Alegerea celui mai bun jucător

Conţinut
 1. Revizuirea mărcilor populare
 2. Evaluarea celor mai bune modele
 3. Pe care sa aleg?

Chiar și proliferarea telefoanelor mobile și a tabletelor nu a făcut ca playerele MP3 să fie dispozitive mai puțin dorite. Tocmai s-au mutat pe o altă nișă de piață. Prin urmare, este foarte important să știți cum să alegeți cel mai bun jucător pentru uz personal.

Revizuirea mărcilor populare

Există multe companii care produc playere audio. Dar doar câțiva dintre ei se încadrează cu încredere în topul celor mai buni producători. În special produsele IBasso sunt o alegere bună. Această companie este unul dintre cei mai importanți producători din lume. Nici atunci, când nu a reușit să intre în ratingurile celor mai buni, produsele ei s-au remarcat prin excelență tehnică; popularitatea nu a fost împiedicată de prețul foarte mare.

Produsele Cayin sunt expediate în 20 de țări diferite... Inițial, din 1993, compania încearcă să creeze echipamente Hi-Fi. Pe lângă vasta sa experiență, succesul lui Cayin este determinat de capacitatea sa de a reelabora în mod creativ soluțiile standard.

Compania are propriul centru de cercetare și dezvoltare, care a creat deja o serie de inovații originale. Acesta este un prim exemplu de produse acustice de înaltă calitate din China.

Timp de multe decenii, produsele Sony au fost considerate fără ambiguitate unul dintre cei mai buni jucători. Această firmă are onoarea de a prezenta multe dintre evoluțiile care în trecut au „transformat” electronicele de larg consum. Și chiar și acum acest brand în sine are o autoritate incontestabilă în întreaga lume. Produsele sale sunt apreciate pentru calitatea, stabilitatea și funcționalitatea îmbunătățită. Dar aceste trei variante nu se opresc aici.

Produsele sud-coreene marca Cowon... Această firmă lucrează cu sârguință atât la jucători, cât și la alte gadgeturi personale. O mare parte din acest succes se datorează colaborării cu BBE, unul dintre liderii internaționali în tehnologia acustică. Compania produce acum mai multe modele de playere Hi-Fi simultan. Dezvoltarile sunt in permanenta imbunatatite, echipamentele tehnice si functionalitatea acestora sunt sporite.

Pe lângă aceste mărci, puteți acorda atenție produselor:

 • Musca de culoare;
 • Măr;
 • Hidisz;
 • Fiio;
 • HiFiMan;
 • Astell și Kern.

Evaluarea celor mai bune modele

Ar fi mai corect să împărțim cei mai buni jucători excelenți în funcție de categoria de preț și calitate.

Buget

Un MP3 player ieftin nu înseamnă că este un dispozitiv prost. Mai degrabă, dimpotrivă, cu stadiul actual al tehnicii, realizarea de platouri portabile decente nu a fost niciodată mai ușoară. Un bun exemplu de jucător ieftin este Ritmix RF 3410... Acesta este un model clasic care seamănă cu o unitate flash USB și este echipat cu un mic ecran monocrom. Capacitatea standard de memorie este de 8 GB; poate fi completat cu carduri SD.

Funcția de citire a fișierelor TXT este perplexă - aproape nimănui nu va dori să facă asta pe un ecran de 1 inch. Popularitatea modelului este facilitată de:

 • corp cauciucat;
 • capacitatea de a se atașa de îmbrăcăminte folosind un clip;
 • prezența unei opțiuni de marcaj;
 • sunet destul de bun;
 • baterie încăpătoare (încărcarea durează aproximativ 10 ore).

Vorbind despre cele mai bune playere MP3, nu putem să nu menționăm un astfel de reprezentant al categoriei bugetare ca Digma R3. Se folosește din nou un mic afișaj monocrom. Formatul „USB stick with a clip” este folosit din nou. Și din nou 8 GB de memorie internă. Există opțiunea de recepție a emisiunilor radio cu stocarea a până la 20 de posturi; costul dispozitivului este mic.

Un player muzical foarte ieftin este Ritmix RF 1015. Aspectul reproduce pe deplin popularul Apple iPod Shuffle.Nu există în principiu memorie proprie, se folosesc carduri suplimentare cu o capacitate de până la 16 GB.

Capacitatea bateriei este suficientă pentru 4-5 ore de funcționare continuă. În plus, costul unui dispozitiv de calitate nu depășește 500 de ruble.

Segmentul de preț mediu

Un alt player audio iconic - Sony NW WS413 Walkman. Arată cam la fel ca o cască stereo Bluetooth tipică. Toate funcționalitățile sunt limitate la redarea MP3. Ieșirea sunetului este asigurată de o pereche de microfoane. Protecția componentelor electrice este asigurată conform standardului IP65 împotriva prafului și conform standardului IP68 împotriva umezelii.

Printre dispozitivele digitale merită atenție Fiio X1 Mark II. Această unitate se caracterizează printr-o calitate excelentă a sunetului, precum și un corp perfect asamblat. Este furnizată o interfață Bluetooth. Există diferite formate fără pierderi. Un egalizator cu 7 benzi poate fi folosit pentru a regla sunetul. De asemenea, merită menționat:

 • capacitatea de a conecta căști fără fir;
 • opțiune de control de la distanță;
 • capacitatea de a folosi căști cu fir cu o impedanță de până la 100 ohmi;
 • baterie încăpătoare (proiectată pentru 12 ore de funcționare continuă);
 • lipsa memoriei proprii;
 • capacitatea de a utiliza carduri de memorie de până la 256 GB.

Pentru calitatea sunetului lucrărilor muzicale și de vorbire, se remarcă Ritmix RF-5100BT 8Gb... În exterior, dispozitivul arată ca o unitate flash alungită. Producătorii au furnizat un ecran cu 4 linii. În același timp, compactitatea este încă păstrată. Șapte din 10 cumpărători vor fi mulțumiți.

Nu este o opțiune rea - este și Colorfly C3 8Gb... Acest player este echipat cu un ecran tactil. Sunetul este distribuit uniform. Are un efect tridimensional. Corpul este complet realizat din metal. Placa electronică este placată cu aur de imersie în 4 straturi, ceea ce crește imunitatea la interferențe.

Clasa premium

Este util să acordați atenție celor mai scumpi jucători din lume. Există diverse articole noi care au apărut recent și s-au dovedit deja din partea cea mai bună. Asta este exact modelul de lux și precizie 13. Are ieșire echilibrată și butoane programabile. Acest dispozitiv este acceptat și de modul avansat USB DAC. Este de remarcat faptul că redarea muzicii printr-o ieșire echilibrată expune complet toate defectele existente și defectele de înregistrare. Gadgetul va fi alimentat de cablul la care este conectat. Dar trebuie să înțelegi asta puterea de ieșire este scăzută. Prin urmare, nu se poate conta pe un sunet puternic. Dar impedanța de ieșire este foarte mare.

Alternativ, puteți lua în considerare iBasso DX200... Nu este o coincidență faptul că modelul emblematic a fost inclus în această listă. Se laudă, de exemplu, cu rezistențe de înaltă precizie. Există, de asemenea, condensatoare ESR reduse. Componentele folosite schimbă foarte eficient sunetul.

Mai mult decât atât, experții notează că un astfel de dispozitiv este foarte ușor de actualizat la nevoie.

Ecranul pentru afișarea informațiilor este mare. Imaginea de pe ea este întotdeauna clară, nu se estompează sau strălucește. Utilizatorii pot apela la diverse servicii cloud, ceea ce face viața mult mai ușoară. Amplificatoarele de ieșire pot fi înlocuite atunci când este necesar. Dar in acelasi timp:

 • masa produsului este mare;
 • playerul reproduce bine doar înregistrări impecabile (și toate imperfecțiunile sunetului sunt afișate cu acuratețe);
 • firmware-ul original are o serie de defecte.

Modelul DX150 de la același producător diferă prin furnizarea de semnal aproape universală. Frecvențele medii sunt oarecum „monitor” în natură. Doar în domeniul de frecvență superioară se observă o ușoară simplificare. Producătorul susține că amplificatoarele de putere sunt ușor de înlocuit. Adevărat, AMP6 inclus în kit-ul de bază este destul de bun și, deși este funcțional, aproape că nu se gândește să schimbe ceva.

Un concurent solid - Hidisz AP200 cu 64 GB de memorie. Dispozitivul este potrivit pentru iubitorii de sunet grozav care doresc să se bucure de serviciile cloud. Accesarea acestora din sistemul de operare Android stoc este destul de simplă.Totuși, același sistem de operare introduce un dezavantaj important - consumă multă energie. În plus, dispozitivele Android, chiar și cu o depanare perfectă, nu se pot lăuda cu performanță. Dar există DAC-uri separate pentru fiecare canal. Există, de asemenea, oscilatoare cu cristal împerecheate care asigură acuratețea conversiei fluxurilor de date digitale. Lipsa unei ieșiri echilibrate poate fi, de asemenea, considerată un dezavantaj. Wi-Fi și Bluetooth sunt disponibile utilizatorilor (dacă este disponibil codecul aptX). Este de remarcat, totuși, confort insuficient al butoanelor și impedanță mare de ieșire.

Aspect prestigios accentuat - o trăsătură caracteristică a lui Cowon Plenue J. De asemenea, acest dispozitiv poate rezista mult timp la o singură încărcare a bateriei. Nu este nevoie să contați pe funcționalitatea extinsă: gadgetul redă muzică doar prin căști cu fir.

Un pachet special de efecte speciale poate aduce bucurie iubitorilor de muzică începători. Adevărat, audiofilii cu experiență nu îl tratează întotdeauna la fel de pozitiv.

Pe care sa aleg?

Desigur, alegerea jucătorului este în mare măsură o chestiune individuală. Dar chiar și cumpărând-o ca cadou pentru iubitorii de muzică, poți alege cea mai bună opțiune în câteva minute. Poate cel mai important criteriu de selecție este afișarea. Informațiile pot fi afișate atât pe un simplu ecran monocrom, cât și pe un panou tactil cu o rezoluție relativ mare. Puteți face cunoștință cu conținutul pieselor de pe ambele versiuni ale ecranelor, dar este mai bine să acordați preferință tipului mai avansat.

Dar uneori constrângerile financiare stau în cale. Atunci trebuie să cauți cel mai bun dintre jucătorii monocromi. Dacă nu există o astfel de problemă, va fi posibil să găsiți un dispozitiv capabil să redea scurte clipuri video și chiar filme întregi. Controlul în modelele moderne este, de asemenea, implementat din ce în ce mai mult folosind elemente senzoriale. Datorită acestui fapt, diferența care exista odinioară între jucători și smartphone-uri în aparență dispare treptat.

Următorul punct important atunci când alegeți este determinarea diagonalei ecranului. Cifra minimă care, în general, merită luată în considerare este de 2-3 inci. Apoi va fi posibil să studiați confortabil informațiile despre piesele redate, încărcarea bateriei și să setați setările egalizatorului. Va fi mai convenabil să vizionați filme și diverse imagini pe un ecran de 3-4,3 inchi. Apoi, este timpul să examinăm rezoluția dispozitivului.

Playerele cu rezoluție scăzută arată o imagine neclară, neclară. Dacă te uiți foarte atent, poți vedea chiar și pixeli individuali. Creșterea rezoluției face tranzițiile mai fine și mai detaliate. Dacă diagonala playerului este mare, puteți căuta imediat modele cu o claritate de cel puțin 480x800 pixeli. Când v-ați dat seama de acest parametru, este timpul să aflați specificul stocării datelor.

Hard disk-urile pot stoca până la 320 GB. Cu toate acestea, ele nu sunt suficient de fiabile. O opțiune mult mai practică este stocarea pe medii cu stare solidă. Dacă jucătorul cumpără un cunoscător al muzicii de înaltă calitate, el va fi, fără îndoială, mulțumit de un produs care stochează cel puțin 64 GB. Același lucru se poate spune despre fanii grupurilor de discografie completă. Atenție: este posibil ca unele playere să nu conțină memorie încorporată. Ei folosesc extensii sub formă de carduri de memorie. Modelele moderne manipulează uneori carduri SD de până la 256 GB. Extinderea memoriei este uneori posibilă pe dispozitivele cu o cantitate mică de stocare încorporată. Ar trebui făcută o distincție clară între playerele audio și playerele multimedia.

Sunt similare ca aspect și chiar sunt fabricate de aceleași companii. Cu toate acestea, echipamentele multimedia vor putea să arate imaginea și să afișeze subtitrări, iar clipul video poate fi vizionat. Unele modele sunt chiar capabile să citească fișiere text.

În ceea ce privește modelele Hi-Fi, acestea sunt apreciate nu pentru funcționalitatea lor sofisticată, ci pentru capacitatea de a demonstra un sunet de foarte înaltă calitate.

Astfel de modele pot reproduce cu acuratețe următoarele formate (cu excepția celor standard, desigur), respectând intervalul dinamic obișnuit:

 • Flac;
 • AIFF;
 • MAIMUŢĂ;
 • DFF;
 • Fara pierderi;
 • AAC;
 • ALAC;
 • DSF;
 • DSD;
 • OGG.

Următorul pe linie este alegerea unei surse de alimentare. Atât bugetul, cât și cei mai scumpi jucători funcționează cu baterii. Diferența dintre cele două are de-a face cu capacitatea și designul. Unitățile cu litiu-ion vor putea rezista până la 1000 de cicluri de reîncărcare și nu au „efect de memorie”. Cu toate acestea, este de nedorit să păstrați jucătorii cu acest tip de baterii descărcate și la frig. O alternativă bună este un dispozitiv de stocare cu polimer de litiu. Astfel de baterii sunt folosite relativ recent. Pot suporta și mai multe cicluri de încărcare. Bateriile polimer au aceeași densitate de stocare a energiei ca și bateriile cu litiu-ion. Cu toate acestea, sunt mai subțiri și mai mici.

Fara indoiala, un receptor radio este un plus util. Chiar și cele mai îndrăgite compoziții se plictisesc de timp. Oportunitatea de a asculta programe sau programe proaspete de concert este întotdeauna relevantă. Totuși, precum și obținerea de informații despre incidente. Opțiunea de înregistrare vocală va atrage cei care trebuie să salveze în mod constant unele informații.

Tunerul TV a fost introdus odată într-o mare varietate de modele. Cu toate acestea, acum o astfel de opțiune poate fi găsită la jucători doar ocazional. Îi va plăcea dacă trebuie să călătorești des, sau să aștepți mult timp în diverse recepții, în alte locuri. Unele playere multimedia sunt capabile să facă fotografii și chiar videoclipuri. Calitatea unor astfel de imagini nu este foarte ridicată, dar ca divertisment sau în absența altor dispozitive, va fi potrivită pentru fotografiere. Unii jucători pot fi controlați de la distanță. Un astfel de control este mai simplu decât modul standard și reduce numărul de manipulări necesare. Există și dispozitive cu Bluetooth. Datorită acestui mod, este mai ușor să sincronizați gadgetul cu căștile wireless. Și, de asemenea, va fi posibil să transferați, să primiți fișiere audio.

De asemenea, dezvoltatorii acordă o mare atenție caracteristicilor estetice ale jucătorului. Există modele într-o mare varietate de culori. Dar marea majoritate a modificărilor produse sunt negre, roșii, albe sau argintii.

Important: playerele audio ar trebui să fie în mod ideal din metal. Chiar și cel mai bun plastic nu poate rezista la sarcini grele sau la impacturi puternice.

Pentru informații despre cum să alegeți un player portabil, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila