Nișe în interiorul bucătăriilor

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Aspect
 3. Vizualizări
 4. La ce il poti folosi?
 5. Cum să se înregistreze?

Mulți proprietari de apartamente și case creează nișe în interioarele bucătăriilor lor. Această soluție are multe avantaje, contribuie la organizarea rațională a spațiului.

Ce este?

Atunci când creați o nișă în interiorul bucătăriei, este important să respectați cerințele BTI, standardele de design. Dacă acest lucru nu se face, va trebui să plătiți o amendă mare. Toate reamenajările trebuie să fie consecvente.

O nișă este o adâncitură care este lipsită de partiții monolitice care o separă de alte încăperi. O bucătărie de nișă poate fi amenajată în orice cameră, de exemplu, în camera de zi sau pe hol.

Înainte de a aborda amenajarea unei nișe în zona bucătăriei, gândiți-vă la toate elementele de design, planificați amenajarea mobilierului. In aceasta etapa este de preferat sa apelezi la sfaturile profesionistilor din domeniul amenajarilor interioare si renovarii interioare. Dacă nu te gândești corect la design, nișa se va transforma dintr-un decor într-un „pată”.

În căsuțele de la țară, o adâncitură în perete, spațiul de sub scări, devine un loc ideal pentru amenajarea unui „cache”.

Instalarea de iluminare suplimentară, utilizarea draperiilor va crea iluzia unei deschideri suplimentare de fereastră. Aceasta este o soluție excelentă pentru interioare clasice. Aveți grijă când creați iluminare din spate, mai ales dacă pereții din bucătărie sunt vopsiți într-o culoare deschisă. Utilizarea excesivă a reflectoarelor poate fi plină de faptul că bucătăria va semăna cu un brad de „Crăciun”, va trebui să uitați de confort și confort.

Avantajele unei bucătării de nișă includ următorii factori.

 1. Creșterea vizuală a spațiului, economisind spațiu util, ceea ce este deosebit de important pentru apartamentele mici.
 2. Mirosul de gătit nu se va răspândi în întreaga cameră.
 3. O soluție modernă care contribuie la crearea unui design original.

Contra sunt după cum urmează:

 • posibile dificultăți cu transferul comunicațiilor;
 • necesitatea de a obține autorizații pentru transformări în autoritățile competente, este nevoie de multe ori de mult timp pentru aprobare.

Dacă zona bucătăriei este mutată mai adânc în locuință, suprafața de lucru va fi tăiată de lumina naturală. În acest caz, va fi necesar să se creeze iluminare suplimentară.

În conformitate cu reglementările sanitare, cu siguranță razele soarelui trebuie să pătrundă în zona bucătăriei.

Aspect

Nișele din bucătărie dintr-o casă cu panouri devin din ce în ce mai frecvente. Cel mai adesea sunt realizate în perete, dar sunt posibile alte opțiuni.

O nișă încorporată într-un apartament din bucătărie este practică și convenabilă dacă este proiectată corect. Atunci când determinați dimensiunea „cache-ului”, asigurați-vă că țineți cont de zona camerei.

Practic nu există apartamente cu aspectul original, în care zona de bucătărie să nu prevadă ferestre. Acest rezultat poate fi atins prin reamenajare.

De obicei, o fereastră în bucătărie este donată atunci când:

 • este necesar să se aloce o cameră suplimentară compactă, dar izolată în bucătărie;
 • este necesar să se separe zona de bucătărie de zona de zi într-o garsonieră sau un apartament în plan deschis;
 • bucătăria este mutată pe coridor, creând o cameră de zi în locul ei;
 • zona de bucătărie face parte din camera de zi și trebuie ascunsă într-o nișă.

O bucătărie într-o nișă fără fereastră într-o clădire nouă trebuie să fie ventilată.Nu se poate renunța la iluminatul natural - acestea sunt cerințele SNiP. Inclusiv nișa bucătăriei în proiect, analizați toate argumentele pro și contra.

Dacă se dorește, o adâncitură în perete poate fi proiectată deasupra ușii, în colț sau lângă chiuvetă. Dacă camerele din apartament sunt mici, luați în considerare una dintre aceste opțiuni. Luați în considerare faptul că dimensiunea minimă a unei nișe pentru amplasarea convenabilă a tuturor articolelor de bucătărie ar trebui să fie de 5 metri pătrați. m.

Asigurați-vă că există o distanță mică între mobilă și aparatele de uz casnic. Este necesar pentru o mișcare confortabilă și nestingherită în cameră.

Vizualizări

Nișele din interiorul bucătăriei pot avea o varietate de configurații.

Colţ

O opțiune populară pentru crearea unui triunghi de lucru confortabil care se potrivește cu etapele de gătit, reducând nevoia de a vă deplasa prin cameră. O nișă dispusă într-un colț arată destul de original.

în formă de U

Implică amenajarea aparatelor de bucătărie, căștilor și a altor obiecte de mobilier pe trei pereți adiacenți. Un astfel de sistem este convenabil de utilizat.

Adesea, una dintre părțile laterale este o peninsulă sau un tejghea de bar.

Drept

O nisa dreptunghiulara este o solutie clasica. Este destul de simplu să-l echipați. Sunt populare adânciturile din perete care se extind până la tavan. Datorită lor, spațiul util nu este irosit.

Aceasta este soluția perfectă de interior pentru a economisi bani la decorarea pereților. O astfel de nișă este convenabilă de utilizat pentru plasarea aparatelor încorporate, de exemplu, sub cuptorul cu microunde.

La ce il poti folosi?

Grosul din perete din zona bucătăriei este folosit în diferite moduri. Unii fac o nișă pentru o mașină de spălat, alții umplu „cache-ul” cu rafturi.

Conservarea depozitării

Depresiunea cu rafturi deschise poate fi umplută cu conserve de legume și fructe transformate. Acest lucru va elimina necesitatea de a încărca frigiderul cu conservare iarna. Nișa va fi folosită ca mini cămară. Dacă este necesar, peretele bucătăriei poate fi ușor izolat.

Încercați să sigilați orice fisuri care lasă frigul să pătrundă în cameră.

Depozitarea ustensilelor de bucătărie și a aparatelor de uz casnic

Este o idee bună să plasați ustensilele de bucătărie sau aparatele de uz casnic într-o nișă. Acestea pot fi articole solicitate sau, dimpotrivă, folosite rar. Dacă aveți acces ușor la nișă, plasați acolo instrumentele pe care le folosiți tot timpul. În cazul accesului limitat, plasează în nișă lucrurile pe care le folosești sezonier.

Cu un dulap suplimentar, puteți elibera spațiu pe birou sau pe rafturi deschise. Dacă bucătăria este mică, încercați să puneți un frigider în locașul din perete. Ascundeți-l într-o nișă de gips-carton. Dar pentru a implementa această idee, va trebui să transferați comunicații, să apelați vrăjitorul.

Avantajele acestei soluții includ exploatarea spațiului de colț. Prin contra - costul mutarii comunicațiilor. Pentru a încadra frigiderul într-o nișă, preferați un model îngust.

Integrarea unui radiator de încălzire într-o nișă

Unii proprietari de apartamente integrează o baterie într-o nișă din bucătărie. Înainte de aceasta, peretele trebuie izolat. Asezand caloriferul in locasul peretelui, poti rezolva problema incalzirii locuintei si organizezi spatiul rational.

Nivețele de perete sunt folosite pentru a „lupta” pentru spațiu suplimentar în bucătăriile mici. Nișele mari sunt grozave pentru amplasarea aparatelor de uz casnic, iar cele mici pentru obiecte mici.

Amenajarea și funcționarea unui cache de bucătărie necesită o abordare individuală.

Cum să se înregistreze?

Când decideți să faceți o nișă în bucătărie, gândiți-vă la cel mai bine să o aranjați. Adâncirea ar trebui să arate frumos și să corespundă conceptului interior. Alegeți un design bazat pe preferințele individuale și tendințele modei.

Interioarele de bucătărie cu nișe în stil modern arată spectaculos. Gândiți-vă la cum să bate adâncitura din perete, care este cel mai bun mod de a-l termina, de a-l închide de ochii curioșilor.

Pot exista multe opțiuni, de exemplu, pentru a lipi un perete cu o adâncitură cu tapet foto. Principalul lucru este să alegeți culoarea potrivită. Picturile murale vor face posibilă transformarea unei camere, să devină un punct culminant interior. Tapetul care prezintă fructe și legume este ideal pentru zona de bucătărie. Dar mult depinde de stilul interiorului.

Înainte de a te apuca de treabă, evaluează starea comunicațiilor prezente în nișă.

Toate țevile trebuie să fie în stare bună - acest lucru este necesar, astfel încât, după finalizarea lucrărilor de reparație, să nu depună niciun efort pentru mutarea setului cu cască pentru reconstrucția coloanei.

Când începeți să schimbați aspectul, aflați dacă pentru aceasta este necesară permisiunea autorităților de supraveghere. Reamenajarea neautorizată este plină de amenzi și dificultăți la reînregistrarea imobilelor. Un apartament cu reamenajare ilegală nu poate fi vândut sau donat.

Pentru finisare este necesar să folosiți materiale de înaltă calitate. Dacă tavanele au mai mult de 2,7 m înălțime, este logic să le faceți suspendate și chiar pe mai multe niveluri. În acest caz, este mai bine să pictați pereții, inclusiv pe cel în care se află nișa. Acest lucru va face posibilă actualizarea finisajului mai des, schimbarea culorii.

Poate fi folosit pentru placari si tencuieli decorative. Finisajul cu gresie arată, de asemenea, bine. Placile ceramice sunt un material practic și sunt adesea folosite în designul bucătăriei.

Extinderea vizuală a limitelor spațiale va fi facilitată de proiectarea unei nișe cu câteva tonuri mai ușoare decât decorarea principală a peretelui.

Puteți combina mai multe materiale în același timp atunci când decorați o „cache”, de exemplu, lemn cu sticlă sau metal cu plastic.

Nu uitați că decorarea pereților trebuie să fie cu siguranță în armonie cu podeaua. Așezați laminat sau linoleum în bucătărie. În plus, decorarea peretelui cu o nișă ar trebui să fie combinată cu setul cu cască.

Folosind o varietate de sfaturi, puteți transforma o bucătărie îngropată într-o cameră funcțională. Variațiile de finisaje și stiluri de design pot fi variate. Totul depinde de dorințele individuale ale proprietarilor și de bugetul alocat pentru renovarea zonei de bucătărie.

Camera poate fi decorată în stil clasic sau realizată cât mai modern. O alegere bună ar fi un stil loft sau un design rustic, direcție etnică.

Aceste recomandări pentru amenajarea unei nișe ar trebui să ajute la transformarea bucătăriei, transformând-o într-o cameră confortabilă, cu o organizare spațială rațională.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila