Ce este mușchiul stabilizat și cum să îl îngrijești?

Ce este mușchiul stabilizat și cum să îl îngrijești?
 1. Ce este?
 2. Pentru ce este folosit?
 3. Prezentare generală a soiurilor
 4. Cum să o repar?
 5. Cum să ai grijă de mușchi?
 6. Cu ce ​​picteaza?
 7. Aplicare în diferite încăperi

Pentru a decora o casă sau un apartament, se folosesc nu numai elemente decorative artificiale, ci și cele care au fost create de natură. Un astfel de exemplu este muşchiul stabilizat.

Ce este?

Mușchiul stabilizat este un element natural folosit în scop decorativ în spațiile de locuit și de lucru. Particularitatea sa constă în faptul că toate procesele biologice au fost oprite artificial în el. Prin urmare, nu crește, nu se usucă și își păstrează atractivitatea vizuală foarte mult timp.

Mușchiul decorativ are avantajele sale:

 • arată atractiv și păstrează o culoare strălucitoare pe toată durata de viață;
 • producția de mușchi stabilizat nu dăunează în niciun fel naturii;
 • materialul este absolut prietenos cu mediul și inofensiv atât pentru oameni, cât și pentru animale;
 • spre deosebire de mușchi viu, nu are nevoie de aproape nicio îngrijire suplimentară.

Dar un astfel de număr de avantaje nu înseamnă că acest material nu are dezavantaje. În primul rând, trebuie menționat că mușchiul stabilizat trebuie depozitat în condiții speciale. Camerele prea luminoase sau încăperile cu umiditate ridicată nu sunt potrivite pentru el. Dacă îl depozitați într-un astfel de loc, atunci viața mușchiului se va înjumătăți.

Pentru ce este folosit?

Se folosește mușchi decorativ pentru decorarea diferitelor spații... Din el sunt realizate panouri mari verzi și picturi pe pereți, meșteșuguri și compoziții originale pentru casă și birou. Dar acest material este folosit nu numai pentru spații de amenajare a teritoriului.

Poate îndeplini câteva alte funcții importante.

 • Izolarea fonică... Mușchiul are o textură foarte densă, deci este un bun material de izolare fonică. Absoarbe sunetele chiar mai bine decât produsele din lână, cum ar fi covoarele. Prin urmare, poate fi folosit pentru a decora pereții sau pereții despărțitori într-o casă, birou sau cafenea.
 • Izolație termică... Materialul este excelent și pentru decorarea camerelor care au nevoie de izolație suplimentară. Avantajul mușchiului stabilizat ca izolație este că nu se formează mucegai pe acesta din cauza temperaturilor extreme.
 • Umidificarea aerului... O altă caracteristică unică a mușchilor este că este capabil să stabilizeze nivelul de umiditate din interior. Dacă este prea scăzut, acest material este capabil să-l ridice la un nivel confortabil pentru oameni. În plus, poate absorbi și excesul de umiditate. De aceea, panourile decorative decorate cu mușchi sunt folosite în baie sau în bucătărie.
 • Purificarea aerului... Mușchiul stabilizat curăță perfect aerul. În decurs de o jumătate de oră, neutralizează mai mult de 80% din mirosuri. În plus, praful nu se depune pe panouri sau tablouri. Acest lucru face ca acest material să fie ideal pentru cei care suferă de alergii.

Pentru a rezuma, bijuteriile din mușchi nu sunt doar o piesă decorativă care va arăta bine în orice cameră, ci și o modalitate excelentă de a face atmosfera într-o cameră mai curată.

Prezentare generală a soiurilor

Pentru a crea produse din acest material, se folosesc diferite tipuri de mușchi decorativ.

Rezervor

Acest material este cel mai accesibil. Mușchiul de formare este diferit masa plată pufoasă... Este de obicei folosit pentru decorarea pereților. De asemenea, materialul poate servi ca fundal pentru un desen pe un panou rotund.Este recomandat să alegeți produse din mușchi de plastic pentru decorarea unei băi și a altor încăperi cu umiditate ridicată.

Mușchi de ren

Acesta este cel mai popular tip de mușchi folosit pentru decorarea interioară. Este cunoscut și sub numele de mușchi de cerb. Principala sa diferență este structura sa pufoasă și voluminoasă. Mușchiul este extras în principal în Norvegia, cultivându-l în ferme speciale. Acest material are o serie de avantaje. Este moale, plăcut la atingere, elastic, absoarbe cu ușurință mirosurile neplăcute și suferă refacere. Dezavantajele includ faptul că, cu îngrijire necorespunzătoare, se usucă rapid și se sfărâmă.

Kochkovy

După cum sugerează și numele, acest mușchi are o structură hummocky convexă. Este folosit pentru a crea compoziții volumetrice... Aderă perfect la suprafață și se pretează bine pentru formarea picturilor în relief. Principalul dezavantaj al mușchiului hummock este costul său ridicat. De aceea nu este folosit atât de des pentru decorarea interioară.

Pentru decorul camerelor, puteți folosi fie un tip de mușchi, fie mai multe deodată.

Cum să o repar?

Există două modalități principale de a instala mușchi stabilizat. În primul rând, poate fi montat direct pe perete. În acest caz, o calitate superioară topitură la cald... Pentru ca mușchiul să fie fixat ferm pe perete, trebuie ținut doar câteva secunde. Dezavantajul evident al acestei metode este că adezivul este un material toxic. În plus, o astfel de compoziție strică structura peretelui.

Prin urmare, hotărând să faceți reparații în cameră și să scăpați de panou, va trebui să faceți restaurarea pereților.

În al doilea rând, puteți fixa mușchiul pe panouri speciale de placaj.... În acest caz, peretele va rămâne intact. Poza va fi tot la fel de bună. Nu este dificil să lipiți singur mușchiul pe panou și apoi să atașați panoul de perete cu dibluri.

Cum să ai grijă de mușchi?

Pentru ca produsele din mușchi stabilizat să reziste cât mai mult posibil, acestea trebuie să fie bine îngrijite. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați reguli simple.

 • În primul rând, merită să ne amintim că acest material frică de umiditate ridicată. Prin urmare, în mod categoric nu poate fi udat sau pulverizat dintr-o sticlă de pulverizare. De asemenea, nu amplasați piese decorative decorate cu mușchi stabilizat în încăperi în care nivelul de umiditate depășește 70%.
 • Mușchiul stabilizat este potrivit doar pentru decorarea unei case sau a unui apartament din interior... Nu poate fi folosit în aer liber; acolo nu va rezista nici măcar câteva săptămâni. Pentru decorul camerei de exterior, merită să luați alte materiale.
 • Trebuie să aveți grijă de mușchi.... În niciun caz nu trebuie să ștergeți panoul cu o cârpă sau un șervețel umed. De asemenea, este interzisă utilizarea substanțelor chimice. Ele pot deteriora semnificativ materialul natural.
 • Moss nu are nevoie de procesare suplimentară... Nu trebuie udat sau fertilizat - ia toate substanțele necesare direct din aer. În plus, deoarece este de fapt în modul de repaus, nu trebuie să fie întrerupt.
 • Pe lângă umiditate, acest material decorativ se teme și de temperaturile ridicate.... Într-o cameră uscată și fierbinte, produsele realizate din acest material își vor pierde elasticitatea. Nu depozitați bijuterii lângă aparate precum ventilatoare, hote, încălzitoare sau baterii. Îi poți reda textura moale stropind-o ușor cu apă amestecată cu puțină glicerină.
 • Dacă modelul de mușchi a fost deteriorat și unele dintre părțile sale s-au prăbușit, situația poate fi corectată cu ușurință. Este suficient să înlocuiți pur și simplu aceste piese cu altele noi. În același timp, imaginea va rămâne aceeași atractivă.

Dacă urmați aceste reguli simple, mușchiul stabilizat își poate păstra atractivitatea și aroma naturală timp de peste zece ani.

Cu ce ​​picteaza?

Inițial, mușchiul stabilizat este destul de nedescris la culoare. Prin urmare, pentru a o face mai frumoasă, meșterii cărora le place să lucreze cu acest material îl pictează suplimentar.Acest lucru vă permite să faceți imagini și panouri mai variate. De regulă, mușchiul este vopsit în diferite nuanțe de verde.

În cazul în care culoarea materialului ar trebui să fie mai delicată și acuarelă, trebuie ușurează în avans... De asemenea, puteți da mușchiului o culoare mai strălucitoare înainte de a-l stabiliza. Materialul poate fi orice vă place, fie el portocaliu sau mov. Punctul important este că după stabilizare culoarea nu se va pierde și mușchiul nu va deveni maro.

Aplicare în diferite încăperi

Elementele de fitodesign pot fi utilizate în diferite încăperi.

Bucătărie

Foarte des, în bucătărie este folosit un panou verde elegant. Există mai multe opțiuni pentru locația sa:

 • pe un șorț de bucătărie, dar această opțiune este permisă numai dacă nu există o plită în apropiere, altfel mușchiul se va usca foarte repede și va începe să cadă;
 • în zona de luat masa de lângă masă și alte mobilier;
 • lângă ferestrele din ghivecele originale.

Sufragerie

Elementele decorative din mușchi conservat sunt adesea folosite și în camera principală. Cele mai populare idei pentru această cameră sunt destul de ușor de transpus în realitate.

 • O modalitate obișnuită de a decora camerele este utilizarea fitopereților din acest material natural. De regulă, peretele este fie lipit cu mușchi, fie imagini sau panouri, care sunt finisate cu el, sunt atașate de el.
 • De asemenea, puteți decora camera folosind panou... În acest caz, baza verde de mușchi stabilizat este decorată suplimentar cu alte plante. De asemenea, panoul poate servi ca bază pentru elemente decorative precum ceasuri, fotografii înrămate.
 • În plus, folosind mușchi, puteți decora nu numai pereții sau panourile din lemn. Acest material natural poate fi fixat pe ușă, decora cu el un abajur de lampadare sau o măsuță de cafea. Acest tip de finisaj merge bine într-o cameră cu materiale precum lemnul, materialul natural și piatra.

Într-o cameră amenajată în acest fel va fi confortabil să vă relaxați în orice companie.

Baie

Dacă există o ventilație bună în baie sau toaletă, atunci va exista și un loc pentru decorațiuni originale din muşchi. Poti decora cu acest material spatiul de langa cada, chiuveta sau oglinda. Rezultatul este o soluție stilistică foarte neobișnuită, care poate surprinde toți oaspeții.

Decorul într-un vas luminos de designer pe balcon sau verandă va arăta grozav.

Rezumând, putem spune asta creșterea mușchilor și utilizarea lui în decorul interior este o tendință grozavă care doar va câștiga popularitate în timp. Prin urmare, merită să acordați atenție nu numai iubitorilor de stil ecologic, ci și celor care sunt în general interesați de moduri neobișnuite de a decora camerele.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila