Evaluare MFP pentru casă

Evaluare MFP pentru casă
 1. Firme de top
 2. Care modele sunt cele mai bune?
 3. Sfaturi de selecție

Indiferent dacă aveți nevoie de o imprimantă pentru birou sau acasă, un MFP este o soluție excelentă. Deși toate modelele pot îndeplini aceleași sarcini, precum imprimarea, scanarea, imprimarea, unele dintre ele au funcții suplimentare, precum un alimentator automat de documente.

De asemenea, este important să luați în considerare sistemul de cartușe atunci când cumpărați un MFP, altfel va trebui să le schimbați mai des și, ca urmare, veți suporta costuri mari pe termen lung.

Firme de top

Există mulți producători pe piață care oferă MFP-uri de calitate cu multe caracteristici utile. Cea mai bună marcă este considerată a fi cea cu cerneală mai ieftină, demonstrând caracteristici de manipulare a hârtiei ușor de utilizat, inclusiv imprimarea automată față-verso.

Wi-Fi-ul încorporat devine din ce în ce mai comun și mai important dacă un utilizator dorește să partajeze imprimanta cu membrii familiei. Pasionații de fotografie ar trebui să caute un model cu o tavă foto, sistem de cartușe de cerneală în 6 culori și capacitatea de a imprima pe suporturi CD și DVD speciale.

Tehnologia Epson ocupă una dintre pozițiile de lider în segmentul MFP din categoria de preț mediu.

Aceasta este întotdeauna o afacere bună pentru utilizator.

În ceea ce privește bugetul, va trebui să cheltuiți aproximativ 100 de dolari pentru a cumpăra un dispozitiv de calitate. MFP-urile de la acest producător sunt compacte, ușor de utilizat. Majoritatea modelelor au USB și Wi-Fi.

Un alt avantaj al acestui brand este că cerneala este ieftină, ceea ce este destul de acceptabil pentru tipărirea la volum redus. Imprimarea duplex (față-verso) este manuală și numai pentru utilizatorii de computere.

Există multe modele bune în rândul MFP-urilor din clasa de mijloc. Linia HP Photosmart este deosebit de puternică. Aceste dispozitive sunt echipate cu un panou de control cu ​​ecran tactil și sunt reumplute cu cerneală ieftină. Unele MFP au o tavă foto dedicată.

Sunt întotdeauna dispozitive utile cu funcții suplimentare convenabile, inclusiv alimentatorul automat de documente.

Ca să nu mai vorbim de tehnologia Canon, care include scanarea integrată de diapozitive și filme, imprimare CD/DVD și un sistem de cartușe cu 6 rezervoare. Modelele modernizate produc fotografii lucioase excelente. Din păcate, unele dispozitive nu au ADF.

MFP-ul ideal ar trebui să fie compact, să suporte viteze de imprimare decente și să fie echipat cu conectivitate wireless.

Astăzi, imprimantele cu jet de cerneală de înaltă calitate eclipsează imprimantele laser color de calitate scăzută deoarece oferă utilizatorului cea mai bună viteză, calitate de imprimare și cele mai mici costuri ale consumabilelor.

Pe segmentul de buget, ar trebui să acordați atenție modelelor de la HP.

Se remarcă printr-o tavă de hârtie încăpătoare de 250 de coli.

Care modele sunt cele mai bune?

Există firme cunoscute în clasamentul MFP-urilor pentru casă. Ele oferă dispozitive de calitate buget, mid-range și premium.

MFP-urile compacte 3-în-1 cu imprimare față-verso au devenit mai accesibile.

Buget

Brother MFC-J995DW

Ieftin, dar de încredere în ceea ce privește fiabilitatea, o unitate decentă în care cerneala este stocată până la un an. Cartușele MFCJ995DW sunt instalate în interior, permițându-vă să obțineți economii excepționale și o imprimare fără probleme timp de 365 de zile.

Există compatibilitate cu sistemul de operare pentru PC Windows 10, 8.1, 8, 7, Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016 Mac-OS X v10. 11.6, 10.12. x, 10,13. X

Senzor inteligent de cantitate de cerneală încorporat.Imprimarea mobilă este posibilă utilizând AirPrint, Google Cloud Print, Brother și Wi Fi Direct.

Pentru utilizare cu cerneala originală Brother: LC3033, LC3033BK, LC3033C, LC3033M, LC3033Y, LC3035: LC3035BK, LC3035C, LC3035M, LC3035Y.

Protocoale de rețea acceptate (IPv6): Server TFTP, Server HTTP, Client FTP, NDP, RA, mDNS, LLMNR, LPR / LPD, Custom Raw Port 9100, Client SMTP, SNMPv1 / v2c / v3, ICMPv6, LDAP, serviciu web.

Epson Workforce WF-2830

O imprimantă de buget de calitate pentru uz casnic... Tip: jet de cerneală. Rezoluție maximă de imprimare / scanare: 5760 / 2400 dpi. În interior sunt 4 cartușe. Există imprimare mono/color și posibilitatea de a conecta USB, Wi-Fi.

La prima vedere, aceasta este o imprimantă surprinzător de ieftină, având în vedere că se poate ocupa de toate sarcinile obișnuite de scanare, fotocopiere. Acceptă fax și are chiar și un alimentator automat de documente care poate conține până la 30 de pagini.

Produsul acceptă imprimarea automată față-verso. Cu doar 4 cartușe, nu este ideal pentru imprimarea fotografiilor, dar se descurcă bine cu documentele color.

Există cartușe separate pentru toate cele 4 culori la vânzare, dar imprimanta vine cu cartușe de „configurare” de consum redus, care se pot epuiza la scurt timp după cumpărare. Cu toate acestea, există opțiuni de înlocuire XL de mare capacitate disponibile pe piață.

Ele ajută la reducerea costurilor de operare.

Segmentul de preț mediu

Canon PIXMA TS6320 / TS6350

Cea mai bună imprimantă universală din gama medie, combinând viteza și versatilitatea cu o calitate uimitoare. Din caracteristicile tehnice:

 1. tip - jet;

 2. rezoluție maximă de imprimare / scanare - 4800/2400 dpi;

 3. cartușe - 5;

 4. viteza de imprimare mono / color - 15/10 ppm;

 5. conexiune - USB, Wi-Fi;

 6. dimensiuni (LxL) - 376x359x141 mm;

 7. greutate - 6,3 kg.

O combinație de coloranți cyan, magenta, galben și negru oferă documente mono și color impecabile și rezultate excelente pentru fotografii.

Acest ultim model din linie are caracteristici inteligente pentru manipularea rapidă a hârtiei, inclusiv o tavă frontală motorizată compactă, casetă internă de hârtie și alimentator de încărcare spate.care este ideal pentru hârtie foto și formate alternative.

Imprimarea automată duplex este, de asemenea, disponibilă pentru utilizator.

În ciuda lipsei unui ecran tactil, sistemul intuitiv de control la bord se bazează pe un afișaj OLED de înaltă calitate.

Canon PIXMA TS3320 / 3350

Cea mai bună opțiune ieftină. Printre avantajele sale, este ieftin, mic și ușor.

Aparatul economisește spațiu în casă. Cu 4 cartușe, funcționează în imprimare mono și tricolor. Cartușele XL opționale ajută la reducerea costurilor. Vitezele de imprimare nu sunt tocmai rapide, iar imprimarea duplex se poate face doar manual, dar chiar și așa, acest model este o opțiune bună la buget.

Clasa premium

Epson EcoTank ET-4760 / ET-4700

Imprimantă ideală pentru tipărirea de volum mare. Caracteristicile tehnice sunt următoarele:

 1. tip - jet;

 2. rezoluție maximă de imprimare / scanare - 5760/2400 dpi;

 3. cartușe - 4;

 4. viteza de imprimare mono / color - 33/15 ppm;

 5. conexiune - USB, Wi-Fi, Ethernet;

 6. dimensiuni (LxL) - 375x347x237 mm;

 7. greutate - 5 kg.

Beneficii:

 1. rezervoare de cerneală de mare capacitate;

 2. preț redus pentru tipărirea de volum mare.

Dezavantaje:

 1. preț inițial ridicat de achiziție;

 2. doar 4 culori de cerneală.

Această achiziție relativ costisitoare este capabilă să imprime până la 4500 de pagini monopagini sau 7500 de pagini color fără realimentare. Sticlele de reumplere de mare capacitate (dacă ai nevoie de ele) sunt mult mai ieftine decât majoritatea cartuşelor convenţionale.

Alte caracteristici convenabile includ imprimarea automată duplex, ADF de 30 de coli și fax direct cu memorie de apelare rapidă de 100 de nume/numere.

Canon PIXMA TS8320 / TS8350

Acesta este ideal pentru imprimarea fotografiilor.

Proiectat cu un sistem cu 6 cerneluri pentru a îmbunătăți calitatea fotografiilor. Există comenzi tactile intuitive.

Bazându-se pe moștenirea bogată a Canon de 5 cartușe de cerneală, acest model a fost îmbunătățit în continuare. Utilizatorul primește amestecul obișnuit de pigment și colorant negru CMYK, precum și cerneală albastră pentru fotografii mai luminoase, cu gradări și mai fine. Aceasta este cea mai bună imprimantă foto A4 de pe piață. Se descurcă la fel de bine cu orice sarcină.

Vitezele de imprimare mono și color sunt rapide și există, de asemenea, o funcție duplex automată.

Brother MFC-L3770CDW

Cea mai bună imprimantă laser pentru uz casnic. Este posibil să lucrați cu un ADF de 50 de coli și fax.

Imprimantă laser tipică, relativ ieftină. În centrul matricei LED. Tehnologia permite ștampilarea documentelor cu o viteză de până la 25 de pagini pe minut. Utilizatorul poate face fotocopii sau le poate scana pe computer și, de asemenea, poate trimite un fax.

Navigarea ușoară prin meniu este asigurată de un ecran tactil de 3,7 inchi. În funcționalitatea NFC, pe lângă setul obișnuit de opțiuni: USB, Wi-Fi și Ethernet.

Costurile de operare pentru imprimarea alb-negru sunt mici, dar culoarea este scumpă.

HP Color LaserJet Pro MFP479fdw

Acest model reprezintă un excelent raport calitate-preț. Destul de scump pentru țara noastră.

Această imprimantă laser color LED este ideală pentru a imprima până la 4000 de pagini pe lună. Vine cu un alimentator automat de documente de 50 de coli și un duplex automat pentru copiere, scanare și fax. Poate scana direct către e-mail și PDF.

Wi-Fi este activat în versiunea fdw. Viteză de imprimare de 27 de pagini pe minut atât pentru documente monocrome, cât și color. Suficiente cartușe pentru 2.400 de pagini alb-negru și 1.200 de pagini color. Tava principală pentru hârtie conține 300 de coli. Acest parametru poate fi crescut la 850 prin instalarea unei tăvi opționale de 550 de coli.

Imprimanta este rapid și ușor de configurat și la fel de ușor de utilizat cu un ecran tactil color intuitiv de 4,3”.

În general, acest HP este un laser color grozav pentru uz casnic.

Epson EcoTank ET-7750

Cea mai bună imprimantă versatilă de format mare. Suporta imprimarea A3 + format mare. Cartușe de mare capacitate în interior. Scanerul are doar dimensiunea A4.

Așa cum este de obicei cazul cu linia de imprimante Epson, acest dispozitiv are recipiente de cerneală de mare volum în loc de cartușe.

Imprimați mii de documente alb-negru și color sau până la 3.400 de fotografii de 6 pe 4 inchi fără alimentare.

Sfaturi de selecție

Pentru a alege MFP-ul potrivit pentru uz casnic, trebuie să înțelegeți ce sarcini sunt necesare pentru realizarea unei astfel de tehnici. Pentru o imprimare bună a fotografiilor, ar trebui să acordați atenție modelelor mai scumpe; pentru documente alb-negru, puteți cumpăra un dispozitiv și mai ieftin.

În principiu, a doua opțiune este suficientă pentru un student, dar un fotograf profesionist va trebui să plătească o sumă considerabilă.

În primul rând, trebuie să decideți cu privire la dimensiunea viitorului MFP. Locul unde va sta trebuie măsurat din toate părțile. În spațiul rezultat, va trebui să plasați dispozitivul.

Alegeți între tehnologia cu jet de cerneală și tehnologia laser. MFP-urile cu jet de cerneală au fost una dintre cele mai populare opțiuni din ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că au un cost inițial mult mai mic decât dispozitivele laser.

Acestea vă permit să faceți printuri foto mai bune în comparație cu imprimările laser.

Cu toate acestea, dispozitivele cu jet de cerneală sunt mai lente și dau rezultate slabe dacă sursa este de proastă calitate sau rezoluție scăzută.

Imprimantele laser sunt mai potrivite pentru imprimare rapidă și volume mari, dar au dimensiuni mai mari.

Dacă utilizatorul va imprima doar documente text, un MFP cu laser este cea mai bună alegere. Este rapid, ușor de întreținut și de înaltă calitate.Deși modelele cu jet de cerneală pot imprima la o calitate similară, acestea sunt mai lente și necesită mult mai multă întreținere.

Dacă intenționați să imprimați frecvent color, atunci trebuie să alegeți un MFP cu jet de cerneală. Spre deosebire de imprimarea alb-negru, culoarea pe un dispozitiv laser necesită 4 tonere, ceea ce crește semnificativ costurile de întreținere. În plus, multifuncțiile cu laser color sunt mult mai scumpe.

Când plănuiți să imprimați fotografii, un MFP cu jet de cerneală este cea mai bună alegere. Unitatea laser nu imprimă bine pe hârtie specială.

Drept urmare, imaginile sunt întotdeauna de proastă calitate.

Dacă intenționați să faceți fotografie, atunci trebuie să cumpărați un dispozitiv cu slot pentru citirea cardurilor de memorie care intră în camera dvs.... Acest lucru vă permite să imprimați fotografii direct. Unele imprimante foto au un ecran LCD pentru vizualizarea și editarea fotografiilor înainte de imprimare.

Pentru cei care au nevoie de un scaner, se recomandă achiziționarea unui dispozitiv cu o calitate înaltă a percepției. MFP-urile standard produc adesea imagini de calitate slabă. Cu toate acestea, cele cărora merită să le acordați atenție nu sunt ieftine pentru utilizator.

Majoritatea MFP-urilor sunt echipate cu o funcție de fax. Unele, din segmentul premium, vă permit să stocați sute sau chiar mii de numere și să le folosiți pentru apelarea rapidă. Unele modele au capacitatea de a reține un fax de ieșire până la ora programată.

În ceea ce privește funcționalitatea suplimentară, atunci fiecare decide singur. La modelele scumpe, este posibilă imprimarea pe ambele fețe ale hârtiei. Recent, astfel de dispozitive au devenit echipate cu capacitatea de a se conecta la Internet.

Acest lucru vă permite să redați direct conținutul sau să îl trimiteți.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila