Dimensiunile păturii „euro”.

Dimensiuni euro pături
 1. Avantaje
 2. Vizualizări
 3. Dimensiunile standardelor europene
 4. Materiale (editare)
 5. Cum să alegi?
 6. Cum se utilizează și se depozitează

O mare varietate de pături sunt disponibile spre vânzare. Recent, păturile de dimensiune „Euro” sunt la mare căutare. Dimensiunea lor mare va încânta mulți cumpărători. Aceste produse vor fi discutate în articolul nostru.

Avantaje

Se spune că un somn confortabil este o garanție a sănătății. Pentru un somn odihnitor și plăcut, vom avea nevoie de un pat confortabil, o pernă moale și, bineînțeles, de o pătură, acoperită cu care te vei simți confortabil și vei putea adormi rapid. Alegerea unui produs pentru un somn calm și dulce trebuie abordată cu responsabilitate, întrucât un somn bun afectează productivitatea zilei de lucru. Alegerea de pături în timpul nostru este foarte mare. Aici trebuie să alegeți dimensiunea, materialul și materialul de umplutură potrivite.

Păturile standardului european au mari avantaje. Ele constau în faptul că pot acoperi complet un pat mare, iar o persoană de statură înaltă se poate ascunde complet cu ei fără probleme.

Vizualizări

Păturile standard euro au forme diferite. Practic, sunt pătrate sau dreptunghiulare, această formă este cea mai convenabilă.

Păturile variază în funcție de sezon: iarna, vara, extrasezon. Iarna se folosesc în principal pături groase de iarnă. Cele de extrasezon sunt de grosime medie, iar cele de vară sunt cele mai subțiri.

Dar va fi considerat o mare greșeală că, cu cât produsul este mai gros, cu atât este mai cald. De exemplu, o pătură subțire de lână se încălzește în același mod ca o puf groasă de lebădă.

Puf, lână, bumbac, bambus, mătase, sintetice și foarte neobișnuite - cu umpluturi exotice, păturile standard europene își vor găsi cu siguranță cumpărătorul.

Daca ai ales un produs pufos, acesta ar trebui matlasat cu romburi, sub aceasta forma puful nu se va rula, si te va servi mai mult.

Aceste produse din puf sunt ideale pentru iarnă. Durata lor de viață este de aproximativ 20 de ani.

Există și pături tip caseta... Umplutura sa este distribuită mai uniform peste celule, iar umplutura nu se va pierde niciodată în colțuri. Este foarte fiabil și durabil. Se fac partiții între țesătură, iar materialul de umplutură este introdus manual în fiecare pungă de casetă, iar țesăturile sunt cusute împreună. Astfel, puful nu se va acumula într-un loc și va avea goluri în altul.

Există și o pătură numită karostep... Acesta este un lucru neobișnuit în care un desen este brodat și umplut cu umplutură.

Persoanele care suferă de diverse boli alergice nu sunt recomandate să cumpere pături euro cu umpluturi naturale, cum ar fi puf, lână și altele.

Deși lâna poate crea un efect de masaj, iar durata lor de viață este de aproximativ 15 ani. Totuși, pentru a evita reacțiile alergice, persoanelor alergice li se recomandă să folosească țesături și materiale de umplutură hipoalergenice. O opțiune bună în acest caz este bambusul natural sau păturile de mătase. Vor costa mai mult, deoarece lasă perfect aerul să treacă, rețin căldura și au o durată de viață de aproximativ 12 ani. Amintiți-vă că articolele din mătase necesită o atenție specială.

Puteți lua o pătură euro din material de bumbac, dar va cântări mult mai mult decât articolele de mai sus. Un produs din bumbac vă va dura mai mult. Poate fi folosit în timpul verii sau în afara sezonului. Acest material este foarte absorbant și respirabil. Va fi foarte confortabil să dormi sub el.

Pătura euro cu umplutură sintetică (poliester capitonat) va fi foarte ușoară.Principalul său avantaj este că se spală perfect într-o mașină de spălat.

Păturile standard europene cu umpluturi neobișnuite se vor potrivi oamenilor șocante. Eucaliptul ca umplutură va promova o bună respirație. Algele, sunătoarea, oregano, urzica și alte ierburi vă pot ajuta să vă îmbunătățiți respirația și starea de bine.

Dimensiunile standardelor europene

Păturile standard sunt disponibile ca single, camion și duble. Dimensiunile păturii euro vă vor surprinde plăcut. Sunt puțin mai mari decât dimensiunile standard cu care suntem obișnuiți:

 • Dimensiuni standard euro: 200x220cm, 212x225 cm; 200x240 cm; 240x260 cm Dimensiunile produsului trebuie indicate pe ambalaj, precum și toate celelalte caracteristici: umplutură, reguli de funcționare, întreținere și așa mai departe. Deoarece modelele cu pat de o persoană și modelele unu și jumătate au aproape aceeași dimensiune, cumpărătorii aleg euro unu și jumătate. Este mai convenabil, o astfel de pătură se numește pătură de familie;
 • Camionul euro are dimensiunea de 155x215 cm, există și o dimensiune euro ceva mai mare, este de 160x215 cm sau 160x220 cm;
 • Dimensiune pătură euro copii 160x205 cm;
 • De obicei, dimensiunile pentru un pat dublu variază de la 175x190 cm și 175x205 cm.Din păturile de dimensiune euro, cele mai populare dimensiuni sunt 200x220 cm.Această dimensiune se va potrivi cu majoritatea patului;
 • Există produse euro pentru un pat dublu de dimensiuni nestandard 195x215 cm, sunt mai puțin solicitate;
 • Dar cea mai convenabilă dimensiune euro va fi euro maxi, dimensiunea sa este de 200x240 cm sau 220x240 cm, există și un produs king size cu o lățime de 240 de centimetri și o lungime de 260 de centimetri (240x260 cm).

Puteți determina parametrii necesari ai păturii folosind tabelul cu dimensiunile standardelor europene.

Materiale (editare)

Există o gamă largă de pături standard europene din diverse materiale la vânzare. Materialele sunt de origine artificială și naturală.

Excipienți

Fiecare umplutură are propriile sale părți pozitive și negative.

Pufos

Căptușeala din puf îți menține corpul cald și promovează o bună circulație a aerului. Daca alegi o plapuma plapuma Euro, aceasta va fi mare, dar foarte aerisita, usoara si placuta corpului tau.

Dar există și dezavantaje. Faptul este că alergiile pot apărea de la pufurile de umplutură reale, iar dacă camera ta este umedă, puful se va umezi și va cădea.

De lână

O pătură euro de lână va avea un efect pozitiv asupra corpului uman.

Dacă este făcută din lână de cămilă sau de oaie, va fi de câteva ori mai grea decât, de exemplu, o pătură de cașmir sau jacquard. Produsele din lana nu au efect de sera, din aceasta cauza circulatia aerului este foarte buna, ceea ce are un efect benefic asupra organismului tau.

Umplutura trebuie să fie bine și strâns ambalată. Produsele din lână vă vor servi mult timp.

Dezavantajul este că pot provoca alergii. Această pătură necesită spălare frecventă.

Bumbac

Pătura din bumbac standard Euro este plăcută la atingere și hipoalergenică. Praful nu se va acumula în el și, chiar dacă apare, poate fi spălat cu ușurință la mașina de scris. Dacă produsul dvs. constă dintr-o pânză de bumbac, atunci va fi ușor și perfect pentru perioada de vară.

Prețul unei astfel de pături nu vă va „bate” buzunarul.

Practic nu are minusuri. Cu excepția cazului în care ați cumpărat o pătură euro cu umplutură de bumbac vatuit. Apoi vata din el se poate rula în bucăți.

Bambus

Pătura euro din bambus este doar o comoară de lucruri utile! Nu provoacă iritații, alergii și este respirabil. Nu în ultimul rând, pătura din bambus este foarte ușoară.

Nu există părți negative. Principalul lucru este să vă asigurați că produsul este umplut cu fibre de bambus și nu sintetice.

Mătase

O pătură de mătase naturală este potrivită pentru toate anotimpurile. Se absoarbe rapid și evaporă perfect umezeala inutilă. Dacă zdrobiți umplutura, atunci acesta își va restabili forma cât mai repede posibil.Amintiți-vă că un astfel de produs nu va provoca niciodată paraziți și acarieni inutile.

Partea negativă a păturii euro de mătase este costul ridicat. Are nevoie de îngrijire foarte atentă.

Nu poate fi depozitat într-o încăpere cu temperatură scăzută, își poate pierde moliciunea. Nu poate fi spălat într-o mașină de spălat la o temperatură ridicată.

Sintetic

Pătura sintetică de clasă euro își păstrează perfect forma. Volumul acestuia nu se va schimba nici după mai multe spălări. Umplutura sintetică este foarte caldă și nu absoarbe mirosurile neplăcute. Microorganismele nu pornesc în interior și nici ciupercile nu sunt înfricoșătoare.

Faptul negativ este circulația slabă a aerului.

Acoperiri

Când cumpărați o pilotă conform standardului euro, trebuie să vă asigurați că husa este confecționată dintr-o țesătură groasă, astfel încât pene și puful să nu iasă din ea:

 • Pentru o pătură de lână, este important ca husa să fie din material natural. Trebuie să vă asigurați că toate firele de pe capac sunt la locul lor și că fibrele de lână nu ies din cusături;
 • Când cumpărați o pătură de bambus de clasă euro, trebuie să verificați prezența incrustației de-a lungul conturului husei. Este indicat ca capacul să fie cusut cu grijă, iar umplutura să nu iasă;
 • Husa pentru patura de matase standard european trebuie sa aiba o inchizatoare prin care sa se verifice autenticitatea fibrei de matase. Fibrele de mătase necolorate vor fi de culoare albă sau gălbuie. Dacă observi fibre ondulate în interiorul păturii, este raion. Poti incerca si sa aprinzi putin fibrele, nu trebuie sa emane miros de lana arsa;
 • Husa pentru pătura euro din bumbac trebuie să fie de înaltă calitate și densă;
 • O pătură din țesături sintetice nu este întotdeauna plăcută corpului tău. Este de dorit ca capacul să fie realizat din țesături naturale. O astfel de acoperire va avea un efect benefic asupra somnului.

Cum să alegi?

Atunci când alegeți o pătură de clasă euro, pentru ca aceasta să reziste mai mult, trebuie să luați în considerare multe:

 • Stabiliți ce dimensiune a produsului aveți nevoie;
 • Alege culoarea produsului care se potrivește dormitorului tău;
 • Costul mărfurilor nu ar trebui să fie foarte mic. Prețul complet subestimat ar trebui să vă încurce. Deoarece acest produs poate avea un defect sau un material de umplutură diferit de produsul oferit;
 • Verifică-ți pătura! Citiți eticheta, uitați-vă la desen, uitați-vă la toate cusăturile și asigurați-vă că nu există fire în exces;
 • Husa trebuie sa fie rezistenta si de preferat fara materiale sintetice, astfel incat sa nu apara electricitate statica;
 • Aflați cum să spălați corect acest produs.

Tot pe ambalajul păturii euro există markere speciale, maxim cinci dintre ele. Ele indică gradul de căldură al produsului. Markerele sunt potrivite doar pentru produsele euro cu un singur tip de umplutură.

Pături recomandate, în funcție de temperatură:

 • de la + 6 ° - foarte cald (5 puncte);
 • De la + 8,5 ° - cald (4 puncte);
 • De la + 10 ° - extrasezon (3 puncte);
 • De la + 15 ° - ușor (2 puncte);
 • De la + 19 ° - vară ușoară (1 punct).

Din păcate, nu toți producătorii folosesc markere pe ambalajul păturii, astfel încât căldura acestuia poate fi determinată de densitatea umpluturii utilizate. Pentru o pătură de iarnă există o umplutură cu o densitate de 420 g / m², pentru o pătură pentru toate anotimpurile - cu o densitate de 220-350 g / m², pentru o pătură de vară - cu o densitate mai mică de 200-220 g / m². Astfel de criterii sunt relevante pentru toate materialele de umplutură, cu excepția celor sintetice și a pufului.

Puteți afla mai multe despre cum să alegeți o pătură urmărind următorul videoclip:

Cum se utilizează și se depozitează

După ce ați cumpărat un produs de clasă euro care îndeplinește toate cerințele, trebuie neapărat să îl utilizați și să îl depozitați corect.

 • Ai grijă în spatele unei pături de lână nu este usor. Un astfel de lucru trebuie să fie deseori scuturat și ventilat, dar nu poate fi spălat, mai ales în apă caldă. De asemenea, nu puteți folosi înălbitor sau freca pentru a-l curăța, se poate deteriora. Dacă decideți să spălați așa ceva, atunci există un mic truc.Pentru ca produsul din lână să arate mai bine, puteți adăuga 2 linguri de oțet la 30 de litri de apă sau puteți înlocui oțetul cu câteva linguri de suc de lămâie proaspăt stors.

Nu-l uscați în lumina directă a soarelui, ci întindeți-l pe o suprafață plană, la umbră. Depozitați într-un loc uscat cu o pungă pentru molii.

 • Daca este necesar produs pufos poate fi spălat într-o mașină de spălat prin setarea „spălare delicată”. Când spălarea este în desfășurare, va fi mai bine să aruncați câteva mingi, de exemplu, mingi de tenis, astfel încât puful să fie pufos în timpul spălării. Amintiți-vă să-l bateți cel puțin o dată pe săptămână;
 • Curtea în spatele unui produs de mătase clasa euro, în niciun caz nu o spălați într-o mașină de scris. Dacă devine greu, apoi uscați-l, este posibil să fi absorbit multă umiditate. Uscați într-un capac în lumina directă a soarelui, amestecând ocazional. Trebuie să călcați produsele din mătase cu abur;
 • Ai grijă în spatele unei pături de bambus mai ușor, dar atunci când spălați la mașină setați și „modul delicat”. Temperatura apei nu trebuie să depășească 30 °. Dacă haina ta este din fibre de bambus, folosește mai puțin detergent pentru a evita multă spumă. Nu o spălați des, o dată pe an va fi suficientă spălarea în mașină;
 • Lucru sintetic poate fi spălat într-o mașină de spălat, dar trebuie folosită foarte puțină pulbere. După spălare trebuie bătut pentru a evita cocoloașele. Spălați un astfel de produs o dată sau de două ori pe an. Dar ventilați și agitați-l mai des.

Având în vedere toate cele de mai sus, o poți alege cu ușurință pe cea potrivită pentru tine dintr-un număr mare de pături standard europene. Înainte de a cumpăra produse euro, citiți eticheta, care conține regulile de utilizare, date despre material, umplutură și dimensiune. Cu pătura potrivită, somnul tău va fi dulce și sănătos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila