Cum să coasi corect o husă de pilota?

Conţinut
 1. Alegerea unei țesături
 2. Calculăm cantitatea de textile
 3. Instrucțiuni pas cu pas pentru tăiere și coasere
 4. Cum să coasi un fermoar?
 5. Exemple frumoase

Orice articol are termen de valabilitate, în special lenjeria de pat. Cu siguranță va veni momentul când vor fi necesare actualizări. Există întotdeauna o alegere în magazine, dar este mult mai plăcut să creezi totul cu propriile mâini, ca să nu mai vorbim de prețul mic și calitatea înaltă.

Poate că toată lumea va fi de acord că lenjeria de pat este foarte intima pentru noi, are o energie aparte, pentru că petrecem mult timp cu acest material. De aceea, după ce ai făcut un kit cu propriile mâini, vrei să te bucuri de fiecare moment petrecut în pat, iar visele te încântă din nou, ca în copilărie.

Alegerea unei țesături

Există multe tipuri de țesături, dar nu toate sunt potrivite pentru așternut. Când venim în magazin, ochii ni se ridică: preț, culoare, calitate, densitate, moliciune, rezistență la pătare și o mulțime de proprietăți greu de înțeles atunci când alegem ceva. Pentru a face mai ușor să mergeți la cumpărături, să evidențiem principalele tipuri de țesături cel mai des folosite la muncă:

 • mătase;
 • lenjerie;
 • bumbac.

Articolele din mătase arată scumpe și costă la fel, necesită întreținere atentă, dar sunt incredibil de atractive și sofisticate. Cearșafurile sunt întotdeauna plăcut răcoroase, iar corpul este cufundat în moliciune și alunecă ușor de la orice atingere. Mătasea japoneză este considerată cea mai de elită, dar țesătura artificială se găsește adesea pe rafturile supermarketurilor. Asemănările externe sunt exprimate în strălucire, costul este mult mai mic și este mult mai ușor de îngrijit. Dar altfel este departe de original.

Inul este destul de dens, are proprietăți bacteriologice, reține căldura pe vreme rece și nu permite creșterea temperaturii vara. S-a dovedit că culorile strălucitoare durează mult timp, iar în timp, structura rigidă se înmoaie. După spălare, este important să nu lăsați hainele de in să se usuce mult timp, este indicat să le îndepărtați ușor umede, să le pliați îngrijit sau să le călcați pentru a evita șifonarea excesivă.

Alegerea noastră va cădea pe țesăturile din bumbac. Dintre acestea, lenjeria de pat se face cel mai adesea, datorită ieftinității și durabilității lor, sunt atât de comune. Ca recomandare pot fi sugerate mai multe soiuri de bumbac.

 • Satinul este cel mai durabil, capabil să reziste până la 400 de spălări. Poate să semene cu mătasea datorită suprafeței sale lucioase și subtil strălucitoare.
 • Percale este potrivit pentru fete de pernă. Densitatea mare nu va permite pene sau puf să se târască afară.
 • Calico din fire ieftine destul de dense, din aceasta cauza senzatia de atingere lasa de dorit.
 • Chintz-ul este moale în comparație cu restul. Dezavantajul este că nu își ține bine forma.

Calculăm cantitatea de textile

Pentru claritate, vom analiza dimensiunile care sunt de obicei folosite pentru a crea o husă de pilotă de una și jumătate pentru un nou-născut și un plic.

Pentru primul, lungimea este de 4 m 40 cm cu o lungime de pânză de 150 cm.

Pentru a coase un plic pentru bebeluși, puteți lua 100x100 sau 90x90 cm de textile.

Spațiul standardizat într-un pătuț este de 120x60 cm.În magazine, trusele se vând în dimensiuni complet diferite, ceea ce sugerează concluzia că este mult mai convenabil să-ți faci singur un kit pentru a scăpa de risipa de bani și dezamăgirea ulterioară.

Datele de mai sus sunt aproximative. Dacă doriți valori mai precise, luați cuvertura pentru care coaseți și măsurați-o înainte și înapoi. Puteți folosi o riglă sau o bandă de măsurare.

Este important să separați zona în care vor apărea cusăturile, pentru aceasta lăsați aproximativ 4-5 cm pe părțile laterale. Dacă decideți să adăugați un element de prindere, atunci distanța va crește la 7 cm.

Instrucțiuni pas cu pas pentru tăiere și coasere

Dacă decideți să vă stabiliți un obiectiv de a coase o husă de pilota cu propriile mâini, nu ar trebui să participați la lecții, cursuri de master, puteți face totul acasă, observând acuratețea cusăturilor, ținând cont de datele corecte calculate.

Cu un decupaj la mijloc

Poate că, încă din copilărie, toată lumea este familiarizată cu diamantul din mijlocul păturii. Crearea unei astfel de amintiri minunate nu va fi dificilă dacă urmați instrucțiunile pas cu pas.

Mai întâi, determinați poziția decupajului: conturam spațiul din miezul pânzei și conturăm rombul. În interior, lăsăm alocații de cusătură de aproximativ 4,5 cm, conform acestei linii tăiem figura centrală. Încercați să tăiați colțurile fără a atinge linia de jos. Mențineți o distanță de 0,2 cm și un unghi de tăiere de 45 de grade.

Vom avea nevoie de material nou. Tăiem două pătrate din el, care ar trebui să fie de două ori lățimea alocației și, de asemenea, luăm în considerare 1 cm pentru locația viitoare a cusăturii. Obținem patru triunghiuri cu șolduri egale tăind pătratele în jumătate. Îndoiți fiecare pătrat din față spre colțurile decolteului. Aplicați cu grijă, cu o tăietură înclinată și zona superioară. Atașăm totul cu diferite cusături: în secțiunea unghiulară 0,3 cm, restul - 0,5 cm.

Îndreptați colțurile, conturați alocația din stânga din interior spre exterior. Coaseți 0,1 cm de-a lungul ambelor margini.

Munca s-a terminat, mai rămâne puțin de făcut: spălați, călcați și vă puteți bucura de rezultatul final.

Cu o gaură în partea de jos sau în lateral

Acest tip este considerat unul dintre cele mai ușor de fabricat. Cel mai adesea, se ia o bucată mare de material, excesul este tăiat doar de pe o margine. Dacă tăiați ceea ce nu este necesar din centru, atunci munca va fi adăugată cu câteva ore. Tăierea de-a lungul marginii simplifică și mai mult prelucrarea.

Așezăm textilele pe o suprafață plană, referindu-ne la scara cuverturii de pat, marcam un dreptunghi, desenăm al doilea lângă el. Lăsați un spațiu de 4 cm la fiecare margine După ce ați verificat cu o riglă, trebuie să tăiați piesele și să procesați. Este necesar să călcați un tiv dublu într-o jumătate de centimetru pe toate părțile și apoi să îl cusați pe o mașină de scris. Dacă structura este destul de densă, puteți lua un centimetru sau mai mult.

Comparați jumătățile fierte. Ele trebuie să fie identice. Înainte de a coase părțile pliate cu părțile din față, este necesar să se contureze un pasaj din partea prin care ar trebui să fie introdusă pătura.

Nu uitați să asigurați cusăturile. Acest lucru se face la început și la sfârșit pentru ca firele să fie ținute strâns și să nu se rupă. Îl poți întoarce în siguranță pe dos, gata!

Buton în jos

Această fixare este foarte convenabilă, deoarece atunci când utilizați pătura nu va cădea în mod constant.

Mai întâi, pregătiți o husă de pilota cu o gaură în partea de jos. Urmați instrucțiunile de mai sus, doar partea inferioară, unde vor fi buclele, nu trebuie procesată.

În partea de jos, conturăm o linie care trece de-a lungul marginii inferioare la o distanță de 6 cm. Din aceasta desenăm segmente perpendiculare care indică limitele viitoarelor butoane, egale cu 1/3 din lungimea copertei. Pliăm produsul pe podea în lățime, punem mijlocul și de la el începem să marchem la fiecare 30 cm.

Coaseți la liniile perpendiculare marcate, măturați segmentele verticale indicate cu fire multicolore. Lăsăm spațiu de la ei câte un centimetru. Mai jos este o linie realizată de o mașină de scris. Ne retragem 2 cm de el și tragem o paralelă. Este important să îndepărtați materialul inutil, acolo unde există o cusătură de mașină, fără a uita să lăsați deoparte spațiul rezervat cusăturilor, de regulă, 2 cm.

Acum crestătura este făcută în colțuri, utilizați o lamă ascuțită sau o foarfecă. Crestăturile de pe lenjerie sunt tăiate la 0,7 cm, firele în exces, care au marcat anterior dispozitivul de fixare, sunt îndepărtate, iar marginea liberă, pusă deoparte pentru nasturi, este pliată înapoi cu 2 cm, apoi din nou cu aceeași cantitate.

Facem același lucru și cu a doua jumătate.Zonele necusute rămân pe ambele părți. Pentru ei, folosim o cusătură pentru tiv. După aceea, combinăm elementul de fixare și locurile libere care erau permise anterior cu o cusătură dublă. Nu uitați să procesați secțiunile rămase cu un zig-zag.

Chintă finală! Avem două fețe pregătite, pe una dintre care conturăm buclele, iar pe cealaltă așezăm nasturii.

Sfat: este recomandabil să întoarceți produsul pe dos în afară în timpul spălării.

Cum să coasi un fermoar?

Mulți oameni preferă un șarpe cu fermoar. Nu trebuie să treceți fiecare nasture prin gaură, doar trageți de câine! În plus, butoanele pot provoca disconfort în timpul somnului, iar dacă nu sunt asigurate corespunzător, reprezintă o amenințare pentru copiii mici.

Când cumpărați un fermoar, este mai bine să acordați preferință unei substanțe moale, plastice, ușoare, de exemplu, plasticul. Un pasaj de fier va rezista mult mai mult decât un material mai ieftin.

Produsul trebuie pregătit: asigurați-vă că procesați capetele, pliați straturile de țesătură una pe cealaltă cu partea din față. Folosind un creion sau un săpun, marcați locația viitoare a mișcării.

Nu uitați să țineți cont de distanța pentru alocație - 4 cm.Această cifră este potrivită pentru un fermoar standard, dar dacă este mai mult sau mai puțin, trebuie să luați în considerare acest fapt, revenind la o altă valoare.

Ungeți țesăturile urmând linia indicată. Și călcați 4 cm eliberat, având în prealabil pliat în jumătate în lungime. Se pare că lățimea pliului este de 2 cm. Vă rugăm să rețineți că partea superioară cu cusătură va coincide cu cusătura măturată.

Luați știfturile și folosiți-le pentru a atașa mecanismul de prindere la cotul de doi centimetri, dar nu atingeți pe ce este cotul! Apoi măturați fermoarul și faceți același lucru cu cealaltă jumătate.

Coaseți bine din partea dreaptă, păstrând 2 inchi (2,5 cm) de pliu. Atașați linia cu ochiuri verticale la început și la sfârșit.

Exemple frumoase

Cusutul este o muncă foarte minuțioasă. În acest proces pot apărea multe probleme. Principalul lucru este să nu vă pierdeți inima și să continuați să lucrați! Improvizați, încercați să combinați culori diferite. Orice rezultat te va face să te bucuri. Vă dorim mult succes în demersurile dumneavoastră.

Mai jos sunt câteva lucrări luminoase interesante:

 • cu tăietură de diamant;
 • cu inserție cu fermoar;
 • cu o gaură laterală;
 • cu nasturi.

Pentru informații despre cum să coaseți corect o husă de plapumă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila