Cum să coasi un fermoar într-o față de pernă?

Conţinut
 1. Metode de prindere cu blocare
 2. Instrumentele și materialele necesare
 3. Progres
 4. Sfaturi utile

Feta de perna este un element indispensabil de protectie a pernei, care este prezent in orice set de lenjerie de pat. Această parte a setului de pat poate spune o mulțime de informații interesante despre proprietarul său. De exemplu, despre stilul preferat. În funcție de starea feței de pernă, se poate presupune ce fel de viață duce proprietarul acesteia, cât de des este acasă, dacă este un bun proprietar.

Un fapt foarte interesant este starea materialului. Fețele de pernă care și-au pierdut prezentarea sunt mai des folosite pentru dormit, deoarece materialul devine moale și flexibil în urma spălării frecvente.

Pe lângă fețele de pernă de dormit, țesăturile decorate pentru perne decorative au devenit destul de populare. Particularitatea lor constă în prezența unui fermoar pentru fixare.

  Gospodinele moderne încearcă să se îndepărteze de obiceiul de a cumpăra bunuri similare în magazin și din ce în ce mai mulți preferă să facă o față de pernă cu propriile mâini, alegând un model armonios de material pentru interiorul camerei.

  Metode de prindere cu blocare

  Înainte de a începe munca principală, trebuie să vă familiarizați în detaliu cu procesul de coasere a unei fete de pernă. Înțelegeți ce materiale să folosiți. Înțelegeți nuanțele și complexitățile selecției de țesături, alegeți fermoarul potrivit. Apoi trebuie să decideți în ce parte va fi cusut încuietoarea, partea inferioară sau partea laterală.

  Pentru pernele decorative, se presupune, în general, o închidere laterală, iar pentru un element de dormit este de preferat să se facă o încuietoare cu un dispozitiv de fixare secret.

  După începerea procesului de cusut, fermoarul trebuie fixat pe material. Pentru cei care preferă să coasă manual, puteți folosi fire obișnuite pentru a fixa încuietoarea. Dar pentru mai multă încredere și putere, este mai bine să folosiți ace.

  Orice gospodină poate coase corect un fermoar secret într-o față de pernă, petrecându-și minim timpul. Dar rezultatul final va dura mult timp. Nu degeaba se spune că ceva făcut cu propriile mâini durează secole.

  Instrumentele și materialele necesare

  În viața modernă, seturile de pat cu fermoar au facilitat foarte mult munca gospodinelor. Pătura din plapumă nu alunecă afară, dar se ține strâns pe zona prezentată. Fețele de pernă cu fermoar evocă sentimente separate de comoditate și confort. Pernele rămân în formă tot timpul și nu trebuie pufnite înainte de culcare. În plus, coaserea fețelor de pernă nu este dificilă, principalul lucru este să pregătiți în mod corespunzător materialul necesar.

  • Textile. Inițial, trebuie să alegeți o culoare. De exemplu, pentru pernele decorative, trebuie să alegeți o țesătură colorată. În pătuț, respectiv, nuanțe liniștitoare. Înainte de a începe să creați, materialul textil trebuie spălat. După spălare, se va micșora și va fi mai ușor să coaseți din ea.
  • Fulger. Lungimea lacătului ar trebui să fie cu zece centimetri mai mică decât partea necesară a pernei.
  • Fire. Pentru materialul selectat, trebuie să selectați nuanțele adecvate de fir. Dacă materialul are culori strălucitoare, cea mai atrăgătoare nuanță sau neutră este cea mai bună. Pentru tonurile liniștitoare ale țesăturii, se aleg fire de potrivire.
  • Accesorii de cusut. Cea mai importantă este mașina de cusut. Nu uitați de foarfece pentru tăierea firelor și știfturi pentru fixarea fermoarului pe materialul textil.

  Progres

  Pentru a înțelege și a aprofunda în complexitatea procesului de coasere a unei fete de pernă cu o încuietoare secretă, este suficient să citiți cu atenție recomandările meșterilor experimentați.

  În instrucțiunile pentru începători, fiecare etapă a lucrării este indicată pas cu pas.

  În primul rând, trebuie să tăiați două bucăți de material pentru a reprezenta partea din față și din spate a feței de pernă. Pentru a nu risca, ar trebui să adăugați câte un centimetru și jumătate la dimensiunea pernei pe fiecare parte pentru a crea o cusătură.

  Cel mai bine este să folosiți un tăietor de cusut pentru a obține o tăietură dreaptă. Particularitatea sa constă în lama rotundă, ascuțită. Dacă nu există un astfel de instrument, se iau foarfece, iar materialul este tăiat de-a lungul liniei conturate.

  În continuare, trecem la repararea încuietorului. Fermoarul se aplică de-a lungul întregii margini a materialului. Marcajele de început și de sfârșit sunt realizate folosind un ac de siguranță. Este important să clarificați că semnele sunt plasate pe țesătură în sine; nu este nevoie să fixați încuietoarea.

  Acum puteți începe procesul de cusut. Centimetrul și jumătate alocat pentru cusătură este coborât și se face o cusătură îngrijită de la marginea țesăturii până la ac pe ambele părți. Este important ca cusătura să fie dreaptă și uniformă. Și între ace, trebuie să faceți o linie de cusătură, dar în niciun caz nu strângeți firul. După muncă, va trebui să scăpați de el, iar firul strâns va aduna materialul într-o grămadă, care poate dura mult timp pentru a se desfășura. În plus, materialul în sine va avea de suferit.

  Cusătura realizată trebuie călcată deschisă, apoi puneți un fermoar pe ea. Este important să rețineți că, în acest caz, lacătul trebuie să se afle cu fața în jos. Fixarea se face cu ace, apoi intră în joc mașina de cusut.

  Când așezați fulgerul la locul potrivit, ar trebui să utilizați un picior special, care este prezent în proiectarea mașinilor de cusut moderne. Capetele fermoarului trebuie cusute. Este important de reținut că firul trebuie să fie cât mai aproape de dinții broaștei. Acest factor afectează posibilitatea de a utiliza o față de pernă gata făcută pentru perne cu orice umplutură, fără goluri și pliuri nu vor strica aspectul.

  După ce a ajuns la închiderea în sine, nu va funcționa să coaseți o linie dreaptă. Pentru a trece prin această etapă a muncii, trebuie să fii foarte atent. Piciorul mașinii de cusut va trebui să fie ușor ridicat, încuietoarea va fi desfăcută, câinele va fi dus în direcția cusăturilor finite, piciorul va trebui coborât cu grijă și cusătura va continua. Acțiuni identice vor trebui făcute pe cealaltă parte.

  Cusătura care a fost făcută la început între ace trebuie îndepărtată. Firul trebuie scos cu atenție din material, pentru a nu strânge cusătura. Pentru comoditate, fermoarul trebuie să fie deschis la cel puțin două treimi.

  Deci, fermoarul ascuns este deja cusut în viitoarea fată de pernă. Rămâne doar să conectați marginile țesăturii. Pe fiecare parte se face o indentație de un centimetru și jumătate și se fixează cu știfturi. După ce a depășit distanța principală cu o mașină de cusut, este necesar să se determine care ar trebui să fie „urechile”. Pentru un unghi drept, este suficient să țineți mașina până la capăt, apoi să tăiați partea inutilă a firului. Dacă vârfurile pernei ar trebui să fie sub formă de „urechi”, va trebui să lucrați puțin. Când lungimea principală a țesăturii se termină, trebuie să desfaceți materialul la patruzeci și cinci de grade și să trasați o linie diagonală. Resturile de fire sunt îndepărtate cu foarfece.

  Ultimul pas este calmarea. Constă în supraturnarea marginilor feței de pernă finisate. Principalul lucru este să nu uitați să instalați o duză specială pe mașină, altfel va trebui să corectați eroarea, ceea ce va petrece o perioadă nedeterminată de timp.

  Această clasă de master a arătat că realizarea unei fete de pernă cu o încuietoare secretă cu propriile mâini nu este dificilă. Mai ales dacă ai o mașină de cusut. Cei cărora le place să coasă mai mult cu mâinile vor trebui să aloce mult mai mult timp pentru a obține rezultatul final.

  Sfaturi utile

  Pentru ca coaserea feței de pernă să nu pună gospodina în stupoare, iar rezultatul final depășește toate așteptările, este necesar să urmați câteva sfaturi împărtășite de meșteri experimentați.

  • Începătorii în cusut vor trebui să folosească un model pentru prima dată. Datorită unui model de modele cu dimensiunile necesare, va fi posibilă pregătirea cu precizie a materialului.
  • Atunci când alegeți un fermoar, amintiți-vă că sistemele de blocare metalice sunt inacceptabile în acest caz. Doar modele din plastic sau plastic. De asemenea, este important să acordați atenție dinților închizătoarei. Nu trebuie să fie prea moi, altfel, după mai multe mișcări cu câinele, cuișoarele se pot rupe.
  • Toate cusăturile trebuie să fie drepte. Partea din față a feței de pernă depinde de aceasta. Puțin abătută din direcția dreaptă, fata de pernă va căpăta un aspect curbat.
  • Înainte de a merge de-a lungul cusăturii cu o mașină de cusut, trebuie să fixați marginile pliate cu știfturi sau să fixați cu fir liber.
  • Măsurați materialul pregătit de mai multe ori înainte de a tăia materialul. Cunoscând lungimea exactă a pernei, se adaugă câte un centimetru și jumătate pe fiecare parte. Această piesă este pentru cusătură.
  • Când coaseți o pernă decorativă, este important să rețineți că baza este făcută mai întâi. Adică, fata de pernă în sine este în curs de pregătire. După aceea, pe el sunt cusute elemente decorative suplimentare.
  • Dacă țesătura selectată a pernei decorative are un model special, atunci gazda va trebui să muncească din greu. Mai ales când imaginea trebuie să fie în centru. Va trebui să faceți un calcul ultra-precis și abia apoi să începeți procesarea țesăturii.
  • Destul de des, ace de siguranță sunt folosite pentru a fixa materialul. Sunt foarte subțiri și nu interferează cu piciorul mașinii de cusut. Dar pentru confortul gazdei, cel mai bine este să le fixați nu într-o linie dreaptă de cusătură, ci perpendicular. Apoi este mai ușor să le îndepărtați din materialul cusut.

  Pentru cum să coaseți un fermoar într-o față de pernă, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila