Ce sunt căștile cu vid și cum să le alegi?

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Prezentare generală a speciilor
 4. Tipuri de duze
 5. Evaluarea celor mai bune modele
 6. Criterii de alegere
 7. Cum să-l porți corect?
 8. Ce ar trebui să fac dacă căștile îmi cad din urechi?
 9. Caracteristici de îngrijire

Căștile sunt o invenție foarte comodă și utilă, poți asculta muzică cu voce tare fără a deranja pe nimeni. Printre selecția uriașă, modelele de aspiratoare sunt foarte populare astăzi și vom vorbi despre ele.

Ce este?

Căștile cu vid diferă de cele convenționale prin faptul că sunt introduse în canalul urechii. Garnitura din silicon asigură un vid și ajută la obținerea etanșeității necesare fără a provoca neplăceri utilizatorului. Acestea sunt un fel de gaguri simple. Arată elegant și îngrijit.

Datorită acestei soluții, a fost posibil să se obțină o izolare fonică excelentă și o puritate fonică. La urma urmei, atunci când utilizatorul pune căștile în ureche, se dovedește că sunetul din difuzor ajunge direct la membrane printr-un canal care este izolat în mod fiabil de vibrațiile externe. La început, această tehnologie a fost inventată special pentru muzicienii care ar trebui să cânte pe scenă.

În general, căștile cu vid sunt alegerea adevăraților iubitori de muzică care doresc să se bucure de muzică de înaltă calitate fără a plăti în exces.

Avantaje și dezavantaje

Modelele in-channel au atât avantaje, cât și dezavantaje, care merită cu siguranță menționate. Dintre pro:

 • dimensiuni și greutate reduse;
 • un număr mare de modele;
 • sunet de înaltă calitate;
 • versatilitate.

Nu ai nevoie de mult spațiu pentru a purta aceste căști cu tine, ele pot fi puse într-un buzunar mic de la piept. La vânzare există nu numai modele cu fir, ci și fără fir, care sunt considerate una dintre cele mai convenabile opțiuni.

Căștile cu vid au un conector standard, astfel încât pot fi conectate cu ușurință la un player, telefon, computer și chiar la un radio.

În ceea ce privește deficiențele, acestea sunt:

 • Dăunător pentru auz, deoarece utilizarea pe termen lung poate cauza probleme;
 • o bună izolare fonică crește riscul de a fi afară;
 • dacă dimensiunea căștilor nu este potrivită, provoacă disconfort;
 • costul poate fi mare.

Prezentare generală a speciilor

Căștile cu vid pot fi canalizate, cu microfon, sau chiar cu bas. Există și altele scumpe profesionale. În ciuda acestei diversități, ele pot fi clasificate în două grupuri mari.

Cablat

Cele mai comune modele. Am primit acest nume datorită firului prin care se realizează conexiunea la dispozitiv.

Fără fir

Această specie are propria sa clasificare:

 • Bluetooth;
 • cu comunicare radio;
 • cu port infrarosu.

Nu există cabluri în astfel de modele.

Tipuri de duze

Atașamentele pot fi universale și dependente de dimensiune. Primele au proeminențe speciale prin care se poate regla imersiunea în ureche. Acestea din urmă sunt vândute după mărime, astfel încât utilizatorul are posibilitatea de a alege varianta cea mai potrivită.

De asemenea, duzele sunt fabricate din diferite materiale:

 • acril;
 • spumos;
 • silicon.

Modelele acrilice provoacă disconfort cel mai mult, deoarece pun mai multă presiune asupra canalului urechii. Duzele de spumă oferă o etanșare bună, sunt moi și plăcute, dar se sfărâmă rapid.

O opțiune ieftină și convenabilă este modelele din silicon, cu toate acestea, în comparație cu spuma, calitatea sunetului este mai proastă.

Evaluarea celor mai bune modele

Căștile cu vid de înaltă calitate și ieftine nu sunt neobișnuite astăzi.La vânzare de la producători cunoscuți și începători există opțiuni cu o carcasă și fără ea pe fir. Dispozitivele albe sunt foarte populare. În topul celor mai populare modele, nu doar căști de încredere, de buget, testate de utilizator, ci și cele scumpe. În ceea ce privește calitatea construcției și materialele, toate diferă unele de altele, iar alegerea este întotdeauna la latitudinea utilizatorului.

Sony MDR-EX450

Modelul are o gamă largă de frecvențe, reproduce bine basul. Construcția are un design clasic, fără elemente de fixare. Firele sunt puternice, căștile în sine sunt într-o carcasă metalică, ceea ce ajută la menținerea integrității acestora pentru o perioadă lungă de timp. Modelul este universal, ideal pentru a asculta muzica pe tableta, smartphone sau player. Unii utilizatori au observat lipsa controlului volumului.

Sennheiser CX 300-II

Producătorul este cunoscut pentru realizarea de modele de tip studio, însă versiunea sa cu vid nu este mai puțin bună. Designul este simplu și dispozitivul este deosebit de sensibil, dar gama de frecvență este slabă. Acest lucru poate fi observat doar atunci când setul cu cască este conectat la un echipament de înaltă calitate. Dintre minusuri, merită remarcat un fir nu foarte puternic care se uzează rapid.

Panasonic RP-HJE125

Acestea sunt căști excelente și ieftine pentru telefonul sau tableta dvs. Desigur, pentru acești bani, utilizatorul nu va primi un sunet de foarte înaltă calitate. Cu toate acestea, dispozitivul are un design simplu și o gamă de frecvență standard, care garantează un bas puternic. După cum arată practica, acesta este un set cu cască durabil. Căștile sunt destul de confortabile și vin într-o gamă largă de culori. Din minusuri - un fir subțire.

Sony WF-1000XM3

Vreau să spun multe despre aceste căști. Acest model este destul de greu (8,5 g fiecare) datorita formei sale. În comparație, AirPods Pro cântăresc 5,4 grame fiecare. Disponibil în alb și negru. Sigla și ornamentele microfonului sunt realizate din sârmă frumoasă de cupru. Par mult mai scumpe chiar și decât Apple.

În față există un panou de control tactil. Căștile sunt foarte sensibile, se aprind chiar și de la impactul unei șuvițe de păr. Suprafața este lucioasă și amprentele sunt vizibile la iluminare.

Deoarece căștile sunt destul de grele, este important să alegeți dimensiunea căștilor și să găsiți poziția optimă în ureche, altfel căștile vor cădea. Setul include patru perechi de silicon și trei perechi de opțiuni de spumă.

Ca și alte modele din această clasă, există o carcasă de încărcare. Este realizat din plastic și este format din două părți. Vopseaua se va desprinde rapid, mai ales dacă purtați dispozitivul într-o geantă cu chei.

SoundMagic ST30

Aceste căști sunt rezistente la apă, transpirație și praf. Bateria de 200 mAh împreună cu tehnologia Bluetooth 4.2, care consumă mai puțină energie, oferă 10 ore de redare a muzicii sau 8 ore de convorbire. Cablul de cupru fara oxigen este conceput pentru sunet Hi-Fi, telecomanda cu microfon este compatibila cu Apple si Android, iar piesele metalice sunt acoperite cu o fibra speciala rezistenta la rupere.

Criterii de alegere

Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este dacă să cumpărați o opțiune cu fir sau fără fir. Pentru un telefon, poti alege si un model mai ieftin cu fir, pentru un computer, unul wireless este mai bun. Tipul de duză joacă, de asemenea, un rol important, căștile puternice cu sunet clar vin de obicei cu o duză de spumă. Sunt perfecte pentru muzica.

În ceea ce privește vârfurile din silicon, aceasta nu este doar o opțiune bugetară, ci și nu complet practică. Datorită formei lor, căștile cu vid fără duză devin complet inutile și este foarte ușor să pierzi siliconul. Prin urmare, este foarte important să aveți un set de atașamente suplimentare pentru înlocuire. Forma urechii este individuală pentru fiecare persoană, se poate întâmpla ca modelul standard din silicon să nu se potrivească, așa că producătorii buni încearcă să furnizeze căștilor lor două seturi de căști.

Modelele de aspiratoare diferă în ceea ce privește adâncimea de potrivire în ureche. Mulți se tem să cumpere prea impresionante ca mărime, deoarece imediat apare întrebarea: „Cum le pot introduce în ureche?” Sau pur și simplu se tem că plasarea difuzoarelor prea aproape va afecta negativ membrana. De fapt, dimpotrivă - cu cât căștile sunt mai mari, cu atât volumul este mai mare atunci când ascultați muzică, iar cele deep-set asigură o izolare fonică mai bună și vă permit să nu creșteți volumul în locuri zgomotoase.

Atunci când alegeți un model, designul și ergonomia nu sunt pe ultimul loc. În acest caz, dimensiunea nu afectează calitatea. În acest sens, este posibil să alegeți un set cu cască de o asemenea dimensiune încât, chiar și în timp ce ascultați muzică, puteți purta în siguranță o pălărie.

Atunci când alegeți o opțiune cu fir, este mai bine să acordați atenție lungimii cablului. Ar trebui să fie suficient să vă conectați la telefon și să-l puneți în buzunar. În acest fel, daunele pot fi minimizate.

În ceea ce privește prețul, mărfurile mărcilor cunoscute nu sunt ieftine, dar calitatea unor astfel de modele este mult mai mare. Se manifestă în orice: în materialele folosite, în montaj, în calitatea sunetului.

Cu cât intervalul de frecvență este mai larg, cu atât mai bine. Puteți pune o întrebare corectă: „De ce să plătiți în plus pentru acele frecvențe pe care urechea umană nu le poate auzi?” Acest lucru este valabil mai ales dacă cumpărătorul este interesat să aleagă căști pentru telefon.

Vă rugăm să rețineți că aparatele noastre auditive pot gestiona frecvențe între 20 Hz și 20 kHz. Doar că mulți oameni nu aud nimic după 15. În același timp, pe ambalajul căștilor de la producători deosebit de insidioși, se poate observa că dispozitivele lor sunt capabile să reproducă chiar și 40 și 50 kHz! Dar nu totul este atât de simplu.

S-a dovedit deja că muzica clasică este percepută nu numai prin urechi, ci și prin întregul corp, deoarece astfel de sunete afectează chiar și oasele. Și există ceva adevăr în această afirmație. Deci, dacă căștile pot reproduce frecvențe pe care o persoană nu le poate auzi, nu este un lucru rău.

De asemenea, rețineți că volumul sunetului corespunde unui parametru numit sensibilitate. La aceeași putere, căștile cu vid mai sensibile vor suna mai tare.

Rezultatul optim pentru acest parametru este 95-100 dB. Nu este nevoie de mai mult pentru un iubitor de muzică.

Gradul de stabilitate este un parametru care nu este mai puțin important. Dacă sunteți interesat să alegeți căști pentru computer, puteți fi atenți la valorile ridicate ale acestui parametru. Foarte des, acest tip de tehnică poate funcționa normal doar cu microfoane la care impedanța nu depășește 32 ohmi. Totuși, dacă conectăm un microfon de 300 ohmi la player, acesta va suna în continuare, dar nu prea tare.

Distorsiunea armonică - acest parametru arată direct calitatea sunetului căștilor cu vid. Dacă doriți să ascultați muzică cu fidelitate ridicată, alegeți un produs cu o rată de distorsiune mai mică de 0,5%. Daca aceasta cifra depaseste 1%, se poate considera ca produsul nu este de o calitate foarte buna.

Cum să-l porți corect?

Durata de viață a căștilor cu vid, confortul și calitatea sunetului depind și de cât de corect le introduce utilizatorul în urechi. Există mai multe reguli despre cum să puneți corect dispozitivul:

 • căștile sunt introduse ușor în canalul urechii și împinse cu un deget;
 • lobul trebuie să fie ușor tras;
 • când dispozitivul încetează să intre în ureche, lobul este eliberat.

Important! Dacă există durere, înseamnă că căștile au fost introduse prea mult în ureche, trebuie să le mutați puțin înapoi la ieșire.

Există o listă de recomandări utile utilizatorului:

 • duzele trebuie schimbate periodic - chiar dacă le curățați constant, în timp se murdăresc;
 • când apare disconfort, trebuie să schimbați duza sau chiar să schimbați dispozitivul;
 • Numai o singură persoană ar trebui să folosească căștile.

Ce ar trebui să fac dacă căștile îmi cad din urechi?

De asemenea, se întâmplă ca căștile cu vid achiziționate să cadă pur și simplu și să nu rămână în urechi. Există mai multe trucuri de viață care vor rezolva această problemă:

 • firul de pe căști trebuie să fie întotdeauna sus;
 • un cordon lung este adesea motivul pentru care dispozitivul poate cădea din urechi, în acest caz cel mai bine este să folosiți o agrafă specială;
 • când firul este aruncat peste ceafă, se ține mai bine;
 • din când în când este necesară schimbarea duzelor, care se uzează, își pierd forma.

Caracteristici de îngrijire

Îngrijirea căștilor cu vid este simplă, trebuie să le ștergeți cu o soluție specială și să procedați după cum urmează:

 • amestecați 5 ml de alcool și apă;
 • partea care este introdusă în urechi este scufundată în soluție timp de câteva minute;
 • scoateți dispozitivul din soluție, ștergeți-l cu un șervețel uscat;
 • se va putea folosi căștile numai după 2 ore.

Peroxidul de hidrogen este adesea folosit în locul alcoolului. Căștile sunt înmuiate în acest amestec timp de 15 minute. Este foarte ușor să curățați dispozitivul cu un tampon de vată sau cu o scobitoare cu vată de răni, care sunt umezite în prealabil într-o soluție. Trebuie avut grijă să nu deteriorați plasa.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila