Pătură de in

Conţinut
 1. Vizualizări
 2. Proprietăți
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. Proprietăți de vindecare
 5. Cum să îngrijești o haină de in?
 6. Recenzii

Pătura de in este un set de lenjerie de pat versatil. Va oferi un somn confortabil atât iarna, cât și vara. O pătură din umplutură naturală de legume vă va încălzi într-o noapte răcoroasă și vă va răcori în căldura verii. Datorită respirabilității sale bune, absoarbe umezeala rezultată și permite pielii să respire.

Inul este recunoscut la nivel mondial ca material de lux. Păturile pe bază de el reprezintă o noutate în lumea produselor textile. În fiecare an, ea este preferată de un număr tot mai mare de consumatori ruși și străini.

Vizualizări

Producătorii de lenjerie de pat produc mai multe varietăți de pături de in. Ele sunt clasificate după următoarele criterii:

 1. Metoda de cusut. Produsele sunt cusute după una dintre cele trei variante: matlasate în rânduri paralele, „casetă” sau brodate cu cusături cu model. Cea mai sigură pătură este cusută în „casete”. Spre deosebire de celelalte două opțiuni, elimină riscurile de a lovi umplutura într-o „grămadă”.
 2. Dimensiuni. Produsele sunt împărțite în două grupe: unul și jumătate și dublu.
 3. Index de caldura. Acest parametru este indicat de producător pe ambalaj cu semne (de la 1 la 5). Păturile cu indice 1 sunt cele mai „cool”. Marca 5 indică cele mai mari valori de „căldură”.

Datorită acestei clasificări, este posibil să selectați o pătură de dimensiunea necesară cu un indice de căldură optim.

Proprietăți

O pătură cu umplutură de in este realizată folosind o tehnologie specializată care vă permite să păstrați structura fibrelor și toate calitățile benefice ale plantei. Din acest motiv, produsul de pat:

 • are termoreglare naturală;
 • protejează o persoană de electricitatea statică;
 • absoarbe bine excesul de umiditate (până la 12% din greutatea păturii în sine);
 • are proprietăți antibacteriene;
 • nu absoarbe mirosurile neplăcute.

Fibrele de in sunt hipoalergenice, moi și ușoare. Datorită acestor caracteristici, pătura este potrivită pentru utilizare atât de către adulți, cât și de către copii.

Avantaje și dezavantaje

Păturile de in au multe beneficii. Aceste produse sunt durabile și rezistente la uzură. Ele își pot menține aspectul inițial chiar și după multe spălări și uscători.

Alte avantaje ale păturii de in includ:

 • indicatori de înaltă rezistență;
 • estetică;
 • greutate redusă;
 • fără contracție;
 • higroscopicitate.

Păturile de in au și dezavantaje.

 • Dezavantajele includ prețul ridicat al produselor naturale. Costul ridicat al unor astfel de produse este justificat: un produs bun care va dura mai mult de un an nu poate fi ieftin.
 • Un alt dezavantaj este strivirea puternică a fibrelor în timpul procesului de spălare. Acest minus este considerat nesemnificativ: în timpul utilizării, pătura este capabilă să se îndrepte rapid „pe cont propriu”.
 • Îngrijirea delicată este, de asemenea, un dezavantaj. Dacă regulile prescrise nu sunt respectate, produsul își poate pierde în curând aspectul „comercializat”.

Proprietăți de vindecare

Unii oameni numesc pătura de lenjerie patul „doctor” deoarece produsul are proprietăți medicinale. Astfel, fibra vegetală ajută la neutralizarea radiațiilor și a undelor electromagnetice dăunătoare emanate de electrocasnicele și electronicele.

De asemenea:

 • previne dezvoltarea bolilor de piele: dermatită, iritații și erupții cutanate alergice;
 • posedă proprietăți de vindecare a rănilor (accelerează procesul de vindecare a abraziunilor, tăieturii, rănilor superficiale);
 • inhibă dezvoltarea agenților patogeni în pat;
 • crește apărarea naturală a organismului;
 • vindecă și întinerește pielea corpului și a feței.

Produsele din in au un efect benefic asupra sănătății umane. Ele ajută la ameliorarea tonusului muscular, la normalizarea somnului, la reducerea durerilor articulare și vertebrale.

Cum să îngrijești o haină de in?

Pentru ca pătura să-și păstreze aspectul prezentabil cât mai mult timp posibil și să nu-și piardă calitățile și proprietățile utile, trebuie îngrijită corespunzător.

O pătură de in va dura mult timp doar cu anumite manipulări.

Regulile de îngrijire sunt următoarele:

 • Este recomandat să scuturați așternutul înainte de a merge la culcare. Această acțiune va restabili circulația aerului în fibră, va readuce produsul la ușurință și moliciune.
 • După o noapte de somn, pătura trebuie îndreptată astfel încât să „scape” de umezeala acumulată.
 • Se recomandă aerisirea așternutului o dată pe lună într-un loc uscat și răcoros timp de câteva ore.
 • Produsul trebuie spălat o dată pe an. Când spălați într-o mașină, ar trebui să alegeți un mod blând (temperatura apei de până la 40 de grade). De asemenea, trebuie să abandonați filarea și uscarea forțată într-un tambur. La spălare, nu folosiți produse care conțin ingrediente de albire.
 • Cel mai bine este să uscați așternutul spălat pe o suprafață orizontală, răsturnând-o periodic. Călcarea este extrem de nedorită.
 • Depozitarea produsului este permisă numai în pungi sau huse din material natural.

Respectarea acestor reguli simple va ajuta la păstrarea esteticii și calității lenjeriei de pat timp de 5 ani sau mai mult. Dacă sunteți în căutarea unui produs care să reziste mai mult de un an, să vă facă să dormiți sănătos și sănătos și, de asemenea, să vă „adaptați” la „climatul” dorit sub pătură, alegeți produse de in natural. Pentru un produs premium, va trebui să plătiți mai mult decât pentru omologii sintetici. Cu toate acestea, achiziția va plăti.

Recenzii

Păturile din fibre de in au câștigat încrederea și respectul consumatorilor din întreaga lume. Oamenii care au ales acest produs de pat natural special notează proprietățile sale hipoalergenice și medicinale. Potrivit recenziilor utilizatorilor, păturile de in sunt produse „inteligente”. Mențin o temperatură constantă atât în ​​timpul verilor cât și în timpul iernilor fierbinți.

De asemenea, mulți observă că, după utilizarea regulată a păturii, au devenit mult mai mici și mai ușor de îmbolnăvit cu infecții virale respiratorii acute, boli ale tractului respirator superior și inferior. Acest model nu este întâmplător. O pătură naturală favorizează schimbul liber de aer, ceea ce previne riscul acumulării de praf și apariția acarienilor.

Mai ales multumit de produsele mamei. Ei observă o îmbunătățire a somnului bebelușilor sub o pătură de in, deoarece supraîncălzirea corpului sau înghețarea firimiturii este exclusă sub aceasta. O proprietate importantă este o bună absorbție a umidității și excreția sa naturală. Datorită acestei calități, copiii nu transpira la căldură și nu suferă de erupții cutanate.

Dacă îți pasă de bunăstarea ta și te gândești la sănătatea celor dragi, acordă atenție păturii din fibre de in. Te va învălui cu parfumul de fân proaspăt tăiat, te va scufunda în atmosfera naturală, te va ameliora stresul și depresia.

Veți afla despre toate beneficiile unei pături de in în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila