Totul despre jucători

Conţinut
  1. Ce este?
  2. Istorie
  3. Vizualizări
  4. Producătorii
  5. Cum să alegi?

Jucătorii și varietățile lor sunt tipul de tehnologie care a adus o mulțime de lucruri noi în viața umană. Deși utilizatorii nu cred acum, acest termen în sine include mai multe informații decât vă puteți imagina. Despre acest tip de echipamente se va discuta.

Ce este?

Notația „player” este în engleză, așa că pentru a înțelege sensul original este util să faceți referire la traducere. Player din cuvântul play - adică să joace, respectiv, acest tip de dispozitiv poate fi numit jucători. Inițial, jucătorii au jucat muzică și în diferite versiuni. Apoi au existat modele capabile să lucreze nu numai cu materiale audio, ci și cu materiale video.

Acum un număr considerabil de oameni sunt atât de obișnuiți cu jucătorii încât nici măcar nu le acordă importanță. și nu se gândește la cât timp a călătorit omenirea pentru a avea dispozitive moderne așa cum sunt în acest moment.

Istorie

Sony Walkman este considerat a fi primul jucător obișnuit în conceptul modern.care a intrat pe piata de masa la 1 iulie 1979 si a fost produsa in diverse linii pana la 25 octombrie 2010 ca echipament de casete. Merită spus că compania japoneză încă mai produce astfel de jucători, dar într-un format diferit.

Povestea Walkman este destul de interesantă și începe cu producția de casetofone. În 1978, angajații Sony au asamblat modelul de reportaj TC-D5, care a devenit popular atât acasă, cât și în multe țări din întreaga lume. Dispozitivul s-a dovedit a fi atât de inovator încât managerii de top ai producătorului japonez l-au folosit. Dar unul dintre fondatorii corporației Masaru Ibuka, din cauza vârstei sale, nu a putut folosi magnetofonul din cauza dimensiunii sale. El a povestit despre acest lucru antreprenorului Norio Oge, care a transmis inginerilor de frunte ai companiei ideea pentru dezvoltarea ulterioară a unui nou model.

Ca bază a fost luată înregistrarea vocală TCM-600, având o dimensiune și o greutate mai mică, ceea ce a făcut posibilă utilizarea lui în călătoriile rutiere și aeriene, care au făcut parte din munca reprezentanților Sony în călătoriile lor prin lume. După 4 zile, a fost creat primul prototip, care a surprins plăcut prin calitatea sunetului său. Regizorul, Akio Morita, a fost atât de impresionat de model încât, sub amenințarea propriei demisii, a cerut ca Walkman-ul să fie vândut în masă prin introducerea lui pe piața internă.

La acea vreme, Sony era inferior principalilor săi concurenți pe piața echipamentelor în format video, așa că scopul principal era crearea unui dispozitiv inovator. Walkman TPS-L2 a fost pus în vânzare în iulie 1979, dar de la început a avut un succes în creștere progresivă. De asemenea, este interesant faptul că acest jucător a fost redenumit înainte de premiera mondială datorită numelui său incorect din punct de vedere gramatical ca japonez-anglicism. Specialiștii de marketing au venit cu alte nume care pot transmite esența dispozitivului și principalul său avantaj sub forma dimensiunilor și greutății mici.

Există o altă latură a acestei povești, deoarece, de fapt, primul player stereo portabil personal Stereobelt a fost creat în 1972 de Pavel Andreas, care și-a oferit dispozitivul spre vânzare în masă multor companii. Brevetele au fost obținute în 1977-1978, iar după ce a început vânzarea TPS-L2, Sony a început negocierile cu inventatorul în legătură cu acordurile de licență.

Corporația japoneză nu a vrut să plătească banii germani pentru fiecare model vândut, în 1986, în propriile sale condiții, a insistat doar asupra deducerii din vânzări în Germania, fără a-l recunoaște pe Andreas drept creatorul primului jucător. Pavel a mers la tribunalele britanice, iar după 8 ani de litigii, a datorat 3,6 milioane de dolari cheltuieli judiciare. Acordul final a fost ajuns în 2003, după care Andreas a primit peste 10 milioane de dolari de la Sony și, în cele din urmă, a devenit oficial primul inventator al unui astfel de dispozitiv precum un player audio portabil cu casete.

Decenii mai târziu, dispozitivele Walkman au devenit mai populare decât Stereobelt. TPS-L2 și modelele ulterioare au devenit parte a culturii anilor 80, 90 și zero. Era Walkman-ul care a fost văzut în filme și cărți ca dispozitive ale unor personaje, unii interpreți chiar au înregistrat cântece și compoziții cu acest nume.

Vizualizări

Primul tip de playere, așa cum am menționat mai devreme, sunt omoloage de casete. Esența muncii lor se rezumă la realizarea unei înregistrări cu ajutorul unei benzi magnetice. Unele modele au o funcție inversă, așa că le puteți folosi pentru a asculta muzică pe ambele părți, fără a derula înapoi sau rearanja. Practic, astfel de playere au permis să conțină înregistrări audio de până la 3 ore.

Redarea și calitatea sunetului sunt extrem de scăzute, deoarece banda în sine devine din ce în ce mai puțin eficientă în timp. Un strat special se sfărâmă, ceea ce reduce claritatea sunetului. Și, de asemenea, dezavantajele includ designul în sine, care este mai fragil în comparație cu tehnologia generațiilor următoare.

Playerele FM în forma lor foarte originală au apărut puțin mai târziu și au început să se bucure de succes cu ascultătorii de radio. Difuzarea în frecvență în sine a fost un fenomen anterior, dar a fost folosită ca mijloc de comunicare, nu pentru ascultarea muzicii. În același timp, echipamentul era mare, ceea ce făcea pur și simplu imposibil de purtat cu tine. Dar experiența de construire a echipamentelor radio a dus la faptul că playerele FM aveau o calitate bună a sunetului la vremea când erau deosebit de populare.

Și acum puteți găsi aceste tipuri de playere, ai căror utilizatori ascultă muzică de la posturile de radio, deși sunt mai frecvente playerele universale, unde puteți regla frecvența, împreună cu alte moduri de redare a muzicii.

CD playerele au devenit cult și în anii 90 ai secolului XX și mai ales în anii 2000, când nu era doar convenabil să existe un astfel de dispozitiv, dar într-un fel era și la modă. Elementul principal al acestor playere sunt MP3 și alte discuri pe care este înregistrată muzică. Deschizând capacul cu butonul corespunzător, utilizatorul a introdus discul și acesta a fost citit. Ecranele mici arată numele melodiei și starea lucrării lor. Cele mai obișnuite CD playere din partea inferioară sau laterală sunt echipate cu butoane care vă permit să derulați înapoi o melodie, să-i creșteți volumul, să opriți, să amestecați aleatoriu și multe altele.

Un avantaj important al acestui tip de player este că acceptă un număr mare de formate audio, ceea ce le crește versatilitatea. Nu toți oamenii folosesc CD-uri datorită propriilor preferințe și alți factori, astfel încât astfel de dispozitive vă permit să vă bucurați de muzică dintr-o mare varietate de tipuri de înregistrare.

Cele mai moderne sunt playerele MP3. Acest tip de player este folosit acum și este popular, în ciuda faptului că telefoanele au funcționalități similare. Principalul avantaj este dimensiunea foarte mică, datorită căreia puteți merge pe stradă cu astfel de dispozitive, ceea ce era dificil cu CD-playerele de dimensiune completă, ale căror dimensiuni includeau nu numai discul, ci și restul unității. . Produsele MP3 sunt folosite de pasionații de sport, deoarece nu interferează cu antrenamentele lor.

Există, de asemenea, cleme speciale pentru atașarea dispozitivului la îmbrăcămintea utilizatorului, astfel încât să vă puteți mișca activ, fără disconfort.

Sunt relevante și playerele multimedia, care, după cum sugerează și numele, pot reda nu numai materiale audio, ci și video. Sunt set-top box-uri situate acasă, la serviciu și în alte zone. Cele mai emblematice au devenit omologii DVD, lucrând în detrimentul unui disc pe care poți stoca muzică, filme, fotografii de diferite formate. Odată cu trecerea la media flash, producătorii au început să producă echipamente cu suport USB, care este mai convenabil decât un disc datorită dimensiunii și capacității sale mai mari.

Decodificatoarele digitale arată acum ca niște cutii mici și au dimensiuni foarte mici, ceea ce le face ușor de instalat și utilizat. Toate controlurile se realizează prin intermediul telecomenzii cu butoanele necesare, în timp ce unele dintre ele se află și pe carcasa playerului în cazurile de imposibilitate a setarii de la distanță.

Iar ultimii, cei mai obișnuiți jucători sunt programe speciale. Sunt peste tot - pe computere, telefoane și alte echipamente. Cu ajutorul unui astfel de software, oamenii pot asculta muzică, viziona videoclipuri și pot folosi alte fișiere din memoria dispozitivului. Cele mai faimoase dintre ele sunt Adobe Flash Player, Windows Media Player, Apple QuickTime și multe altele. Varietatea și posibilitatea de personalizare detaliată le permite acestor jucători să fie cei mai ușor de utilizat și să îndeplinească pe deplin cerințele sale.

Producătorii

În acest moment, există un număr mare de producători de jucători. Toate sunt prezentate într-o varietate de tipuri și modele, în funcție de prețul, versatilitatea, caracteristicile tehnice și alte caracteristici. Una dintre cele mai mari companii din producția de platine este deja amintita Sony, care de câteva decenii creează și determină tendințele acestui tip de tehnologie.

Sortimentul lor include echipamente full-size, playere MP3 sport, Walkman și multe altele. Pe piata se gasesc modele anterioare cu suport CD, ba chiar si casete, considerate o raritate.

Apple joacă un rol important în dezvoltarea acestui tip de tehnologie. iPod Touch-ul lor, care arată ca smartphone-urile, este popular printre consumatorii produselor companiei. Acești jucători au suport pentru un număr mare de programe, de exemplu, iTunes Store în versiunea sa simplificată. Desigur, puteți folosi conturi cu abonamente la diverse servicii audio.

Alți producători, precum Aceline, Ritmix și Digma, se bazează pe simplitatea dispozitivelor lor și, prin urmare, sunt ieftini. Prețul scăzut, dimensiunea mică și controlul clar îi plac consumatorului de masă. Nimic de prisos și implementarea directă a funcțiilor necesare cu posibilitatea unei mici varietăți de redare a muzicii.

Nișa playerului Hi-Fi este reprezentată de un număr considerabil de produse Fiio. Costul acestor dispozitive este în intervalul mediu, iar funcționalitatea face posibilă instalarea unui card de memorie spațios și comutarea între moduri folosind un egalizator digital. Bateriile reîncărcabile vă permit să lucrați continuu pe tot parcursul zilei, iar controlul tactil elimină probleme precum defecțiunile sau butoanele lipicioase.

Pentru iubitorii de muzică, o opțiune bună la un preț destul de flexibil în funcție de model.

Cum să alegi?

Selectarea playerului trebuie să fie atentă, deoarece acest tip de dispozitiv este utilizat în mod constant și, dacă achiziționați un dispozitiv nepotrivit, deficiențele acestuia vor interfera întotdeauna cu ascultarea muzicii.

În primul rând, trebuie să decideți ce tip specific de jucător vă interesează. În prezent, piața de tehnologie vă permite să selectați o varietate de echipamente, inclusiv analogi multimedia și MP3. Dimensiunile și greutatea nu au o importanță mică, ceea ce afectează direct ușurința în utilizare. Desigur, comparați caracteristicile tehnice ale acelor modele care vă plac cel mai mult.

Parametrii individuali, cum ar fi puterea sunetului, frecvența reproductibilă, timpul de funcționare continuă, capacitatea maximă a cardului de memorie și mulți alții sunt cei care stau la baza jucătorilor. Acordați atenție numărului de funcții, sistemului de control, fiabilității structurale.Un parametru important este rezistența la umiditate și gradul acesteia.

Nu uitați să studiați recenziile altor consumatori, deoarece calitatea produselor se termină nu numai cu caracteristicile declarate. Oameni reali care au testat tehnica în acțiune își pot împărtăși experiența operațională și pot evidenția anumite dezavantaje, precum și modalități de a le evita. Astfel, puteți afla despre nuanțele de operare a diferitelor modele.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila