Pături de puf de lebădă

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Vizualizări
 3. Materiale (editare)
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Producătorii
 6. Cum să alegi?
 7. Cum să ai grijă?

Au trecut de mult vremurile în care păturile din puf natural de lebădă erau populare. În lumea modernă, tot mai mulți oameni se ridică pentru a proteja creaturile vii. Nu este posibil să colectați cantitatea necesară de material de la o pasăre vie pentru a umple pătura. Mulți indivizi au murit din cauza penajului lor. Pentru că puful adunat în timpul naparlirii naturale a unei păsări nu este suficient pentru a umple nici măcar o pernă, în special o pătură.

Lebedele au fost enumerate în Cartea Roșie, iar producătorii umani au ținut cont de toate calitățile valoroase ale pufului natural și și-au creat analogul artificial, nu numai că nu este deloc inferior ca caracteristici de calitate, ci și în multe privințe superior acestuia. Puful artificial de lebădă este o microfibră de poliester tratată special. Fiecare microfibră creată artificial este de zece ori mai subțire decât un păr uman. Prelucrarea specială cu un strat subțire de material siliconat împiedică aglomerarea acestuia. Materialul este foarte elastic, moale și ușor.

Avantaje și dezavantaje

În multe privințe, puful artificial este similar cu materiile prime naturale, dar are propriile sale avantaje și dezavantaje. Sunt relevante mai ales când vine vorba de lenjerie de pat. Înlocuitorul de puf de lebădă este apreciat pentru o serie de avantaje evidente:

 • hipoalergenic;
 • proprietăți antibacteriene datorită compoziției poliesterului, care este nefavorabil în mediul său pentru viața mucegaiului, ciupercilor și acarienilor;
 • uşura;
 • elasticitate datorită formei spiralate a fibrelor;
 • ușurință de îngrijire - admisibilitatea spălării într-o mașină de spălat și absența cerințelor speciale pentru depozitare și utilizare;
 • lipsa mirosurilor și capacitatea de a nu le absorbi în tine;
 • fibrele nu sparg prin țesătura husei;
 • de înaltă calitate la un cost accesibil.

Păturile realizate dintr-un înlocuitor modern al pufului de lebădă au dezavantaje, ca orice alte materiale. Utilizatorii notează că astfel de produse:

 • au o higroscopicitate foarte scăzută, ceea ce este un dezavantaj pronunțat cu transpirație crescută. Deși, datorită acestei calități, produsul se usucă rapid după spălare;
 • acumulează electricitate statică.

Avantajele umpluturii artificiale sunt, fără îndoială, mult mai mari, prin urmare numărul admiratorilor săi este mare.

Toată lumea își poate permite performanțe excelente și caracteristici de calitate la un preț accesibil. Pentru a dormi cald și confortabil iarna.

Vizualizări

Păturile cu puf artificial de lebădă sunt pentru toate anotimpurile și iarna. Ele diferă ca densitate și grad de încălzire. Producătorii responsabili indică întotdeauna gradul de căldură al păturii cu puncte sau linii pe ambalaj:

 • Tot sezonul. Sunt aleși de cei cărora nu le place să doarmă când este prea cald. Păturile de acest tip sunt mai puțin dense și voluminoase decât opțiunile de iarnă. Sunt mai ușoare și oferă confort în timpul somnului, fără supraîncălzire sau transpirație. Acest lucru este foarte important pentru cei care sunt predispuși la transpirație excesivă și dorm într-o cameră suficient de încălzită. Puful de lebădă nu absoarbe bine umezeala, deci nu este de dorit să transpiri sub el.
 • Iarnă. O pătură pufoasă și perfect încălzitoare de acest tip își va demonstra și confirma scopul într-o cameră neîncălzită și în extrasezon. Umplutura nu se sfărâmă, deoarece mișcarea fibrelor de alunecare este independentă una de cealaltă. Un astfel de produs nu își pierde forma chiar și cu utilizarea prelungită.

Materiale (editare)

Cum va servi pătura în viața de zi cu zi este determinat nu numai de tipul și scopul ei, ci și de calitatea „umpluturii” și „învelișului” așternutului. Sinteticele moderne nu sunt în niciun fel inferioare materialelor naturale și, în multe privințe, chiar le depășesc. Puful creat artificial este mai bun decât puful natural, conform mai multor criterii:

 • putere;
 • uşura;
 • rezistenta la sifonare;
 • durabilitate;
 • antibacterian;
 • hipoalergenic;
 • termoreglare;
 • schimb de caldura;
 • permite trecerea aerului, eliminand efectul de sera.

De asemenea, puful sintetic nu cade din husa din material textil, spre deosebire de pene naturale de pasare.

Este moale si placut la atingere. Nu își pierde forma nici după ce a fost folosit mai mult de cinci ani. După spălarea într-o mașină automată, nu își pierde aspectul inițial și se usucă rapid fără a lăsa dungi pe husă. Astfel de puf pot fi ambalați în diferite țesături.

Husa ar trebui să fie aleasă dintr-o țesătură care nu numai că va păstra umplutura în pătură, dar va fi și confortabil de utilizat în pat. Este de preferat dacă țesătura husei este „pufoasă” și are o compoziție naturală. Acest lucru asigură că pătura are micro circulație a aerului și higroscopicitate. Iată câteva dintre cele mai populare țesături printre producătorii de pilote și pasionații de calitate:

 • Poplin. Această țesătură are unele asemănări cu calico, dar este mai moale și mai netedă. Păturile cu husă din poplin arată frumoase și sofisticate. Popelina este potrivită pentru pilote pentru toate anotimpurile. Diferă în bogăția de culori și culori. Este la cerere în rândul cumpărătorilor și este utilizat pe scară largă de producătorii de lenjerie de pat.
 • Atlas. Țesătura netedă din satin este o carcasă șic pentru orice consola de puf și nu numai. Dar este mai des folosit special pentru umpluturi din puf sintetic. Pentru că nu se încrețesc și se întind plat sub materialul din satin. Nu lăsați umplutura să "ie afară". Țesătura alunecoasă este plăcută corpului de la sine, astfel încât astfel de articole nu au nevoie de huse de pilota.
 • Microfibră. Țesătura moale și delicată la atingere este cea mai bună pentru păturile cu aspect de iarnă. Are termoreglare și higroscopicitate crescute. Nu provoacă alergii, așa că poate fi folosit de oricine, fără excepție. Puteți să vă înfășurați capul într-o astfel de pătură și să vă bucurați de căldura și structura catifelată a fibrelor țesăturii. Ideal pentru pături pentru copii. Se spala usor, se usuca rapid si nu aduna praful.

În plus, puteți acorda atenție huse din tec, bumbac, satin, perakli și calico grosier. O varietate de texturi și nuanțe va face alegerea mai dificilă, dar va putea mulțumi chiar și pe cei mai scrupuloși iubitori de lenjerie de pat de calitate.

Dimensiuni (editare)

Cuverturile din puf de lebădă create artificial sunt produse nu numai în diferite tipuri, ci și în diferite dimensiuni:

 • Păturică pentru bebeluș dimensiunea 105x140 cm este potrivită pentru bebeluși de la naștere până la vârsta de cinci ani. Iar pentru un copil mai mare este mai bine să iei dimensiunea 120x180 cm Producătorii își fac griji pentru toate categoriile de consumatori.
 • Îndrăgostiții se înfășoară într-o pătură mai strâns, dobândesc produs de un pat și jumătate... Dar este potrivit și pentru un cuplu de fizic nu prea dens. Totul depinde de preferințele individuale și, bineînțeles, de dimensiunea patului în care ar trebui să fie folosită pătura. Cuverturile duble sunt adesea preferate la dimensiunea euro. O mulțime de lenjerii de pat frumoase sunt acum cusute sub ea, ceea ce afectează și alegerea la cumpărare.
 • Produse 172x205 cm disponibile și în comerț, dar nu sunt foarte căutați din cauza dimensiunilor lor nestandard. Deoarece, atunci când aleg o pătură, cel mai adesea cumpărătorii sunt ghidați de lungimea și lățimea huselor de pilote. Cu excepția cazului în care, desigur, intenționează să schimbe complet lenjeria de pat pentru o nouă achiziție.

Producătorii

Producătorii interni moderni de lenjerie de pat fac pături care nu sunt în niciun fel inferioare omologilor scumpi importați.Puteți obține o calitate de elită la un preț accesibil cumpărând o cuvertură de puf într-o husă matlasată sau casetă de înaltă calitate producție rusească. Multe fabrici din Rusia lucrează conform standardelor sovietice GOST, care au fost testate de zeci de ani și aleg materiale și tehnologii care inspiră încredere.

Dar asta nu înseamnă deloc că este necesar să se susțină exclusiv producția internă. Iubitorii standardelor europene de calitate le vor plăcea produsul Branduri austriece, italiene și austriece. Husele de pe pilotele lor sunt realizate din țesături scumpe și naturale. Mătase, satin, calicot, bumbac natural sunt cele mai puține pe care le pot oferi clienților. Și fibrele artificiale, imitând indicatorii de calitate ai pufului, fără greutate și mai subțire, sunt capabile să se învăluie în căldură și să facă somnul cel mai confortabil și mai dulce.

Cum să alegi?

Câteva recomandări simple vă vor ajuta să cumpărați un articol cu ​​adevărat de înaltă calitate:

 • Inspectarea unei achiziții viitoare, acordați atenție informațiilor despre compoziție pe eticheta cusuta. Asigurați-vă că cumpărați o plapumă și nu o husă umplută cu pene de pasăre.
 • Inspectați capacul, care ar trebui să fie suficient de strâns, neted și prietenos cu pielea... Umplutura nu trebuie să spargă prin țesătură. Dacă nu este cazul, este mai bine să refuzați o astfel de achiziție. La prima spălare se va agrava situația cu „pierderea” umpluturii. Nu poate exista un astfel de dezavantaj într-un produs de calitate.
 • Decideți dimensiunea păturii dvs în funcție de cine este achiziționat.
 • Țesătura pentru acoperirea păturii nu ar trebui să fie suspectă... Un material de umplutură bun nu se va potrivi niciodată într-o carcasă ieftină din material nesigur, de calitate scăzută.
 • Nu cumpărați lenjerie de pat de la magazine cu amănuntul discutabile, în piețele spontane și cu mâinile. Din așa ceva nu va mai fi nici căldură, nici calm în suflet. Din sezonul viitor va trebui să mergi pentru o pătură nouă.

Magazinele de marcă sunt cel mai bun loc pentru a obține un produs de pat care să vă țină de cald timp de cel puțin cinci ani la rând.

Vedeți mai jos cum sunt testate păturile pentru calitate.

Cum să ai grijă?

Îngrijirea unei pături din puf artificial de lebădă este mult mai ușoară și mai plăcută decât pentru „progenitorul” său natural. Urmând recomandările producătorului, durata de viață a produsului va depăși toate perioadele de garanție:

 • Vă puteți spăla pătura în mașina de spălat folosind modul „puf, pene” sau „delicat” (modul manual). Temperatura optimă pentru spălare este considerată a fi de 30 de grade, temperatura maximă admisă este de 40 de grade.
 • Se permite rotirea păturii într-o centrifugă.
 • Uscarea produsului îndreptat în greutate este permisă.
 • Uscarea într-un tambur este interzisă și nu este recomandabilă - pătura se usucă foarte repede după centrifugare.
 • Se recomandă să agitați ușor produsul spălat, astfel încât fibrele umpluturii să fie pufoase.
 • Nu uitați de aerisirea păturilor în afara sezonului.
 • Puteți depozita pătura punând-o într-o pungă de vid.
 • Nu folosiți detergenți agresivi și agenți de înălbire pentru spălare.

Cu o atitudine atentă, noua pătură va rămâne în forma sa originală mulți ani, încălzindu-se pe vreme rea și frig. Va deveni așternutul tău preferat și va ocupa locul de mândrie în interior. Decorează-ți viața de zi cu zi cu un accesoriu cald și transformă patul în centrul dormitorului tău. Pentru că cu o pătură din puf fără greutate poți trăi mai ușor și dormi mai bine.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila