Pătură „Bonbon”

Bonbon pătură
 1. Ce este și pentru ce este?
 2. Funcționalitate
 3. Caracteristici și Beneficii
 4. Demnitate
 5. dezavantaje
 6. Vizualizări
 7. Cât de greu este de făcut: ce este greșit cu instrucțiunea?
 8. Dimensiuni (editare)
 9. Materiale si culori
 10. Interioare frumoase cu o pătură-bombă

Indiferent câte lucruri interesante există în viața de zi cu zi, nu există niciodată multe dintre ele. Și dacă unii utilizatori sunt mulțumiți de clasicele familiare, alții sunt într-o căutare constantă de creativitate și noutate, decorând fiecare cameră a casei cu ceva neobișnuit. Luați de exemplu o pătură: poate fi nu numai caldă, moale sau realizată în culori strălucitoare. Astăzi, particularitatea formei este importantă: accentul designului modern este pătura „Bonbon”.

Ce este și pentru ce este?

Pătură „Bonbon” - inițial un element decorativ al stilului, a cărui origine se bazează pe tehnica patchwork de mozaic care a existat de mult timp printre diferitele popoare ale lumii. Acest lucru s-a datorat la un moment dat lipsei de țesut, așa că a fost folosit fiecare lambou. Astăzi produsul poartă mai multe denumiri: „Bombon”, „Biscuit”, „pătură din puf”, „marshmallow”.

Astăzi, păturile în stil Bonbon sunt realizate dintr-un tip de textile nou, prezentabil, iar alegerea țesăturii este realizată minuțios, cu o selecție de culori. Tehnica este un fel de artă decorativă și aplicată și, în comparație cu patchwork-ul plat obișnuit, diferă în textura și volumul obținut prin imprimare.

Pătura „Bonbon” este o țesătură confecționată din materiale textile, care are două fețe diferite: unul plat cu dos și unul frontal voluminos, format din fragmente-pătrate de aceeași dimensiune. Marginea pânzei poate fi laconică, realizată sub forma unei margini late, decorată cu volan, volan sau împletitură cu pompoane. În general, produsul seamănă cu pufurile miniaturale instalate în ordinea corectă, fixate pe o bază plată.

Funcționalitate

O pătură neobișnuită nu este doar un decor: este un accent independent al unei camere, indicând o atmosferă specială și o idee de design. Poate fi baza unui stil sau a unei legături de legătură care conectează elementele interioare individuale prin culoare.

Un astfel de produs este multifuncțional:

 • utilizată în scopul propus ca pătură, acoperind corpul utilizatorului în timpul somnului;
 • înlocuiește cu ușurință orice pătură, transformându-se într-o cuvertură de pat și oferind locului de dormit un aspect îngrijit și îngrijit;
 • in functie de marime, poate deveni husa temporara a unei canapele, fotolii sau scaun;
 • dacă este necesar, se transformă într-o pătură-cocon, acoperind utilizatorul într-un fotoliu sau pe o canapea într-o cameră frigorifică;
 • devine primul covor pentru copil mic care tocmai a învățat să stea (înmoaie căderea).

Caracteristici și Beneficii

Păturile puf sunt unice. Nu sunt produse în serie, așa că niciunul dintre aceste produse nu are un duplicat. Chiar dacă dimensiunea este aceeași, textilele și densitățile de umplutură sunt întotdeauna diferite. Practic, astfel de produse sunt create conform schițelor pregătite anterior cu un model, în care sunt marcate fragmente din diferite modele.

Datorită acestei abordări, puteți veni cu orice model: de la dungi diagonale simple, zig-zaguri sau o „tablă de șah” până la un ornament sau o figură geometrică volumetrică, diverse siluete sau abstracțiuni.

Demnitate

Păturile neobișnuite au multe avantaje. Ei:

 • practic, nu diferă în proprietățile termice de o pătură obișnuită, dând o senzație de confort și încălzind corpul utilizatorului fără supraîncălzire;
 • datorita umpluturii usoare folosite ca umplutura, nu au mare greutate, prin urmare, sunt confortabile si usor de folosit;
 • sunt confectionate din textile de origine naturala care nu irita nici macar pielea sensibila, prin urmare sunt potrivite pentru cei care sufera de alergii;
 • sunt destinate utilizatorilor de diferite vârste, inclusiv nou-născuți, copii mici din perioada preșcolară și școlară, adolescenți și adulți (inclusiv vârstnici);
 • echipat cu o căptușeală naturală pe partea cusătură, care oferă căldură produsului, creează confort maxim și elimină agitația în timpul somnului;
 • poate fi un element de design independent sau sunt realizate ca set, completate cu huse sau perne gata făcute de un stil similar, părți similare pentru un pătuț, huse de scaun pentru fotolii sau o canapea, jucării texturate dintr-un material identic;
 • au un material de umplutură hipoalergenic cu schimb de aer excelent și higroscopicitate, rezistent la formarea unui mediu pentru microorganisme;
 • datorită structurii dense a textilelor, acestea nu lasă să intre și nu acumulează praf, ceea ce previne formarea acarienilor - o sursă de mâncărime și roșeață a pielii;
 • sunt mobile și, dacă este necesar, pot fi pliate cu ușurință, pliate pentru depozitare în sertarul de lenjerie al mobilierului, fără a ocupa mult spațiu;
 • sunt una dintre cele mai populare tehnici de lucrare cu ac la care poate face față chiar și o meșteșugărească fără experiență, folosind tehnicile profesioniștilor care știu să facă ușor și rapid astfel de lucruri;
 • întotdeauna de dorit ca un cadou pentru tine sau pentru cei dragi;
 • în cele mai multe cazuri, rezistă la spălarea în mașina de spălat rufe pe un ciclu delicat la 30 de grade.

În general, păturile Bonbon merită banii cheltuiți, ies în evidență favorabil pe fundalul omologilor clasici sau pături, cuverturi de pat. Sunt stilate și scumpe.

dezavantaje

Păturile cu o textură „otomană” neobișnuită nu pot fi folosite ca topper pentru saltea, variind moliciunea suprafeței saltelei. Dacă în exterior acest lucru pare posibil, trebuie avut în vedere: o suprafață neuniformă încalcă poziția corectă a spatelui. Acest lucru este valabil mai ales pentru bebelușii a căror coloană vertebrală nu are încă curbele corecte.

Alte nuanțe includ forma limitată: din elemente pătrate, pătura poate fi doar dreptunghiulară sau pătrată. În plus, dimensiunea fragmentelor are și limitări: dacă pătratele sunt mari, pătura își pierde atractivitatea, textura se schimbă, desenul devine de neînțeles, rupt în fragmente separate.

În plus, păturile trebuie să fie uscate corect după spălare. Nu pot fi agățate, este important să se usuce pe un plan orizontal, uscarea cu dispozitive de încălzire sau fierul de călcat este exclusă. Cel mai adesea, aceste accesorii sunt folosite ca cuverturi de pat.

Este nevoie de timp pentru a le realiza, ceea ce necesită răbdare, perseverență și acuratețe la realizarea produsului. În ceea ce privește sexul, fetelor le plac mai mult aceste pături. Băieții sunt mai înclinați către opțiunile tradiționale, mai ales dacă textura produsului este pronunțată. Același lucru se poate spune despre bărbați: un astfel de produs este potrivit în interiorul camerei soților, dar nu este deloc clar în casa unui burlac.

Vizualizări

Păturile cu pouf sunt împărțite în două linii: pentru copii și adulți. În funcție de aceasta, ele diferă prin culoare și temă de culoare.

Pentru pătură pentru copii utilizați imprimeuri de desene animate. Practic, astfel de produse sunt realizate sub formă de seturi cu o textură diferită a fiecărui produs.

Produs pentru adulți mai strict: mai des desenul pătratelor are o temă florală și florală. Un astfel de produs este completat cu o husă de pernă obișnuită din materiale textile puf. Acest lucru vă permite să evitați supraîncărcarea texturii și, în același timp, să mențineți accentul principal.

Cât de greu este de făcut: ce este greșit cu instrucțiunea?

Indiferent câte descrieri există pe Internet, acestea sunt adesea atât de confuze încât, dacă urmați astfel de instrucțiuni, este dificil să obțineți un rezultat bun. Uneori se pare că fabricația seamănă cu pilota pânzei cu adăugarea de căptușeală. De fapt, a face o pătură Bonbon este mult mai ușor.Acest lucru nu necesită trasarea obositoare a bazei, alinierea marginilor, potrivire epuizantă. Dacă urmați instrucțiunile meșterilor profesioniști, totul este destul de clar și simplu.

Concluzia este aceasta: se prepară inițial bombonele în sine, care constau din două pătrate de dimensiuni diferite (cele mari sunt combinate cu cele mai mici din tifon, punând pliuri în centrul fiecărei fețe: de aceea arată pătratele. rundă).

Apoi sunt măcinate pe toate părțile, legate în rânduri, apoi într-o singură bucată, fără a uita să coaseți pe margine cu împletitură cu pompoane. După aceea, măcinați cu o bază, izolată cu poliester de căptușeală sub formă de cusătură ondulată. Apoi fac mici tăieturi din interior spre exterior, umplu bombonele cu umplutură, „închid” găurile cu ochiuri de mână, întorc pătura peste față, închid alocația de eversiune cu o cusătură secretă.

Dacă nu doriți să întoarceți produsul pe dos, puteți doar să puneți stratul de bonbon și baza izolată pe dos, să le șlefuiți și să faceți marginile.

O clasă de master despre coaserea unei pături Bonbon cu propriile mâini poate fi văzută în următorul videoclip.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile păturii otomane sunt variate. Puteți să vă legați de parametrii patului, să măsurați dimensiunile unei pături clasice, cuverturi de pat, covor. Unele modele sunt realizate ținând cont de înălțimea și corpul utilizatorului, astfel încât produsul este adesea non-standard.

În mod convențional, dimensiunile unor astfel de pături sunt împărțite în trei grupuri:

 • Pentru nou-născuți și copii elevi de grădiniță, vârstă preșcolară și primară - aproximativ 70x100, 80x100, 100x100, 110x100, 110x140, 120x140 cm;
 • Adolescent, ceva mai spatios, cu parametri apropiati de cuverturile single-pat: 80x180, 80x190, 90x180, 120x180 cm;
 • Produse pentru adulti cu dimensiuni mari: 140x180, 140x190, 150x200, 160x200, 180x200 cm si nu numai (realizat pentru paturi single si duble).

Materiale si culori

Ingredientele sunt partea importantă. Nu ar trebui să experimentați cu umplutura, înlocuirea umpluturii cu vată sau resturi de fire - o astfel de înlocuire va face greutatea mai grea și va strica aspectul după spălare.

Principalele „ingrediente” ale păturii Bonbon sunt:

 • țesătură naturală din două, trei, patru tonuri contrastante cu sau fără model (chintz, satin);
 • material de bază (calicot dens);
 • tifon;
 • izolație (ivernant sintetic);
 • umplutură (holofibră, agent de iarnă sintetic, puf sintetic);
 • fire armate pentru a se potrivi cu textilele;
 • ace de siguranță;
 • foarfece;
 • rigla;
 • șablon de puf din carton;
 • decor margine (panglică din satin sau rep, împletitură);
 • diagrama viitorului produs.

Soluțiile de culoare pentru un băiat sau o fată sunt diferite. Practic, nuanțele sunt selectate ținând cont de preferințele autorului sau ale clientului. Fetele iubesc toate tonurile Barbie, așa că această pătură poate fi roz cu gri, turcoaz, liliac. Desenele sunt mai mult decât simbolice: păpuși, înghețată, bomboane, urși, păsărici și alte obiecte frumoase și drăguțe.

Pentru băieți, ei fac opțiuni pentru o temă marina, verde, galbenă, decorând suprafața produsului cu o varietate de imprimeuri: dungi, cuști, buline, abstracție. Paleta de tonuri pentru adulți este mai restrânsă. Acestea sunt nuanțe monocromatice, stricte de culori pastelate, uneori contraste strălucitoare a două culori saturate.

Interioare frumoase cu o pătură-bombă

Deoarece pătura texturată în stil „biscuit” este unică în sine și atrage imediat atenția, este de preferat să faceți o oarecare referire la elementele de interior existente.

Stilul poate fi exprimat prin imprimeul bombonelor, nuanțele acestora, elemente speciale (de exemplu, urșii, sorii vorbesc despre temele copiilor și despre vârsta mică a utilizatorului). Stilurile pentru copiii mai mari sunt realizate cu o luminozitate mai mică a imprimeului, dar accentul este pus pe culoare: de exemplu, poate fi repetat în tonul draperiilor, tapetului, abajurului lămpii de masă, ghiveciului, modelului de imagine.

Nu ar trebui să fii zelos cu o singură culoare, umplând întreaga zonă a camerei cu ea: o supraabundență de culori afectează negativ ideea de \ u200b \ u200bdesign, creând o atmosferă opresivă.

Atunci când alegeți culoarea spațiilor libere, merită luat în considerare: este de preferat să folosiți nuanțe deschise de culori pastelate, deoarece acestea sunt capabile să aducă lumină, căldură în cameră, mărind vizual spațiul camerei.

Pentru a face pătura să arate frumos în interior, nu trebuie să uităm de dimensiunea pătratelor. Cele mici sunt universale și se potrivesc perfect în imaginea de ansamblu, cele mari creează iluzia pernelor decorative așezate în rânduri.

O astfel de pătură arată frumos în diferite stiluri. Cea mai tipică opțiune de design este țara (dacă modelul este format din culori strălucitoare). Pentru a potrivi un produs într-un stil clasic sau modern, va trebui să îl faceți monocromatic fără decor suplimentar.

Este posibilă și varianta arabă: ornament auriu, o ușoară repetare a combinației de culori a camerei, maximum două culori - și pătura din „A Thousand and One Nights is Done”!

Dacă doriți să arătați lux, ar trebui să alegeți textile scumpe cu însoțitori (unul descarcă o culoare, leagă celelalte două cu un model). Orice lucru mic contează: imprimeul trebuie să fie premium, dantelat, dar nu colorat.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila