Cuverturi

Conţinut
 1. Particularități
 2. Modele
 3. Soluții de culoare
 4. Sfaturi de selecție
 5. Cum să ai grijă?
 6. Utilizare interioară

Vata din pătură este un material care a fost testat pentru calitate de-a lungul mai multor decenii. Și rămâne încă relevant și solicitat în multe familii și diverse instituții.

Particularități

Consumatorii de astăzi aleg materiale naturale și ecologice. Și deoarece un material de umplutură precum vata îndeplinește multe cerințe pentru produse de acest fel, acest lucru face ca produsele din bumbac să fie foarte populare chiar și în prezent. Toată lumea își amintește încă că o pătură de bumbac de înaltă calitate reține căldura pentru o lungă perioadă de timp, absoarbe perfect umezeala și este un produs fără alergeni.

Avantajele produsului:

 • Păturile moderne care folosesc fibre alungite de vată nu se mai aglomerează și durează mult mai mult. Durata de viață a acestor pături cu îngrijire bună și de calitate poate fi de aproximativ 30 de ani.
 • De asemenea, o pătură de bumbac are un preț mic, ceea ce o face atât de populară printre multe alte tipuri de pături cu diverse umpluturi.
 • Componenta ecologică a vatei de bumbac împreună cu lenjeriile naturale care sunt folosite pentru a decora partea superioară a produsului (poate fi calicot sau tec, precum și chintz) fac pătura 100% naturală și de înaltă calitate.
 • O pătură cu umplutură vată este foarte caldă, sub ea cu siguranță nu îți va fi frig nici în cea mai rece iarnă, dar nici în căldura verii cu greu vei transpira folosind-o. Un astfel de produs nu înțeapă și nu se electrizează.

Dar, pe lângă o serie de puncte pozitive, astfel de pături au și câteva dezavantaje:

 • Un produs din vată va fi cu adevărat greu, nu orice profan va fi confortabil sub o asemenea greutate. Dar pentru acei oameni obișnuiți care sunt obișnuiți cu o greutate atât de semnificativă, va fi foarte dificil să schimbi această acoperire corporală grea în mod obișnuit cu ceva mai ușor.
 • Produsul este extrem de dificil de spălat din cauza greutății sale mari. De asemenea, în timpul spălării, pot apărea bulgări de umplutură, care apoi pot fi foarte greu de agitat. Curățarea chimică poate lăsa pete pe produs.
 • Absorbând excesul de umiditate, vata nu are capacitatea de a o evapora, așa că această pătură va necesita uscare frecventă - cel puțin o dată la 3-4 luni.

Modele

În funcție de tipurile de cusut, pătura de bumbac cunoscută nouă este împărțită în 3 tipuri comune:

 • Produse matlasate, care sunt produse pe mașini speciale. În aceste produse, umplutura este asigurată cu grijă cu o pilota specială. Pilota matlasată este foarte populară în rândul consumatorilor. În primul rând, este apreciat pentru faptul că sub greutatea sa mare te poți ascunde de orice, chiar și de cea mai puternică frig.
 • Pături Karostepny au o izolare termică semnificativă în comparație cu alte modele. Sunt lucrate manual datorită designului complex.
 • Pătură casetă pentru dormit - cea mai scumpă și mai capricioasă de operat, este o secțiune individuală - se numesc casete. Fiecare dintre ele conține vată. Datorită acestor pereți despărțitori artificiali, vata nu se va mișca și nu se va deplasa tot timpul la utilizarea produsului.

Cuverturile de pat din bumbac vin în diferite dimensiuni:

 • O cuvertură dublă matlasată poate fi potrivită pentru două persoane care dorm pe același pat sau pentru cineva care doarme pe un pat mare. Un astfel de produs va avea dimensiuni standard - 172x205 cm.
 • Pentru adolescenți, precum și pentru adulții care dorm unul câte unul, sunt achiziționate mai des produse de unul și jumătate cu dimensiunile de 140x205 cm.
 • Cuverturile pentru nou-născuții care au nevoie de căldură constantă sunt considerate deosebit de populare. Aici dimensiunile pot fi de la 80x120 cm la 110x140 cm.

Produsele matlasate cu o parte din satin au fost întotdeauna foarte populare printre oamenii obișnuiți. Astfel de produse nu vor aluneca, atunci când folosiți o husă de plapumă, partea elegantă a țesăturii va fi vizibilă în fantele acesteia, fără o husă de pilota, puteți pur și simplu acoperi patul cu partea satinată, iar acest lucru va fi suficient pentru a decora patul. .

Soluții de culoare

Țesăturile care sunt folosite pentru coaserea părții superioare a păturii au o varietate de culori, prin urmare, acest tip de pătură poate fi operat în siguranță fără o husă de pătură. În zilele noastre, ținând cont de stilurile elegante de huse, precum și de dorința oamenilor obișnuiți de a cumpăra numai materiale naturale, tot mai multe huse pentru produse sunt din bumbac. Culorile sunt presupuse a fi fie monocromatice - nuante nemarcabile, fie cu ornamente originale. Dacă intenționați să utilizați o pătură de bumbac fără o husă de pilota, atunci culoarea acesteia poate să coincidă cu culoarea dormitorului dvs. sau, dimpotrivă, să contrasteze puternic cu aceasta pentru a deveni un accent luminos în decorul dormitorului.

Sfaturi de selecție

Atunci când alegeți o pătură de bumbac, ar trebui să vă concentrați pe următoarele caracteristici:

 • Mărimea produsului. Este selectat în funcție de dimensiunea patului, unde urmează să utilizați în mod activ acest produs. O pătură aleasă necorespunzător și prea mică nu vă va oferi căldura necesară întregului corp; o pătură prea mare va împiedica adormirea și obținerea unui somn bun.
 • Gradul de căldură al produsului. Puteți achiziționa un model de pătură de vată pentru o iarnă rece - acestea vor fi articole grele, groase, care vă vor încălzi la orice temperatură, sau puteți alege un model pentru vară - o versiune mai ușoară a unei pături de bumbac.
 • Beneficii de umplere. Alege pături vatuite care conțin vată de bumbac 100% și atunci vei putea aprecia toate caracteristicile de calitate ale unei pături vatuite adevărate.

Cum să ai grijă?

O pătură vată necesită o atenție specială în timp ce o îngrijești. Puteți spăla un astfel de produs fie singur prin spălarea manuală, fie folosind servicii de curățătorie chimică. Nu va funcționa să împingeți un astfel de produs în tamburul mașinii de spălat - pur și simplu nu va merge acolo.

Pentru a spăla o pătură caldă de bumbac, trebuie să turnați apă caldă într-un recipient mare (puteți face într-o baie) și să puneți întregul produs acolo. Această spălare se face de obicei atunci când un miros neplăcut începe să emane din întreaga pătură, care trebuie îndepărtat imediat. În acest caz, cele mai murdare părți ale produsului trebuie spălate bine și apoi clătite bine. Este imposibil să stoarceți produsul, să îl răsuciți. Pentru ca tot lichidul din pătură să fie bine de sticlă, acesta poate fi pus temporar pe un grătar special pentru baie.

După ce toată apa s-a scurs, produsul va trebui să fie bine uscat. Pentru a preveni ca pătura să-și piardă splendoarea în timpul uscării, va trebui să fie răsturnată periodic dintr-o parte în cealaltă și eliminată. Este imposibil să suspendați un astfel de produs pentru a nu deforma umplutura. Cel mai bine este să speli acest tip de produs vara, deoarece nu este ușor să usuci o asemenea cantitate de vată. Pentru spălarea manuală a unei astfel de pături, trebuie să utilizați o pulbere lichidă, deoarece este mai ușor să o spălați de fibrele umpluturii, fără a lăsa dungi urâte.

Uneori este necesară curățarea chimică pentru un astfel de produs. Puteți pur și simplu să aruncați pătura sau să folosiți un aspirator obișnuit.

Dacă este o pătură pentru bebelușul tău, poți încerca să o speli în mașina de spălat. Alegeți modul cel mai blând, setați temperatura la 30 de grade și opriți modul de centrifugare. Când spălați o pătură de bumbac, trebuie să puneți și bile speciale în tambur, care sunt folosite pentru spălarea produselor sau să le înlocuiți cu mingi de tenis obișnuite. Această metodă va reduce aglomerarea bumbacului în timpul spălării.După ce produsul s-a uscat, acesta trebuie aspirat din nou. Acest lucru va scăpa de orice detergent rămas din umplutură.

Păturile din bumbac nu eliberează umezeala pe care au primit-o, trebuie să fie uscate din când în când. Este mai bine să le usuci în aer liber, fără razele directe ale soarelui, pentru ca capacul să nu se estompeze și pentru ca noul tău produs să nu-și piardă aspectul frumos.

Utilizare interioară

O pilota elegantă din satin poate fi folosită pentru a crea un decor elegant și frumos pentru dormitorul tău. Va deveni pentru tine nu numai un refugiu confortabil în nopțile reci cu zăpadă, un astfel de lucru mic va face orice cameră mai frumoasă. Atunci când alegeți o pilota cu o parte din satin, este posibil să nu aveți nevoie să cumpărați o pătură. Patul, decorat cu acesta, va avea în sine un aspect elegant. Mai ales dacă această parte din satin este decorată cu un model original sau cu broderie luxoasă.

În următorul videoclip puteți urmări procesul de realizare a unei pături de bumbac de la Valetex.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila