Playere MP3: caracteristici, tipuri, prezentare generală a modelului, criterii de selecție

Conţinut
 1. Particularități
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Soiuri
 4. Prezentare generală a modelului
 5. Cum să alegi?

Mulți oameni nu își pot imagina viața fără muzică de calitate. Iubitorii de muzică disperați preferă întotdeauna să poarte melodiile preferate cu ei în telefonul mobil sau în playerul MP3, pentru a-și lua căștile în orice moment convenabil și a pătrunde în lumea muzicii. Să aruncăm o privire mai atentă la playerele MP3 moderne și să ne dăm seama cum să le alegem corect.

Particularități

Playerul MP3 este un dispozitiv portabil care are propria memorie internă și o sursă de alimentare (cel mai adesea o baterie litiu-ion). Producătorii moderni produc multe modele diferite de astfel de gadget-uri. În magazine, puteți găsi exemplare de diferite dimensiuni, modele, capacitate și echipamente. Sunt vândute ambele opțiuni bugetare, al căror cost nu depășește 2-3 mii de ruble, și dispozitive scumpe, prețul pentru care începe de la 30 mii.

Playerele MP3 moderne se disting prin funcționalitatea lor. Dacă mai devreme pe astfel de dispozitive era posibil doar să ascultați muzica preferată sau să prindeți posturile de radio preferate, atunci gadgeturile de astăzi sunt mai practice și mai multitasking. Cele mai populare în vremea noastră sunt modelele cu interfețe Bluetooth și wireless. Sunt convenabile de utilizat, astfel de dispozitive sunt foarte utile în multe domenii, așa că sunt adesea cumpărate nu numai pentru redarea melodiilor.

Modelele ultramoderne de playere MP3 sunt foarte populare, care au un browser de internet încorporat. Un astfel de dispozitiv util este ideal pentru acei utilizatori cărora le place să asculte muzică și să se cufunde în navigarea pe internet în același timp. Astfel, puteți petrece timpul atât cu relaxare, cât și cu beneficii.

Playerele MP3 de la producătorii de astăzi sunt în mare parte compacte ca dimensiuni. Este convenabil să le purtați oriunde în buzunar sau în geantă.

Avantaje și dezavantaje

MP3 player-ul a încetat de mult să mai fie un truc. Gadget-urile moderne nu mai costă sume fabuloase și sunt prezentate în cea mai largă gamă, astfel încât consumatorii au posibilitatea de a găsi o opțiune potrivită pentru ei în orice caz. Acesta este unul dintre motivele pentru care popularitatea unor astfel de dispozitive muzicale nu s-a diminuat de-a lungul anilor. Dar nu este vorba doar despre disponibilitatea și prevalența lor. RSă aflăm ce alte caracteristici pozitive sunt inerente playerelor MP3.

 • Jucătorii acestui format sunt diferiți funcționalitate bogată... După cum am menționat mai sus, multe dintre ele sunt completate de interfețe wireless, browsere, „cititoare” și multe alte componente necesare.
 • Multe modele de playere MP3 echipat cu baterii mari... Cu o astfel de componentă, dispozitivul muzical poate funcționa offline o perioadă destul de lungă. Există și astfel de opțiuni care sunt concepute pentru 40 de ore de funcționare fără reîncărcare.
 • Playerele MP3 moderne sunt în principal făcute compacte... Este convenabil să purtați cu dvs. astfel de echipamente portabile peste tot. Îi puteți aloca oricând un buzunar gratuit într-o geantă sau servietă, puneți produsul într-un buzunar de pantaloni / jachete. În ritmul modern de viață, mobilitatea gadgeturilor este un parametru important.
 • Dispozitivele luate în considerare sunt realizate cât mai ușor de utilizat.... Sunt ușor și convenabil de gestionat, configurat și conectat la alte dispozitive. Oricine își poate da seama cum să folosească un player MP3.Chiar dacă există întrebări, utilizatorul va putea întotdeauna să se uite în manualul de instrucțiuni al echipamentului, care este întotdeauna inclus în kit.
 • De asemenea, trebuie remarcat designul atractiv al jucătorilor moderni.... În magazine există atât copii relativ simple, cât și foarte originale, în culori strălucitoare. Opțiunile elegante cu o suprafață argintie sunt populare. Un dispozitiv selectat corespunzător poate deveni nu numai util, ci și completa cu succes imaginea unei persoane.
 • Astăzi există modele de playere MP3 care sună foarte bine.... Desigur, nu vei putea simți toată profunzimea și nuanțele sunetelor, ca în cazul tehnologiei Hi-Fi, dar sunetul va fi totuși excelent. Utilizatorul se va putea bucura pe deplin de melodiile preferate.
 • MP3 player-ul poate fi cumpărat în orice caz... Sunt disponibile nu numai plastic, ci și metal sau aluminiu. Astfel de dispozitive nu numai că durează mai mult și sunt cât se poate de durabile, dar arată și atractiv.
 • Clienții sunt, de asemenea, mulțumiți de sortimentul bogat de jucători produși în prezent. Sunt produse de multe mărci cunoscute. Pe rafturile magazinelor, puteți găsi o mare varietate de modele diferite, diferite ca caracteristici tehnice, design și funcții. Chiar și cel mai pretențios utilizator poate găsi tehnica optimă pentru el însuși.

  Playerele MP3 au destule avantaje, dar există și unele dezavantaje. Să facem cunoștință cu ei.

  • În ciuda faptului că aceste dispozitive se disting printr-o calitate bună a sunetului, totuși sunt vizibil inferioare dispozitivelor moderne hi-fi în acest sens. Playerele MP3 folosesc amplificatoare ieftine și simple. Cu asemenea detalii, melomanul nu va putea simți toate culorile muzicii și vocea solistei.
  • Playerele MP3 sunt produse de multe mărci importante, cum ar fi Sony. Producătorii similari au o problemă comună - un număr mare de contrafăcute. Atunci când cumpărați un jucător de la o companie cunoscută, va trebui să fiți cât mai atenți pentru a nu achiziționa o replică, a cărei calitate nu va fi niciodată aceeași cu cea a originalului.
  • Unele modele de playere MP3 nu sunt dispozitivul cel mai convenabil datorită componentelor instalate ergonomic în ele. De exemplu, popularul Mpio FY300 are o mufă USB, ceea ce a forțat dispozitivul să fie supradimensionat.
  • Unele modele de playere MP3 sunt foarte scumpe... Multe dispozitive cunoscute, de exemplu, cele lansate sub marca Apple, sunt clasificate ca fiind scumpe. Funcționalitatea lor nu este întotdeauna atât de unică și bogată. În cele mai multe cazuri, costul final este influențat de marca care a lansat gadgetul.
  • Puteți cumpăra un dispozitiv cu un consum mare de energie... Un astfel de player MP3 va avea nevoie de reîncărcare frecventă, ceea ce este complet incomod.

  Soiuri

  Playerele MP3 vin în mai multe tipuri distincte, fiecare cu propriile calități și caracteristici specifice. Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai populare opțiuni care sunt solicitate în rândul cumpărătorilor moderni.

  Player-unitate flash

  Acestea sunt cele mai mici opțiuni de placă turnantăcare au aceleași dimensiuni ca cardul flash mediu al computerului. Ele sunt adesea confundate cu mediile de stocare externe convenționale. Unitatea flash player-ul este foarte ușoară. Unele modele cântăresc doar 30-40 de grame. Astfel de gadgeturi funcționează cu baterii de diferite capacități.

  Standard

  Astfel de dispozitive au de obicei o structură dreptunghiulară standard. De obicei sunt foarte ușoare și mici. Sunt ieftine, dar nu diferă în funcție de funcționalitate specială. În playerele standard, este furnizat doar tot ce aveți nevoie - nu este nimic de prisos în ele. La vânzare puteți găsi astfel de opțiuni, ale căror dimensiuni sunt puțin mai mari decât o cutie de chibrituri.

  Playerul standard este o soluție excelentă pentru utilizarea de zi cu zi, vizitând sala de sport sau plimbări.

  Multimedia

  Mai ales populare astăzi sunt playerele multimedia. Acestea sunt dispozitive multitasking și practice cu ajutorul cărora nu poți doar să asculți muzică, ci și să vezi fotografii sau fișiere video. Cel mai adesea, astfel de dispozitive au un afișaj informativ, a cărui diagonală poate ajunge la 5 inci, în funcție de caracteristicile unui anumit model.

  Playerele multimedia sunt de obicei mai mari și mai grele decât alte modele. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece oferă atât de multe componente funcționale, fiecare dintre acestea având nevoie de locul său.

  De asemenea, playerele MP3 diferă în funcție de funcționalitate.

  • Cu bluetooth... Unele dintre cele mai comune opțiuni. Acestea vă permit să ascultați muzică la căști fără fir. Transferul de fișiere de la distanță este posibil în funcție de specificațiile modelului. Sincronizarea gadgetului cu un laptop, computer personal sau smartphone este permisă. Jucătorii moderni pot recunoaște cu ușurință majoritatea modelelor de telefoane.
  • Cu transmițător FM. Transmițătorul FM încorporat permite iubitorului de muzică să asculte nu numai piese muzicale, ci și posturile lor de radio preferate.

  Adevărat, trebuie avut în vedere că această componentă consumă destul de multă energie, așa că trebuie să ții sub control nivelul de încărcare al gadgetului.

  • Cu radio si tuner FM. De fapt, este un receptor radio standard încorporat într-un player audio digital. Consumul de energie în timpul ascultării va fi mic, astfel încât să puteți asculta radioul în siguranță, fără să vă faceți griji cu privire la procentul de încărcare.
  • Cu tuner TV și DivX. Jucătorii cu astfel de opțiuni sunt însoțitori excelenți într-o călătorie lungă și plictisitoare. Un gadget compact preia semnalul folosind o antenă.
  • Cu Wi-Fi. În prezent, dispozitivele cu această opțiune sunt deosebit de solicitate și relevante. Cu această conexiune, gadgetul poate fi conectat la un computer și la alte dispozitive posibile. De asemenea, este posibil să vă conectați la Internet dacă există un punct de distribuție Wi-Fi în apropiere.
  • Cu un browser de internet. Dispozitivele cu acest supliment sunt printre cele mai utile și funcționale. Utilizatorul are posibilitatea de a asculta simultan muzică și de a căuta informațiile necesare pe Internet sau de a sta pe rețelele de socializare. Este destul de convenabil.
  • Cu reportofon... Playerele MP3 cu reportofon sunt soluții grozave pentru școlari sau elevi. Puteți înregistra prelegeri sau lecții pe reportofon, astfel încât să le puteți asculta mai târziu acasă.
  • Cu un caiet... Practic, această funcție este completată de jucători cu sistemul de operare Android. În ceea ce privește tastarea, aceasta nu este cea mai convenabilă opțiune, dar pe dispozitivele echipate cu un ecran mare, o astfel de adăugare va fi utilă.
  • Cu un DAC. Dispozitivele muzicale cu un convertor D/A se laudă cu o reproducere mai bună a coloanei sonore.

  Aceasta nu este o listă completă de completări funcționale care pot fi prezente în dispozitivele MP3. De asemenea, conțin un cronometru, ceas și alarmă, organizator și chiar jocuri încorporate.

  Prezentare generală a modelului

  Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre modelele populare de player MP3 și să aflăm mai multe despre specificațiile acestora.

  Aceline i-100

  Dacă doriți să cumpărați un player ieftin și foarte mic, atunci ar trebui să luați în considerare această opțiune. Tehnologii wireless Aceline i-100 nu suportă și nu are propria „memorie”, dar puteți introduce un card microSD în el. Dispozitivul citește formatele WMA, MP3. Tunerul FM nu este furnizat... În modul autonom, fără reîncărcare, Aceline i-100 poate funcționa nu mai mult de 6 ore.

  Poate că caracteristicile acestui dispozitiv muzical par prea slabe, dar merită luat în considerare prețul jucătorului de 300 de ruble. Acesta este un bun „cal de bătaie”, care în sine este făcut ca un ac de rufe și poate fi atașat cu ușurință de genți sau haine. Cu Aceline i-100, poți să mergi la sală sau să te plimbi cu prietenii sau cu animalul tău de companie.

  Digma B3

  player multimedia mic. Ușoare, confortabile, cu o culoare strălucitoare a corpului. Modelul poate reda atât formate audio cât și video (AMV).Există o interfață microUSB. Gadgetul acceptă și fișiere text, al căror format este TXT. Acest player audio ieftin are propria memorie de 8 GB, cu toate acestea, puteți instala suplimentar un card de memorie microSD cu o capacitate maximă de 32 GB. În modul offline, gadgetul poate funcționa până la 10 ore.

  Ritmix RF-3410

  Player de buzunar ieftin, cu butoane de comandă convenabile și o clemă pentru atașarea la haine sau la o geantă. De asemenea, acest model nu suportă tehnologii wireless, dar are propria memorie de 4 GB și prevede instalarea cardurilor de memorie. Timpul de lucru continuu fara reincarcare este de 10 ore.

  Sony NW-E393

  Acesta este un model multimedia al unui player de marcă echipat cu o interfață microUSB. Dispozitivul are un jack de 3,5 mm, memorie incorporata de 4 GB... Nu există opțiune de extindere a memoriei. Există un display cu o diagonală de 1,77 inci. Controlul gadgetului se face prin apăsare. Există un egalizator digital. Există o baterie litiu-ion care oferă 35 de ore de viață a bateriei.

  Sony NW-WS623G

  Un player interesant realizat sub formă de căști. Are sunet excelent, fără interferențe și zgomot. Produsul este compact și arată original. Există o interfață microUSB. Dispozitivul citește formate precum MP3, WMA, FLAC, AAC, PCM. Memorie încorporată - 4 GB, extinderea nu este furnizată. Timpul de lucru continuu este de 12 ore.

  Cum să alegi?

  Să ne dăm seama ce să căutăm atunci când alegem „dvs.” MP3 player.

  • În primul rând, ar trebui să decideți în ce scop aveți nevoie de un astfel de gadget. Pe baza acestui lucru, ar trebui să alegeți un anumit model. De exemplu, pentru a merge la sală, va fi suficientă o opțiune mică și ieftină care să nu te deranjeze. Dacă aveți nevoie de un dispozitiv pentru muncă sau studiu cu o mulțime de opțiuni, atunci este logic să luați un model mai scump cu interfețe wireless, un browser, capacitatea de a citi fișiere text și un înregistrator de voce.
  • Acordați atenție caracteristicilor tehnice ale jucătorului care vă place. Acordați atenție cantității de memorie internă (și posibilității de extindere a acesteia), calității bateriei și duratei de viață permisă a bateriei. Caracteristicile de frecvență și puterea sunetului sunt de asemenea importante. Nu este recomandat să aveți încredere orbește în cuvintele vânzătorilor care vă spun despre parametrii dispozitivului, deoarece în astfel de situații multe valori sunt exagerate în mod deliberat pentru a vă atrage interesul. Toate caracteristicile sunt întotdeauna indicate în documentația tehnică - aici ar trebui luate în considerare.
  • Acordați atenție designului dispozitivului. Alegeți opțiunile care vă plac. În caz contrar, utilizarea gadgetului nu va aduce suficientă plăcere - un aspect neatractiv cu siguranță nu va ajuta la îmbunătățirea stării de spirit.
  • Asigurați-vă că vă simțiți confortabil folosind playerul... Țineți-l în mână, încercați să apăsați butoanele. Dacă ți s-a părut că dispozitivul nu ți se potrivește deloc și nu este foarte convenabil să-l folosești, este mai bine să refuzi achiziția. Căutați o altă opțiune, mai ergonomică.
  • Nu vă grăbiți să plătiți pentru modelul care vă place. Verificați starea acestuia, testați calitatea sunetului. Nu ar trebui să existe defecte pe carcasă sau pe afișaj, iar sunetul trebuie să fie clar - fără distorsiuni și zgomot. Dacă observați totuși vreo neajuns, este mai bine să nu riscați și să căutați un alt dispozitiv.
  • Este recomandabil să cumpărați un player de marcă... Producătorii cunoscuți își prețuiesc reputația, prin urmare produc dispozitive de înaltă calitate, fiabile și durabile, care nu sunt supuse defecțiunilor. Chiar dacă cumpărați un gadget chinezesc, încercați să dați preferință companiilor cunoscute, dintre care multe produc și jucători foarte buni.
  • Mergeți la un magazin specializat care vinde electrocasnice sau echipamente audio pentru a cumpăra un MP3 player... Aici veți cumpăra un dispozitiv original de marcă cu garanție a producătorului.

  Nu mergeți la piață sau la un magazin care vinde totul, de la mâncare la îmbrăcăminte și jucării pentru copii pentru a cumpăra un gadget.În astfel de locuri, puteți întâlni doar un produs de calitate scăzută fără servicii de garanție.

  Pentru informații despre cum să alegeți un player portabil, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila