Pături de lână de oaie

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Cum este util?
 3. Vizualizări
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Producători de top
 6. Cum să alegi?
 7. Cum să ai grijă?

Este greu de imaginat o persoană modernă pentru care confortul nu este important. Obosit de ritmul rapid al vieții într-o zi, vrei să te relaxezi, să uiți de tine până dimineața, cufundându-te într-o pătură moale.

În căutarea ambalajului perfect, producătorii îmbunătățesc constant tehnologia prin amestecarea diferitelor tipuri de fibre pentru a obține produsul perfect. Cu toate acestea, cele mai populare produse din toate liniile existente sunt păturile din lână de oaie. În comparație cu alte fibre, acestea au o serie de caracteristici și avantaje.

Avantaje și dezavantaje

Lâna de oaie este un material natural obținut prin tunderea oilor și prin prelucrare ulterioară. Oriunde este folosit, este cald și practic peste tot. Orice produs realizat din acest material devine nu numai cald, ci și curativ, capabil să prevină diferite boli sau să devină o componentă auxiliară a tratamentului în sine.

Proprietățile de vindecare ale păturii sunt explicate de căldura „uscata”, care este capabilă de:

 • calmează sistemul nervos;
 • ameliorează tensiunea musculară și articulară;
 • accelerează recuperarea după răceli;
 • crește circulația sângelui prin relaxarea corpului;
 • calmează pielea.

Păturile din lână de oaie sunt antistatice. La contactul cu corpul utilizatorului, acestea degajă o încărcătură negativă utilă, eliberând persoana de pozitivul negativ. Din acest motiv, nu există niciun efect dăunător asupra unei persoane, ceea ce crește rezistența organismului la dureri de cap, amețeli, depresie și funcționarea defectuoasă a glandei tiroide.

Datorită faptului că astfel de pături au o conductivitate termică scăzută, nu permit căldurii corpului utilizatorului să pătrundă în afara păturii.

În același timp, nu permit factorilor externi de temperatură (căldură sau frig) să influențeze corpul, acoperit de pătura în sine. Astfel, cuverturile creează cele mai confortabile condiții pentru odihnă sau somn, excluzând formarea transpirației sau înghețului.

Păturile din lână de oaie sunt foarte higroscopice. Ele sunt capabile să absoarbă umiditatea în cantitate de o treime din greutatea lor (în principal din aer și produsă de corpul uman) și să o evapore imediat fără urmă. Prin urmare, astfel de produse sunt întotdeauna uscate și oferă o atmosferă și un confort similar utilizatorului.

Companiile produc linii pentru oameni de toate vârstele. Cele mai compacte modele sunt concepute pentru copii, cea mai mare parte din linie este concepută pentru adulți. În plus, păturile de lână din piele de oaie sunt relativ ieftine. Acest lucru vă permite să selectați un produs pe baza parametrilor doriti, care nu atinge bugetul.

Cu toate acestea, unii clienți, puși în fața achiziționării unei astfel de pături, observă că, în medie, prețul pentru cele mai bune modele nu poate fi numit scăzut. De regulă, dacă costul este de câteva sute de ruble, aceasta indică calitatea slabă a produsului și structura mixtă a umpluturii (de exemplu, un amestec de lână cu fibre sintetice).

O opțiune de înaltă calitate, demnă de achiziție, va costa aproximativ 2.500 până la 5.000 de ruble sau chiar mai mult.

Astfel de cuverturi au capacitatea de a neutraliza mirosurile. Datorită lanolinei (un antiseptic natural), acestea elimină mirosul de transpirație și alte mirosuri străine, ucigând toxinele toxice pe care le conțin. În plus, datorită structurii cu ochiuri fine a fibrelor, aerul circulă constant în umplutură, ceea ce elimină praful care se depune.

Adesea, clienții achiziționează două pături deodată: una pentru uz zilnic, iar a doua pentru una de rezervă, care poate fi folosită pentru a acoperi oaspeții în cazul sosirii.

Această abordare vă permite să aveți grijă cu ușurință de cei mai apropiați, deoarece o pătură din piele de oaie este un cadou bun pentru orice ocazie. Acesta este un obiect de uz casnic adecvat și întotdeauna necesar, așa că este întotdeauna binevenit.

Din păcate, compoziția naturală a materialului este cea care conferă păturii unele inconveniente. Din păcate, lâna naturală de oaie nu este potrivită pentru toți utilizatorii, deoarece conține un procent considerabil de lanolină.

Cei cu pielea prea sensibilă (inclusiv cei care suferă de alergii) nu pot achiziționa o astfel de pătură, deoarece le poate dăuna organismului, provocând disconfort (roșeață, iritație, mâncărime). Prin urmare, achiziția unui astfel de produs trebuie să fie minuțioasă, indiferent de vârsta viitorului utilizator.

La fel ca majoritatea lenjeriei de pat, o pătură de lână de oaie găzduiește adesea acarienii de praf. Mai mult decat atat, daca nu il mai folositi de ceva timp sau casa este foarte umeda si camera nu este ventilata, cu siguranta va incepe o molie in aceasta patura.

Durata de viață a unor astfel de produse este proiectată pentru aproximativ 10 - 15 ani.

Producătorul asigură că în tot acest timp structura umpluturii va rămâne neschimbată, nu se va turti, rămânând omogenă. De fapt, produsul își pierde proprietățile mult mai devreme.

Dacă părul mort de la o oaie ucisă intră în umplutură, este capabil să schimbe idila generală a moliciunii prin introducerea unui fel de muscă în unguent: o astfel de fibră este mai grosieră la atingere.

Un alt dezavantaj al unor astfel de pături este greutatea lor mare, care este de două ori mai mare decât cele din păr de cămilă, ca să nu mai vorbim de produsele sintetice pufoase și ușoare. Pe de altă parte, această caracteristică este plăcută chiar și de mulți utilizatori, pentru care greutatea este comparabilă cu indicatorii de calitate și protecție a corpului.

Unul dintre dezavantajele semnificative ale păturii din lână de oaie este complexitatea îngrijirii. Mai mult, nici cea mai delicată abordare nu are întotdeauna succes, iar indicatorii de calitate ai produsului se deteriorează vizibil cu fiecare curățare. În plus, o parte a liniei are un miros caracteristic, pe care nu toți clienții îl pot suporta.

Cum este util?

Datorită tehnologiilor moderne, companiile producătoare au învățat să realizeze produse care nu sunt înțepătoare, dar moi și plăcute pentru corp, iar caracteristicile de calitate ale păturii nu scad.

În plus față de faptul că sub astfel de acoperiri, supraîncălzirea vara și frigul iarna este exclusă, au proprietati utile, fiind un adjuvant in tratarea diverselor probleme:

 • conform medicilor, păturile calde din piele de oaie pot întări sistemul imunitar, având un efect benefic asupra întregului organism;
 • ele scutesc utilizatorul de senzația de oboseală și blues;
 • contribuie la crearea unei atmosfere confortabile pe suprafața locului de dormit pentru bebeluși, adăugând căldură și confort suprafeței dure a saltelei ortopedice;
 • ameliorează căldura înțepătoare la copii și adulți;
 • ameliorează durerea coloanei vertebrale, sunt relevante pentru radiculită, osteocondroză, reumatism;
 • recomandat celor care sufera de sinuzita, astm, guta, otita medie;
 • îmbunătățește metabolismul, ameliorează umflarea și încetinește îmbătrânirea pielii;
 • au un efect ușor anticelulitic;
 • normalizează circulația sângelui și reduce ritmul cardiac, normalizând funcția cardiacă.

Există o părere că păturile de lână de oaie ajută la pneumonie, sunt indispensabile pentru hipotermie, contribuie la recuperarea rapidă a corpului în timpul întinderii musculare și a activității fizice active.

Uneori, utilizatorii observă un efect de masaj atunci când folosesc o astfel de cuvertură de pat. Pe lângă efectul antiinflamator și de încălzire, astfel de produse au un efect antibacterian.

Vizualizări

În ceea ce privește indicatorii externi și metoda de fabricație, păturile din piele de oaie sunt disponibile cu lână deschisă și închisă. În plus, ele pot fi unilaterale sau cu două fețe.În ceea ce privește compoziția, o astfel de pătură poate fi din lână naturală sau semi-lână (cu adaos de poliester într-un raport de 4: 10), țesut sau nețesut.

După tipul de producție

Astăzi, toate soiurile de pături de lână din piele de oaie pot fi împărțite în trei grupuri:

 • matlasat;
 • țesut;
 • blană.

Dintre acestea, doar cele matlasate sunt închise. În plus, aceste modele sunt cele mai solicitate astăzi decât altele. Modelele matlasate cu umplutură din piele de oaie sunt o țesătură matlasată caldă din lână, situată între două straturi de material textil.

În astfel de modele, principiul este respectat: cu cât stratul de lână este mai gros, cu atât pătura în sine este mai grea și mai caldă:

 • versiunea din piele de oaie ușoară include aproximativ 100 - 150 de grame de fibre pe metru pătrat. m;
 • în modele ușoare pentru 1 mp. m. pânzele folosesc aproximativ 250 - 300 de grame de lână;
 • în produsele moderat calde (standard), umplutura este mai mare - 400 de grame;
 • modelele deosebit de calde (de iarnă) pentru cei care îngheață constant, permit 700 - 800 de grame de lână pe 1 mp. m și mai mult.

Ca acoperire cu două fețe a unui strat de lână, mărcile comerciale folosesc adesea textile dense, respirabile, din fibre naturale și amestecate (bumbac, calicot, satin, policoton). Această categorie de cuverturi de pat se distinge prin bogăția paletei de culori și a culorilor, care este întotdeauna importantă pentru cumpărător și este remarcată în recenziile de pe Internet.

Modelul țesut este, de fapt, o țesătură subțire care nu îi reduce caracteristicile termice. O astfel de pătură este rezistentă la deformare, nu se șifonează, este convenabil să o depozitați într-un dulap sau un sertar de lenjerie al unei canapele (pat). Astfel de modele sunt bune ca păturile de vară și demi-sezon: pentru cei care nu recunosc cuverturile subțiri pentru iarnă, s-ar putea să nu fie suficient de calde.

Păturile din blană de oaie pot fi numite cea mai luxoasă categorie a liniei. Ei sunt cei care pot avea una sau două laturi deschise ale unui material de umplutură moale, fiind prelucrate de-a lungul marginii cu o tăietură largă tricotată.

Modelele care sunt deschise pe ambele părți sunt cele mai scumpe, dar și cele mai nepractice, deoarece îngrijirea lor este de două ori mai dificilă decât omologii unilateral.

O pătură cu o singură față cu lână deschisă este convenabilă deoarece poate fi folosită ca pătură sau pătură, decorând suprafața patului în timpul zilei. Mai des, poliesterul sau satinul devin partea superioară a uneia dintre laturile sale. Uneori, producătorii decorează astfel de produse cu materiale jacquard cu imprimeu strălucitor.

Dimensiuni (editare)

Parametrii păturii contează, nu numai costul produsului depinde de ei. Este important ca husele să fie suficiente și să nu fie nevoie să vă îndoiți picioarele pentru a vă acoperi. E rău când trebuie să te ghemuiești sub el. Prin urmare, la cumpărare, este necesar să se țină cont de numărul de persoane, precum și de înălțimea acestora.

De asemenea, este important să rețineți că producătorii fac lenjerie de pat conform standardelor specifice. Va fi dificil, dacă nu imposibil, să alegi o husă de pilota pentru un model non-standard.

Astăzi companiile produc produse în mai multe dimensiuni, care pot fi clasificate ca:

 • bebelus - produse de la nou-născuți până la copii mici de vârsta grădiniței, lungimea și lățimea acestor produse sunt 60x90, 80x90, 90x120, 100x140, 110x140 cm;
 • unu și jumătate dormind - soiuri cu parametri 140x200, 140x205, 150x200, 155x200, 155x220, 160x210 cm pentru un utilizator;
 • dubla - analogi pentru doi, remarcati prin confort si dimensiuni deosebite: 170x200, 175x205, 180x210 cm;
 • standard euro - nu numai confortabile, ci și cele mai spațioase modele - 200x210, 200x220 cm.

Producători de top

O gamă bogată de produse textile oferă o mulțime de opțiuni pentru alegerea unei pături de calitate din piele de oaie. Uneori este atât de mare încât este ușor să te încurci în ea.

Pentru a avea o înțelegere mai detaliată a unor astfel de cuverturi de pat, vă puteți familiariza cu produsele următoarelor companii, marcate cu recenzii pozitive ale clienților:

 • Belashoff - o linie de produse din lână fină de oaie, cu husă satinată-jacquard din bumbac 100%, precum și ambalaje de compoziție mixtă, modele matlasate de plan ușor și standard cu culori plăcute (produse de buget concepute pentru consumator de masă);
 • Billerbeck - produse de marcă ale unui producător german, cunoscut pentru nivelul de calitate european, realizate din lână de oaie fină, care au trecut mai multe niveluri de curățare și cardare (produse originale cu o latură pufoasă din lână de lamă, a doua - bumbac in și un miez de piele de oaie);
 • La Scala - modele ușoare matlasate de oi australiene cu o greutate mică (de la 1000 la 1300 de grame în medie), completate de o husă jacquard, opțiuni pentru adulți în dimensiuni standard;
 • Dargez - pilote pentru unu si jumatate, pat dublu (inclusiv marime europeana), o linie de modele respirabile calduroase si ieftine din lana de oaie si merinos de la oaia australiana; modele calde, diferite ca greutate, cu calități ridicate de elasticitate și rezistență la căldură;
 • Erdenet - produse ale companiei mongole de dimensiuni universale pentru adulți, care se disting prin costul relativ scăzut și calitatea ridicată a cuverturii de pat; modele matlasate, ambalate in huse din bumbac natural de culori pastelate placute;
 • "Holtie" - produse ale mărcii Moscova pentru adulți de plan unilateral cu blană și laterale din satin, decorate cu coperți jacquard cu model monocromatic, precum și omologii față-verso, calde, incredibil de moi, plăcute corpului;
 • „Posteltex-plus” - cuverturi de pat închise ale producătorului Ivanovo pentru diferite categorii de vârstă de utilizatori (concepute pentru copii și adulți), densitate medie (300 grame pe 1 mp.), Au huse simple și colorate din lemn de tec, calicot grosier (cele mai bugetare produse). de la firmele prezentate).

Cum să alegi?

Alegerea unei pături din piele de oaie este o activitate care necesită o abordare atentă. Nu tot ceea ce fac reclamă vânzătorii este bun pentru fiecare utilizator. Dacă achiziția nu se potrivește, acest lucru va afecta calitatea somnului: poate fi neliniștit, dimineața pare grea, starea de spirit este proastă și starea de sănătate este copleșită. În ciuda faptului că pătura este doar un accesoriu, multe depind de el.

Dacă sortimentul din magazin este suficient de larg, ar trebui să acordați preferință unui produs din lână fină lână merinos australiană. Astfel de modele sunt considerate de cea mai înaltă calitate și cele mai durabile, deși greutatea lor este oarecum mai grea decât păturile din lână obișnuită de oaie.

Dacă o astfel de pătură este la vânzare, vânzătorii vor sublinia cu siguranță acest lucru și o vor oferi spre cumpărare.

Merită să cumpărați o pătură de lână exclusiv într-un magazin de încredere, având posibilitatea de a vedea produsul cu propriii ochi, acordați atenție densității structurii, volumului, mărimii, materialului blatului (în pilote).

Prezența unui certificat de calitate și respectarea standardelor de igienă este o condiție prealabilă pentru achiziție. Mai mult, un vânzător care se respectă indică întotdeauna informații de control pe etichetă, prin care puteți afla producătorul, compoziția și densitatea umpluturii, textile, dimensiuni, precum și recomandări de îngrijire.

Dacă pătura pare prea ușoară, este posibil ca compoziția sa să nu fie naturală, ci amestecată. În plus, este important să acordați atenție husei: pentru o pătură de înaltă calitate, textilele sunt întotdeauna uniforme, netede și nu au defecte vizibile (zgarieturi, indicii, găuri, zone nevopsite).

Într-o pătură bună, umplutura este distribuită uniform, este elastic, moale, nu are etanșări, bulgări și neregularități. În plus, este important să se bazeze pe preț, alegând calea de mijloc între opțiunile ieftine și cele scumpe.

Cum să ai grijă?

Păturile din lână de oaie sunt capricioase de îngrijit și se vor deforma cu orice, chiar și cu cel mai blând tip de curățare. Chiar și spălarea mâinilor poate deteriora structura fibrelor de umplutură, reducând distanța dintre ele, făcându-le mai mici.

În niciun caz produsul nu trebuie spălat în apă fierbinte: lâna se va transforma în pâslă.

Una dintre regulile principale de îngrijire este operarea atentă. Pentru a păstra frumusețea aspectului original, poți folosi o husă de pilota sau, după exemplul italienilor, un cearșaf.

Acest lucru va întârzia acumularea de murdărie și va întârzia curățarea. Pentru a preveni aglomerarea păturii și pentru a preveni crearea unui mediu pentru apariția microorganismelor, este necesară ventilarea periodică a pânzei la aer curat.

Păstrați produsul într-o carcasă respirabilă atunci când nu este utilizat. Depozitarea într-o pungă de plastic este inacceptabilă, ceea ce va provoca apariția molilor.

Pentru cei care nu acceptă nici cele mai mici pete, puteți merge la curățătorie chimică sau puteți spăla astfel de produse în apă rece fără centrifugare. Dacă este necesară curățarea, aceasta se poate face cu o perie uscată sau cu un aspirator.

Dacă spălarea este inevitabilă, pulberea obișnuită nu poate fi utilizată și, de asemenea, nu este de dorit să se stoarce produsul imediat după clătire. Este necesar să lăsați apa să se scurgă în mod natural și numai apoi să stoarceți ușor pătura. Sunt excluse mișcările de rotație care ar deteriora structura materialului.

Consultați mai jos instrucțiuni despre cum să spălați o pătură din lână de miel.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila