelante.

Stilul techno face posibilă crearea unui perete de piatră sau cărămidă care va arăta atractiv în design și nu va face camerele mai puțin confortabile.

Mansarda

Un stil modern îndrăzneț caracterizat prin colțuri ascuțite, materiale naturale... Adesea, atunci când aleg acest stil, designerii oferă să transforme un apartament într-o garsonieră.Spațiul eliberat de pereți despărțitori și pereți, cu design potrivit, va străluci cu noi culori.

Nuante loft:

 • Alb;
 • metal;
 • negru;
 • Roșu;
 • Gri.

Designerii acordă o atenție deosebită mobilierului, cu ajutorul căruia va fi posibilă împărțirea spațiului în zone funcționale.

În ceea ce privește finisarea, aici se preferă zidăria, tencuiala aplicată lejer și tapetul vintage. Decorarea tavanului presupune plasarea grinzilor metalice sau din lemn. Pardoseala este finisata cu parchet.

Provence

Stilul a venit din Franța. Designul camerelor în stilul Provence arată elegant și confortabil, atrăgând atenția. De obicei, designerii recurg la această soluție atunci când decorează camere mici, așa că Provence se găsește adesea în apartamente mici.

Culori stil:

 • albastru;
 • turcoaz;
 • mentă;
 • lactic;
 • nautic;
 • liliac;
 • roz.

Alte nuante racoritoare si in acelasi timp delicate pot fi incluse in paleta. Cu ajutorul unei astfel de combinații de culori, este posibil să transmiteți perfect stilul, să subliniați zonele și elementele de interior necesare.

Pereții din Provence sunt de obicei decorați cu tapet cu model vintage sub formă de flori sau modele. Pentru finisarea podelei se folosesc plăci de linoleum sau parchet, uneori se pun covoare pe podea.

O cerință cheie pentru articolele de decor este crearea aspectului lucrurilor vechi care au fost folosite de mulți ani. Acesta este singurul mod de a obține atmosfera dorită. Deci, de exemplu, puteți decora un apartament cu cufere, comode, accesorii din lemn. Perdelele sunt atârnate pe ferestre, iar tavanul este finisat cu vopsea.

Exemple de design interior

Există multe proiecte de design pentru apartamente cu două camere. Pentru a vă proiecta propriul spațiu, puteți lua în considerare nu numai propunerile designerilor, ci și să studiați exemple gata făcute.

 • Prima fotografie arată un apartament elegant cu un dormitor, unde bucătăria și camera de zi au fost combinate. Pentru a decora spațiile, designerii au folosit nuanțe închise, diluate cu tonuri deschise delicate.
 • Aici apartamentul este mai deschis, diluat, dimpotrivă, cu nuanțe închise. Bucătăria este situată într-o zonă separată, dar, în același timp, nu este limitată în niciun fel de camera de zi confortabilă.
 • Apartament strict și frumos în stil modern, cu zonare competentă. În această versiune, bucătăria și camera de zi nu sunt combinate, dar baia este separată.
 • Un exemplu interesant în care bucătăria și camera de zi sunt din nou combinate, dar în același timp o insulă cu televizor și sistem audio acționează ca accent al unui spațiu imens. Extinderea apartamentului prin demolarea pereților despărțitori a făcut posibilă luminozitatea camerei și, de asemenea, a extins posibilitățile de utilizare a mobilierului dimensional.
 • Un exemplu cu o loggie implicată, unde a fost amplasată o parte din bucătărie. O decizie interesanta si indrazneata, care, drept urmare, a ajutat la obtinerea unui living aproape panoramic de suprafata mare.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila