Mușchi în interior

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Design perete interior
 3. Mușchiul ca element de decor
 4. Reguli de îngrijire
 5. Opțiuni interioare cu mușchi stabilizat

Astăzi, utilizarea materialelor naturale în designul interior, inclusiv mușchi, este foarte populară. De regulă, în acest scop, se folosește fie mușchi viu, fie stabilizat, adică conservat.

Avantaje și dezavantaje

Deoarece este destul de dificil să aveți grijă de mușchiul viu în interior, designerii în munca lor aleg cel mai adesea o plantă stabilizată, al cărei lichid este înlocuit cu o soluție specială pe bază de glicerină.

Elementul decorativ poate fi creat din lichen de ren, sphagnum, mușchi de stejar, sau unul care are tulpini sau vilozități.

Un astfel de element natural este absolut sigur pentru sănătatea locuitorilor apartamentului. Este ecologic și non-alergenic. Conservarea efectuată corect îl privează și de mirosul său specific, iar datorită „înghețului” nu trebuie să se teamă de apariția muschilor și a insectelor.

O plantă stabilizată este latentă și, prin urmare, nu putrezește, nu se descompune sau nu se usucă. Aceasta înseamnă că elementul decorativ poate încânta ochiul timp de aproximativ 10 ani. În tot acest timp, mușchiul va păstra o nuanță de verde strălucitor, fără să se îngălbenească sau să se întunece, dar dacă se dorește, planta poate fi vopsită în orice culoare.

Culturile conservate nu trebuie udate și, fiind versatile, pot fi folosite pentru a decora orice cameră. Dezavantajul relativ al acestui material poate fi numit costul său ridicat, deoarece va trebui să plătiți pentru conservare.

Mușchiul viu, așa cum s-a menționat mai sus, necesită îngrijire destul de complicată și nu diferă în ceea ce privește durata de funcționare, dar un astfel de element decorativ nu costă aproape nimic - este suficient să găsiți o denivelare potrivită în pădure și să o aduceți acasă.

Design perete interior

Cel mai adesea, mușchiul stabilizat este folosit pentru a decora suprafețele, sau mai degrabă, pereții. Panourile verzi pot fi plasate într-o zonă ca accent sau pot fi folosite pentru a decora câteva verticale adiacente. Variante neobișnuite se obțin atunci când verdeața stabilizată nu formează o pânză integrală, ci alternează cu denivelări, ramuri, pietre, bucăți de lemn și alte materiale naturale.

Din nou, suprafața poate fi umplută complet cu mușchi sau puteți așeza inscripții, desene și modele cu ea. În dormitor, va fi potrivit să folosiți dungi verticale sau orizontale de mușchi. O astfel de soluție nu numai că va reînvia spațiul, ci și îl va mări vizual. În plus, se obișnuiește în cameră să se decoreze peretele din capul patului cu verdeață.

În baie, materialul va arăta bine sub forma unui panou independent, situat departe de lovirea directă a picăturilor, sau ca cadru pentru oglinzi. Pentru a preveni ca camera să devină ca o mlaștină, cantitatea de plantă folosită trebuie echilibrată. Apropo, este important să nu vă îndrăgostiți de trucurile neprofesioniștilor care sugerează adăugarea unui covor de mușchi stabilizat în cameră. Acest material este foarte delicat și se prăbușește ușor dacă apăsați pe el cu picioarele ude.

Bucătăria este o zonă în care suprafețele suferă adesea de stropi de lichide, grăsime și alimente și, prin urmare, nu este în întregime rezonabil să așezi o pânză verde în ea de la podea până la tavan. Dar o idee interesantă ar fi să desenezi un mic desen cu un amestec special pe orice suprafață uscată și aspră. Ideea se va realiza combinând câteva pumni de mușchi, 2 pahare de chefir și aceeași cantitate de apă, o jumătate de linguriță de zahăr granulat și sirop de porumb. Planta spălată se amestecă cu primele trei ingrediente, apoi se adaugă sirop de porumb până când ajunge la o consistență care seamănă cu o vopsea în ulei.

În camera de zi, materialul este potrivit pentru decorarea unui perete de accent. Ambele straturi neclare care seamănă cu un gazon și o combinație de texturi diferite cu stropi de iederă, ferigă și flori uscate vor arăta grozav.

Dacă doriți să adăugați volum compoziției, ar trebui să utilizați umflături stabilizate.

Mușchiul ca element de decor

Fără a risca ecologizarea completă a peretelui, te poți limita la elemente decorative de mușchi.

Tablouri și panouri

O pânză verde luxoasă devine punctul culminant al oricărei încăperi. O poză sau un panou poate fi înrămat (pătrat obișnuit sau ca un fagure) sau lăsat fără el. De regulă, straturile sunt luate ca bază a compoziției, la care se adaugă fragmente de ren de ren, cocoașe, tăieturi de lemn, pietre sau bucăți de scoarță.

Vopsind mușchiul în diferite culori, este ușor să obțineți o compoziție originală. Designerii recomandă să alegeți o nuanță de accent și să păstrați restul într-un interval redus. Imaginile asamblate din mai multe module par curioase.

Dacă ai verdeață stabilizată, poți să faci singur pictura. Pentru a proiecta o foaie standard A4 de plastic sau polistiren, 100 de grame de materii prime sunt de obicei suficiente. Bucățile de mușchi sunt lipite cu lipici PVA impermeabil. Puteți, de asemenea, să pictați sau să cumpărați un tablou obișnuit și apoi să transformați coroanele copacilor, câmpurilor, dealurilor și a altor elemente potrivite în volum.

În acvariu

În mod neașteptat, dar cu stil arată mușchi stabilizat, plasat într-un acvariu uscat, cu iluminare slabă. Din material se va dovedi a crea compoziții voluminoase - de exemplu, un peisaj rural cu un pârâu, pădure și câmpuri.

În mobilă

Mobilierul, pentru decorarea căruia se alege mușchi, nu diferă în ceea ce privește caracterul practic, dar arată foarte impresionant. De exemplu, Intercalate cu lichen de ren poate fi folosit pentru tratarea cotierelor scaunelor sau măsuțelor de cafea, a căror suprafață este protejată de sticlă.

Ceas

Ceasurile Moss sunt de asemenea populare. De fapt, arată ca o pictură ecologică mare, dar cu un mecanism de ceas: mâini și cadran. Un astfel de dispozitiv funcționează pe baterii și poate avea o formă diferită - un cerc, un pătrat, o inimă sau un semi-oval. Dacă se dorește, compoziția de verdeață conservată poate fi închisă într-un cadru de lemn.

Merită să adăugați asta un astfel de ceas este destul de ușor de făcut singur. Mai întâi, se formează o bază cu forma dorită din plastic sau lemn, apoi se montează pe ea un mecanism cu săgeți. Bucățile de mușchi sunt fixate pe suprafață cu lipici PVA.

Este și mai ușor să cumpărați un ceas obișnuit și să-l lipiți cu mușchi de ren stabilizat.

Scriere

Plantele sunt, de asemenea, potrivite pentru formarea de inscripții volumetrice scurte.

Pentru a face singur un element decorativ, puteți pregăti o bază și apoi acoperiți-o cu bucăți verzi de o dimensiune adecvată folosind bandă dublu.

Există, de asemenea, o opțiune mai complexă:

 • mai întâi se amestecă într-un blender trei pumni de mușchi, un pahar de chefir, 2 linguri de hidrogel înmuiat și câteva lingurițe de zahăr granulat;
 • apoi se înmoaie o pensulă în compoziție, iar pasta se distribuie bine peste schiță.

Reguli de îngrijire

Deoarece experții recomandă utilizarea mușchiului stabilizat în interior, vom vorbi despre îngrijirea acestui soi.

 • Alegerea corectă a locației elementului în apartament joacă un rol important. Mușchiul reacționează slab la temperaturi scăzute și, de asemenea, nu tolerează lumina directă a soarelui.
 • Nu poate fi udat, pulverizat și hrănit, dar îi place umiditatea ridicată - un panou verde se va „simți” bine chiar și în baie.Apropo, umiditatea ideală este de aproximativ 40-70%.
 • Dacă iarna aerul se usucă în apartament din cauza bateriilor care funcționează, atunci ar trebui să vă gândiți la un umidificator.
 • Decorul natural nu atrage de obicei praful, dar dacă apare, atunci va fi suficient să tratați suprafața cu o mătură cu fibre moi.

Opțiuni interioare cu mușchi stabilizat

Dacă nu ar fi panoul verde de pe perete, livingul în alb ar părea foarte plictisitor. Compoziția de o dimensiune destul de mare este închisă într-un cadru alb laconic și iluminată de mai multe lămpi. Mușchiul în sine de pe panou este combinat cu alte elemente naturale. O canapea clasică albă ca zăpada, pereții deschisi și detaliile interioare de culoare gri deschis devin fundalul perfect pentru un element decorativ neobișnuit.

Panoul modular situat la capul patului arată foarte avantajos. Compoziția este asamblată din 9 pătrate verzi în rame de lemn, dispuse în rânduri de câte 3. Panoul este ecoul covorului verde strălucitor și al altor elemente decorative. Lambriurile din lemn de pe pereți în combinație cu mușchi creează o atmosferă confortabilă de „pădure” în cameră.

Sufrageria austeră în tonuri de negru și gri va străluci cu culori noi dacă așezați în ea o măsuță de cafea cu vegetație sub sticlă. Îmbinându-se cu succes cu o parte din decorul existent, acest articol conferă încăperii o viață.

O alta optiune interesanta ar fi adaugarea unui perete de muschi in dormitorul de langa pat. Această soluție face posibilă delimitarea vizuală a camerei și crearea unei zone separate. Un fotoliu galben confortabil lângă el, câteva corpuri de iluminat și o consolă din lemn sugerează că acesta este un loc pentru lectură.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila